תגובות לביקורת מקרן Epson EH-TW5500
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17939
ניגשתי לביקורת של ה- 5000 ,שבוצעה באתר והתבוננתי בתמונה של לילו לעומת התמונה שלה ב 5500.
התמונה ב 5000 משמעותית יותר אדומה ופחות טבעית.
למה זה? בעיית כיול (כיול שונה לעומת ה 5500)או שזה המקסימום שה 5000 יכול להוציא?
תודה
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
istarmini,
לעולם על תסתמך על תמונות שצולמו בביקורת (בטח שתי ביקורות שונות). מדובר במצלמות שונות, כיוונים שונים, תנאי תאורה שונים. הסיבה המרכזית שמכניסים תמונות כאלה זה רק להפוך את המאמר לנגיש וצבעוני יותר, אבל בטח לא ניתן דרכן לראות ולהבין איכות של מקרן
לעולם על תסתמך על תמונות שצולמו בביקורת (בטח שתי ביקורות שונות). מדובר במצלמות שונות, כיוונים שונים, תנאי תאורה שונים. הסיבה המרכזית שמכניסים תמונות כאלה זה רק להפוך את המאמר לנגיש וצבעוני יותר, אבל בטח לא ניתן דרכן לראות ולהבין איכות של מקרן
- frankym
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2009
אחלה כתבה ומושקעת חיכיתי לה המון אבל הכנסתם אותי לדיכאון על ה5000 שלי 
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17939
ride כתב:istarmini,
לעולם על תסתמך על תמונות שצולמו בביקורת (בטח שתי ביקורות שונות). מדובר במצלמות שונות, כיוונים שונים, תנאי תאורה שונים. הסיבה המרכזית שמכניסים תמונות כאלה זה רק להפוך את המאמר לנגיש וצבעוני יותר, אבל בטח לא ניתן דרכן לראות ולהבין איכות של מקרן...
כיוונים שונים??
וכי למה?
ציוד המדידה והכיוונים לא אמורים להיות זהים?
לגבי המצלמה ומקום הבדיקה אני מבין אבל להבנתי הכיוונים, או לפחות המגמה שלהם, אמורה להיות זהה, לא ככה?
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
ride,
ביקורת מרשימה, מקורית ומעניינת ביותר.
יש לי הרגשה שמקרן הדגל הבא (6000 או איך שלא יקראו לו) יכלול כניסות HDMI 1.4 על כל המשתמע מכך (רמז קל: 3D).
ביקורת מרשימה, מקורית ומעניינת ביותר.
יש לי הרגשה שמקרן הדגל הבא (6000 או איך שלא יקראו לו) יכלול כניסות HDMI 1.4 על כל המשתמע מכך (רמז קל: 3D).
- frankym
-
- חבר ותיק

nils3373
זו הסיבה שאני לא משדרג את ה5000 כי אני מחכה לראות מה קורה עם ה3D במקרנים בשנה הקרובה
ושאלה לכותבי הכתבה הכיול שמופיע הכוונה הפרמטרים או מספרים שמופיעים בתמונה של הכיול הם אותם מספרים כמו ב5000 כך שאני יכול לנסות את אותם מספרים של הכיול אצלי עם ה5000 או שאצל ה5000 המספרים שונים הכוונה לתמונה שמופיע בה הבהירות חדות וכו...
?
זו הסיבה שאני לא משדרג את ה5000 כי אני מחכה לראות מה קורה עם ה3D במקרנים בשנה הקרובה
ושאלה לכותבי הכתבה הכיול שמופיע הכוונה הפרמטרים או מספרים שמופיעים בתמונה של הכיול הם אותם מספרים כמו ב5000 כך שאני יכול לנסות את אותם מספרים של הכיול אצלי עם ה5000 או שאצל ה5000 המספרים שונים הכוונה לתמונה שמופיע בה הבהירות חדות וכו...
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

frankym,
המספרים ב 5000 שונים מה- 5500.
istarmini,
כיוונים שונים, הכוונה רק למצלמה, כל מה שכתבתי לגבי התמונות התייחס למצלמה בלבד !
המספרים ב 5000 שונים מה- 5500.
istarmini,
כיוונים שונים, הכוונה רק למצלמה, כל מה שכתבתי לגבי התמונות התייחס למצלמה בלבד !
- frankym
-
- חבר ותיק

יש מצב לקבל את הנתונים (פרמטרים של הכיול של ה5000 אםאפשר כמובן
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

frankym,
לצערי אין לי אותם
לצערי אין לי אותם
- yarino
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3439
אחלה ביקורת
למרות שכבר שלוש שנים שאפסון לא יצאה עם פנאלים חדשים, משנה לשנה אנו רואים שיפור בקונטרסט.
מעניין הוא שאפסון אינה מאפשרת לפנסוניק או לחברות אחרות את השימוש בפנאלים אלו.
למרות שכבר שלוש שנים שאפסון לא יצאה עם פנאלים חדשים, משנה לשנה אנו רואים שיפור בקונטרסט.
מעניין הוא שאפסון אינה מאפשרת לפנסוניק או לחברות אחרות את השימוש בפנאלים אלו.
....
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
אין ספק שרבים חיכו לביקורת הזו!
ביקורת מצויית!
ביקורת מצויית!
- Rino
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
אחלה ביקורת יניב 
- DANID
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 123
למקצוענים!
האם המקרן הוא 120 הרץ?
האם יתאים ל-3D בשיטת משקפי ה-LCD המתחלפות?
האם המקרן הוא 120 הרץ?
האם יתאים ל-3D בשיטת משקפי ה-LCD המתחלפות?
- gro111
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1519
אחלה כתבה 
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
DANID,
לדעתי הצמצם הוא 120HZ, אבל הפאנל לדעתי איננו.
אף מקרן כיום אינו מותאם ל-ACTIVE SHUTTER GLASSES של תלת מימד. לדעתי רק הדור הבא של מקרנים (סביבות ספטמבר, יתכן שלפני) יכללו את זה.
שים לב שכן יש אפשרויות לעשות הקרנה עם משקפי תלת מימד (כולל PASSIVE כמו בקולנוע!) עם שני מקרנים.
הדגמנו את זה עם מקרנים של אפסון בתערוכה האחרונה. יש סיכוי שהטכנולוגיה הזו תצליח לעבור דרך חלק מהנגנים החדשים מכיוון שפנסוניק לפחות מדברים על נגנים עם DUAL HDMI OUT כך שכל אחד יכול ללכת למקרן אחר!
לדעתי הצמצם הוא 120HZ, אבל הפאנל לדעתי איננו.
אף מקרן כיום אינו מותאם ל-ACTIVE SHUTTER GLASSES של תלת מימד. לדעתי רק הדור הבא של מקרנים (סביבות ספטמבר, יתכן שלפני) יכללו את זה.
שים לב שכן יש אפשרויות לעשות הקרנה עם משקפי תלת מימד (כולל PASSIVE כמו בקולנוע!) עם שני מקרנים.
הדגמנו את זה עם מקרנים של אפסון בתערוכה האחרונה. יש סיכוי שהטכנולוגיה הזו תצליח לעבור דרך חלק מהנגנים החדשים מכיוון שפנסוניק לפחות מדברים על נגנים עם DUAL HDMI OUT כך שכל אחד יכול ללכת למקרן אחר!
- theezway
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2344
יופי של ביקורת (Y)
רק חסרה הייתה לי התייחסות למתחרה הישיר - פנסוניק 4000.
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il
- DANID
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 123
לעופר תודה!
נראה לי שאני אתאפק עוד כמה חודשים ואשאר עם המקרן הישן (CRT 8")
נראה לי שאני אתאפק עוד כמה חודשים ואשאר עם המקרן הישן (CRT 8")
- esitbon
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
שיטת ההשוואה
בקורת מצוינת, תודה!
לגבי שיטת ההשוואה שמראה שני חצאי מסך ממקורות שונים (שיטה שבה נתקלתי בLCD של פיליפס, לצורך כיול פרמטרים):
"תמונה זו משולבת (על ידי חסימת אור), חציה השמאלי -5500 וחציה ה-5000"
מאוד קשה לראות את ההבדלים בשיטה הזאת, העין מיחסת אותם להבדלי תאורה וזווית צילום (אלא אם כן ההבדלים בן המקרנים הם דרמתיים). אני חושב שעדיף להראות את אותו המידע (לדוגמה מסך מלא מעל מסך מלא, או פתרון קראטיבי אחר)
לגבי שיטת ההשוואה שמראה שני חצאי מסך ממקורות שונים (שיטה שבה נתקלתי בLCD של פיליפס, לצורך כיול פרמטרים):
"תמונה זו משולבת (על ידי חסימת אור), חציה השמאלי -5500 וחציה ה-5000"
מאוד קשה לראות את ההבדלים בשיטה הזאת, העין מיחסת אותם להבדלי תאורה וזווית צילום (אלא אם כן ההבדלים בן המקרנים הם דרמתיים). אני חושב שעדיף להראות את אותו המידע (לדוגמה מסך מלא מעל מסך מלא, או פתרון קראטיבי אחר)
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
esitbon,
השיטה הזו מאוד אפקטיבית לזהות הבדלים בעיבוד תמונה (למשל הטיפול ב-FI בין ה-5500 לבין ה-5000) וכמובן גם בזיהוי הבדלים בפירוט וחדות.
מן הסתם זה דבר שאנחנו עושים כאשר יש ויכוח או אי בהירות בקרב הצופים לגבי סוגיה ספציפית ואז אנחנו נעזרים בטכניקה הזו בכדי לפתור את הבעיה או לחדד את ההבדלים.
השיטה הזו מאוד אפקטיבית לזהות הבדלים בעיבוד תמונה (למשל הטיפול ב-FI בין ה-5500 לבין ה-5000) וכמובן גם בזיהוי הבדלים בפירוט וחדות.
מן הסתם זה דבר שאנחנו עושים כאשר יש ויכוח או אי בהירות בקרב הצופים לגבי סוגיה ספציפית ואז אנחנו נעזרים בטכניקה הזו בכדי לפתור את הבעיה או לחדד את ההבדלים.