ראש בראש ה Nexus One נגד הנוקייה N900!!

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה

ראש בראש-את מי אתם מעדיפים: הנקסוס 1 או ה N900?

Google Nexus One
17
71%
Nokia N900
5
21%
שניהם באותה המידה
1
4%
אף אחד מהם לא מושך אותי
1
4%

סך הכול הצבעות: 24

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

בגלל שיש דמיון בין שני הסמרטפונים האלה, מכיוון ש:
-שניהם מכשירים חדשים מאוד בשוק ומאוד מדוברים
-מחיר שלהם די דומה
-לא ניתן לרכוש את המכשירים האלה בארץ (נושא אחריות, התקנת עברית, תוכנות ניווט)
-מערכות פתוחות מבוססי לינוקס
-הפוטניציאל של המכשירים האלה

ובגלל שהנושא הזה עלה בשרשור אחר, החלטתי לפתוח שרשור ומשאל יעודי של ראש בראש, מי טוב יותר מהשני!
מה דעתכם?

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

nokia n900
יש עברית מלאה (מקלדת פיזית ווירטואלית)
אחריות של שנה בחנות הפרטית בה רוכשים.
להגיד עליו שזה סמראטפון זה כמעט העלבה , זה (כמעט) מחשב עם יכולות טלפון.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #3 

נתחיל!

לדעתי:
-הנקסוס בעיני נראה סקסי יותר מה N900 (דק יותר)
-מעבד 600MHz של ה N900 לא מתקרב למעבד 1GHz האימתני של הנקסוס
-המסך הקיבולי והגדול יותר של הנקסוס, לבטח טוב מזה של ה N900 (גודל של 3.7 אינצ' לעומת 3.5 אינצ'). המסך יכול לתמוך גם במולטי טאצ' (ויש כבר תוכנות צד שלישי שתומכות בכך). ה N900 לא יכול חומרתית לתמוך בכך (מסך resistive שעובד על לחץ ולא על חום)
-יתרון גדול מאוד שיש ל N900 זה המקלדת
-יתרון נוסף בפער קטן יותר, לדעתי, יהיה ל N900 באיכות המצלמה ובאיכות הוידאו (למרות שלשני המכשירים מצלמה 5M)
-כיום קיימות הרבה יותר אפליקציות לאנדרויד של הנקסוס (יותר משנתיים בשוק) מאשר ל N900 החדש מאוד (חודשים)
-אבל היתרון הכי משמעותי בעיני , זה פוטנציאל ההתרחבות של המכשיר של גוגל (בגרסה הנוכחית והגרסאות הבאות שלו) ושל אפליקציות אנדרואיד. לטעמי, הוא הפוטנציאל גבוה בעשרות מונים משל ה Maemo (ה OS של ה N900), יתרה מזאת גוגל היא-היא השלטת במידע ברשת. לכן, לי אין ספק בכלל, שבסופו של עניין היא תוציא תכנים טובים הרבה יותר מאשר חברת נוקיה ל N900 (אגב, לטעמי, היא גם תעקוף את אפל בסיבוב). לא לשכוח שגוגל מחזיקים במנוע החיפוש המוביל בעולם, ב Gmail, ב Google Earth ו Google Maps, ב Youtube, בדפדפן הכרום, ב Google Docs, ב Picasa, ב OS של האנדרואיד ועכשיו גם במכשיר הנקסוס אחד. תחברו לכל זה את אחת החברות הגדולות בעולם וללא ספק אחת החזקות שיש (שבימים אלה קוראת תיגר, על לא פחות, מאשר מממשלת סין!) ואם תזכרו גם שזאת חברה שגדולה פי 4 מהחברה הפינית תבינו שאנחנו מדברים על מפלצת שאם רק תרצה (והרגולטור לא יתערב) שום דבר לא יכול לעצור אותה, אפילו לא מיקרוסופט הדורסנית, ובטח לא חברה פינית חביבה ששווה קצת פחות מחברת טבע הישראלית שלנו!

ולכן, לדעתי, העתיד בעולם הסלולאר יהיה אפל vs גוגל, ש-ידה של האחרונה, תהיה בסופו של דבר, על העליונה בפער לא גדול (בתנאי שזה יהיה מספיק מעניין וחשוב לגוגל) . נוקיה, לטעמי לא יכולה להיות פקטור בקרב הזה!!

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #4 

osherov כתב:נתחיל!

לדעתי:
-הנקסוס בעיני נראה סקסי יותר מה N900 (דק יותר)
-מעבד 600MHz של ה N900 לא מתקרב למעבד 1GHz האימתני של הנקסוס
-המסך הקיבולי והגדול יותר של הנקסוס, לבטח טוב מזה של ה N900 (גודל של 3.7 אינצ' לעומת 3.5 אינצ'). המסך יכול לתמוך גם במולטי טאצ' (ויש כבר תוכנות צד שלישי שתומכות בכך). ה N900 לא יכול חומרתית לתמוך בכך (מסך resistive שעובד על לחץ ולא על חום)
-יתרון גדול מאוד שיש ל N900 זה המקלדת
-יתרון נוסף בפער קטן יותר, לדעתי, יהיה ל N900 באיכות המצלמה ובאיכות הוידאו (למרות שלשני המכשירים מצלמה 5M)
-כיום קיימות הרבה יותר אפליקציות לאנדרויד של הנקסוס (יותר משנתיים בשוק) מאשר ל N900 החדש מאוד (חודשים)
-אבל היתרון הכי משמעותי בעיני , זה פוטנציאל ההתרחבות של המכשיר של גוגל (בגרסה הנוכחית והגרסאות הבאות שלו) ושל אפליקציות אנדרואיד. לטעמי, הוא הפוטנציאל גבוה בעשרות מונים משל ה Maemo (ה OS של ה N900), יתרה מזאת גוגל היא-היא השלטת במידע ברשת. לכן, לי אין ספק בכלל, שבסופו של עניין היא תוציא תכנים טובים הרבה יותר מאשר חברת נוקיה ל N900 (אגב, לטעמי, היא גם תעקוף את אפל בסיבוב). לא לשכוח שגוגל מחזיקים במנוע החיפוש המוביל בעולם, ב Gmail, ב Google Earth ו Google Maps, ב Youtube, בדפדפן הכרום, ב Google Docs, ב Picasa, ב OS של האנדרואיד ועכשיו גם במכשיר הנקסוס אחד. תחברו לכל זה את אחת החברות הגדולות בעולם וללא ספק אחת החזקות שיש (שבימים אלה קוראת תיגר, על לא פחות, מאשר מממשלת סין!) ואם תזכרו גם שזאת חברה שגדולה פי 4 מהחברה הפינית תבינו שאנחנו מדברים על מפלצת שאם רק תרצה (והרגולטור לא יתערב) שום דבר לא יכול לעצור אותה, אפילו לא מיקרוסופט הדורסנית, ובטח לא חברה פינית חביבה ששווה קצת פחות מחברת טבע הישראלית שלנו!

ולכן, לדעתי, העתיד בעולם הסלולאר יהיה אפל vs גוגל, ש-ידה של האחרונה, תהיה בסופו של דבר, על העליונה בפער לא גדול (בתנאי שזה יהיה מספיק מעניין וחשוב לגוגל) . נוקיה, לטעמי לא יכולה להיות פקטור בקרב הזה!!
...
מסכים עם חלק מהדברים.
אישית לא אקנה לעולם מכשיר ללא מקלדת פיזית מלאה במחינתי זה must.
יש ל n900 מאות רבות של ישומים , מדובר בקוד פתוח וכמעט כל מה שתבקש יש ואם אין אז יהיה.
מדובר על ריבוי משימות אמיתי , מהירות וביצועים
אומנם אני מדבר מפוזציה (כמו שאומרים בשוק ההון...) אבל באמת N900 זה המכשיר הטוב ביותר שהיה לי איי פעם .
חסר לי מאוד שיחות וידאו דור 3 בתקווה שיהיה בקרוב.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #5 

ללא ספק ה-Nexus One.
העיצוב הלא סקסי בעליל של ה-N900, העובי הפיסי שלו, לא צריך לשכוח שבסופו של דבר זה מכשיר סלולרי שצריך ללכת איתי בכיס, לא נראה לי שאני יכול ללכת עם N900 בכיס.
מלבד זאת כמו שציין אריה, מסך המגע הקפסיטיבי של ה-Nexus, עובדת הצמיחה המרשימה של אנדרואיד.
נתוני חומרה שאפשר רק לקנא בהם, לא חסרה לי מקלדת פיסית, אני כבר שנה עם אייפון ומקליד בו מהר מאד.
הכף נוטה בבירור לצד של הנקסוס, לפחות מבחינתי.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #6 

אה, עוד נתון ששכתי להוסיף, הנקסוס 1 זול במעט מה N900!
פרמטר המחיר הוא בעיני סופר חשוב לצורך ההשוואה בין כל שני מכשירים.

אגב, אם פרמטר המחיר לא היה משחק תפקיד אז, דווקא ה HTC HD2 היה בעיני המכשיר הטוב ביותר שקיים היום (רק חסר לי שם מקלדת). מכשיר טוב ממנו היה יכול להיות המוטורולה Droid אם רק היו שמים לו מעבד 1GHz ומוסיפים לו עוד קצת זיכרון.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

אין לי שום ספק שכל יתרון שיש ל NOKIA, במידה וקיים יתרון בכלל, בתחום הממשק, תוכנה ותוספים, ייעלם במהרה לאור קצב הפיתוח ושחרור הגרסאות הקיים באנדרואיד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #8 

נו ...אני רגיל להיות במעוט , אבל לפחות יש מתחרים ראויים ואני לא שומע רק אייפון ואייפון.....
אגב כל המכשירים האלו N900 וכו' אתה יכול להסתובב שנים בארץ ולא לראות אפילו אחד.
גם את נוקיה e90 הקודם שהיה ברשותי שנתיים ....הספקתי לראות רק פעם אחת בישראל....

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #9 

uris,
הסיבה שאין כאן אנשי אייפון (בינתיים) הוא מכיון שהשרשור הזה משווה שני מכשירים אחרים :wink:
אך אל דאגה, ברגע שנייצר גרעין מספיק גדול של מתנגדי אייפון, אנחנו נצא במלחמה ישירה נגד תומכי המכשיר המוגבל ההוא (ריבוי משימות אין לו :roll: )

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

טוב, בניתי לי את טלפון החלומות שלי:
אז ככה:
המצלמה 8 מגה של הנוקייה N86
מסך 4.3 אינצ' ומעבד 1GHz של ה HD2
מולטי טאצ' וממשק כמו שיש לאייפון (אני יודע, אבל אין מה לעשות, צריך להכיר בעובדות)
מקלדת של ה N900
מערכת הפעלה של הנקסוס 1 (Android 2.1)
מגוון אפליקציות של האייפון
אבל הכי חשוב , יציבות, זמן סוללה ויכולת עמידה בנפילות מגובה רב כמו שיש לנוקייה 6100 :wink:

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #11 

N900.

בתור חובב לינוקס, הנקסוס ושאר מכשירי האנדרואיד לא מדברים אלי.
לא בא לי ללמוד ג'אווה, ובכלל למעט הקרנל שחבוי במעמקי מערכת ההפעלה, אין קשר בין אנדרואיד למערכת לינוקס סטנדרטית.

ה- N900 לעומת זאת קרוב בהרבה למערכת לינוקס מוכרת, ויכול להריץ כל תוכנת לינוקס שהיא (בהנתן קוד המקור כמובן).

נכון יש חסרונות - מסך מגע רזיסטיבי ומעבד חלש יותר מהנקסוס, אבל זה לא מה שמפריע לי.
למי שדיבר על המחיר דרך אגב, קניתי את שלי ב-$480 (פלוס מס) עם קוד ההנחה בדל, אבל עדיין לא קיבלתי את המכשיר.
הוא מחכה לי אצל מישהו מהעבודה בארה"ב ויגיע באיסוף פרטי בקרוב.

עריכה:
אה, וכמובן, זה כרגע בראש engadget:
http://www.engadget.com/2010/01/23/andr ... wo-trades/

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #12 

מעיר את השרשור...

בשבוע שעבר הצטרפתי לבעלי ה- N900 (שבעצם נקנה בתחילת ינואר וחיכה לי בסבלנות בארה"ב).
מבחינתי, המכשיר פשוט מדהים.

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”