סקר - באילו כבלי HDMI אתם משתמשים

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
shlompis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני צריך לרכוש מספר כבלי HDMI עבור מערכת קולנוע ביתי ומצאתי את עצמי מתחבט (בלי סוף) בשאלה איזה תקציב עלי להקדיש עבור הנושא.
המגוון - גדול מאוד, יצרנים רבים - מוכרים יותר או מוכרים פחות.
סוגים ותכונות - יותר מצבעי הקשת.
המחירים - גורם לי לעצבנות וכאבי ראש :?
רק לשם הגילו הנאות את התקציב עבור המערכת סיימתי מזמן בחריגה קלה+ :oops:
מוצא את עצמי לאחר השקעה לא מבוטלת בכלל (עבורי לפחות-יש פה חברים שרוכשים רמקולים או רסיבר בכל התקציב שלי) חושש לרכוש רכיב אשר יהיה צוואר בקבוק/נקודת חולשה של המערכת אותה רכשתי.
חשבתי שיהיה נכון להפנות את השאלות הבאות פה לכל חברי האתר, אולי גם חברים חדשים/עתידיים יוכלו ליהנות מהפירות של שירשור זה.

1. השאלה פשוטה - באיזה כבלי HDMI אתם עושים שימוש, מה אתם בחרתם לרכוש הביתה עבורכם.
אשמח אם תציינו חברה ודגם ואת העלות של הכבל כדי שנוכל לקבל פרופורציה.

2. אשמח לשמוע גם האם יש חברים שרכשו את הכבלים באמצעות אתרי אינטרנט כגון:
http://www.monoprice.com
או באמצעות ebay או באמצעות אתרים אחרים.

אשמח לשמוע כמה שיותר חברים.
ערב טוב
שלומי

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #2 

אנחנו במצב דומה, נחכה לדעות :)
(Y)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

אל תשבור את הראש ואל תתעצבן. תפנים שבעולם הכבלים לווידאו בראש וראשונה מנסים למכור לך בלוף ולעטוף אותו בהסברים פסבדו מדעיים.

אם אורך הכבל שאתה צריך אינו עולה על 3 מטר אתה יכול להשתמש בכל כבל HDMI שרק תמצא ולא חשוב מי היצרן ומה המחיר. אני מבטיח לך שאם תרכוש כבל ב 30-60 שקל ותקבל ממנו תמונה אתה תוכל לרכוש כבל אחר שהמחיר שלו הוא בחזקה שלישית ועדיין תראה...בדיוק את אותה תמונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

מבחינת איכות תמונה - לא משנה איזה כבל תבחר. אבל היתה לי התנסות רעה עם כבל זול שהתפרק לי ביד. אני אישית, מוכן לשלם יותר כדי לקבל איכות (איכות חומרים, לא איכות תמונה). אני משתמש בכבל MONSTER M1000 שנראה מעולה ובנוי היטב. עלה 27$ כולל משלוח בEBAY.
worth every penny (למרות שהוא לא יקר :) ) - (בארץ דרך אגב, הוא עולה יותר מ1000 ש"ח לא מבין למה)
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אני עם Catskinner, אבל יותר למטה.

יש לי שלושה כבלי HDMI בשימוש שוטף:
1. דנון שקיבלתי באירוע שלהם, מתומחר באמזון ב 100$ (כבל של 3 מ').
2. כבל מ Dealextreme, עושה רושם (מסוכך, קשיח, מחברים איכותיים), עלה 6$ כולל משלוח לארץ.
3. כבל חסר שם, חסר צבע וחסר צורה (שחור, דק, מחברים קצת מצ'וקמקים) שאין לי מושג מאיפה הגיע.

שלושת הכבלים עובדים מצוין, מעבירים HD + פורמטי אודיו חדשים.

כל הנאמר למעלה - אם אתה מדבר על מרחקים של 5 מ' ומטה.
אם יותר - הייתי משקיע בכבל מבית טוב.

shlompis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

harari כתב:מבחינת איכות תמונה - לא משנה איזה כבל תבחר. אבל היתה לי התנסות רעה עם כבל זול שהתפרק לי ביד. אני אישית, מוכן לשלם יותר כדי לקבל איכות (איכות חומרים, לא איכות תמונה). אני משתמש בכבל MONSTER M1000 שנראה מעולה ובנוי היטב. עלה 27$ כולל משלוח בEBAY.
worth every penny (למרות שהוא לא יקר :) ) - (בארץ דרך אגב, הוא עולה יותר מ1000 ש"ח לא מבין למה)
...
הכבל שציינת עולה באתר היצרן בחו"ל (ניתן לרכוש ישירות מאתר החברה) 230 דולר למרחק של 8ft !
מוכרים ב ebay מציעים אותו למכירה בעלות שנעה סביב 30 דולר +/-.

מישהו יכול להסביר את הפערים ?
רק לי זה נראה מסריח ??
harari כיצד תוכל להבדיך בין כבל מזוייף היטב לבין כבל אמיתי של החברה ?

לכל המגיבים תודה,
באחד השירשורים באתר ראיתי קישור לאתר הבא:
http://exp.shopy.co.il/products/91943
שמציע כבל HDMI 1.3b
מה המשמעות של ה- b והאם יש יתרון לכבל זה על פני כבלי 1.3a ?
אגב, אכן מדובר על מרחק שלא יעלה על 3 מטר / 10ft .

שלומי
נערך לאחרונה על ידי shlompis ב 24/01/2010 23:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

אין לי תשובה חד משמעית בשבילך, גם לי זה נראה מוזר. למוכר היה 99.9% פידבק בEBAY ועשרות אלפי מכירות, ולפי הפידבקים שהוא קיבל הקונים נהנו מהכבל. יתכן שזה חיקוי למרות שהאריזה נראית אותנטית (לא ממש אינדיקציה) והמוצר עצמו מחזיק מעמד ובאיכות גבוהה.
בקיצור, לא יודע.
תחשוב על זה ככה - תוריד את השם MONSTER ותקבל מוצר איכותי בלי שם ובמחיר הוגן.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

shlompis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

shlompis כתב: לכל המגיבים תודה,
באחד השירשורים באתר ראיתי קישור לאתר הבא:
http://exp.shopy.co.il/products/91943
שמציע כבל HDMI 1.3b
מה המשמעות של ה- b והאם יש יתרון לכבל זה על פני כבלי 1.3a ?
אגב, אכן מדובר על מרחק שלא יעלה על 3 מטר / 10ft .

שלומי
...
טוב. אני גם עונה לשאלות של עצמי... מצאתי תשובה

Q. What is the difference between HDMI 1.3 and HDMI 1.3a, or 1.3b?
For consumers, there is no difference between HDMI version 1.3 and 1.3a or 1.3b. These minor revisions to the specification typically relate to manufacturing or testing issues and do not impact features or functionality. In addition, HDMI Licensing, LLC is actively working with manufacturers to reduce confusion for consumers by de-emphasizing version numbers and focusing instead on product features and functionality.

For Adopters, the latest HDMI Specification is v1.3a and the latest HDMI Compliance Test Specification (CTS) is 1.3c.

אני מניח שאני יכול להתעלם מההבדלים.

Amir27
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #9 

יש לי 4 כבלים מ MONOPRICE, עובדים מצויין, מגוון גדול של כבלים באורכים שונים, ממליץ לקנות את הכבלים ה 28 AWG ולא את העבים יותר (24 AWG) מהסיבה שהם פחות נוחים וגמישים ומרגישים שעוד רגע תולשים לך את הטלויזיה/ סטרימר. הבעיה שהמשלוח שלהם לארץ יקר ( אבל זול בתוך ארה"ב). לכן dealextreme אולי אופציה עדיפה למשלוח לארץ, ניסיתי גם כבלים שלהם ועבדו מצויין.
יש כתבה נחמדה ב CNET על כבלים HDMI:
http://reviews.cnet.com/hdmi-cable/

erezm_1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 277
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #10 

שלום לכולם

האם כבל כזה יבצע את משימתו ?
http://www.netoneto.co.il/Product.asp?P ... ap&lang=HE

או כבל הזה

http://www.netoneto.co.il/Product.asp?P ... ap&lang=HE

ארז

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #11 

shlompis, לציין שכבל הוא HDMI 1.3x זה אחד הבלופים המוכרים יותר בקטלוג המריחות שבהם משתמשים היצרנים והמוכרים כדי למכור לך כבל שעלות הייצור שלו היא 5$ במחיר תלת ספרתי ומעלה.

עליך לזכור שמדובר באותם יצרנים השייכים לתעשיה שתמיד הייתה ידועה לשימצה בעוון שימוש בנימוקים פסבדו מדעיים ומתקפות שיווקיות חסרות רסן כדי למכור את המוצרים שלהם במחירים מופקעים לצרכן ההדיוט. העובדה הפשוטה שהמעבר לשיטות שידור דיגיטליות מקעקעות את רוב הנימוקים שבהם הם השתמשו עד כה כדי לדחוף כבלים אנלוגים לא גרמה אצלם לשינוי במנטליות וחגיגת המחירים והבלופים ממשיכה גם היום.

אין שום כבל שהוא HDMI 1.3a/b//c/d ועד גמר האלף בת הלועזי. גם באתר של HDMI.org וגם ביתר האתרים הרציניים (גם וויקיפדיה לצורך זה נחשב לרציני) מקפידים לציין שלא חלו שום שינויים מבניים בכבל ובמחבר ה HDMI מאז שתוקן התקן הראשון ב HDMI 1.1. האתר הרשמי של HDMI אף מקפיד לציין במסמכים הנוגעים לזכות הטבעת הלוגו שאסור לציין על כבלים שהם תואמים תקן זה או אחר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #12 

יש לי אין ספור כבלים שמקורותיהם לא ברורים. חלקם נרכשו, חלקם קיבלתי ביחד עם מכשירים שרכשתי, חלקם בתערוכות שנתנו מתנות.

חוץ מכבל אחד ספציפי (שטוח) הם כולם פחות או יותר אותו דבר. יש קצרים, יש ארוכים, אך כבר זמן רב לא נתקלתי בכבל שעשה לי בעיות.

לפני כמה שנים הרצתי כמה בדיקות על כבלי HDMI ו-DVI באורכים של 5מ' ומעלה. באותם ימים היו בעיות קשות ואם לא היה לכבל אבא ושם מוכר, לא הייתי אפילו חושב על להשתמש בו. כיום מחסן הכבלים שלי (ואני צריך הרבה כבלים גם בגלל בדיקות הציוד וגם בגלל שיש לי כיום שלושה מוקדי קולנוע ביתי בבית) כולל כבלים ממקורות שונים ואני משתמש בכבלים ללא חשש או בלי להסתכל מה השם או היצרן.

מה שכן אני אומר שוב ושוב הוא שכשהכבלים ארוכים יותר, כדאי דווקא כן לשים לב שהוא נבדק ל-HDMI 1.3A או לפחות שיש לו אבא או חנות שאפשר להחזיר במידה ויש בעיות.

יש לי שניים שלושה כבלים ארוכים במערכת (ארוך = 4 מ' ומעלה) ושם דווקא הקפדתי לא מעט לשמור על כבלים טובים ושמות מוכרים.

גילוי נאות: אני משתמש כפייתי בכבלי HDMI, הרבה כבלי HDMI, אפילו אפשר לומר שהרבה מאוד... חיווטתי את המערכת כך שיש לי שלושה מוקדי כניסות כבלי HDMI - ברסיבר, במסך עצמו ובמעבד תמונה, כך שיש לי אפשרות לקבל כיום 12 מקורות HDMI לא כולל חיווטים פנימיים.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

oferlaor כתב:
גילוי נאות: אני משתמש כפייתי בכבלי HDMI, הרבה כבלי HDMI, אפילו אפשר לומר שהרבה מאוד... חיווטתי את המערכת כך שיש לי שלושה מוקדי כניסות כבלי HDMI - ברסיבר, במסך עצמו ובמעבד תמונה, כך שיש לי אפשרות לקבל כיום 12 מקורות HDMI לא כולל חיווטים פנימיים.
...
מעניין לראות איך זה היה לפני ימי ה HDMI..
אני חושב שהיה אפשר ללכת לאיבוד בסבך הכבלים שלך :D

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #14 

אני משתמש בשגרה בכבל HDMI 10 מטר שנקנה ב 100 ש"י ב KSP
ויש לי עוד שני כבלים 5 מטר עלומי שם
ועוד איזה כבל קצר שנקנה בגרושים ב dealextreme
לא כולם מחוברים כרגע אבל כולם עבדו מצויין בשלב כזה או אחר

אני בדיעה שתקנה הכי פשוט והכי זול לא משנה מה האורך (בניגוד להמלצה הסטנדרית של - אם אורך > X = כבל עם שם), אם לא יעבוד רק אז תשבור את הראש.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #15 

יש לי שניים שלושה כבלים ארוכים במערכת (ארוך = 4 מ' ומעלה) ושם דווקא הקפדתי לא מעט לשמור על כבלים טובים ושמות מוכרים.
...
אני צריך לרכוש כבל HDMI ארוך למקרן , אחד 10 מטר והשני 15 מטר.
למישהו יש המלצות על כבל שלא יהיו איתו בעיות ?(ולא עולה מיליונים...)

RafiG
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

אני מציע לך להשתמש בכל כבל במרחק של עד 3-5מ' , זה לא משנה בכלל. מעבר לזה תקנה משהו איכותי למרחקים של 15מ'.
רפי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #17 

בשביל מרחק כזה לא הייתי הולך בכלל על HDMI.

הייתי רוכש ממיר HDMI ל-CAT5 (יש כאלה שעובדים עם CAT5 אחד ויש עם שניים). בשני הצדדים ומשחיל כבלי CAT5 בקיר.

כבלים כאלה עוברים יותר מרחק, אמינים יותר וקלים מאוד להשחלה (לעומת הסיוט של השחלת כבל HDMI). במרחק של 15מ' אין כבלי HDMI אמינים.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #18 

אני קניתי די הרבה כבלים מ-monoprice
איכות בניה מדהימה

ofir_nim
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 338
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #19 

שידרגתי לאחרונה למסך FULL HD, וכשחיברתי אליו מזרימדיה עם כבל HDMI פשוט ונטול שם שהיה לי באורך 2 מ' (למרות שנראה שהוא בנוי היטב)הצלחתי להזרים תכנים באיכות 1080I מקס', ורק כשהחלפתי לכבל ממותג ויקר הרבה יותר, הצלחתי להזרים 1080P (אגב, על אריזת הכבל החדש נרשם שהוא תומך ב HDMI 1.4).

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #20 

ofir_nim כתב:שידרגתי לאחרונה למסך FULL HD, וכשחיברתי אליו מזרימדיה עם כבל HDMI פשוט ונטול שם שהיה לי באורך 2 מ' (למרות שנראה שהוא בנוי היטב)הצלחתי להזרים תכנים באיכות 1080I מקס', ורק כשהחלפתי לכבל ממותג ויקר הרבה יותר, הצלחתי להזרים 1080P (אגב, על אריזת הכבל החדש נרשם שהוא תומך ב HDMI 1.4).
...
היה לך כבל גרוע מקודם..

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”