סאונד למערכת קולנוע ביתי בתקציב נמוך

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

אני מרכיב לעצמי מערכת קולנוע ביתי בתקציב נמוך.

כרגע יש לי מסך פלזמה פנסוניק C10 ובקרוב אני אחבר אליו HTPC, ממיר של YES ומערכת רמקולים 5.1.

אני בא לפה כי אני לא מבין הרבה מערכות שמע ולכן הייתי רוצה לקבל המלצה על מה לקנות.

התקציב בגדול הוא עד 2000 ש"ח. רציתי לדעת עם יש דרך כלשהיא שבה אני אוכל להימנע מלקנות מגבר או רסיבר ולחבר רמקולים ישירות לכרטיס הקול של ה HTPC. אם כן, אז האם יש דרישות מיוחדות לכרטיס הקל של ה HTPC. מה הרמקולים (או הסט רמקולים + מגבר) הכי טובים שאני יכול לקנות בתקציב של עד 2000 ש"ח?

אני חייב לציין שבשלב הזה אני ממש לא מחפש את איכות ה HD הטובה ביותר - אני רק רוצה חוויה סבירה של סראונד + אפשרות לשמוע מוזיקה באיכות טובה.

אני גם מתכוון לשדרג/להחליף את המערכת בעוד איזה שנתיים, כשתכני ה HD האמיתיים יהיו באמת נפוצים, זולים וזמינים.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

2,000 זה קצת נמוך.
בסכום קרוב אתה יכול לרכוש את ה Z 5500 של לוג'יטק, שאומנם מוגדרת כ"מערכת למחשב" אבל נותנת תמורה מרשימה מאוד - בעלות שבד"כ מוצאים רק רסיבר.

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

וואו, תודה על התגובה המהירה! 8O :D

ראיתי שיש כמה מערכות שכוללות רסיבר ורמקולים בסביבות ה 2500-2000. לדוגמא Onkyo HTS590 ו- Samsung HTX250. האם הם לא יתנו תמורה יותר טוב? אני שואל גם כי הדרייברים של ה Z5500 נראים לי ממש קטנים אז השאלה היא עד כמה המיד שלהם סביר.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #4 

לסמסונג (כמו רוב מערכות ה All in one) אין כניסות דיגיטליות, ולכן הדרך היחידה לנצל 5.1 אמיתי (ולא מדומה ממקור סטריאו) היא רק בניגון מה DVD הכלול.
האונקיו מציעה יותר, אבל מניסיוני - לא שמעתי מערכת בתקציב הזה שמתקרבת ליכולות של ה Z5500 (למרות שאת האונקיו המדוברת לא שמעתי).

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ושוב תודה על המהירות!

ואם הייתי מעלה את התקציב לסביבות 3000, עדיין היית ממליץ רק על ה Z5500?

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #6 

Aldo,

נסה לשמוע את המערכות המדוברים ואת הרמקולים למחשב וככה תוכל להחליט הכי טוב.
בסופו של דבר האוזן שלך היא זו שתקבע.

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

יהיה אפשר לבקש לשמוע את ה Z5500 באולם תצוגה (השמעה) בחנות?

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

עוד משהו שלא ציינתי זה שיהיה לי גם ממיר של ייס (ככל הנראה ממיר סטנדרטי, שאותו אני אחבר עם סקארט שיפוצל ל SVIDEO וקומפוסיט לסאונד). בטלויזיה שלי אין יציאת סאונד דיגיטלית (רק הכבלים של הקומפוסיט). אם לא יהיה לי כרטיס טלויזה, עם ה Z5500 אני לא אוכל לשמוע ייס, נכון?

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

יש איזושהיא דרך לחבר ל Z5500 יותר ממכשיר אחד (לדוגמא, סטרימר/HTC במקביל עם ממיר של ייס ובמקביל עם PS3)? יש איזשהם סוויטצ'ים חיצוניים שאפשר לרכוש?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #10 

יש ל Z5500 שלוש כניסות -
1. דיגיטלי - קואקס.
2. דיגיטלי - אופטי.
3. אנלוגי (שלוש כניסות PL).

תוכל לחבר שלושה מכשירים בקלות, רק שים לב שבמעבר מדיגיטלי לאנלוגי צריך להזיז מתג במערכת (אם אני זוכר נכון).

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

מסתבר שאין את ה Z5500 במלאי בשום מקום (כולל היבואן) :(

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #12 

AldoRaine כתב:מסתבר שאין את ה Z5500 במלאי בשום מקום (כולל היבואן) :(
...

אני לא מתפלא, המלצתי על הZ5500 להרבה אנשים אז כנראה שהם קנו הכל :)

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

OK, הצלחתי לקנות את הרמקולים. מתוך איזה 8 חנויות שאליהם התקשרתי, רק במקום אחד היה אותם במלאי. לקחתי את הסט האחרון שם! :D

אגב, גם דיברתי עם היבואנים של לוגיטק והם אמרו שהם יקבלו את ה Z5500 במקרה הטוב אחרי פברואר.

בכל מקרה, עוד לא יצאה לי לחבר אותם (אני אמצע מעבר דירה ויש דברים דחופים יותר לסדר) אבל אני מקווה לחבר ולשמוע אותם בסופ"ש. אני אעדכן אותכם אז.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #14 

יפה, תתחדש.
מחכים לעדכונים ותמונות :)

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

טוב, אז ביום שישי חיברתי את הרמקולים לאקסטרימר בכבל אופטי שקניתי בנפרד ו... לא היה קול. חיברתי ב RCA ואז כל היה קול, אז ניסיתי לחבר DVD ישן בכבל אופטי ועדיין לא היה קול.

נלחצתי. חשבתי שאם הכניסה ברמקולים שלי דפוקה אז לא יוכלו אפילו להחליף לי אותם כי אין כרגע במלאי אצל היבואן.

בינתיים תליתי אותם ובדקתי את איכות הסטראיו בחיבור RCA והסאונד היה ממש סבבה (בהתחשב בדרייברים הקטנים שלא יכול להוציא מיד טוב באמת והתחשב באקוסטיקה הגרוע בסלון שלי).

במוצ"ש נסעתי להחליף את הכבל. כל הדרך התפללתי שזה הכבל ולא הרמקולים. תפילותי נענו ועכשיו האקסטרימר מחובר לרמקולים דרך הכבל האופטי והכל עובד.

עדיין לא יצא לי לבדוק אתום עם סרט DD אמיתי אבל, כשם היו מחוברים ב 2 ערוצים, ראיתי איזה סרט XVID רגיל והרמקולים איכשהו עשו הדמיה של סראונד. לדוגמא, כשהיה רעש של מסוק ברקע, הצליל בא מהרמקולים האחוריים.

מה שכן, אני חייב לציין שיחידת הבקרה של הרמקולים היא די מרשימה וכוללת המון אופציות (יחסית לרמקולים למחשב). אפשר לחבר עד 6 מקורות שונים (אופטי אחד, קואקסלי אחד ועד 4 יציאות 2 ערוצים), אפשר להחילף אפקטים (הדמיית סראונד, סטראיו וכו), אפשר לכוון את עוצמת הסאב, עוצמת הסנטר ועוצמת הסראונדת יש שלט עם כל הפונקציות ותצוגה טובה על יחידת הבקרה. הרמקולים גם די עוצמתיים - כששומעים מוזיקה, אז עם הווליום על 50%, זה נהיה די מחריש.

מבאס קצת שאי אפשר לשנות את כיוון הרמקולים (חוץ מהסנטר) אז זה מגביל קצת בבחירת מקום התליה. גם יכול היה להיות נחמד עם היה אפשר להציב את הרמקולים האחרויים על מעמד.

אבל בסך הכל, בינתיים אני מרוצה מהקנייה. :)

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #16 

אבל במחיר 2500 לא עדיף לרכוש רסיבר כבר?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #17 

mp3lll כתב:אבל במחיר 2500 לא עדיף לרכוש רסיבר כבר?
...
ומה עם הרמקולים?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

...

הסט הזה יקח כל מערכת שתרכיב עד 3000 ש"ח . תבדוק לפני שאתה שולף הערות וכמו שכבר נאמר לפני, מה לגבי סט של 5 רמקולים וסאב?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

AldoRaine כתב:טוב, אז ביום שישי חיברתי את הרמקולים לאקסטרימר בכבל אופטי שקניתי בנפרד ו... לא היה קול. חיברתי ב RCA ואז כל היה קול, אז ניסיתי לחבר DVD ישן בכבל אופטי ועדיין לא היה קול.

נלחצתי. חשבתי שאם הכניסה ברמקולים שלי דפוקה אז לא יוכלו אפילו להחליף לי אותם כי אין כרגע במלאי אצל היבואן.

בינתיים תליתי אותם ובדקתי את איכות הסטראיו בחיבור RCA והסאונד היה ממש סבבה (בהתחשב בדרייברים הקטנים שלא יכול להוציא מיד טוב באמת והתחשב באקוסטיקה הגרוע בסלון שלי).

במוצ"ש נסעתי להחליף את הכבל. כל הדרך התפללתי שזה הכבל ולא הרמקולים. תפילותי נענו ועכשיו האקסטרימר מחובר לרמקולים דרך הכבל האופטי והכל עובד.

עדיין לא יצא לי לבדוק אתום עם סרט DD אמיתי אבל, כשם היו מחוברים ב 2 ערוצים, ראיתי איזה סרט XVID רגיל והרמקולים איכשהו עשו הדמיה של סראונד. לדוגמא, כשהיה רעש של מסוק ברקע, הצליל בא מהרמקולים האחוריים.

מה שכן, אני חייב לציין שיחידת הבקרה של הרמקולים היא די מרשימה וכוללת המון אופציות (יחסית לרמקולים למחשב). אפשר לחבר עד 6 מקורות שונים (אופטי אחד, קואקסלי אחד ועד 4 יציאות 2 ערוצים), אפשר להחילף אפקטים (הדמיית סראונד, סטראיו וכו), אפשר לכוון את עוצמת הסאב, עוצמת הסנטר ועוצמת הסראונדת יש שלט עם כל הפונקציות ותצוגה טובה על יחידת הבקרה. הרמקולים גם די עוצמתיים - כששומעים מוזיקה, אז עם הווליום על 50%, זה נהיה די מחריש.

מבאס קצת שאי אפשר לשנות את כיוון הרמקולים (חוץ מהסנטר) אז זה מגביל קצת בבחירת מקום התליה. גם יכול היה להיות נחמד עם היה אפשר להציב את הרמקולים האחרויים על מעמד.

אבל בסך הכל, בינתיים אני מרוצה מהקנייה. :)
...

תתחדש, האם התקנתה אותם כמו שצריך? שמדובר ברמקולים קטנים המיקום שלהם קריטי והפער בהבדלים הוא עצום. לאחר שהתקנתה אותם כמו שצריך (אם אתה צריך עזרה צור קשר) וראיתה סרט ב5.1 (גלדיאטור בDTS יכול להיות מאוד נחמד) אשמח מאוד אם תעדכן מה ההתרשמות שלך. יש לי הרגשה שאתה בסך הכל תיהיה יותר ממרוצה :) .

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #20 

zeev78 כתב:
...

הסט הזה יקח כל מערכת שתרכיב עד 3000 ש"ח . תבדוק לפני שאתה שולף הערות וכמו שכבר נאמר לפני, מה לגבי סט של 5 רמקולים וסאב?
...
איפה אתה רואה שליפה של הערה? אולי תקרא לפני שאתה "קופץ"

זו הייתה שאלה, מה עדיף.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”