חוות דעתכם המקצועית

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
xmen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,

צירפתי תוכנית של חדר שינה, כאשר יש את התוכנית ללא המערכת ויש את התוכנית עם המערכת (היא בהזמנה, חלק הגיע חלק לא, לכן אני מתכנן מיקומים כבר אם אצטרך עוד הכנה)

הקדמה: מדובר על מערכת רמקולים מדפיים בתור קדמיים ואחוריים סטליטיים, עם באס 10" .
כל הרמקולים יהיו תלויי על הקיר (אין אפשרות לרצפתי\סטנד) בעזרת מתלה מתאים.
כל נקודת הייחוס היא ביחס לכורסאת היחיד שבציור.

גובה האזניים בשכיבה על הכורסא הוא כ~1 מטר
נק' המינימום של המסך היא 110 ס"מ
המרחק מהמסך הוא כ3 מטר
כאשר המרחק מהקיר הקדמי עצמו הוא 3.15 מטר

שזה גם המרחק מהקדמיים פלוס מינוס ומהסנטר זה בערך 2.70 מטר.
המרחק מהקיר האחורי (ביחס לכורסאת היחיד) הוא גם כ3 מטר.
גובה החדר: כ2.40 מטר
אין קירות גבס, הן הרצפה והן התקרה עץ.

ולשאלות:
1) אני מעוניין למקם את הסנטר כמה שיותר קרוב לנק' המינימום של המסך, ז"א סביב ה1 מטר גובה
2) אני מעוניין למקם את הקדמיים בגובה 137 ס"מ במרחק 70-5 ס"מ מהמסך, בזווית 90 מעלות לקיר.
3) לגבי האחוריים יש לי לבטים, או בפינות החדר (כל רוחב החדר) ואז גובהם יהיה בין התקרה (240 ס"מ) לבין גובה הארון (180 ס"מ) - זאת האפשרות הירוקה בציור , אפשרות אחרת היא האפשרות האדומה שבה הרמקול האחורי אחרי הארון בכל גובה שארצה. לגבי הפינתי השני, איתו אין בעיה של גובה, באיזו זווית מומלץ למקמם?
4) דעתכם על מיקום הסאב? הוא לא צמוד לשולחן, הוא משמאל לחלון , מאחורי כולם .

אשמח לשמוע כל חוות דעת, רעיונות, הערות.

תודה רבה לכם.
חדר עם המערכת
 חדר עם המערכת
חדר ללא מערכת
 חדר ללא מערכת

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #2 

1. מה השאלה? שים את הסנטר בדיוק באמצע של המסך או מלמטה או מלמעלה בדיוק כמו שציינת בעצמך.
2.אתה שוב פעם מציין עובדה ולא שואל, אבל בכל זאת, את הרמקולים הקדמיים אתה צריך לשים כך שהטוויטר יהיה בגובה האזניים, לפי מה שתיארת, אז מטר.
3.לפי דעתי, (לא נראה לי שאפשר לדעת בוודעות ללא ניסויי וטעייה במקרה הנל), תלך על האופצייה האדומה, במידה ויש לך סבלנות, תשחק עם האופצייות.
4.אי אפשר להחליט על מקום לסאב באופן שרירותי, ולצפות לתצאות הכי טובות, גם פה יש ניסווי וטעייה, גם עם יש לך ציוד מדידה מקצועי וידע בנושא.
בדרך כלל לשים סאב באחת מפינות החדר ייתן בראש מבחינת עוצמה.
בהצלחה.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #3 

לגביי סעיף 2,
תתן לרמקולים יותר מרחק מ5 ס"מ, יותר לכיון 70, כך יפחתו הרפלקציות של הסאונד מהמסך.

xmen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

gro111 כתב:1. מה השאלה? שים את הסנטר בדיוק באמצע של המסך או מלמטה או מלמעלה בדיוק כמו שציינת בעצמך.
2.אתה שוב פעם מציין עובדה ולא שואל, אבל בכל זאת, את הרמקולים הקדמיים אתה צריך לשים כך שהטוויטר יהיה בגובה האזניים, לפי מה שתיארת, אז מטר.
3.לפי דעתי, (לא נראה לי שאפשר לדעת בוודעות ללא ניסויי וטעייה במקרה הנל), תלך על האופצייה האדומה, במידה ויש לך סבלנות, תשחק עם האופצייות.
4.אי אפשר להחליט על מקום לסאב באופן שרירותי, ולצפות לתצאות הכי טובות, גם פה יש ניסווי וטעייה, גם עם יש לך ציוד מדידה מקצועי וידע בנושא.
בדרך כלל לשים סאב באחת מפינות החדר ייתן בראש מבחינת עוצמה.
בהצלחה.
...

תודה רבה על התשובה.
הסנטר יכול להיות ממוקם רק למטה, רציתי לקבל חוות דעת על המיקומים ששמתי, כך שציינתי עובדות ביחס לזה, עובדות גם משתנות אם חוות הדעת תחייב :)

אוקיי, כמובן שצריך ניסוי וטעייה אבל אני חייב להתחיל מאיפשהו, לכן רציתי כאמור שוב, לקבל חוות דעת ואולי עוד טיפים (למרות הקריאה המרובה בפורום)

המיקום האדום מבטיח לי מלבן בין האחורי לקדמיים וכולם על אותו הציר, ומשולש שווה שוקיים (במה) עם הקדמיים.

המרחק הוא לא 5ס"מ הוא 70-75 ס"מ :)

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

אתה בדרך הנכונה (Y)
בהצלחה.

amitsound
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 63
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

עצה

שליחה #6 

קודם כל תתחדש על הבית והמערכת .
2 . חבל שלא ציינת כיוונים . במידה והחלון שקרוב למסך פונה לכיוון שמש צפה לבעיות סינוור על המסך .
3. מבחינת סאונד ידרש כיוון רמקולים .הגובה שציינת אמור להיות מצויין .
מבחינת השחלות נראה לי שיהיה לך קצת הרבה חציבה אבל אם זאת לא הבעיה אז בנה ותהנה .

הייתי ממליץ לך לתכנן טוב טוב ולאחר מכן להרכיב הכל על מנת שלא יווצר מצב שתצטרך לחזור על העבודה

xmen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

קודם כל, תודה רבה על העזרה!
הבית אינו חדש :)

2. צודק, יש וילונות, הכל בסדר.
3. כמובן, השאלה היא גם הגובה של הרמקולים האחוריים, אם אני הולך על האפשרות הירוקה, הרמקולים יהיו סביב 1.80 - 2.40 ס"מ אם באפשרות הירוקה
אז בגדול כל גובה הולך, אבל לפי הספר צריך סביב מטר מעל גובה הקדמיים (לא?) אז סביב ה1.80 דווקא
יש הכנה לרמקולים, וביצעתי כבר את כל ההשחלות, אולם יתכן ואני אבצע חציבה של כ70 ס"מ מכל כיוון של המסך (נק' ההשחלה היא בפינות החדר והכל מתנקז לרסיבר).

אני שוקל את עניין החציבה ואז לצבוע את כל הקיר של המסך בשחור כהה. אבל זה כבר לא קשור לשאלה (כמובן שלצבע יש השפעה על הסאונד כי חדר חם יותר לעומת חדר קר, אבל עדיין, קיר אחד זה זניח)
אני צהוב-סגול בנשמה, יאלללה חולון מלחמה!
חולוניה!

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

xmen כתב:קודם כל, תודה רבה על העזרה!

3. כמובן, השאלה היא גם הגובה של הרמקולים האחוריים, אם אני הולך על האפשרות הירוקה, הרמקולים יהיו סביב 1.80 - 2.40 ס"מ אם באפשרות הירוקה
אז בגדול כל גובה הולך, אבל לפי הספר צריך סביב מטר מעל גובה הקדמיים (לא?) אז סביב ה1.80 דווקא
יש הכנה לרמקולים, וביצעתי כבר את כל ההשחלות, אולם יתכן ואני אבצע חציבה של כ70 ס"מ מכל כיוון של המסך (נק' ההשחלה היא בפינות החדר והכל מתנקז לרסיבר).

אני שוקל את עניין החציבה ואז לצבוע את כל הקיר של המסך בשחור כהה. אבל זה כבר לא קשור לשאלה (כמובן שלצבע יש השפעה על הסאונד כי חדר חם יותר לעומת חדר קר, אבל עדיין, קיר אחד זה זניח)
...
אני מקווה שאתה צוחק לגביי השפעת הצבע על הסאונד :lol:

xmen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

gro111 כתב:
xmen כתב:קודם כל, תודה רבה על העזרה!

...
אני מקווה שאתה צוחק לגביי השפעת הצבע על הסאונד :lol:
...
טוב, אז אני אחדד... כי יש הגיון מאחורי מה שכתבתי.
קודם כל כמו שרשמתי, אם אני אחצוב בקיר , אזי אני אשקול להשתמש ב"טיח אקוסטי" http://www.carmel-bidud.com/acosti.html , זה א'), ואז אולי לצבוע בשחור מעבר לזה אם תיקח קופסא שחורה שתהיה חשופה לשמש הטמפרטורה בה תהיה גבוהה יותר מאשר בקופסא לבנה שתהיה חשופה לשמש. גל קול , תלוי בטמפרטורה של התווך שהוא עובר דרכו), מכאן ההשפעה בין הצבע והאקוסטיקה.

וכן, בסוף זאת הייתה הערה חצי בצחוק לגבי "קיר אחד זה זניח"

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”