מה ההבדל בין אוזניות אולפן לאוזניות אודיופיליות
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
פחות מההבדל בין רכב שטח לבין רכב לנסיעה נטוdany75 כתב:שלום
אני תוהה מה ההבדלים הדקים בין אוזניות אולפניות לבין אוזניות לשמיעה מוזיקלית נטו.
מה יכול להיות ההבדל המהותי בין שני הסוגים והאם זה מצדיק רכישה ??...
אוזניות אולפניות מיועדות ומועצבות לאולפנים ולשימוש ביתי, הם דורשות בד"כ הגברה טובה בנוסף למקור טוב (אי אפשר לחבר אותם ישירות לMP3 כיוון שהם לא ישמעו במיטבם=ביזבוז כסף). הבדלי הרמות באים לידי ביטויי כמו כל דבר בחיים, ככול שתשלם יותר כסף תקבל משהו איכותי יותר ואין קשר בין האיכות שלהם לבין היותם אוזניות רגילות או אולפניות.
בו נגיד שאין שום סיבה להעדיף אוזניות "אולפן" על פני אוזניות "ביתיות" וההיפך. לכל סגמנט בשוק האודיו חייב להיות
קו מוצרים "שמיועד לו" (כדי שיוכלו לעשות מזה כסף) אז גם פה יש.
קו מוצרים "שמיועד לו" (כדי שיוכלו לעשות מזה כסף) אז גם פה יש.
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אוזניות אולפניות אן אוזניות שמיועדות להעביר סאונד כמה שיותר שטוח וכמה שיותר דומה למקור. כל אוזניות אחרות שואפות להוציא סאונד כמה שיותר יפה\צבוע.
אם אתה רוצה להנות באמת ממוזיקה בשום פנים ואופן אל תקנה אוזניות אולפניות. היו לי כאלה כשהייתי סטודנט וקשה מאוד להנות ממוזיקה איתן.
HazooM זה לא ממש עניין של "לעשות מזה כסף" יש הבדל מאוד שמיע בין קו אוזניות ה DJ's של Technics לקו האוזניות אולפן של נאמר סנהייזר.
יש סקטורים בעלי דרישות צליל\בניה\עמידות שונות
אם אתה רוצה להנות באמת ממוזיקה בשום פנים ואופן אל תקנה אוזניות אולפניות. היו לי כאלה כשהייתי סטודנט וקשה מאוד להנות ממוזיקה איתן.
HazooM זה לא ממש עניין של "לעשות מזה כסף" יש הבדל מאוד שמיע בין קו אוזניות ה DJ's של Technics לקו האוזניות אולפן של נאמר סנהייזר.
יש סקטורים בעלי דרישות צליל\בניה\עמידות שונות
Need more cowbell
זה בדיוק העניין
אני שוקל רכישה של דגם מאד ממוקד ואני לא רוצה לקנות חתול בשק.
M50 של אודיו טכניקה ולפי ממה שאני מבין הן מאד איכותיות אבל המוכר עצמו מדגיש שהן משמיעות את המוזיקה כמו שהיא ולא "מוסיפות גוון" לעומת AKG
או דגמים מקבילים אודיופילים של אותה חברה.יש לי כרטיס קול מאד איכותי ומערכת הגברה טובה.האם כדאי ללכת על זה?
אני אשמח ליעוץ
אני שוקל רכישה של דגם מאד ממוקד ואני לא רוצה לקנות חתול בשק.
M50 של אודיו טכניקה ולפי ממה שאני מבין הן מאד איכותיות אבל המוכר עצמו מדגיש שהן משמיעות את המוזיקה כמו שהיא ולא "מוסיפות גוון" לעומת AKG
או דגמים מקבילים אודיופילים של אותה חברה.יש לי כרטיס קול מאד איכותי ומערכת הגברה טובה.האם כדאי ללכת על זה?
אני אשמח ליעוץ
Pavelz - ההבדלים בסאונד בין אוזניות אולפניות וביתיות הוא כמו ההבדל בין כל אוזניה. אוזניות אולפניות אמורות
להפיק "סאונד שטוח ודומה למקור" - בקטלוג של החברה, במציאות לא שטוח ולא נעליים (תקף לכל אוזנייה בעולם).
נכון זה נשמע תמוה מעט הרי מה פתאום שאוזניות "מקצועיות" לשימוש "אולפני" לא יתנו תוצאה נייטרלית? הרי זה
מה שכתוב בקטלוג לא?
להפיק "סאונד שטוח ודומה למקור" - בקטלוג של החברה, במציאות לא שטוח ולא נעליים (תקף לכל אוזנייה בעולם).
נכון זה נשמע תמוה מעט הרי מה פתאום שאוזניות "מקצועיות" לשימוש "אולפני" לא יתנו תוצאה נייטרלית? הרי זה
מה שכתוב בקטלוג לא?
- Pavelz
- חבר מביא חבר

דני בנושא האוזניות העניין יותר סובייקטיבי מנושא הרמקולים כי פה מדובר לא רק באוזניים שלך אלא גם הראש שלך והנוחות של החפצים שתניח עליו. יכול להיות שימליצו לך אוזניות ממש טובות אבל כבדות מדי ושתסבול מהן כל פעם שתשים אותן על ראשך. בקטע הזה אתה חייב לא לסמוך על דעות של אנשים אחרים ופשוט למדוד ולשמוע עד שתמצא משהו שמתאים רק לך. היו לי אוזניות של AKG שגרמו לי לאי נוחות עצומה וגם נשמעו די גרוע. מאוד לא מומלץ ללכת בעקבות המלצה של אנשים באינטרנט
Need more cowbell
- Pavelz
- חבר מביא חבר

לא יודע.. מנסיוני אין חפיפה בין שני התחומים מבחינת הסאונד...HazooM כתב:Pavelz - ההבדלים בסאונד בין אוזניות אולפניות וביתיות הוא כמו ההבדל בין כל אוזניה. אוזניות אולפניות אמורות
מה שכתוב בקטלוג לא?...
Need more cowbell
יכול להיות
אבל הפער מחירים הוא מטורף.על הדגם שאני רוצה לקנות M50 המוכר דורש 700 שקל וחדש כזה עולה 1300
ודגמי אודיופילי עולים 900 שקל ומעלה.רציתי לקנות את ה 272 של AKG או את ה 250 הגדולות אבל אז ראיתי את ה M50 שדי מרופדות כמו שאני רוצה.
אבל הפער מחירים הוא מטורף.על הדגם שאני רוצה לקנות M50 המוכר דורש 700 שקל וחדש כזה עולה 1300
ודגמי אודיופילי עולים 900 שקל ומעלה.רציתי לקנות את ה 272 של AKG או את ה 250 הגדולות אבל אז ראיתי את ה M50 שדי מרופדות כמו שאני רוצה.
M50 אפשר למצוא באיביי ממוכר מורשה ב-99$ בלי בעייה, לא צריך להיסחף עם 1300 ש"ח...
מניסיוני כל מקרה לגופו, היו לי Shure 840 והן היו נייטרליות מאוד, מה שגרם לי להשתעממם מהן מהר מאוד. AKG K701 גם כן משמשות כאוזניות סטודיו (K702 זאת הגירסה האולפנית) וזו האוזנייה הכי מאוזנת שיצא לי לשמוע למרות נטייה מסויימת לטרבל, וultrasone PRO900 שיש לי משווקות כאוזניות מקצועיות, נשמעות מצויין אבל רחוקות מנייטרליות , המון באס ומידריינג' שנשמע קצת מוזר... לפחות עד שלא משחקים איתן קצת ואז אפשר להגיע לתוצאה נהדרת.
מניסיוני כל מקרה לגופו, היו לי Shure 840 והן היו נייטרליות מאוד, מה שגרם לי להשתעממם מהן מהר מאוד. AKG K701 גם כן משמשות כאוזניות סטודיו (K702 זאת הגירסה האולפנית) וזו האוזנייה הכי מאוזנת שיצא לי לשמוע למרות נטייה מסויימת לטרבל, וultrasone PRO900 שיש לי משווקות כאוזניות מקצועיות, נשמעות מצויין אבל רחוקות מנייטרליות , המון באס ומידריינג' שנשמע קצת מוזר... לפחות עד שלא משחקים איתן קצת ואז אפשר להגיע לתוצאה נהדרת.
Ilyan - ה 701 וה 702 הן אותה האוזניה, רק הצבע שונה. ה shure 840 רחוקות מלהיות "נייטרליות".
הכל תלויי בציוד שאליו מחברים את האוזניות (מגבר ונגן), אם אין התאמה אז הסאונד נשמע שטוח ואם יש התאמה והמגבר מספיק חזק בשביל לפתוח את האוזניות האולפניות (בד"כ יש להם נצילות נמוכה) אז הסאונד נשמע מצויין. בקיצור דני, אם אין לך תקציב למגבר טוב ומקור איכותי (כגון נגן דיסקים) אז חבל לך להיכנס לזה.
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
יש לי את K271 MKII שהזכרת אותם.
אלה אוזניות סגורות להקלטה. הם ציוד PRO אמיתי.
הפאן הנגטיבי שבהרבה סגנונות (כמו רוק, חלק מה פופ וכד') אתה שומע פגמי ההקלטה, במקום להינות מהמוסיקה.
*** (מה גם שעיקר היעוד שלהם להקלטה ווקאלית)
לאומת זאת - בהקלטות אודיופיליות אני נורא ניהנה מהדגם הנ"ל.
ציוד ה - HI-FI מתמודד עם ההקלטות ה - Main Stream בצורה טובה יותר.
אבל הדרך הפשוטה לגלות מה טוב לך היא להגיע עם קטעי מוסיקה שאתה מכיר לחנות הקרובה אליך ולהשוות ...
אלה אוזניות סגורות להקלטה. הם ציוד PRO אמיתי.
הפאן הנגטיבי שבהרבה סגנונות (כמו רוק, חלק מה פופ וכד') אתה שומע פגמי ההקלטה, במקום להינות מהמוסיקה.
*** (מה גם שעיקר היעוד שלהם להקלטה ווקאלית)
לאומת זאת - בהקלטות אודיופיליות אני נורא ניהנה מהדגם הנ"ל.
ציוד ה - HI-FI מתמודד עם ההקלטות ה - Main Stream בצורה טובה יותר.
אבל הדרך הפשוטה לגלות מה טוב לך היא להגיע עם קטעי מוסיקה שאתה מכיר לחנות הקרובה אליך ולהשוות ...
Valer
אני לא מתכנן הקלטות כלשהו.המטרה שלי היא נטו האזנה למוזיקה.אני די התרשמתי לטובה מ AKG בזכות ה 414P הניידות שהוא ממש איכותיות.
אני מאזין לפופ האוס דאנס 80 אז אני לא ממש יודע איפה זה נכנס פה...הקלטה ווקאלית זה ממש לא הכיוון !!!!.
אני לא מתכנן הקלטות כלשהו.המטרה שלי היא נטו האזנה למוזיקה.אני די התרשמתי לטובה מ AKG בזכות ה 414P הניידות שהוא ממש איכותיות.
אני מאזין לפופ האוס דאנס 80 אז אני לא ממש יודע איפה זה נכנס פה...הקלטה ווקאלית זה ממש לא הכיוון !!!!.
אתה מוזמן לבוא לשמוע את הDT770 שאני מוכר אם אתה מאיזור חיפה-קריות, אני לא הכי אובייקטיבי כשאני אומר את זה אבל זה ידוע שהן טובות במיוחד בכל מה שקשור למוזיקה אלקטרונית ופופ ובכלל אוזניות כלליות נהדרות.
איתי, אני לא יכול להתווכח עם הגרף, אבל אני שמעתי אותן והן היו לי נייטרליות בצורה יוצאת דופן כמו שאוזניות מוניטור צריכות להיות. כשתשמע אותן בעצמך אז אולי תשנה את דעתך.
איתי, אני לא יכול להתווכח עם הגרף, אבל אני שמעתי אותן והן היו לי נייטרליות בצורה יוצאת דופן כמו שאוזניות מוניטור צריכות להיות. כשתשמע אותן בעצמך אז אולי תשנה את דעתך.
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
תנסה להאזין ל - AKG K 701 ותשווה אותם ל - Sennheiser HD 650 אם התקציב מאפשר לך.
אלה ואלה טובות להרבה סוגי מוסיקה (AKG רגישות לטיב ההגברה).
בהצלחה
אלה ואלה טובות להרבה סוגי מוסיקה (AKG רגישות לטיב ההגברה).
בהצלחה