היי איתן, היום כבר ב1600 ש"ח אתה יכול לקנות מסך 19 עם ביצועים סבירים. אם אתה לא מתכון להפעיל משחקים וסרטים אתה יכול לרכוש מסך זול. אך לדעתי אם זה התקציב שלך תלך על משהו באמצע כי מסך נשאר להרבה זמן, בדרך כלל המחשב הוא זה שמשדרגים ובטח יום אחד תרצה לראות סרט או משהו ולא תרצה שאוביקטים שזזים מהר "ימרחו" על המסך בגלל זמן תגובה גבוה או יראה בצורה פחות טובה מה שיכל להיות עקב ניגודיות נמוכה.
מסכי ה19 אינ'ץ המומלצים ביותר הם של חברות: SAMSUNG, LG, VIEWSONIC.
הנתונים שכדאי להסתכל עליהם הם:
זמן תגובה: שלא יהיה יותר מ- 8MS. מספר גדול מזה נחשב לנתון של מסך מתקופה קודמת.
יחס ניגודיות: 1:500 ומעלה
בהירות: 250cd/m^2 ומעלה
כניסות: יש שני סוגים דיגיטאלי: DVI + אנלוגי: D-SUB- VGA - עדיף ששתי הכניסות יהיו. למשל אם תרצה לחבר את המסך בDVI ולחבר אמצעי תצוגה נוסף בו זמנית כגון DVD\ מקרן תוכל להשתמש בVGA שהוא האיכות הכי טוב אחרי הDVI.
על LG וVIEW SONIC יש לך אחריות על 3 פיקסלים שרופים ומעלה, בSAMSUNG יש לך אחריות על 5.
אני מאוד ממליץ לך לבצע בדיקה למסך לפני שאתה לוקח אותו הבייתה מהחנות. מסכי LCD רגישים לפיקסלים שרופים וקורה מידי פעם שהמסך נרכש עם פיקסל שרוף מבלי שהקונה יודע זאת, פיקסל שרוף ברגע שמתגלה יכול מאוד להציק וכמו כן זה יכול לרמוז שבהמשך הפיקסלים השרופים יתרבו. פיקסל שרוף הוא פיקסל מת אשר לא משנה את צבעו בהתאם לתמונה. לרוב הנקודה בצבע שחור או כחול בהיר. את חלק מהנקודות קשה לזהות על רקעים כהים. יש לי חבר שרכש מסך LCD של מאג עם פיקסל שרוף וכשהחליף אותו קיבל אחד נוסף שגם בו היה פיקסל שרוף. לכן אני ממליץ לך לבצע את הבדיקה בחנות, כל מה שעליך לעשות זה לבקש מהמוכר לנקות את המסך ולהציג תמונה חלקה בצבע שחור ואחת בצבע לבן ולהסתכל מקרוב ולבדוק שאתה לא רואה שום נקודה שהיא לא בצבע שונה מלבן או שחור.