3 גיגה זמין ל-WINDOWS 7 32
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
יש לי WINDOWS 7 גירסאת 32bit
הבעיה שהיתה לי עם תקלות במחשב התבררה בגלל שהמחשב צריך זיכרון סימטרי (קרי: שני הזכרונות ב-BANKS צריכים להיות זהים או שהוא מסתבך).
מתברר שזה גורם לבעיות גם ה-VM וגם במצלמה וכן מוסיף תקיעות רנדומליות לשם הפיקאנטיות...
אז עכשיו יש לי 4GB זיכרון במחשב, אך WINDOWS מצליח לנצל רק 3GB מתוכך (2.95G ליתר דיוק).
לאיפה כל השאר הולך? SHARED VIDEO MEMORY.
אין לי שום צורך ב-1.2GB של SHARED VIDEO MEMORY, אבל בהחלט הייתי שמח אם היה משתמש ב-1GB הנוספים בשביל CACHING.
ב-XP וב-VISTA אפשר להשתמש ב-PAE בשביל לסמלץ 36BIT.
ניסיתי
BCDEDIT /SET pae ForceEnable
זה לא משנה דבר. לפי התיעוד של מיקרוסופט, בכלל לא בטוח שיש PAE בכלל ב-WINDOWS 7 32b
האמת שלא כ"כ אכפת לי להשתמש ב-3GB אם הזיכרון הספייר היה מנוצל למשהו אחר (CACHING בעיקר). אבל איך עושים את זה?
בטוח אני לא הראשון שמעלה את הסוגיה הזו...
הבעיה שהיתה לי עם תקלות במחשב התבררה בגלל שהמחשב צריך זיכרון סימטרי (קרי: שני הזכרונות ב-BANKS צריכים להיות זהים או שהוא מסתבך).
מתברר שזה גורם לבעיות גם ה-VM וגם במצלמה וכן מוסיף תקיעות רנדומליות לשם הפיקאנטיות...
אז עכשיו יש לי 4GB זיכרון במחשב, אך WINDOWS מצליח לנצל רק 3GB מתוכך (2.95G ליתר דיוק).
לאיפה כל השאר הולך? SHARED VIDEO MEMORY.
אין לי שום צורך ב-1.2GB של SHARED VIDEO MEMORY, אבל בהחלט הייתי שמח אם היה משתמש ב-1GB הנוספים בשביל CACHING.
ב-XP וב-VISTA אפשר להשתמש ב-PAE בשביל לסמלץ 36BIT.
ניסיתי
BCDEDIT /SET pae ForceEnable
זה לא משנה דבר. לפי התיעוד של מיקרוסופט, בכלל לא בטוח שיש PAE בכלל ב-WINDOWS 7 32b
האמת שלא כ"כ אכפת לי להשתמש ב-3GB אם הזיכרון הספייר היה מנוצל למשהו אחר (CACHING בעיקר). אבל איך עושים את זה?
בטוח אני לא הראשון שמעלה את הסוגיה הזו...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מערכת ההפעלה שומרת לעצמה מרחב כתובות זכרון של כחצי GB (זה משתנה בהתאם לביוס ולמחשב הספציפי) כדי למפות I/O של כרטיסי הרחבה, התקני PCI ושאר ירקות. זה די דומה למצב ב DOS שמתוך 1MB זכרון אפשר היה לפנות רק ל 640KB וזה גם נובע מאותן סיבות.
זו מגבלה של מערכת ההפעלה ב 32Bit. אתה יכול להתקין גרסת 64bit כדי לפנות לזכרון מעבר ל 4GB אבל קח בחשבון שאז תאלץ באמת להתקין יותר מ 4GB היות ודרישות הזכרון גדלות בהתאמה.
זו מגבלה של מערכת ההפעלה ב 32Bit. אתה יכול להתקין גרסת 64bit כדי לפנות לזכרון מעבר ל 4GB אבל קח בחשבון שאז תאלץ באמת להתקין יותר מ 4GB היות ודרישות הזכרון גדלות בהתאמה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
השאלה של עפר הייתה יותר בכיוון של ניצול כל ה 4GB, דבר שגם הוא אינו אפשרי ב Windows היות שנתח שלם של כתובות במרחב הזכרון שמור באופן בלעדי לצרכי פניה לחומרה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32984
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
בהמשך למה ש-gro111 כתב, אולי אפשר להקטין את הזכרון המשותף עם כרטיס המסך ב-BIOS.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
oferlaor
- מנהל

זה לא נראה שזו בעיה ב-BIOS.
ב-ADVANCED אני רואה SHARED VIDEO גדול בהרבה ממה שאני זקוק לו.
כל הזיכרון שאני צריך יושב שם.
לגבי WINDOWS, זה לא נכון שהוא לא יכול לנצל יותר זיכרון. הוא מחזיק בדיסק הקשיח PAGING FILE של 3GB כך שבעצם למרות שכל PROCESS יכול עכשיו לקבל רק 2GB זיכרון, המחשב עצמו יכול להחזיק יותר מ-PROCESS אחד ולפזר בינהם זיכרונות מדומים על ידי PAGING.
אין שום סיבה בעולם שאי אפשר יהיה לעשות PAGING על גבי זיכרון דינמי (סוג של L2 CACHE).
השאלה האמיתית היא איך מעלימים את הזיכרון המיותר הזה מ-SHARED VIDEO MEMORY ומעבירים אותו ל-SUPER FETCH או לשליטת PAE.
ב-ADVANCED אני רואה SHARED VIDEO גדול בהרבה ממה שאני זקוק לו.
כל הזיכרון שאני צריך יושב שם.
לגבי WINDOWS, זה לא נכון שהוא לא יכול לנצל יותר זיכרון. הוא מחזיק בדיסק הקשיח PAGING FILE של 3GB כך שבעצם למרות שכל PROCESS יכול עכשיו לקבל רק 2GB זיכרון, המחשב עצמו יכול להחזיק יותר מ-PROCESS אחד ולפזר בינהם זיכרונות מדומים על ידי PAGING.
אין שום סיבה בעולם שאי אפשר יהיה לעשות PAGING על גבי זיכרון דינמי (סוג של L2 CACHE).
השאלה האמיתית היא איך מעלימים את הזיכרון המיותר הזה מ-SHARED VIDEO MEMORY ומעבירים אותו ל-SUPER FETCH או לשליטת PAE.
-
- זיכרון וידאו משותף
-
- רק 3GB מנוצלים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32984
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
הרעיון שלי היה רק להעלות את הזכרון השמיש מ-2.95GB לכ-3.3GB שיש לרוב המחשבים עם 4GB ו-32 ביט, ע"י הורדת ה-Shared Memory של כרטיס המסך.
אין אופציה כזו ב-BIOS?
אין אופציה כזו ב-BIOS?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
oferlaor
- מנהל

- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73370
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
אי אפשר לנצל 4 גיגה זיכרון RAM במערכת הפעלה 32BIT, עובדה ידועה ומקובלת. בדיון הבא יש הסבר מפורט, אני ממליץ לקרוא אותו רק אז לחזור לדיון פה:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/245 ... mshardware
למי שמתעצל לקרוא את הדיון - הנה לינק למאמר שניתן בתוך הדיון המסביר את ה"בעייה":
http://www.codinghorror.com/blog/archives/000811.html
עופר, תתקין מערכת הפעלה 64BIT, אני עשיתי זאת מאז הויסטה ומברך על ההחלטה מאז (כמובן שמאז עברתי ל 7 64BIT).
http://www.tomshardware.co.uk/forum/245 ... mshardware
למי שמתעצל לקרוא את הדיון - הנה לינק למאמר שניתן בתוך הדיון המסביר את ה"בעייה":
http://www.codinghorror.com/blog/archives/000811.html
עופר, תתקין מערכת הפעלה 64BIT, אני עשיתי זאת מאז הויסטה ומברך על ההחלטה מאז (כמובן שמאז עברתי ל 7 64BIT).
-
oferlaor
- מנהל

אני שואל שוב, מדוע יש לי 6GB בזיכרון שמתוכם 3GB הם פיזיים והשאר הם CACHE (של 3GB) בדיסק הקשיח.
WINDOWS ועוד איך יכול לנצל את זה גם ב-32BIT.
WINDOWS 2008 למשל יודע לעבוד עם עד 64GB גם בגירסאת ה-32BIT שלו.
כלומר, זה לא שאי אפשר לעבוד, הם לא רוצים שזה יעבוד בכדי להעביר אותנו ל-64BIT OS.
אני לא רוצה לעבור ל-64 ביט לפחות עוד דור אחד קדימה (כלומר, אשקול את זה לפני WINDOWS
.
טכנולוגית זה אפשרי, גם מעשית ב-WINDOWS XP הצליחו לגרום לזה לקרות על ידי שימוש ב-PAE. עם PAE בעצם המערכת עובדת במצב 36GB פנימי.
יש גם מצב 3GB ב-XP שבו כל USER PROCESSES מקבלים 3GB במקום 2GB כנהוג.
הבעיה שעם WINDOWS 7 כל הפיצ'רים הללו לא זמינים ולא ברור איך (אם בכלל) אפשר לגשת אליהם.
WINDOWS ועוד איך יכול לנצל את זה גם ב-32BIT.
WINDOWS 2008 למשל יודע לעבוד עם עד 64GB גם בגירסאת ה-32BIT שלו.
כלומר, זה לא שאי אפשר לעבוד, הם לא רוצים שזה יעבוד בכדי להעביר אותנו ל-64BIT OS.
אני לא רוצה לעבור ל-64 ביט לפחות עוד דור אחד קדימה (כלומר, אשקול את זה לפני WINDOWS
טכנולוגית זה אפשרי, גם מעשית ב-WINDOWS XP הצליחו לגרום לזה לקרות על ידי שימוש ב-PAE. עם PAE בעצם המערכת עובדת במצב 36GB פנימי.
יש גם מצב 3GB ב-XP שבו כל USER PROCESSES מקבלים 3GB במקום 2GB כנהוג.
הבעיה שעם WINDOWS 7 כל הפיצ'רים הללו לא זמינים ולא ברור איך (אם בכלל) אפשר לגשת אליהם.
-
oferlaor
- מנהל

mp3iii,
אני מאוד הייתי רוצה פיתרון כלשהו.
ברור לי לחלוטין שאפשר לנצל את הזיכרון למשהו (CACHING, VIRTUAL DISK וכו').
ברור לי לחלוטין שאפשר לנצל את הזיכרון למשהו (CACHING, VIRTUAL DISK וכו').
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73370
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
אתה לא היחיד ולא הראשון שחיפש ולא מצא/ימצא. כיום במחשב ביתי בשביל לנצל יותר מכ 3 גיגה זיכרון פיזי צריך מערכת הפעלה 64 ביט. קבל את זה, עשה את ההחלטה שלך אם לעבור או לא (אני ממליץ בחום לעבור אם יש לך 4 גיגה זיכרון ומעלה) והמשך בחייךoferlaor כתב:,
...
-
oferlaor
- מנהל

Huber,
אבל טכנית מה שאתה אומר אינו נכון. עם XP בהחלט אפשר לעבוד עם 4GB תוך שימוש ב-PAE.
צריך לעשות פעולה פשוטה - לערוך את BOOT.INI ולהוסיף בסוף השורה את /PAE
במקרים מסויימים כדאי גם להוסיף /3GB מה שמאפשר לפרוססים לקבל זיכרון של 3GB במקום 2GB בלבד.
במצב זה, XP פשוט עובר ל מצב של 36ביטים עבור המערכת ובעצם מוציא החוצה יותר מה-SYSTEM MEMORY לתוך האיזור שלא נציל.
נכון, זה לא פיתרון "אמיתי", אבל לפחות לא יושב לו שם 1GB של זיכרון ומעלה אבק...
ב-VISTA הפיתרון כמעט זהה.
ב-W7, העלימו את ה-BOOT.INI (אפשר עדיין לעבוד איתו ב-BCDEDIT).
לטענת בלוגר אחד, יש למיקרוסופט פיתרון לבעיה והם גם נותנים אותו לאנשים בודדים. זה סוג של פאטש שפשוט מחזיר את הפונקציונליות של PAE כפי שהיתה בשתי מע' ההפעלה הקודמות. השאלה היא האם יהיה לי כח לפתוח TICKET מול מיקרוסופט בשביל להדליק את זה...
אבל טכנית מה שאתה אומר אינו נכון. עם XP בהחלט אפשר לעבוד עם 4GB תוך שימוש ב-PAE.
צריך לעשות פעולה פשוטה - לערוך את BOOT.INI ולהוסיף בסוף השורה את /PAE
במקרים מסויימים כדאי גם להוסיף /3GB מה שמאפשר לפרוססים לקבל זיכרון של 3GB במקום 2GB בלבד.
במצב זה, XP פשוט עובר ל מצב של 36ביטים עבור המערכת ובעצם מוציא החוצה יותר מה-SYSTEM MEMORY לתוך האיזור שלא נציל.
נכון, זה לא פיתרון "אמיתי", אבל לפחות לא יושב לו שם 1GB של זיכרון ומעלה אבק...
ב-VISTA הפיתרון כמעט זהה.
ב-W7, העלימו את ה-BOOT.INI (אפשר עדיין לעבוד איתו ב-BCDEDIT).
לטענת בלוגר אחד, יש למיקרוסופט פיתרון לבעיה והם גם נותנים אותו לאנשים בודדים. זה סוג של פאטש שפשוט מחזיר את הפונקציונליות של PAE כפי שהיתה בשתי מע' ההפעלה הקודמות. השאלה היא האם יהיה לי כח לפתוח TICKET מול מיקרוסופט בשביל להדליק את זה...