עזרה בתיקון סמפלר בעל שנאי לא ממותג

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
רון1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכל חברי הפורום הטכני יש ברשותי סמפלר ישן של חברת רולנד לצערי הכניסו אותו לשקע של 220 V שהמתח שלו הנדרש היה 110V למיטב ידיעתי השנאי שלו ניזוק השאלה היא האים ניתן להחיליף לשנאי תואם מכיון שהמכשיר הוא בן 17 שנה לערך אבל בעל ערך גבוה האים יש דרך עקיפה להשתמש בשנאי בן זמננו אודה לכל מי שיוכל לעזור
אני מוסיף  תמונות של המכשיר
 אני מוסיף תמונות של המכשיר
תמונה של השנאי
 תמונה של השנאי
תמונה מאחורה
 תמונה מאחורה

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #2 

יתכן מאוד שניתן לתקן את השנאי הקיים די בקלות, כי יש לו כניסות מתחים נוספות, גם ל220 ו240 וולט. תלוי איפה נשרף הסליל הראשוני. תביא את זה למעבדה לבדיקה. שנאי חלופי יצריך עבודה קשה בשיחזור מתחים במקרה שלא יהיה ניתן להשיג את הסכמה של המכשיר. אגב, לא משנה בן כמה המכשיר, כללי החשמל והאלקטרוניקה לא השתנו אף פעם..
..

רון1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

האמת שאני פעם ראשונה כותב בפורום הזה בא תגיד לי איפה המעבדה מה העלות אים אני הולך להתמודד עוד משהו שרציתי להוסיף זה שנסתי לתקן אותו לבד מכיון שיש לי קצת ידע באלקטרוניקה אים תוכל בבקשה לתת לי כיון או דרך לתקן את זה לבד אני אודה לך מאוד

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

ניסית להחליף פיוז?

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #5 

רון1 כתב:האמת שאני פעם ראשונה כותב בפורום הזה בא תגיד לי איפה המעבדה מה העלות אים אני הולך להתמודד עוד משהו שרציתי להוסיף זה שנסתי לתקן אותו לבד מכיון שיש לי קצת ידע באלקטרוניקה אים תוכל בבקשה לתת לי כיון או דרך לתקן את זה לבד אני אודה לך מאוד
...
בדוק עם אוהמטר אם יש נתק מחלט או פחות סביר קצר מחלט איפה שמחובר החוט השחור והלבן בשנאי, אם כן השנאי מת. אם הלך, תוכל להחליף אותו בשנאי אחר חדש. לפי התמונה לשנאי 4 מתחים בין הדקים 1 עד 5.
אם לא תמצא מה המתחים, אוכל למדוד לך. יש לי JV1080 הוא אחלה מכשיר עד היום (ד.א. זה סינטי ולא סמפלר).
עם ידיעת המתחים תוכל לחפש שנאי חלופי. אם תרצה צור קשר.

רון1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

שבוע טוב לכולם תודה לכל העונים למי ששאל לגבי פיוז אז אין למכשיר הזה פיוז

רון1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

לכבוד ariekarp קודם תודה על העזרה אים תוכל לשלוח לי את המספר טל שלך אודה לך מאוד מכיון שאין לי מושג על המתח יציאה של המכשיר מכיון שהשנאי נשרף תודה רבה

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

רון1 כתב:לכבוד ariekarp קודם תודה על העזרה אים תוכל לשלוח לי את המספר טל שלך אודה לך מאוד מכיון שאין לי מושג על המתח יציאה של המכשיר מכיון שהשנאי נשרף תודה רבה
...
סבבה, שלחתי לך בפרטי.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

נשמח גם אנחנו לקבל את מתחי היציאה שבטוח יעזרו למישהו בעתיד. ariekarp, יתכן שכניסות ה220V עדיין פעילות, ולכן גם אם יש נתק בקו ה120V, עדיין ניתן להפעיל את המכשיר בלי החלפה של משהו.
..

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

ZiggyMan כתב:נשמח גם אנחנו לקבל את מתחי היציאה שבטוח יעזרו למישהו בעתיד. ariekarp, יתכן שכניסות ה220V עדיין פעילות, ולכן גם אם יש נתק בקו ה120V, עדיין ניתן להפעיל את המכשיר בלי החלפה של משהו.
...
בשמחה - אפרסם את המתחים לאחר שאמדוד אותם.
הסיכוי שהשנאי יעבוד ב220 קלושים. בשנאי הזה נראה שה110 הוא סנף של ה220, לכן גם ה220 לא יהיה תקין.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

עדיין. אפילו אם הCOM נשרף, לפעמים יש אפשרות ל120V בין כניסת 120 ל220.
..

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

ZiggyMan כתב:עדיין. אפילו אם הCOM נשרף, לפעמים יש אפשרות ל120V בין כניסת 120 ל220.
...
כן, אתה צודק, זה ייתכן. אפשר לנסות לחבר לסנף של 240 ו 120 ולהפעיל עם שנאי 110. אולי יש מזל.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”