חיבור 2 מקרנים ליצירת 3D
-
frankym
- חבר ותיק

- תגובות: 2009
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
שלום ובוקר אור לחברי ומנהלי הפורום יצא לי לקרוא באתרים בעולם על אפשרות של חיבור שני מקרנים ומשהו שמחבר בינהם בשביל ליצור חווית תלת מימד האם מישהו מכיר את השיטה הזו ויכול לומר לי אחד מה אני צריך לחבר בין שני המקרנים ואם יש דבר שכזה מהיכן אני יכול לקנות אותו 2מה הייתרונות וחסרונות בשיטה הזו ואיזה סוג של תלת מימד זה ... מודה מראש לנותן התשובות
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
זה הוצג בתערוכה האחרונה. אם אני לא טועה, תלת מימד נוסך IMAX (שני מקרנים = תמונה לכל עין)
אתה צריך 2 מקרנים (מכוונים היטב) ותוכנה שיודעת לפצל את תמונה לכל מקרן
אני לא מעודכן במחיר היום, אבל בזמנו התוכנה לבדה עלתה כ-6K$
כאשר בשנה בקרובה אמורים לצאת נגנים ומכשירי הקרנה התומכים בזה, נראה לי חסר טעם לקנות היום 2 מקרנים
אתה צריך 2 מקרנים (מכוונים היטב) ותוכנה שיודעת לפצל את תמונה לכל מקרן
אני לא מעודכן במחיר היום, אבל בזמנו התוכנה לבדה עלתה כ-6K$
כאשר בשנה בקרובה אמורים לצאת נגנים ומכשירי הקרנה התומכים בזה, נראה לי חסר טעם לקנות היום 2 מקרנים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
התוכנה עלתה יותר בכיוון של 10K.
מכיון שזהו סטאפ לא פרקטי לבית, אין למעשה מוצרי מדף או פורמטים לצרכנים אשר תומכים בקונפיגורציה הזו.
כל מה שאתה צריך זה מעט סבלנות (פחות משנה) ואנחנו נקבל מקרני FHD עם יכולת להציג 3D, כמו הפלזמות וה-LCD שהוצגו ב-CES.
הרי מקרנים עם 100 ואפילו 200 הרץ כבר הוצגו אפילו לפני שנתיים, אז תיאורטית אין שום בעיה טכנית לממש את זה באותה צורה.
מכיון שזהו סטאפ לא פרקטי לבית, אין למעשה מוצרי מדף או פורמטים לצרכנים אשר תומכים בקונפיגורציה הזו.
כל מה שאתה צריך זה מעט סבלנות (פחות משנה) ואנחנו נקבל מקרני FHD עם יכולת להציג 3D, כמו הפלזמות וה-LCD שהוצגו ב-CES.
הרי מקרנים עם 100 ואפילו 200 הרץ כבר הוצגו אפילו לפני שנתיים, אז תיאורטית אין שום בעיה טכנית לממש את זה באותה צורה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
כפי שכתבתי בשרשור אחר בנושא הזה, השלב הבא הוא מקרנים פסיביים דו ראשיים ומקרני 120HZ אקטיביים.
האופציה הראשונה תעלה יותר ותקפיץ את המחירים של מקרני ה-HIGH END. להערכתי SHARP, JVC ו-אפסון יהיו הראשונים שיציעו זאת לקראת ספטמבר. מדובר יהיה במקרנים שיהיו להם שני ראשים - אחד מצידו הימני של המקרן, והשני משמאל. כל אחד יקרין בפולריות אחרת (אפשר להשתמש כאן בפולריות עיגולית בדיוק כפי שנעשה בקולנוע) - כך שבעצם צריך יהיה משקפיים פסיביים וגם סיבוב הראש לא ישפיע על האפקטים. המקרנים יסנכרנו את הקרניים זה מול זה או אוטומטית או ידנית. זה יהיה הפיתרון האולטימטיבי לתחום הזה.
האופציה השניה תהיה זולה הרבה יותר ותכנס לדור הבא של מקרנים. המקרנים יכללו מצב 120HZ או 240HZ שבו הם יהבהבו בקצב ידוע ועם משקפיים מסונכרנים (ACTIVE SHUTTER) אפשר יהיה לשלוט על המקור.
דבר נוסף שכנראה יצטרך להיכנס כתקן הוא השימוש ב-CAT5 לצורך העברת הסיגנלים למקרנים כאלה. HDMI פשוט לא טוב למקרנים בגלל המרחקים והפתרונות האלחוטיים לא מתקרבים לפיתרון אלא מתרחקים ככל שצריך יותר רוחב סרט (תלת מימד זקוק לכפליים רוחב סרט!).
לכן, אני מעריך שיאפשרו לנו כבר הכנסת CAT5 ישיר בצד אחד ובצד שני יהיה חיבור שיסופק שימיר את זה ל-HDMI...
זהו, אני מוריד את כובע החוזה ההוזה
האופציה הראשונה תעלה יותר ותקפיץ את המחירים של מקרני ה-HIGH END. להערכתי SHARP, JVC ו-אפסון יהיו הראשונים שיציעו זאת לקראת ספטמבר. מדובר יהיה במקרנים שיהיו להם שני ראשים - אחד מצידו הימני של המקרן, והשני משמאל. כל אחד יקרין בפולריות אחרת (אפשר להשתמש כאן בפולריות עיגולית בדיוק כפי שנעשה בקולנוע) - כך שבעצם צריך יהיה משקפיים פסיביים וגם סיבוב הראש לא ישפיע על האפקטים. המקרנים יסנכרנו את הקרניים זה מול זה או אוטומטית או ידנית. זה יהיה הפיתרון האולטימטיבי לתחום הזה.
האופציה השניה תהיה זולה הרבה יותר ותכנס לדור הבא של מקרנים. המקרנים יכללו מצב 120HZ או 240HZ שבו הם יהבהבו בקצב ידוע ועם משקפיים מסונכרנים (ACTIVE SHUTTER) אפשר יהיה לשלוט על המקור.
דבר נוסף שכנראה יצטרך להיכנס כתקן הוא השימוש ב-CAT5 לצורך העברת הסיגנלים למקרנים כאלה. HDMI פשוט לא טוב למקרנים בגלל המרחקים והפתרונות האלחוטיים לא מתקרבים לפיתרון אלא מתרחקים ככל שצריך יותר רוחב סרט (תלת מימד זקוק לכפליים רוחב סרט!).
לכן, אני מעריך שיאפשרו לנו כבר הכנסת CAT5 ישיר בצד אחד ובצד שני יהיה חיבור שיסופק שימיר את זה ל-HDMI...
זהו, אני מוריד את כובע החוזה ההוזה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים