הצגת כתוביות ב-ffdshow
שלום,
אני מריץ סרט ב-HTPC והכתוביות מופעלות ע"י ffdshow (ע"פ המדריכים המצויינים פה באתר).
הבעיה היא שלמרות שתיחלתי את ה-ffdshow להציג את הכתוביות ב-Horizontal Position של 0, הכתוביות לא מוצגות בתחתית המסך אלא בתחתית הוידאו הפעיל. כלומר בהכתוביות מוצגות בתחתית התמונה המוצגת ולא יורדות לחלק השחוק שיש מתחת לתמונה.
זה קורה גם כשאני מציג בצג מחשב וגם בצג LCD.
בעבר, כשהצגתי כתוביות ב-DVD או ב- MV2Player, הכתוביות כן היו מוצגות על החלק השחור.
אין צורך לציין שזה מאוד מפריע (למה לשים כתוביות על הוידיו כשיש פס שחור עבה...).
מבקש עזרתכם.
תודה.
אני מריץ סרט ב-HTPC והכתוביות מופעלות ע"י ffdshow (ע"פ המדריכים המצויינים פה באתר).
הבעיה היא שלמרות שתיחלתי את ה-ffdshow להציג את הכתוביות ב-Horizontal Position של 0, הכתוביות לא מוצגות בתחתית המסך אלא בתחתית הוידאו הפעיל. כלומר בהכתוביות מוצגות בתחתית התמונה המוצגת ולא יורדות לחלק השחוק שיש מתחת לתמונה.
זה קורה גם כשאני מציג בצג מחשב וגם בצג LCD.
בעבר, כשהצגתי כתוביות ב-DVD או ב- MV2Player, הכתוביות כן היו מוצגות על החלק השחור.
אין צורך לציין שזה מאוד מפריע (למה לשים כתוביות על הוידיו כשיש פס שחור עבה...).
מבקש עזרתכם.
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
עם FFDShow ניתן להוריד את הכתוביות אל השוליים השחורים. נסה להגדיר אותו כמו שמוסבר ומודגם כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 451#696451
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 451#696451
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה נכון אם אתה לא עושה resize. אחרי ה resize הפסים השחורים לא נוצרים על ידי הנגן אלא הם חלק מהתמונה ש ffdshow מייצר ולכן ניתן להלביש עליהם את הכתוביות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא חושב שזה נכון. את הכתוביות ניתן לשים ממש בפסים השחורים שהם לא חלק מהוידאו. ככה זה עובד אצלי עם סרטים ביחס 21:9 על מסך 16:9.
איזה גרסת ffdshow יש לך ?pixies כתב:לא חושב שזה נכון. את הכתוביות ניתן לשים ממש בפסים השחורים שהם לא חלק מהוידאו. ככה זה עובד אצלי עם סרטים ביחס 21:9 על מסך 16:9....
אני תיחלתי את כל מה שכתבת למעלה (בתמונות) ועדיין הכתוביות נשארו על הוידאו ולא ירדו לשחור התחתון.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אצלי יש גירסה די ישנה, 2527 מה-17.12.2008.