עזרה בחיבורים...
ערב טוב חברים , צריך את עזרתכם...
המצב הוא כזה. מחשב נייד עם יציאת HDMI מחובר לטלווזיה פלסמה FHD עם כבר HD.
הטלווזיה מחוברת לרסיבר (רסיבר בן עשר שנים , ללא יציאת HD ) בכבל זוגי אדום לבן ( כבל רגיל כזה ).
אני עכשיו רואה הופעה חיה במחשב הנייד על גבי הפלסמה.
האיכות יוצאת מין הכלל , פשוט רואים נפלא , רק מה לא שומעים את ההופעה דרך המגבר , רק דרך הרמקולים של ה- TV .
האם יש אפשרות כלשהי להעביר את הסאונד מהמחשב הנייד (אולי דרך ה TV ? ) לרסיבר בכדי לקבל דולבי דיגיטל ?
עוד אוסיף כי למחשב נייד יציאה פשוטה של רמקולים וזהו.
אשמח לעצה בנושא.
תודה מראש
המצב הוא כזה. מחשב נייד עם יציאת HDMI מחובר לטלווזיה פלסמה FHD עם כבר HD.
הטלווזיה מחוברת לרסיבר (רסיבר בן עשר שנים , ללא יציאת HD ) בכבל זוגי אדום לבן ( כבל רגיל כזה ).
אני עכשיו רואה הופעה חיה במחשב הנייד על גבי הפלסמה.
האיכות יוצאת מין הכלל , פשוט רואים נפלא , רק מה לא שומעים את ההופעה דרך המגבר , רק דרך הרמקולים של ה- TV .
האם יש אפשרות כלשהי להעביר את הסאונד מהמחשב הנייד (אולי דרך ה TV ? ) לרסיבר בכדי לקבל דולבי דיגיטל ?
עוד אוסיף כי למחשב נייד יציאה פשוטה של רמקולים וזהו.
אשמח לעצה בנושא.
תודה מראש
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מהו הדגם של הטלוויזיה שלך? מאיזה חיבור בדיוק הוצאת כבל אל הרסיבר?
לרוב הטלוויזיות כיום יש יציאה הנקראת Audio Out או Line Out, והיא מופיעה בד"כ כ-2 RCA-ים אדום ולבן. זה אמור לעבוד.
לרוב הטלוויזיות כיום יש יציאה הנקראת Audio Out או Line Out, והיא מופיעה בד"כ כ-2 RCA-ים אדום ולבן. זה אמור לעבוד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
pixies, דרך יציאת האודיו של הטלויזיה הוא לא יקבל DD, אלא רק סטריאו (אם הטלויזיה יודעת לעשות downmix) - וזאת אם הוא יגדיר שהאודיו ייצא מהמחשב הנייד דרך ה HDMI.
qsysopr,
יש מכשירים חיצוניים (מישהו העלה כאן קישור לפני מס' ימים לאחד שעולה 60$ לערך ב dealextreme) שמקבלים HDMI ומאפשרים פיצול של המידע לוידאו ב HDMI ואודיו ביציאה קואקסיאלית / אופטית. אם המחשב הנייד שלך יודע להוציא את האודיו דרך HDMI - תוכל להשתמש באחד כזה כדי להוציא אודיו דיגיטלי לרסיבר.
אפשרות אחרת היא לקנות כרטיס קול חיצוני לנייד שיעניק לך יציאה דומה.
qsysopr,
יש מכשירים חיצוניים (מישהו העלה כאן קישור לפני מס' ימים לאחד שעולה 60$ לערך ב dealextreme) שמקבלים HDMI ומאפשרים פיצול של המידע לוידאו ב HDMI ואודיו ביציאה קואקסיאלית / אופטית. אם המחשב הנייד שלך יודע להוציא את האודיו דרך HDMI - תוכל להשתמש באחד כזה כדי להוציא אודיו דיגיטלי לרסיבר.
אפשרות אחרת היא לקנות כרטיס קול חיצוני לנייד שיעניק לך יציאה דומה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

uriler, הוא ציין שיש לו רסיבר ישן, אז הנחתי שהרסיבר הוא סטריאו.
qsysopr, אם יש לך רסיבר עם כניסות SPDIF, אז הפתרון של הממיר/ממתג של ה-$60 הוא אכן האידאלי עבורך.
כמו כן, שווה לבדוק אם למחשב הנייד עצמו יש יציאת אודיו אופטית (לפעמים זה משולב יחד עם יציאת האוזניות, תבדוק אם בוקע ממנה אור אדום חלש), ואז לא תצטרך את הממיר/ממתג הזה.
qsysopr, אם יש לך רסיבר עם כניסות SPDIF, אז הפתרון של הממיר/ממתג של ה-$60 הוא אכן האידאלי עבורך.
כמו כן, שווה לבדוק אם למחשב הנייד עצמו יש יציאת אודיו אופטית (לפעמים זה משולב יחד עם יציאת האוזניות, תבדוק אם בוקע ממנה אור אדום חלש), ואז לא תצטרך את הממיר/ממתג הזה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
S/PDIF היא יציאת אודיו דיגיטלית המסוגלת להעביר על גבי כבל יחיד אות רב ערוצי (DTS, Dolby Digital או PCM 5.1).
יש שני תקנים אפשריים (מבחינת אופן החיבור) -
1. כבל קואקסיאלי, בעל מחברי PL מונו או RCA.
2. כבל אופטי - החיבור יכול להיות באותם מימדים כמו PL (כניסת אוזניות) אבל תראה אור אדום חלש שמראה שהחיבור הוא גם אופטי.
יש שני תקנים אפשריים (מבחינת אופן החיבור) -
1. כבל קואקסיאלי, בעל מחברי PL מונו או RCA.
2. כבל אופטי - החיבור יכול להיות באותם מימדים כמו PL (כניסת אוזניות) אבל תראה אור אדום חלש שמראה שהחיבור הוא גם אופטי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא, אבל המחיר כולל משלוח והאתר מאוד אמין.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אני לא מכיר את המוצר של dealextreme, אבל הביקורות עליו שם טובות.
בכל מקרה, במרחקים המדוברים ומכיוון שמדובר במידע דיגיטלי - סביר להניח שלא תהיה הפרעה במידה והמכשיר עובד (אם הוא לא עובד, DX בסדר גמור גם עם מדיניות החזרות וזיכויים, מניסיוני).
לגבי זמן הספקה, זה קצת יותר בעייתי - בתקופה האחרונה (חגים נוצריים וכו') נוצר שם עומס ולכן זמן המשלוח התארך, ויכול לקחת גם חודש.
בכל מקרה, במרחקים המדוברים ומכיוון שמדובר במידע דיגיטלי - סביר להניח שלא תהיה הפרעה במידה והמכשיר עובד (אם הוא לא עובד, DX בסדר גמור גם עם מדיניות החזרות וזיכויים, מניסיוני).
לגבי זמן הספקה, זה קצת יותר בעייתי - בתקופה האחרונה (חגים נוצריים וכו') נוצר שם עומס ולכן זמן המשלוח התארך, ויכול לקחת גם חודש.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

החגים כבר נגמרו. מאמין שיגיע גג תוך שבועיים-שלושה. האיכות לא אמורה להיות מושפעת ע"י המוצר הזה, כי מדובר בפעולה דיגיטלית לחלוטין. מי שעושה את החלק הקריטי מבחינת איכות זה הרסיבר - המרה לאנלוגי והגברה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תתחדש ותיהנה!
נשמח מאוד לשמוע רשמים על המוצר כשיגיע.
נשמח מאוד לשמוע רשמים על המוצר כשיגיע.