שאלה לגבי כבל HDMI או SCART
מה עדיף?
עד כמה שאני יודע HDMI זו הטכנולוגיה האחרונה, השווה מכולן כמו שנאמר רבות, מעביר תמונה+סאונד ב-HD.
אך עם זאת, למה הSCART -האיכותי- שאני לא יודע עליו הרבה, אם בכלל.. חוץ מזה שלדעתי קיבלנו כבל כזה לממיר של HOT הדיגיטלי הפשוט, למה הוא עולה פי 3/4 ממנו?
עד כמה שאני יודע HDMI זו הטכנולוגיה האחרונה, השווה מכולן כמו שנאמר רבות, מעביר תמונה+סאונד ב-HD.
אך עם זאת, למה הSCART -האיכותי- שאני לא יודע עליו הרבה, אם בכלל.. חוץ מזה שלדעתי קיבלנו כבל כזה לממיר של HOT הדיגיטלי הפשוט, למה הוא עולה פי 3/4 ממנו?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
SCART זה תקן אירופאי המגדיר כבל + מחבר בן 21 פינים המסוגל להעביר ווידאו אנלוגי בפורמט RGB, S-Video או Composite יחד עם אודיו דו ערוצי.
יש כאן מאמרים באתר שיסבירו לך את זה טוב ממני.
בנוגע לנושא האיכות, לכשמישהו יוכל לתת את הקריטריונים המדוייקים המגדירים איכות בכבל SCART אני אוכל להתיחס לנושא. בעבר השתמשתי בכל מיני סוגי כבלי SCART, החל מהחינמי שקיבלתי עם הממיר ועד לכבל של Monster שקיבלתי במתנה ולא הבחנתי בשום הבדלים.
יש כאן מאמרים באתר שיסבירו לך את זה טוב ממני.
בנוגע לנושא האיכות, לכשמישהו יוכל לתת את הקריטריונים המדוייקים המגדירים איכות בכבל SCART אני אוכל להתיחס לנושא. בעבר השתמשתי בכל מיני סוגי כבלי SCART, החל מהחינמי שקיבלתי עם הממיר ועד לכבל של Monster שקיבלתי במתנה ולא הבחנתי בשום הבדלים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אני אישית, בכלל במצב הכספי שלי, לא רץ להשים כסף על כבלים של חברות שנחשבים ליותר איכותיים.
הם באמת יותר איכותיים, השאלה אם זה מצדיק תהשקעה הכספית, שלדעתי החותכת שלא.
אני שמח לדעת שהSCART מעביר גם סטריאו, עם זאת אני מבין שHDMI, שהוא כבל יותר זול בהרבה, יותר טוב.. מוזר הייתי אומר :/
הם באמת יותר איכותיים, השאלה אם זה מצדיק תהשקעה הכספית, שלדעתי החותכת שלא.
אני שמח לדעת שהSCART מעביר גם סטריאו, עם זאת אני מבין שHDMI, שהוא כבל יותר זול בהרבה, יותר טוב.. מוזר הייתי אומר :/
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אין כאן שום דבר מוזר. ראשית HDMI הוא חיבור דיגיטלי המסוגל להעביר RGB עד לרזולוציה של 1080p ומעבר לה + אודיו רב ערוצי. לעומתו SCART מעביר הכל באנלוגי ומוגבל לרזולוציות SD.
המחיר הוא לא פונקציה כאן. בשני המקרים עלות הכבל אינה רלוונטית למחירו לצרכן ולאותו מחיר אין שום קשר לאיכות של הכבל.
המחיר הוא לא פונקציה כאן. בשני המקרים עלות הכבל אינה רלוונטית למחירו לצרכן ולאותו מחיר אין שום קשר לאיכות של הכבל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מי אמר שאחד טוב מהשני או שצריך כבל SCART ב 400 שקל?
צריכה להיות פרופורציה בין המחיר של חלקי המערכת והכבלים שמחברים ביניהם, אם המערכת פשוטה וזולה לא יהיה שוני באיכות גם אם תשים את הכבלים הכי יקרים בעולם אבל אם המערכת איכותית יהיה שינויי גדול בין כבלים איכותיים לפשוטים. התמונה תיהיה יותר תלת מימדית, הצבעים יהיו יותר חדים והסאונד יקבל מימד נוסף באיכות.