האם מסוכן לגור בדירה שבה מותקנת אנטנה סלולרית?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #1 

האנטנה ממוקמת בשטח הגג של הדירה, בפינות הגג. לפי בעל הדירה האנטנה רק קולטת ולא משדרת.
זה המידע על האנטנה מאתר משרד איכות הסביבה:
מוקדים לשידור סלולרי פעילים
דף אתר
ID: 3722
חברה: פלאפון
מס' האתר: טרם התקבלו נתונים

סוג אתר: מתקן גישה אלחוטי
תאריך היתר הקמה: 24/6/2009
תאריך היתר הפעלה: 5/8/2009
בדיקה תקופתית אחרונה בתוקף לשנה: 23/7/2009
היתר קרינה: יש היתר
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 12
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 1.75
תאור נקודה בה התקבלה תוצאה מירבית: שטח המרפסת, מתחת לאנטנות
...
האם יש סיכון להתגורר בדירה כזו ?

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #2 

לענייות דעתי, זהו דיון מתמשך כשכל צד מראה למה זה לא מסוכן או כן מסוכן :מבולבל:
דעתי האישית היא שאנחנו נחשפים יום יום להמון קרינה ויונים שלילים באוויר, לכן לא הייתי מגביר את זה בלגור עם אנטנה מעל הראש, כמה זה משנה אני ממש לא יודע, אבל בהרגשה, עצם המחשבה יכולה לפתח סרטן :evil:
אני מניח שאתה שוקל להשכיר דירה, ועצם העובדה, שזה איכפת לך ברמת הלבדוק את זה, לא משנה מה יגידו זה יהדהד בראשך לעד. אז אם מתאפשר חפש משהו אחר.... (Y) ואני מת"א, והייתי נוהג כך גם פה (עד שמוצאים פה דירה נורמלית, אפשר להרים משפחה ולהזדקן), :lol:

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #3 

מה שבטוח, אתה תשמע טוב בפלאפון :lol: :lol: :lol:

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

אתה יודע, יש בדיחה על הצי הרוסי הצפוני:

איך מזהים מלחים מהצי?
הם זוהרים בחושך...

מציע לך לקנות גם תחתונים מנייר כסף... :lol:

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #6 

richrach כתב:לפי בעל הדירה האנטנה רק קולטת ולא משדרת.
...
בעל הדירה יכול להגיד מה שהוא רוצה ואני לא אתפלא אם הוא יגיד לך שהאנטנה לא משדרת קרינה מסוכנת אלא להפך היא מפיצה יונים חיובים לסביבה שמשפרים את העיכול. לסיכום, לפי דעתי האנטנה כמובן משדרת ושבעל הדירה יפסיק להגיד דברים שקריים רק בשביל להציל את הנכס שלו.

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #7 

השאלה היא אם קיימת באמת אנטנה שרק קולטת ולא משדרת..
איך ניתן לדעת אם עוצמת הקרינה תקינה או מסוכנת?
ומה אומר אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #8 

richrach כתב:השאלה היא אם קיימת באמת אנטנה שרק קולטת ולא משדרת..
איך ניתן לדעת אם עוצמת הקרינה תקינה או מסוכנת?
ומה אומר אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי?
...
1. האנטנות של חברת סלולר גם משדרות וגם קולטות.
2. אחוז הקרינה אומר, שמוגדרת רמה מסויימת של קרינה, שממנה ויותר הקרינה מוגדרת כמסוכנת כבר. באתר הזה בוצע מדידה, והיא מהווה 1.75% מהרמה המסוכנת.

כמו שאמרו לפני אנחנו נחשפים כל יום לקרינה של אתרים כאלה ואחרים, הטווח שנחשב למסוכן הוא של כ-5 מטרים (כאשר מדובר באתר בגודל סטנדרטי ולא אתר מיקרו). אם תגלה שאצלך מותקן אתר מיקרו, אז ההספק שלו הוא מקסימום 2watt, שזה כמו עוצמה של טלפון סלולרי, בתנאי קליטה גרועים (ללא אתרים סלולרים בסביבה).

אני הייתי לוקח את הדירה רק אם הייתי מקבל הנחה בשכ"ד בלבד

itsik123
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 684
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #9 

תאורטית ככל שאתה קרוב לאתר המכשיר שלך משדר בהספק נמוך יותר ואז המוח שלך סופג פחות קרינה,
מכך נובע שעדיף לגור ליד אתר,
אם הדירה מתחת לאתר לא אמורה להיות בעיה, כי האנטנות משדרות לאן שכיוונו אותם, בדרך כלל זה אופקי עם זוית קטנה למטה,
אם הדירה מול האתר הייתי ניזהר ולוקח מרחק של 10 מטרים,
אבל גם אז אני לא בטוח שזה כזה מסוכן, רוב האתרים (בתוך העיר) משדרים בהספק נמוך מהמיקרוגל בבית שלך.

אבל מי אני שיגיד זאת, דוקטורים לפיזיקה וחשמל לא מוכנים לחתום על זה (לחברות הסלולריות) למרות שהם יודעים זאת.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #10 

קצת סדר בדברים.

1. בניגוד לדברי בעל הבית - האנטנה הזו משדרת. למעשה, רוב הזמןהיא משדרת.
2. נכון שכאשר אנחנו מדברים בסלולרי, עדיף להיות בקרבת אתר סלולרי על מנת שעוצמת הקרינה מהמכשיר בזמן הדיבור תהיה נמוכה יותר. אבל כאן מדובר על משהו אחר - במקרה שלך מדובר בשהות תמידית ליד אלמנט קורן, ולכן השיקול הזה לא רלוונטי בעליל. להיפך.
3. קרינה אלקטרומגנטית דועכת כפונקציה ריבועית של המרחק. כלומר: עדיף להיות במרחק עשרה מטרים מאלמנט שמשדר 1000W מאשר להיות במרחק מטר מאלמנט שמשדר 100W.
במקרה שלך - אתה תהיה קרוב לאנטנה - וזה בהחלט לא לטובתך.
4. אמנם לכל אנטנה יש את עקום ההיענות שלה, אבל צריך לזכור שאנטנה "זה לא קיר". במקרה הכי טוב, יחס front to back יהיה באיזור ה-20dB. ולכן אין שום משמעות לזה שהאנטנה כיוונית (תגובה ל-itsik123)

לסיכום:
א. אני לא הייתי שוכר את הדירה הזו, גם אם היא היתה מגיעה עם בר רפאלי בסלון (בעצם, אולי הייתי שוכר אותה במקביל לדירה אחרת ף-) )
ב. האידיאל הוא להיות במרחק של 200-300 מטרים מהאנטנה שמשרתת את האתר הסלולרי שלך.
You are never fully dressed without a smile

itsik123
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 684
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #11 

Shed,

לגבי
"4. אמנם לכל אנטנה יש את עקום ההיענות שלה, אבל צריך לזכור שאנטנה "זה לא קיר". במקרה הכי טוב, יחס front to back יהיה באיזור ה-20dB. ולכן אין שום משמעות לזה שהאנטנה כיוונית (תגובה ל-itsik123) "

זה נכון שהיא משדרת גם לאחור, אבל למטה אנכית לאנטנה, קומה אחת או שתיים מתחת לאנטנה המדידות כבר מראות אחרת.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #12 

itsik123 כתב:Shed,

לגבי
"4. אמנם לכל אנטנה יש את עקום ההיענות שלה, אבל צריך לזכור שאנטנה "זה לא קיר". במקרה הכי טוב, יחס front to back יהיה באיזור ה-20dB. ולכן אין שום משמעות לזה שהאנטנה כיוונית (תגובה ל-itsik123) "

זה נכון שהיא משדרת גם לאחור, אבל למטה אנכית לאנטנה, קומה אחת או שתיים מתחת לאנטנה המדידות כבר מראות אחרת.
...
כמו שאמרתי - אנטנה זה לא קיר.
אין הבדל בין עקום אנכי לעקום אופקי של האנטנה. זה נכון שבד"כ, תא סלולרי משדר בקיטוב אנכי, והאנטנות שלו הן בעלות מפתחים של כ-60 מעלות אופקי וחמש מעלות אנכי. אבל עדיין ההבדל המקסימלי בין 2.5 מעלות אנכי (שיא העקום) לבין נקודת השפל של העקום, היא באיזור ה-20 dB.
המרחק משחק כאן תפקיד חשוב הרבה יותר.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים

שליחה #13 

קרינה של מכשירים סלולריים אמורה להיות קרינה בלתי מייננת. קרינה כזו לא פוגעת בקשרים האלקטרומגנטיים שבאטום, לא מפרקת מולקולות ולכן לא פוגעת בתאים החיים - כל זאת על סמך הפיזיקה הידועה היום (ולמעשה, כבר מזמן). אבל כל זה יפה על הנייר, במציאות אני לא בטוח שהייתי רוצה לגור בקרבת אנטנה סלולרית...

אגב, אתם חושבים שאם קוראים לזה יונים חיוביים הם משפיעים לחיוב על הגוף, ואם קוראים לזה יונים שליליים אז לשלילה?
Silence speaks louder than words

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #14 

אני לא מומחה אבל אם זכור לי, ממש מתחת לאנטנה ( בהנחה שהיא על הבניין שלך ) הרבה יותר בטוח מאשר בבניינים ליד.
בקיצור, השכנים שלך יסבלו ( כנראה ) מהאנטנה שעל הבית שלך ואתה .. תסבול מהאנטנות שלהם.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #15 

MetalliJoe כתב:קרינה של מכשירים סלולריים אמורה להיות קרינה בלתי מייננת. קרינה כזו לא פוגעת בקשרים האלקטרומגנטיים שבאטום, לא מפרקת מולקולות ולכן לא פוגעת בתאים החיים - כל זאת על סמך הפיזיקה הידועה היום (ולמעשה, כבר מזמן). אבל כל זה יפה על הנייר, במציאות אני לא בטוח שהייתי רוצה לגור בקרבת אנטנה סלולרית...
...
ההשפעה היחידה שידועה לנו כיום של קרינה אלקטרומגנטית בתדרים הנ"ל היא חימום והרעדה של מולקולות מים (ע"ע מיקרוגל).
גם X-Ray (רנטגן) היא לא קרינה מיננת, אבל עדיין יש לה השפעות לא חיוביות על תאים חיים, אותו כנ"ל UV.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים

שליחה #16 

לגבי מיקרוגל - נכון. והחימום הזה עשוי לגרום לנזקים למולקולות החלבון שבגוף, שבהשפעת חום נהרסים באופן בלתי הפיך, בדיוק כמו ביצה קשה.

לגבי רנטגן - לא מייננת?? עד כמה שאני מכיר את הנושא (לא יותר מדי), מבחינת המולקולות המרכיבות תאים חיים כל קרינה בעלת תדירות מ-UV ומעלה היא קרינה מייננת.
Silence speaks louder than words

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

באותו הנושא (מנצל"ש) - מה עם ה"מגברים" שהחברות הסלולריות מאפשרות למקם על הבית / לידו במידה ויש בעיות קליטה?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #18 

uriler כתב:באותו הנושא (מנצל"ש) - מה עם ה"מגברים" שהחברות הסלולריות מאפשרות למקם על הבית / לידו במידה ויש בעיות קליטה?
...
המגברים האלה עוקפים את הבעיה, ולא פותרים אותה. עדיף כבר להתקין אתר מיקרו על אותו בניין. דבר כרוך בתשתית תקשורת מסויימת וחשמל, אך יפתור את בעיית הכיסויי, ולא יגרום נזק לרשת סלולרית. במקביל יכול להכניס עוד כמה שקלים לבעל אותו נכס, עליו יותקן האתר.

הקרינה תהיה בכל מקרה, כי האתר יותק בסופו של דבר איפשהו, רק מישהו יקבל גם תשלום:)

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #19 

dima_vy כתב:
uriler כתב:באותו הנושא (מנצל"ש) - מה עם ה"מגברים" שהחברות הסלולריות מאפשרות למקם על הבית / לידו במידה ויש בעיות קליטה?
...
המגברים האלה עוקפים את הבעיה, ולא פותרים אותה. עדיף כבר להתקין אתר מיקרו על אותו בניין. דבר כרוך בתשתית תקשורת מסויימת וחשמל, אך יפתור את בעיית הכיסויי, ולא יגרום נזק לרשת סלולרית. במקביל יכול להכניס עוד כמה שקלים לבעל אותו נכס, עליו יותקן האתר.

הקרינה תהיה בכל מקרה, כי האתר יותק בסופו של דבר איפשהו, רק מישהו יקבל גם תשלום:)
...
לא מדוייק.
ה"מגברים: הקטנים האלה (או כפי שהם ניקראים בשפה המקצועית -pico cells) מיועדים לכסות שטח של מטרים עד כמו עשרות מטרים בודדים בלבד (בניגוד ל-micro cells שמיועדים ל500 מטר וצפונה, ו-macro cells שמכסים אלפי מנויים בשטח של מספר ק"מ רבועים).
pico cells נמצאים בשימוש בתוך בניינים גדולים - במקום לשדר בעוצמה חזקה מאוד מנקודה מחוץ לבניין על מנת שהאות יחסור את הבניין - מציבים pico cell בתוך הבניין, שמשדר בעוצמה נמוכה ביותר (האות לא צריך לעבוד קירות, לא צריך לכסות שטחים נרחבים) ומקבלים פתרון טוב יותר הן מבחינת הכיסוי, הן מבחינת עלויות והן מבחינת קרינה.

אגב, המגמה החדשה שנמצאת ממש מעבד לפינה היא femto cells - מעין תא סלולרי ביתי, כמו ראוטר ביתי, שמחובר לאינטרנט מצד אחד ומשדר פרוטוקול סלולרי מצד שני.
היתרון הוא, שברגע שמגיעים הביתה, הטלפון הסלולרי שלנו יתחיל לעבוד מול אותו femto cell, וכל השיחות יהיו, מן הסתם, בחינם (או זולות מאוד) שכן החלק הארי של התעבורה ירוץ בכלל על גבי האינטרנט ולא על גבי התשתית של ספק הסלולר.
על מנת שזה יעבוד, צריך כמובן שכל הרשת תהיה packet switched ולא circuit switched. ה-NGN של בזק היא כולה packet switched, כנ"ל wimax ו-lte.

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668
נתן תודות: 310 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #20 

הכי טוב - יש אפשרות לבצע ניטור (ניתן לבקש באתר של המשרד לאיכות הסביבה)

ולא להיות באי - ידיעה - אין כמו מדידה...

איתן.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”