שלום לכולם,
בעקבות ההזמנה הפתוחה של זיו (http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 99#1018699) אני פותח כאן שרשור בו בעלי ממיר Nowcom NC8336 יוכלו לשטוח את בקשותיהם לתיקוני באגים ולשיפורים שונים. כפי שראינו בשרשורים קודמים לא חסרים כאלה, אז בואו נרכז את כולם במקום אחד ונקל על זיו לנצל את קשריו הטובים בחברה.
חשוב לציין למרות ההערות הרבות, בין השאר עבור מי ששוקלים קנייה: שלא יתקבל רושם לא נכון מהרשימה הארוכה. כפי שנאמר כבר על ידי וע"י אחרים המכשיר הוא בבסיסו טוב ואפילו מצויין ביחס לאלטרנטיביות. את הפונקציות החשובות של צפייה, הקלטה, הזזת זמן וכדומה הוא מבצע באיכות מעולה ולמעשה ללא תקלות כלל, וזה לא הולך ברגל במיוחד במוד ה"נסיוני" בו כל שיטת השידור הזו נמצאת כרגע. גם תכיפות העידכונים מטעם החברה ורמת השירות (כפי שהעידו אחרים) היא מעבר למה שמקובל אצל האלטרנטיבות, אז שאפו לחברה. ואנחנו משוכנעים שזוהי רק תחילתה של ידידות מופלאה
אז מלבד נושא צבעי הפונטים (שדוסקס מספיק ולפי זיו עומד להיות מתוקן בקרוב והוא שקול בחשיבותו בעיני בערך לכל אלו למטה גם יחד) אלו הם הנושאים שצברתי עד כה, מחולקים לקטגוריית באגים (תקלות שדורשות תיקון), להצעות לשיפורים ולנושאים אחרים:
באגים (או חשודים ככאלה)
- המעצבן ביותר לאחר הפונטים: בזמן שמעלים איזשהו תפריט (כגון טיימר או כל כניסה ל-menu), ה-time shift מאופס וכל מה שהוקלט נמחק כלא היה. מדוע?? (הממיר יודע כבר לא לאבד דבר כאשר מציגים את ה-EPG, אז למה לא להכליל)
<T19 - תוקן חלקית, כניסה לטיימר לא מוחקת את ה-timeshift. כניסה למנהל ההקלטה עדיין כן.>
- לא ברור אם באג או הצעה לשיפור, אבל מבחינת המשתמש היה רצוי מאוד שגם בעת מעבר ערוצים לא ילך לאיבוד מה שכבר הוקלט ב-time shift בערוץ הקודם. אפשרי? לא צריך להיות נורא מסובך.
- בצפייה ב-EPG הבסיסי (לחיצה על EPG), שמות התוכניות שמוצגים בתוך המלבנים נחתכים לפי גודל המלבן האפשרי (אורך השידור). זה בסדר גמור, אלא שהחלק מהשם שנחתך הוא זה מתחילת השם ולא מסופו כך שה-EPG הופך לבלתי קריא וחסר תועלת בהרבה מקרים. למשל, אם התוכנית "חדשות – בליווי כתוביות סמויות" משודרת למשך שעה והמלבן שלה מספיק להצגת 18 תוים בלבד אז מה שמוצג הוא "ווי כתוביות סמויות". לך תבנה עם זה מדינה
<T19 – כמעט תוקן. רואים שנעשתה כאן עבודה אבל התפספס תו אחד בתיקון – התו הראשון בשם התוכנית לא מוצג. בדוגמה למעלה למשל מה שיוצג כרגע הוא "דשות – בליווי כתוב". באופן מוזר ההצגה כן מתקיימת ללא חיתוך התו הראשון כאשר התוכנית היא הראשונה המוצגת מימין בטבלת ה-EPG. כל שאר החיתוכים שגויים.>
- אני מקווה שלא אתקל עוד בתופעה הבאה לאור העובדה שחיברתי דיסק קשיח שמן מספיק להקלטה במקום ה-DOK, אבל עבור אלה אשר יגיעו לחוויה המרנינה: אולי אפשר לסדר את ההתנהגות של הממיר כאשר הוא מתבקש להקליט תוכנית ולא נשאר לו מספיק מקום אחסון? כיום מה שקורה במצב זה הוא שעם תחילת ההקלטה הממיר מציג חלון שמודיע משהו כמו "אין מספיק מקום אחסון בדיסק", הכתובית הזו כבה ומופיעה מחדש כל כמה שניות והדבר לא נפסק עד אשר לא מבוטלת פקודת ההקלטה בטיימר. הבעיה היא שבין הבהוב להבהוב אין די זמן לאדם הסביר לבטל את הטיימר, והכתובית מופיעה לה מחדש ומוציאה את המשתמש מכל תפריט אליו הוא מנסה להיכנס. פעם אחרונה שזה קרה לי הייתה מזמן ואני לא זוכר איך הצלחתי לצאת מזה – hard reset, ניתוק ה-DOK או משהו כזה. לתלוש את השערות.
- מינורי: באג השעה בעת מעבר לקביעת זמן לפי GMT. תיארתי בשרשור נפרד (http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 16#1020316)
<T19 – תוקן>
- באג מינורי: מדי פעם ולא לעיתים קרובות מידי, ורק בעת מעבר בין סצנות בסרט או בין פרסומות אני מבחין ביציאה רגעית של התמונה מסינכרון – נראה כמו איבודframe או משהו כזה. אני תוהה אם עוד מישהו שם לב (ייתכן שזה בא מהשידורים במקור)
- באג קוסמטי: בעיית הטקסט ההפוך כבר תוקנה בעיקרה, עדיין בהצגת תוכן של תוכנית ב-EPG מופיעים תמיד כמה תוים לא ברורים בתחילת או סיום הטקסט (כוכביות, פסיקים, סימני שאלה וכיו"ב)
<T19 – משהו השתנה, אבל עדיין מופיעים תוים לא ברורים. בנוסף החל מגרסה T19 בתוכן ה-EPG משוכפל שם התןכנית פעמיים (רצוף ללא רווח, הכוונה היא לטקסט שמופיע בתחתית התיבה)>
- באג קוסמטי נוסף: לאחר קביעת תוכנית להקלטה בטיימר, הטבלה בה מוצגים 8 הטיימרים לא מאפשרת הצגה של כל האינפורמציה, למשל המחרוזת "פעם אחת" מוצגת קטועה
- T19, באג חדש וקריטי החל מגרסה זו בתפריט Movies (מנהל ההקלטות). התפריט הזה מציג screenshot מתחילת ההקלטה עבור כל אחת מהתכניות המוקלטות (תמונה מוקטנת מימין למעלה). החל מגרסה זו מופיעות אצלי שת תופעות חדשות: (1) התמונה לא תמיד שייכת לתוכנית הנכונה – ישנו בלבול בין התמונות לתכניות. (2) מילא זה, אבל הדבר היותר משמעותי: עבור אחת התכניות ברשימה (זו האחרונה) לממיר לקח כ-5 שניות להציג את ה-screenshot (בזמן ההמתנה מוצג מלבן אפור). לאחר ההמתנה, לחיצה על-ok כדי לעבור לצפייה הניבה מסך שחור ולא נוגן דבר (המתנתי כחצי דקה). לחיצה על-stop מחזירה לתפריט התוכניות המוקלטות, אבל השורה התחתונה היא שכרגע מוקלטת אצלי תוכנית אחת שאי אפשר לצפות בה. ניסיתי לבצע הקלטה נוספת כדי לראות אם מדובר בבאג הקשור רק לתוכנית האחרונה המוצגת ברשימה, אבל התוכנית החדשה כן נוגנה היטב ואילו ההיא שהפכה כעת ללפני-אחרונה ברשימה עדיין לא מנוגנת.
- באג מלפני T19 (טרם ברור לי אם נעלם בגרסה זו) – כפי שתואר בכמה מהפוסטים למטה – קפיאה רגעית של התמונה בעת צפייה בהקלטות. זה די נדיר אבל כשזה קורה זה בא בכמויות - קפיאה של התמונה לשניה וחצי כל דקה בערך, ואח"כ הכל חוזר לקדמותו מסונכרן היטב. לא משהו בלתי נסבל אבל מציק, לא הצלחתי לעלות על החוקיות לגבי מתי זה קורה ומתי לא.
שיפורי שימושיות
- השיפור הנחוץ מכולם לדעתי. בעת צפייה בהקלטה, או הזזת זמן: לאפשר קפיצה לנקודה מסויימת בזמן בתוך ההקלטה ע"י הקלדת מספרים (hh:mm:ss) כפי שמקובל בכל מכשיר DVD. כרגע ניתן רק להריץ קדימה ואחורה בעזרת כפתורי הניווט, תהליך מייגע ומעצבן (במיוחד אם מעוניינים לצפות במוד הזזת זמן בהקלטה שהחלה לפני דקות ארוכות או שעות). בבקשה בבקשה להוסיף את הדבר הקטן הזה.
<T19 - תיקון חלקי מאוד, לצערי רק באזור הפחות חשוב וזה מאוד חבל. צבע הפונט אכן השתנה מלבן לשחור קריא בעת לחיצה על info בזמן צפייה בערוץ כלשהו. הצבע לא תוקן בזמן צפייה בהקלטה או ב-timeshift, כך שהבעיה הקשה נותרה כשהייתה. צבע הפונט ב-EPG לא השתנה למיטב הבנתי (אם כי שם הבעיה פחות קריטית מלכתחילה).>
- כאשר מגדירים טיימר ידני חדש להקלטה, מדוע לא תינתן למשתמש האפשרות לקבוע את שם התוכנית המוקלטת כבר בהזדמנות זו מראש? (בנוסף לאפשרות להוסיף או לשנות את השם בדיעבד בתפריט Movies)
- ובאותו נושא למען אלה שמפעילים טיימר היישר מתוך ה-EPG (לא מאוד מומלץ כרגע לאור רמת הדיוק הזוועתית של ה-EPG): הכנסה אוטומטית של שם התוכנית מה-EPG כך שתישמר כחלק מההקלטה.
- ובאותו עניין עבור מי שבכ"ז מעוניין לכוון טיימר ישירות דרך ה-EPG: היה מי שהציע ובצדק לאפשר להוסיף X דקות לפני ו-Y דקות אחרי טיימר כזה אוטומאטית כדי לא לפספס תוכניות. שינוי כזה יהפוך את ההקלטה דרך ה-EPG למשהו שמיש. ואם אפשר להפוך את ה-X וה-Y לפרמטרים קונפיגורביליים למשתמש (שלא לדבר על פר-ערוץ או פר תוכנית) הרי זה משובח.
- ועוד בנושא שמות התוכניות המוקלטות, כאשר מכניסים שם לתוכנית מוקלטת באופן ידני כמות התווים שניתן להכניס היא מאוד מוגבלת, ובכל מקרה לא מנצלת את מלוא השטח המוקצה לה בטבלת ה-Movies. מדוע להגביל?
- השהיית זיפזופ: כפי שתארתי בשרשור אחר (http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 76#1014576) מתקבלות השהיות שונות במעבר בין ערוצים בהתאם לשיטה שבה בוחרים לעבור בין הערוצים. היינו מעוניינים לחוות זמן זפזופ מינימלי גם בלי להתחכם במשחק עם הכפתורים.
<T19 – נראה שיש שיפור בזמן הזיפזופ בשימוש בחיצים, משתווה ללזה שאפשרי בעזרת 'טריק' ה-OK. שימוש במקשי מספרי ערוצים כדי לזפזפ עדיין גורר זמן זפזופ ארוך מאוד.>
- בתפריט "נתוני דיסק קשיח" ניתן היום לראות את נתוני כמות האחסון בשימוש או הפנוי בדיסק, ההקצאה לטובת הזזת זמן וכו'. הכל טוב ויפה אבל לא נורא שימושי. היה עוזר מאוד לקבל הערכה לגבי הזמן עבור כל אחת מהקטגוריות, למשל כמה זמן פנוי כרגע להקלטה על הדיסק.
- ובאותו עניין: יחסית להקצאת הזכרון שמוצגת עבור time shift הזמן בפועל שמוקלט הוא קטן בהרבה ממה שאפשר היה לצפות לאור צריכת המגבייטים הממוצעת בהקלטות רגילות. אשמח לקבל מהחברה הסבר לעניין זה, ואיך אפשר לדעת כמה זמן מוקצה להזזת זמן.
- האם ניתן להוסיף פונקציה של שמירה-בדיעבד של הקלטת time shift כהקלטה לכל דבר? (בין השאר כדי שהיא לא תימחק במעבר ערוץ כאמור לעיל)
- מצב time shift: היה מועיל מאוד לראות שלושה נתונים נפרדים: זמן תחילת הקלטה, זמן "ראש הקריאה", זמן סיום.
- בזמן שמעלים איזשהו תפריט, למעט EPG, השמע מושתק. מכיוון שהתוכנה יודעת להתמודד עם אי-השתקת השמע בזמן הצגת EPG אפשר לצפות שאותה "יכולת" תופעל גם עם התפריטים האחרים (כגון טיימר או כל מה שאפשר להגיע אליו דרך ה-menu).
- ואם כבר נכנסים לחלק הזה בקוד: גם ב-EPG, כאשר נכנסים לתוכן של תוכנית מסויימת השמע נעלם לכמה שניות ואז חוזר. מדוע?
- אפשרות להוריד את סמל ה-rec שמופיע בפינה הימנית עליונה בזמן הקלטה (לי אישית לא מפריע אבל היו שהתלוננו)
- כיוונתי תוכנית להקלטה בטיימר. לאחר סיום הכיוון ולחיצה על exit עולם כמנהגו נוהג ואין כל חיווי על כך שיש תוכניות שממתינות לזמן פרעונן. הייתי שמח לחיווי כלשהו סטייל העיגול/השעון האדום המפורסם במכשירי הוידאו הישנים שלנו, אבל מאחר וחזית המכשיר לא מכילה כבר את מה שהיא לא מכילה (וחבל) אז אפשר היה לשנות משהו בהצגה הסטטית של הערוצים בחזית שלא ממש תורמת כרגע משהו – למשל הבהוב המספרים כל כמה זמן או דבר אחר. או איזושהי אינדיקציה מינורית שתופיע בפינת המסך עצמו (ושניתן יהיה גם לכבות אותה אם רוצים... לאלה מאיתנו שכבר מרגיז אותם הסמל בזמן הקלטה מהסעיף הקודם)
- הווליום של השמע דרך הממיר נמוך משמעותית מזה ששומעים כאשר מנגנים סרט ממוצע במכשיר DVD או יחסית לעוצמה בשידורים האנלוגיים. נשמח לתוספת של איזה 6-12dB לעוצמה. (וכן, כבר כיוונתי את הווליום של הממיר למקסימום דרך הכפתור בשלט)
- האם כחלק משינוי צבע הפונטים נקבל גם אפשרות לקבוע צבעים כרצוננו? (themes…)
- הצעה כללית לשיפור השימושיות: בחלק מהכפתורים לחיצה אחת מעלה תפריט ולחיצה נוספת על אותו כפתור מעלימה אותו, למשל בעת לחיצה על כפתור EPG או על timer. היה רצוי להחיל כלל זה על כל הפונקציות בהן התנהגות זו רלבנטית. למשל: לחיצה על Movie -> מופיע תפריט תוכניות מוקלטות -> כדאי שלחיצה נוספת תעלים אותו (במקום שהאצבעות יצטרכו לחפש את כפתור ה-exit).
- בזמן צפייה רגילה ניתן לזפזפ בין השאר ע"י לחיצה על מספר התחנה (למשל לחיצה על 2 יעביר אצלי לערוץ 2). בזמן שתוכנית מוקלטת בטיימר אפשרות זו לא קיימת, ניתן לזפזפ רק באמצעות החיצים או כפתורי CH. מדוע?
- כאשר לוחצים על Info מופיע מעל הטקסט פס מידע עם חיווי של חלק פס "מלא" מתוך פס "ריק". אם אני מבין נכון זהו חיווי של כמה זמן עבר מתחילת התוכנית ברגע זה יחסית לאורכה בהתאם לנתונים המגיעים מה-EPG. אם נתעלם לרגע מנושא ה(אי) דיוק של ה-EPG המשודר כשלעצמו, האופן בו מוצג המידע לא ברור מספיק (וזאת בהנחה שהצלחנו לנחש את השימוש מלכתחילה... לי לקח הרבה זמן וכמובן אין על זה מילה במדריך למשתמש). הייתי שמח לראות מספרים מעל/ליד הפס הזה שיבהירו את כוונת המשורר.
- תפריט "הקלט" -> "הגדרות הקלטה" -> "בחירת הקלטה" -> "1 מחיצה" – מה פירוש 1 מחיצה ומה אני עושה עם זה?
אחר
- האם יספרו לנו סוף סוף איך אפשר לצפות בהקלטות מהממיר דרך המחשב או להמיר אותן לפורמט סטנדרטי?
- האם יש סיכוי להוסיף אפשרות לצפייה במדיית MPEG4 דרך ה-USB (למשל DivX, XviD) מלבד תמונות ו-MP3?
- עבור משתמשים חדשים (וגם לא) היה רצוי לעשות רויזיה רצינית במדריך למשתמש שתכלול שיפור משמעותי בתיאורים הקיימים וכן תיעוד של אינסוף הפונקציות הקיימות בממיר המופלא הזה ולא מוזכרות ולו ברמז. ישנם המוני כתבים טכניים שם בחוץ שישמחו לכל עבודה.
עד כאן (יותר מה-15 שחשבתי שיש לי) – בעלי Nowcom נוספים אתם מוזמנים להוסיף משלכם, ובע"ה ובעזרת זיו בקרוב בימינו ממש נזכה לראות בעינינו ולו מקצת מהתיקונים והשיפורים שהצענו, בגרסת הקושחה החדשה לממיר. ובא לציון גואל.
סופ"ש נעים לכולם