בעיית מיקום רמקולים בחדר.
אז אתחיל בהסבר יש לי מערכת שהתפתחה עם הזמן והתצורה הסופית שלה היא רסיבר אונקיו 606, 2 רצפתיים של של klipsch מסדרה 6 סנטר מאותה סידרה rc62 סאב דיגיטלי 10 אינטש של קליפש גם כן ואחוריים של jpw נכון לעכשיו בגלל שהסלון שלי היה ענק אני הייתי בתצורת 7.1 (יש לי 4 אחוריים של Jpw) . אני ככל הנראה צריך לעבור דירה ותהיתי לעצמי איך אני עובר את המשבר הזה הרי איין סיכוי שיהיה לי סלון בכזה גודל...
אז הבנתי שאין לי ברירה ועל מנת לשמור על שלום בית עם האישה אני אצמצם ל5.1 אבל מה גודל הסלון המינימלי שאני יכול להתפשר עליו (טלויזיה 42) כדי עדיין להפיק את התפוקה מהמערכת????
אני מחפש דירות ובא לי לבכות דבר ראשון שאני עושה זה מסתכל על הסלון ולא רואה איך זה יסתדר....
אני יודע שאני לא ספציפי מספיק אבל אם אמצא משהו קונקרטי ארשום .
בנתיים אם יש למישהו עצות על אזור הגודל שאני צריך לחפש במינימיום כדי להמשיך ולהנות מהמערכת אני אשמח אם ירשום.
תודה לכל המגיבים
אגב כרגע אני מוצא רק סלונים בגודל של 3 על 3 בערך וזה פשוט נראה לי לא אפשרי ... לא?
אז הבנתי שאין לי ברירה ועל מנת לשמור על שלום בית עם האישה אני אצמצם ל5.1 אבל מה גודל הסלון המינימלי שאני יכול להתפשר עליו (טלויזיה 42) כדי עדיין להפיק את התפוקה מהמערכת????
אני מחפש דירות ובא לי לבכות דבר ראשון שאני עושה זה מסתכל על הסלון ולא רואה איך זה יסתדר....
אני יודע שאני לא ספציפי מספיק אבל אם אמצא משהו קונקרטי ארשום .
בנתיים אם יש למישהו עצות על אזור הגודל שאני צריך לחפש במינימיום כדי להמשיך ולהנות מהמערכת אני אשמח אם ירשום.
תודה לכל המגיבים
אגב כרגע אני מוצא רק סלונים בגודל של 3 על 3 בערך וזה פשוט נראה לי לא אפשרי ... לא?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
היי
לי קרה בדיוק אותו הדבר - אבל חשוב להבין שלפעמים פתאום בחדר קטן הכל מתהדק ונהיה יותר מדוייק
ככה אצלי לפחות - זו באמת סיבה שפסלתי המון דירות שראינו...
מסתדרים עם מה שיש
תחפש משהו סגור יחסית. הבעייה השנייה זה השכנים והסאב... שיהיה בהצלחה!
לי קרה בדיוק אותו הדבר - אבל חשוב להבין שלפעמים פתאום בחדר קטן הכל מתהדק ונהיה יותר מדוייק
ככה אצלי לפחות - זו באמת סיבה שפסלתי המון דירות שראינו...
מסתדרים עם מה שיש
תחפש משהו סגור יחסית. הבעייה השנייה זה השכנים והסאב... שיהיה בהצלחה!
תודה איתי זה מעודד...
אבל יש איזה מימד מינימום (לפחות לרוחב ) שבו אנחנו יכולים לייצב את המערכת?
כלומר אם הרמקולים ה"אחוריים " יהיו ממש בצידי הספה בצמוד אליה זה יהווה בעיה? או שאולי זה טוב?
כלומר לגבי הקדמיים אני די סגור מה לעשות אבל מה עושים עם האחוריים ב- 5.1 והכי חשוב לי שאשמע אותם והם לא יעלמו לי...
אבל יש איזה מימד מינימום (לפחות לרוחב ) שבו אנחנו יכולים לייצב את המערכת?
כלומר אם הרמקולים ה"אחוריים " יהיו ממש בצידי הספה בצמוד אליה זה יהווה בעיה? או שאולי זה טוב?
כלומר לגבי הקדמיים אני די סגור מה לעשות אבל מה עושים עם האחוריים ב- 5.1 והכי חשוב לי שאשמע אותם והם לא יעלמו לי...
עצה
מבחינת מסך 42 בסלון טווח צפיה הינו 3 מטר -4.5 יהיה אופטימלי .
מבחינת מערכת 7.1 יהיה לך קצת בעיה היות והקולות יתערבבו והדבר גם לא אפקטיבי .
בסלון סטנדרטי 5.1 עושה אותה עבודה כך שלא תרגיש בהבדל .
מבחינת רמקול אחורי הוא לא יעלם אבל האפקט שלו יקטן . עדיף לשבת מרחק מסויים מהרמקול האחורי ולא בצמוד אליו אבל יש גםלהתחשב בנסיבות .
בגלל שלא פרטת יותר אני לא יכול לעזור לך יותר מדי אבל דע שלכל בעיה יש פתרון
ואם לא היה בעיות לא יהיו פתרונות ! (: מקווה שתצליח
מבחינת מערכת 7.1 יהיה לך קצת בעיה היות והקולות יתערבבו והדבר גם לא אפקטיבי .
בסלון סטנדרטי 5.1 עושה אותה עבודה כך שלא תרגיש בהבדל .
מבחינת רמקול אחורי הוא לא יעלם אבל האפקט שלו יקטן . עדיף לשבת מרחק מסויים מהרמקול האחורי ולא בצמוד אליו אבל יש גםלהתחשב בנסיבות .
בגלל שלא פרטת יותר אני לא יכול לעזור לך יותר מדי אבל דע שלכל בעיה יש פתרון
ואם לא היה בעיות לא יהיו פתרונות ! (: מקווה שתצליח
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני שמתי אותם בצדדי הספה - עם מרחק מהספה וכיוונתי אותם לא לכיוון האוזניים אין יותר אחורה - לכיוון הקיר האחורי - מעדיף את ההחזרים.
1.תחפש סלון מלבני ולא מרובע (3X4.5, ולא 3X3), משפיע המון!
2.גם סלון של 15מטר רבוע יכול להשמע מצויין, השאלה היא מהם היחסים של צלעות החדר, חפש בגוגל על ה-GOLDEN RATIO, (לא שתמצא כזה חדר, רק בשביל להבין את העקרון).
3.טיפול אקוסטי, כגון צמר סלעים וכיוב, יכול לרסן לא מעט מהבומיות שמגיעה מחללים קטנים. (פתרון דיי זול ופשוט ליישום).
4.מעט דיפיוזרים במיקום נכון, יעניקו תחושה של חלל גדול יותר. (פתרון קצת יקר, ומורכב ליישום).
5.אל תתבאס, הכל לטובה, ולפי איך שאתה נשמע, אתה תדאג שישמעו טוב יותר בדירה החדשה, בהצלחה
2.גם סלון של 15מטר רבוע יכול להשמע מצויין, השאלה היא מהם היחסים של צלעות החדר, חפש בגוגל על ה-GOLDEN RATIO, (לא שתמצא כזה חדר, רק בשביל להבין את העקרון).
3.טיפול אקוסטי, כגון צמר סלעים וכיוב, יכול לרסן לא מעט מהבומיות שמגיעה מחללים קטנים. (פתרון דיי זול ופשוט ליישום).
4.מעט דיפיוזרים במיקום נכון, יעניקו תחושה של חלל גדול יותר. (פתרון קצת יקר, ומורכב ליישום).
5.אל תתבאס, הכל לטובה, ולפי איך שאתה נשמע, אתה תדאג שישמעו טוב יותר בדירה החדשה, בהצלחה