תהנו
תגובות למאמר ביקורת: אוזניות KLIPSCH S4i לאייפון
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אחלה סקירה.
אהבתי את ההתיחסות לנוחות - יצא לי לשמוע אוזניות מעולות שאחרי שעה אתה כבר לא יכול לסבול אותן ואת זה לא ראיתי מצוין בסקירה אלא למדתי על בשרי.
נראה לי שבתג מחיר של 800 פלוס ש"ח האוזניות ישארו אצל Klipsch.
אהבתי את ההתיחסות לנוחות - יצא לי לשמוע אוזניות מעולות שאחרי שעה אתה כבר לא יכול לסבול אותן ואת זה לא ראיתי מצוין בסקירה אלא למדתי על בשרי.
נראה לי שבתג מחיר של 800 פלוס ש"ח האוזניות ישארו אצל Klipsch.
מאמר יפה
האוזניות קצת יקרות...
אגב, ציינת את נושא הבאסים באוזניות IEM. זה עניין שמושפע מכמה דברים אבל בגדול:
1) לנגנים ניידים/טלפונים סלולריים יש בעיה בנושא ורובם לא עושים חסד עם התדרים הנמוכים.
2) זה תלוי ביחס של הנמוכים יחסית לגבוהים, רוב אוזניות ה IEM שמשתמשות בדרייבר דינאמי (כמו ה S4)
כוללות באסים יחסית מודגשים בעוד שאוזניות שמשתמשות בדרייבר balanced armature (כמו הדגמים
של shure) כוללים באסים יותר שטוחים.
3) אוזניות רגילות שיושבות על/מסביב לאוזן מעניקות מעט תחושה "טקטילית" שמוסיפה שלתחושה של נמוכים
חזקים יותר, מה שאוזניות IEM לא מסוגלות לעשות.
4) כמובן תלוי למה למאזינים.
אגב, ציינת את נושא הבאסים באוזניות IEM. זה עניין שמושפע מכמה דברים אבל בגדול:
1) לנגנים ניידים/טלפונים סלולריים יש בעיה בנושא ורובם לא עושים חסד עם התדרים הנמוכים.
2) זה תלוי ביחס של הנמוכים יחסית לגבוהים, רוב אוזניות ה IEM שמשתמשות בדרייבר דינאמי (כמו ה S4)
כוללות באסים יחסית מודגשים בעוד שאוזניות שמשתמשות בדרייבר balanced armature (כמו הדגמים
של shure) כוללים באסים יותר שטוחים.
3) אוזניות רגילות שיושבות על/מסביב לאוזן מעניקות מעט תחושה "טקטילית" שמוסיפה שלתחושה של נמוכים
חזקים יותר, מה שאוזניות IEM לא מסוגלות לעשות.
4) כמובן תלוי למה למאזינים.
עופר ביקורת נהדרת !
אני חושב אגב שהבעיה בתדרים נובעת יותר מהנגן מאשר מהאוזניות..
מהנסיון שלי ,יש לי בבית IAUDIO X5 ואייפוד טאצ' דור 2 ואני יכול להגיד שבבדיקה ללא מגבר (ישירות לאוזניות) הiaudio אוכל את הטאצ' בלי מלח (כמובן שיכול להיות שיש גם הבדל בין פורמט של הקובץ , כי האייפוד מנגן אפל לוסלס והIAUDIO מנגן flac ברמת דחיסה הכי נמוכה)
אני חושב אגב שהבעיה בתדרים נובעת יותר מהנגן מאשר מהאוזניות..
מהנסיון שלי ,יש לי בבית IAUDIO X5 ואייפוד טאצ' דור 2 ואני יכול להגיד שבבדיקה ללא מגבר (ישירות לאוזניות) הiaudio אוכל את הטאצ' בלי מלח (כמובן שיכול להיות שיש גם הבדל בין פורמט של הקובץ , כי האייפוד מנגן אפל לוסלס והIAUDIO מנגן flac ברמת דחיסה הכי נמוכה)
-
oferlaor
- מנהל

השוואתי את האוזניות ל-SHURE שלי בכל הנוגע לבאסים.
העניין עם הבאסים הוא לא שלא היו כאלה, אלא שהם היו בומיים ולא חדים כפי שהם צריכים להיות.
ב-SHURE (במודל הספציפי הזה, באחרים דווקא שמעתי באסים טובים יותר) דווקא היו באסים פחות חזקים אבל גם פחות עמומים.
לדעתי אתם טועים בגדול בנוגע לנגנים ניידים. אין שום קושי טכנולוגי לייצר מכשירים שמוציאים באסים מצויינים. העובדה שמדובר בנגן פיזית קטן לא משנה כהוא זה. עבורם, 10 הרץ זה בדיוק כמו 1000 הרץ (אלא אם כן יש שם בעיה תכנונית קשה, מה שאני יודע שאינו המקרה באייפון כי שמעתי אותו מחובר למערכות מאוד יקרות במהלך השנים).
עם רמקולים רציניים, אייפוד ואייפון יכולים להיות מקור אודיו מרשים ביותר (ואם המקור הוא LOSSLESS, אז גם לדעתי מקור אודיו לא פחות טוב מטרנספורטים יעודיים).
המגבלות של באסים הן אך ורק של האלמנטים שמייצרים את הצליל, קרי הרמקולים.
העניין עם הבאסים הוא לא שלא היו כאלה, אלא שהם היו בומיים ולא חדים כפי שהם צריכים להיות.
ב-SHURE (במודל הספציפי הזה, באחרים דווקא שמעתי באסים טובים יותר) דווקא היו באסים פחות חזקים אבל גם פחות עמומים.
לדעתי אתם טועים בגדול בנוגע לנגנים ניידים. אין שום קושי טכנולוגי לייצר מכשירים שמוציאים באסים מצויינים. העובדה שמדובר בנגן פיזית קטן לא משנה כהוא זה. עבורם, 10 הרץ זה בדיוק כמו 1000 הרץ (אלא אם כן יש שם בעיה תכנונית קשה, מה שאני יודע שאינו המקרה באייפון כי שמעתי אותו מחובר למערכות מאוד יקרות במהלך השנים).
עם רמקולים רציניים, אייפוד ואייפון יכולים להיות מקור אודיו מרשים ביותר (ואם המקור הוא LOSSLESS, אז גם לדעתי מקור אודיו לא פחות טוב מטרנספורטים יעודיים).
המגבלות של באסים הן אך ורק של האלמנטים שמייצרים את הצליל, קרי הרמקולים.
אני לא מבין את ההסקת מסקנה הזו, כששמעת את האייפוד כמקור , לא שמעת אותו כמגבר.oferlaor כתב:השוואתי את האוזניות ל-SHURE שלי בכל הנוגע לבאסים.
המגבלות של באסים הן אך ורק של האלמנטים שמייצרים את הצליל, קרי הרמקולים....
אני לא חולק על היכולת שלו להוציא סיגנל טוב , אני חולק על היכולת של מגבר נייד שנמצא בתוך נגן כזה להגביר בצורה נאותה את האות , עובדה שהמון אנשים שיש להם נגנים ניידים קונים מגברי אוזניות יעודיים ניידים
עופר, תראה את ההשוואה הקטנה שעשיתי במאמר הגדול של ה IEM''s בין הנמוכים שיוצאים מנגן MP3 למגבר אוזניות.oferlaor כתב:לדעתי אתם טועים בגדול בנוגע לנגנים ניידים....
שמה לא השוותי מה המגבר מסוגל להפיק, אלא מה בפועל האוזנייה מוציאה.
דבר ראשון , יופי של סקירה , אתה מתאר בצורה יותר יפה את מה שצריך להיות הדגם הכי נחות במשפחה אאל"ט , וזה תואם למה שהרגשתי עם אוזניות הדגל שלהן .oferlaor כתב:השוואתי את האוזניות ל-SHURE שלי בכל הנוגע לבאסים.
המגבלות של באסים הן אך ורק של האלמנטים שמייצרים את הצליל, קרי הרמקולים....
שהם למעשה יותר מאוזנות טונית , הרבה יותר קלילות. מאידך רציתי לשאול , הקליפס הזה שתיארת זה דבר שמיוחד אליהם, או שהוא יכול להתלבש על כול אוזניה , ו/או על כול אוזניה של קליפש ?
בנוגע לנושא הבאס ,האוזניות הגבוהות יותר בליין של קליפש מוציאות באסים הרבה פחות בומיים . ולכן אני לא יכול להתייחס למה שתיארת , אבל אני יכול לומר לך שהX10 או האימאג' שזה השם המקורי של הדגם , יש להן באס מצויין . הוא לא מפורט כמו אוזניות אחרות , אבל הן עולות כבר 700 דולר ומעלה
בנוגע לאייפוד בתור מקור , בד"כ במערכות יקרות הוא מופיע עם הדוק הייעודי של וואדיה או עם דוק אחר שמוציא את ה RAW DATA בלי שיעבור את הDAC הפנימי . ואז כמובן השמיים הם הגבול , אבל הוא אז בסה"כ דיסק נייד על בטריות עים תוכנת השמעה
לגבי המחיר , החברה המייבאת הייתי איתה במגעים כשקליפש רק החלו עם נושא האוזניות לנגנים ניידים , והם סירבו להביא . אני מניח שאחרי שקליפש לחצו עליהם הם מסכימים להביא , אבל הם מתמחרים את זה כך שלא יקנו
אני חושב שממש חבל שהשוק הישראלי לא יצא לו להנות מהאוזניות של החברה הזו רק בגלל מדיניות של יבואן שמה שבאמת חשוב לו זה להתרכז בפיוניר
כן . האוזניות האלו הם VFM מעולה בארה"ב , כאן בגלל שהיבואן מתרכז בפיוניר , הוא לא ממש מעוניין לתמוך במשהו "איזוטרי " כמו אוזניות INEAR , ולכן הוא מתמחר אותן כך שלא יקנוHazooM כתב:זה כבר יותר הגיוני באמת.mta194 כתב:הסתכלתי קצת ב-newegg ואמזון - האוזניות הללו עולות 99$ שם - כבר נשמע יותר סביר.......
-
oferlaor
- מנהל

לגבי כמה האייפון טוב בתור מגבר אוזניות, שאלה טובה. אין לי תשובה לנושא, רק השוואה בין אוזניות שחיברתי במקביל. אין לי לצערי מגבר אוזניות יעודי (מה גם שמגבר כזה פשוט לא יעבוד עם האוזניות הללו שמיועדות אך ורק לחיבור ישיר לאייפון - יש להן מחבר יעודי וכל היכולות של השליטה מצביעות על כך שהן תוכננו לאייפון ולא יעבדו עם שום מגבר בדרך).
ה-SHURE ללא ספק נצילות יותר (אולי נצילות "מדי"). עם האייפון אני מגיע לנקודות שבהן האייפון מסרב להגביר פחות וזה עדיין (בלילה למשל) חזק לי מדי.
הקליפס המתוחכם מובנה לתוך האוזניות. לא ניתן (לצערי) לנתק אותו מהן. יש לפיליפס מתאם זול שיושב בין השקע של האייפון לבין התקע של אוזניות רגילות. הוא כולל כפתור אחד (מה שאומר שאפשר לעשות PAUSE, PLAY ושיר קדימה ואחורה בשיטת ה-DOUBLE CLICK וה-TRIPLE CLICK). בקרוב גירסאת המורס...
ה-SHURE ללא ספק נצילות יותר (אולי נצילות "מדי"). עם האייפון אני מגיע לנקודות שבהן האייפון מסרב להגביר פחות וזה עדיין (בלילה למשל) חזק לי מדי.
הקליפס המתוחכם מובנה לתוך האוזניות. לא ניתן (לצערי) לנתק אותו מהן. יש לפיליפס מתאם זול שיושב בין השקע של האייפון לבין התקע של אוזניות רגילות. הוא כולל כפתור אחד (מה שאומר שאפשר לעשות PAUSE, PLAY ושיר קדימה ואחורה בשיטת ה-DOUBLE CLICK וה-TRIPLE CLICK). בקרוב גירסאת המורס...
עופר - אוזניות "iphone" (או בעצם אוזניות עם מיקרופון) עובדות כמו אוזניות רגילות עם כל מכשיר בעל שקע רגיל,
פשוט רק בסלולרי ישנו שימוש למיקרופון והכפתורים.
פשוט רק בסלולרי ישנו שימוש למיקרופון והכפתורים.
-
oferlaor
- מנהל

Hazoom,
ברור, אבל יש כמה בעיות עקרוניות כאן:
1. המחבר מדגים שבעצם האוזניות תוכננו להיות אידאליות עם אייפון (מבחינת נצילות וכו'). חבר מגבר אוזניות ובעצם WHO KNOWS.
2. אם אתה מחבר אוזניות כאלה למגבר אוזניות, איבדת את כל היכולות המתקדמות של האוזניות.
3. כשאתה מחובר כך, אתה בעצם מקצר מיקרופון (שקיים בקליפס) לצד אחד של האוזניות שלך, וזה אף פעם לא רעיון טוב.
ברור, אבל יש כמה בעיות עקרוניות כאן:
1. המחבר מדגים שבעצם האוזניות תוכננו להיות אידאליות עם אייפון (מבחינת נצילות וכו'). חבר מגבר אוזניות ובעצם WHO KNOWS.
2. אם אתה מחבר אוזניות כאלה למגבר אוזניות, איבדת את כל היכולות המתקדמות של האוזניות.
3. כשאתה מחובר כך, אתה בעצם מקצר מיקרופון (שקיים בקליפס) לצד אחד של האוזניות שלך, וזה אף פעם לא רעיון טוב.
עופר - האוזניות אינן מתוכננות להיות אידיאליות לשימוש עם האייפון או כל סלולרי אחר מההיבט של סאונד או נצילות.
אפשר לומר שבוחרים את האוזניות "שיותר מתאימות" ומוציאים אותן כדגם i כלומר דגם רגיל כמו ה S4 שכולל את דגם
ה i שמתאים לסלולרי.
לא הבנתי למה הכוונה בסעיף 3 ?
אפשר לומר שבוחרים את האוזניות "שיותר מתאימות" ומוציאים אותן כדגם i כלומר דגם רגיל כמו ה S4 שכולל את דגם
ה i שמתאים לסלולרי.
לא הבנתי למה הכוונה בסעיף 3 ?
- yossi126
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 778
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אוריאל כתב:
"אני לא מבין את ההסקת מסקנה הזו, כששמעת את האייפוד כמקור , לא שמעת אותו כמגבר.
אני לא חולק על היכולת שלו להוציא סיגנל טוב , אני חולק על היכולת של מגבר נייד שנמצא בתוך נגן כזה להגביר בצורה נאותה את האות , עובדה שהמון אנשים שיש להם נגנים ניידים קונים מגברי אוזניות יעודיים ניידים"
אין שום דבר מיוחד במגברי אוזניות ניידים, מלבד העובדה שהגיין והפוטנציומטר (מומלץ אטניואטור) מותאמים לIEM.
האוזניות הן אלה שמגבילות את הנגנים.
שים את הJH13 בD2 של קואון. כל ההגדרות שטוחות והווליום על 35. לא צריך דבר מעבר לזה.
עם הJH13 לפעמים אתה "חופר" את הסאונד כל כך כיף שאתה מרגיש שאין צורך במגבר חיצוני.
מה שכן מקור ברמה גבוהה יתן שיפור הרבה יותר משמעותי ממגבר.
"אני לא מבין את ההסקת מסקנה הזו, כששמעת את האייפוד כמקור , לא שמעת אותו כמגבר.
אני לא חולק על היכולת שלו להוציא סיגנל טוב , אני חולק על היכולת של מגבר נייד שנמצא בתוך נגן כזה להגביר בצורה נאותה את האות , עובדה שהמון אנשים שיש להם נגנים ניידים קונים מגברי אוזניות יעודיים ניידים"
אין שום דבר מיוחד במגברי אוזניות ניידים, מלבד העובדה שהגיין והפוטנציומטר (מומלץ אטניואטור) מותאמים לIEM.
האוזניות הן אלה שמגבילות את הנגנים.
שים את הJH13 בD2 של קואון. כל ההגדרות שטוחות והווליום על 35. לא צריך דבר מעבר לזה.
עם הJH13 לפעמים אתה "חופר" את הסאונד כל כך כיף שאתה מרגיש שאין צורך במגבר חיצוני.
מה שכן מקור ברמה גבוהה יתן שיפור הרבה יותר משמעותי ממגבר.
אחלה סקירה, חבל על הmark-up המטורף במחיר. אני מאמין שאם הן ישווקו כמו שצריך יהיה אפשר למצוא אותן בסביבות ה-600 ש"ח, 500 ש"ח לגירסה הרגילה.
אני נוטה להסכים עם יוסי בעניין ההגברה לIEM, לפחות לגבי כאלה עם דרייברים שהם Balanced Armature. מנסיון של עם Shure Se530, UE Triple.Fi אני לא שמעתי הבדלים משמעותיים עם מגבר נייד מעבר לזה שהסאונד קצת גדל ברזולוציה. עם זאת הklipsch S4 מבוססת על דרייבר דינאמי כך שהעניינים יכולים להיות שונים לגביהן.
אני נוטה להסכים עם יוסי בעניין ההגברה לIEM, לפחות לגבי כאלה עם דרייברים שהם Balanced Armature. מנסיון של עם Shure Se530, UE Triple.Fi אני לא שמעתי הבדלים משמעותיים עם מגבר נייד מעבר לזה שהסאונד קצת גדל ברזולוציה. עם זאת הklipsch S4 מבוססת על דרייבר דינאמי כך שהעניינים יכולים להיות שונים לגביהן.
-
oferlaor
- מנהל

Hazoom,
באוזניות רגילות יש שלושה איזורי מגע - נקודת אדמה משותפת ונקודה לכל אוזן.
באוזניות המותאמות לאייפון יש בעצם 4 אזורים, אחד מהם הוא המיקרופון (כאשר הוא מתקצר לאדמה לפי קצב ידוע בשביל הכפתורים השונים).
כאשר משתמשים באוזניות כאלה כאוזניות רגילות (קרי לא באייפון או אייפוד), תלוי איפה המגע של המכשיר נמצא: הוא יכול לקצר אל המיקרופון או להשאיר אותו באוויר.
כאשר הוא באוויר, הוא בעצם עלול להכניס רעשים והפרעות לאדמה המשותפת. גם כשהוא מקוצר יש פוטנציאלית בעיות עם זה.
באוזניות רגילות יש שלושה איזורי מגע - נקודת אדמה משותפת ונקודה לכל אוזן.
באוזניות המותאמות לאייפון יש בעצם 4 אזורים, אחד מהם הוא המיקרופון (כאשר הוא מתקצר לאדמה לפי קצב ידוע בשביל הכפתורים השונים).
כאשר משתמשים באוזניות כאלה כאוזניות רגילות (קרי לא באייפון או אייפוד), תלוי איפה המגע של המכשיר נמצא: הוא יכול לקצר אל המיקרופון או להשאיר אותו באוויר.
כאשר הוא באוויר, הוא בעצם עלול להכניס רעשים והפרעות לאדמה המשותפת. גם כשהוא מקוצר יש פוטנציאלית בעיות עם זה.