עשיית BURN IN לאוזניות
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
דובר רבות בפורום על burn in, אבל יותר בהקשר של רמקולים.
התיאוריות חלוקות - חלק אומרים שמדובר על "התמקמות" של הרכיבים, אחרים על שינויי מוליכות שונים ומשונים - קטונתי מלהסביר את הסיבה.
מה שאני כן יודע, שבכמה זוגות אוזניות שעברו אצלי (ולא מדובר באוזניות ב 4 ספרות בדולרים, כי אם עד 500 ש"ח) אחרי תקופת האזנה מסוימת הצליל השתפר.
לאחד הזוגות (שבחנתי עבור האתר) עשיתי את התהליך בצורה מלאכותית ע"י השמעת "רעש" במשך פרק זמן רצוף ממושך, ובהחלט הרגשתי שינוי.
אם האוזניות עליהן אתה מדבר כבר "ותיקות" אצלך (מאות שעות האזנה), נמוכים הסיכויים שתראה הבדל.
אם מדובר באוזניות in ear - אני גם בספק שהתהליך ישפיע.
בכל מקרה אחר - לא מזיק לנסות, ייתכן ותיווכח בשיפור (גם אם הוא פסיכולוגי בלבד).
עשה חיפוש בפורום הזה על "רעש ורוד" או "רעש כחול" - אני מאמין שתמצא את ההודעה שלי עם ההסבר.
התיאוריות חלוקות - חלק אומרים שמדובר על "התמקמות" של הרכיבים, אחרים על שינויי מוליכות שונים ומשונים - קטונתי מלהסביר את הסיבה.
מה שאני כן יודע, שבכמה זוגות אוזניות שעברו אצלי (ולא מדובר באוזניות ב 4 ספרות בדולרים, כי אם עד 500 ש"ח) אחרי תקופת האזנה מסוימת הצליל השתפר.
לאחד הזוגות (שבחנתי עבור האתר) עשיתי את התהליך בצורה מלאכותית ע"י השמעת "רעש" במשך פרק זמן רצוף ממושך, ובהחלט הרגשתי שינוי.
אם האוזניות עליהן אתה מדבר כבר "ותיקות" אצלך (מאות שעות האזנה), נמוכים הסיכויים שתראה הבדל.
אם מדובר באוזניות in ear - אני גם בספק שהתהליך ישפיע.
בכל מקרה אחר - לא מזיק לנסות, ייתכן ותיווכח בשיפור (גם אם הוא פסיכולוגי בלבד).
עשה חיפוש בפורום הזה על "רעש ורוד" או "רעש כחול" - אני מאמין שתמצא את ההודעה שלי עם ההסבר.
לא חשוב אחי תודה בכל מקרה נכנסתי לאשכול הזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 657#975657
והבנתי מה לעשות רק שאלה אחרונה היא האם זה משנה אם אני חוסם את הרעש של האוזניות (כדי שאני אוכל לישון בלילה...) והאם זה משנה שאני אוציא את האוזניות מה- BURN IN אשמע מוזיקה וכו' ואז יחזיר?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 657#975657
והבנתי מה לעשות רק שאלה אחרונה היא האם זה משנה אם אני חוסם את הרעש של האוזניות (כדי שאני אוכל לישון בלילה...) והאם זה משנה שאני אוציא את האוזניות מה- BURN IN אשמע מוזיקה וכו' ואז יחזיר?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אני מתנצל, אבל אני לא מבין את השאלה.danielk9 כתב:סליחה שאני מתערב..
קראתי את כל השירשור הזה ולא מה בסופו של דבר ההשמעה של הצלילים הללו יתנו ל ממש הבנתי.אוזניות?...
danielk9 - "בהרצה" (לא עם מוסיקה) גורמים לאלמנט (נקרא דרייבר) שבאוזנייה לזוז "ולהשתחרר" (מכיון שהוא
חדש והחלקים הרכים עוד לא רכים מספיק). עקרונית לאחר שימוש ממושך האוזנייה/רמקול כבר עובר הרצה, אבל
פה מדובר על להאיץ את התהליך.
בשרשור הזה אגב מדובר על אוזניות IEM שאינן דורשות הרצה מכיון שהדרייברים עצמם כמעט ואינם זזים.
חדש והחלקים הרכים עוד לא רכים מספיק). עקרונית לאחר שימוש ממושך האוזנייה/רמקול כבר עובר הרצה, אבל
פה מדובר על להאיץ את התהליך.
בשרשור הזה אגב מדובר על אוזניות IEM שאינן דורשות הרצה מכיון שהדרייברים עצמם כמעט ואינם זזים.