מספר שאלות לגבי passthrough

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94

שליחה

אם יש לי רסיבר בעל passthrough audio , האם זה רלוונטי לסרטי MKV שמקודדים ב-DOLBY DTS?(מבחינתי true hd וdolby hd לא מעניין אותי, אני לא רואה בלו ריי מלא)

נניח שחיברתי סטרימר עם כבל HDMI לרסיבר בעל passthrough audio,כמו למשל rx-v365, ומהרסיבר יש לי חיבור HDMI לטלויזיה, ואני רוצה שהסואנד יעבור לרסיבר ומהרסיבר ילך לרמקולים והוידאו ישירות לטלויזיה ללא עיבוד. האם גם צריך להיות passthrough video?

תודה רבה מראש!

norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

מישהו?

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396

שליחה

לא הבנתי את המשמעות של רסיבר עם passthrough audio , למי הרסיבר אמור להעביר את הסאונד ? המטרה של הרסיבר היא לקבל את האות ולפענח אותו .
לגבי העברת אות וידאו ללא עיבוד , אכן צריך שהרסיבר יאפשר passthrough video

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

יש כמה מונחים
בנוגע לרסיבר - למיטב הבנתי זה מתייחס לאפשרות = שבמידה והרסיבר כבוי - האודיו מועבר לטלויזיה באופן אוטומטי.

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

והטלויזיה תדע לפענח DTS ?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

אהה - מן הסתם צריך שהסטרימר יעשה DTS DOWNMIX...

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אז אין כבר כל כך משמעות ל passthrough audio ...

אני מתייחס לזה שהשואל כתב "ללא עיבוד"

norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

כשרשמתי ללא עיבוד התכוונתי לוידאו שיעבור לטלויזיה דרך הרסיבר ללא עיבוד, הדבר היחיד שאני רוצה שיעבור "עיבוד"(יעני פיענוח) הוא האודיו.

בוא נעזוב רגע את המונחים הנ"ל וניקח את השאיפה הסופית שלי מול מוצרים שקיימים בשוק.
אני מעוניין לשדר בכבל אחד של HDMI, וידאו ואודיו, שיעבור מהסטרימר קודם לרסיבר ובו רק האודיו יפוענח ע"י הרסיבר לDTS וכו' והוידאו ימשיך לטלויזיה ללא עיבוד(פיענוח), איזה תכונה אני צריך לחפש ברסיבר ואיזה רסיברים שאתם מכירים עושים את זה?

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מה התקציב לרסיבר ?

norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

2500 +/- כמובן שעדיף ללא תכונות מויתרות שאני לא צריך כדי לא לשלם סתם כסף(ועדיף לשלם פחות מהסכום הנ"ל)
בכל מקרה אני לא מתכוון לראות סרטים שמקודדים מבחינת אודיו HD.
אני צופה בסרטי MKV שמקודדים עם DTS או DOLBY.
תודה!

Shaharr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 249
שם מלא: shahar

שליחה

מצטרף לשאלה, גם אני צריך בדיוק רסיבר שמתאים למה שהגדרת..
אם יש מישהו שיכול לבהיר את העניין סופית.. זה יהיה טוב

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

קודם כל תודה על הלינקים.

רשום באתר:

HDMI Pass-Thru* (Version 1.3 Compatible with 1080p, Deep Color™, and x.v.Color™)

* A separate audio connection is necessary to process multichannel
audio

זה לא אומר שהוידאו עובר על HDMI ובשביל אודיו אני יצטרך קואקס או אופטי??

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מתוך ה manual של הרסיבר (אפשר להוריד מהלינק הראשון בלשונית support - עמוד 19) .
"Audio Connection Formats
Audio equipment can be connected to the AV
receiver by using any of the following audio
connection formats: analog, optical, coaxial, or
HDMI."

norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

השורה הבאה הייתה רשומה בסוף המדריך בתור סיבה לחוסר סאונד ברמקולים, לכן אני משער שאודיו יזדקק לכבל נוסף:
HDMI audio is passed through the AV receiver and
can only be heard from your TV.

ע"מ 68

ועוד דבר שמצאתי בסוף:
Audio Inputs

Digital Inputs COAXIAL:1
OPTICAL :2

Analog Inputs CD, TV/TAPE, CBL/SAT, VCR/DVR,
DVD/BD, AUX

ע"מ 71

norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

עכשיו הבנתי את משמעות ה-pass-thru, הכוונה היא בעצם למשהו שעובר את הרסיבר ללא שינוי ועיבוד...כלומר מה שהולך לטלויזיה(כי זה המכשיר הבא היחיד שמתחבר עם HDMI), לא מבין מה הרעיון של לשלוח DTS לטלויזיה עם 2 רמקולים סטריאו...
אם כך כנראה שהוידאו עובר עיבוד מסוים מאחר ולא מצויינת תכונה של video pass-thru שאמורה להעביר את הוידאו ללא עיבוד לטלויזיה.

תקנו אותי אם אני טועה...

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מתוך החוברת (עמוד 20) "The AV receiver’s HDMI interface is based on the following standard:
Pass-Thru"
כלומר הרסיבר יודע לבצע passthrough לאות הוידאו .

לגבי האודיו , במידה ואתה מגדיר את passthrough משמעות הדבר שהוא אינו מפוענח ברסיבר ועובר ישירות ליציאת ה HDMI של הרסיבר .
מצב זה נועד אם אתה רוצה להשתמש ברסיבר בתור switch למספר מקורות HDMI.

הרסיבר הנ"ל עומד בכל הדרישות שלך , אבל בשביל השקט שלך אתה יכול להתקשר ליבואן ולוודא זאת טלפונית .

norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

תשובה שקיבלתי משירות הלקוחות שלהם באירופה:
The TX-SR 307 has not a HDMI version.
The HDMI unit is only like a switch and therefore it is not possible, to convert a analog video signal to a HDMI signal..
For decoding a digital audio signal via av receiver , you must connect separat a digital audio connection . ( optical or coax)

כלומר אני לא יכול להעביר אודיו דרך HDMI אלא יש צורך בכבל נפרד...

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי

Re: מספר תשובות לגבי passthrough

שליחה

norco כתב:אם יש לי רסיבר בעל passthrough audio , האם זה רלוונטי לסרטי MKV שמקודדים ב-DOLBY DTS?(מבחינתי true hd וdolby hd לא מעניין אותי, אני לא רואה בלו ריי מלא)

נניח שחיברתי סטרימר עם כבל HDMI לרסיבר בעל passthrough audio,כמו למשל rx-v365, ומהרסיבר יש לי חיבור HDMI לטלויזיה, ואני רוצה שהסואנד יעבור לרסיבר ומהרסיבר ילך לרמקולים והוידאו ישירות לטלויזיה ללא עיבוד. האם גם צריך להיות passthrough video?
התשובה היא כללית, וצריך לקרוא בעיון את החוברת של הרסיבר הספציפי.
1. חיבור HDMI מעביר דרכו שמע דיגיטלי, וגרסא 1.3 מעבירה DTS MASTER HD ושאר ירקות דומים.
2. כאשר החיבור מחובר בין מקור לצרכן, הם מחליפים ביניהם מידע שלפיו נקבע איך יפוענח השמע.
3. כאשר מחברים נגן BDP לרסיבר, ורסיבר למסך HD בחיבור HDMI, על הצרכן לומר לרסיבר מה לעשות.
3.1 passthrough audio הכוונה שהרסיבר יעביר את השמע הלאה למסך (ואז מעביר רק סטריאו). אפשר עדיין להעביר שמע מיציאה אופטית/קואקסיאלית של המקור לרסיבר בשביל לשמוע ברמקולים של הרסיבר, וזה יעביר DD ו- DTS אבל לא DTS-HD ושאר הפורמטים. במצב זה יהיה שמע גם לרסיבר וגם במסך, כל עוד הרסיבר פועל.
3.2 אפשר להגדיר ברסיבר שהשמע יפוענח על ידי הרסיבר עצמו וזה חיוני כאשר יש לרסיבר יכולת לפענח שמע HD לסוגיו. יכולת זו קיימת על בטוח ברסיבר שתומך ב- HDMI 1.3 ואז ההגדרה ברסיבר אינה passthrough audio (השם תלוי בהגדרה המתאימה ברסיבר) במצב כזה השמע יפוענח על ידי הרסיבר והוידאו יועבר למסך.
3.3 ישנם רסיברים שבהם כאשר הרסיבר כבוי לא מגיע כלום למסך. ישנם היום גם כאלה שבמצב כבוי הם עוברים למצב passthrough audio באופן אוטומטי, לכניסה האחרונה שהיתה פעילה. אז אפשר לראות ולשמוע במסך בלי הרסיבר.

איך זה יעבוד עם סטרימר, איני יודע, כי איני יודע האם יש בכלל אפשרות לקבל מהסטרימר הספציפי אודיו HD, כאשר המקור לא מספק שמע HD אז אפשר גם להסתפק בחיבור אודיו קואאקס/אופטי לרסיבר, ולא חשובה תכונת passthrough audio

תודה רבה מראש!
...

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קראתי שוב את ה manual וכנראה מה שכתבת נכון, הסאונד דרך ה HDMI רק יכול לעבור דרך הרסיבר .
לעומת הרסיבר הזה , האונקיו TX-SR507 תומך בפענוח סאונד דרך ה HDMI (הוא אף תומך בסאונד HD שיכול לעבור רק דרך HDMI) .
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=737878
http://www.eu.onkyo.com/products/TX-SR507.html

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”