לא ממש DIY, אבל מי שמבקרים כאן אולי ידעו את התשובה
שלום!
אני מתאר לעצמי שהאנשים שמבקרים בחלק הזה של הפורום מתמצאים יותר מאחרים בצדדים הטכניים ומנוסים במשחק עם רכיבים שונים, ואולי לכם יהיו התשובות לשאלות ששאלתי במקום אחר בפורום ( http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &p=1016455 ) לפני יומיים ולא נענו במלואן.
יצרן של מגבר אוזניות מסוים כותב שאפשר להפעיל את המכשיר בשנאי גנרי, אבל ממליץ להשתמש בשנאי יקר יותר שהוא מייצר. האם מנסיונכם, יש תנאים שבהם שנאים יקרים יותר כאלה מורגשים בהם יותר וכאלה שבהם הם מורגשים פחות?
היות שהשנאי של היצרן יקר מאוד, אני תוהה אם אפשר להשיג (בארץ, או במקום אחר) שנאי טוב יותר מן השנאים הפשוטים ביותר, שייתן את התוצאה הטובה יותר, אבל יעלה פחות מן השנאי ה'מקורי'. איפה אפשר למצוא שנאים כאלה? מדובר בשנאי 24V.
תודה מראש על כל הסבר ומידע
אני מתאר לעצמי שהאנשים שמבקרים בחלק הזה של הפורום מתמצאים יותר מאחרים בצדדים הטכניים ומנוסים במשחק עם רכיבים שונים, ואולי לכם יהיו התשובות לשאלות ששאלתי במקום אחר בפורום ( http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &p=1016455 ) לפני יומיים ולא נענו במלואן.
יצרן של מגבר אוזניות מסוים כותב שאפשר להפעיל את המכשיר בשנאי גנרי, אבל ממליץ להשתמש בשנאי יקר יותר שהוא מייצר. האם מנסיונכם, יש תנאים שבהם שנאים יקרים יותר כאלה מורגשים בהם יותר וכאלה שבהם הם מורגשים פחות?
היות שהשנאי של היצרן יקר מאוד, אני תוהה אם אפשר להשיג (בארץ, או במקום אחר) שנאי טוב יותר מן השנאים הפשוטים ביותר, שייתן את התוצאה הטובה יותר, אבל יעלה פחות מן השנאי ה'מקורי'. איפה אפשר למצוא שנאים כאלה? מדובר בשנאי 24V.
תודה מראש על כל הסבר ומידע
נערך לאחרונה על ידי oav ב 20/01/2010 11:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
יכול ליהיות שהיצרן צודק
יש מגברים שרגישים יותר ויש כאילו שפחות
DAC מאוד רגישים לשינויים במתח וצריכים מתח reference מאוד מדוייק
מגברים פחות רגישים אבל עדיין ריפל של 50HZ יכול להישמע
למרות כל זאת ספק פשוט לדעתי יעשה את העבודה..
יש מגברים שרגישים יותר ויש כאילו שפחות
DAC מאוד רגישים לשינויים במתח וצריכים מתח reference מאוד מדוייק
מגברים פחות רגישים אבל עדיין ריפל של 50HZ יכול להישמע
למרות כל זאת ספק פשוט לדעתי יעשה את העבודה..
תודה על התשובות. בינתיים עוד לא קניתי שום דבר, ואני רק מנסה להבין את החשיבות של ספק הכוח עבור מכשיר כמו זו שאני חושב לקנות, ואת האפשרויות העומדות בפני מלבד להשתמש בספק ה'מקורי'.
ZiggyMan, איפה מנסים לחפש שנאי כמו זה שהזכרת? כל הצד הטכני חדש לי. אין לי מושג איפה מחפשים ציוד כזה.ZiggyMan כתב:נסה לחפש ספק 24V 0.5A מבוסס שנאי ברזל (לא ממותג) ומיוצב. יתן לך בדיוק אותו דבר....
ניסיתי לחפש לך בכמה מקומות, אבל נתקלתי רק בממותגים כאלה http://www.aristock.co.il/products/96210 שזה גם יקר, גם הרבה מעבר למה שאתה צריך, וגם.. ממותג -ולא מבוסס שנאי. לא הצלחתי למצוא את מה שהתכוונתי אליו.
..
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

לדעתי אין שום דבר רע בממותג
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

ספקים של לפטופים לדעתי יעשו עבודה טובה
לרוב הם מאוד טובים,לא עושים הרבה רעש(אלקטרוני) וחזקים מאוד
לרוב הם מאוד טובים,לא עושים הרבה רעש(אלקטרוני) וחזקים מאוד
הבעיה איתם שהם נוטים מאוד להיתחמם.
לכן אם אתה מתכוון ללכת על אופציה שכזו תפרק את השנאי ותתקין עליו סינקים שיקררו אותו ותרכיב אותו בקופסה חדשה (כוננים אופטים הם אחלה מקום לדחוף את כל המארז פנימה).
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל!
תודה! **
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
סליחה? שאלה טפשית (שוב סליחה על הבוטות)
איך אתה רוצה לקבל מידע כאשר אינך מספק שום מידע ממשי?
איך אפשר לדעת כיצד יעבוד שנאי היפותטי (AC או DC) על מוצר היפוטתי?
כל עוד לא יודעים, כיצד בנוי אותו מגבר אוזניות לך תדע איך הוא יגיב.
כל עוד לא יודעים, כיצד בנוי אותו מגבר אוזניות לך תדע איך הוא יגיב.
Re: סליחה? שאלה טפשית (שוב סליחה על הבוטות)
האם השאלה שלי היא השאלה הטפשית בעיניך? כמו שכתבתי בשרשור האחר שאותו הזכרתי, בצד הטכני של העניין אני לא מבין, ואני שואל את השאלות שלי כאן במטרה ללמוד. בעקבות תגובות של כמה אנשים כבר למדתי דבר או שניים והחכמתי. אבל בלי לשאול לא לומדים, ומה שנראה ברור למי שמתמצאים באיזשהו תחום יכול להיות לא ברור למתחילים.
אם אינך רוצה לענות, זו זכותך המלאה. אם אתה חושב שכדי שאפשר יהיה לענות נחוץ עוד מידע, אתה צריך להסביר מה חסר. אבל סתם להגיד למישהו שהשאלות שלו טפשיות - חוץ מלפגוע ולהעכיר את האווירה זה לא משיג שום דבר.
אם אינך רוצה לענות, זו זכותך המלאה. אם אתה חושב שכדי שאפשר יהיה לענות נחוץ עוד מידע, אתה צריך להסביר מה חסר. אבל סתם להגיד למישהו שהשאלות שלו טפשיות - חוץ מלפגוע ולהעכיר את האווירה זה לא משיג שום דבר.
yosihary כתב:איך אתה רוצה לקבל מידע כאשר אינך מספק שום מידע ממשי?
כל עוד לא יודעים, כיצד בנוי אותו מגבר אוזניות לך תדע איך הוא יגיב....
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
איך אתה יודע שלמדת משהו?
אם תהיה פתוח לביקורת אולי תלמד משהו.oav כתב:האם השאלה שלי היא השאלה הטפשית בעיניך? כמו שכתבתי בשרשור האחר שאותו הזכרתי, בצד הטכני של העניין אני לא מבין, ואני שואל את השאלות שלי כאן במטרה ללמוד. בעקבות תגובות של כמה אנשים כבר למדתי דבר או שניים והחכמתי. אבל בלי לשאול לא לומדים, ומה שנראה ברור למי שמתמצאים באיזשהו תחום יכול להיות לא ברור למתחילים.
yosihary כתב:איך אתה רוצה לקבל מידע כאשר אינך מספק שום מידע ממשי?
כל עוד לא יודעים, כיצד בנוי אותו מגבר אוזניות לך תדע איך הוא יגיב.......
כל התשובות שקיבלת לא ענו לך על השאלה שלך, כי לא ציינת על מה אתה מדבר.
כמו לשאול רופא א' : "רופא ב, אמר לי שתרופה מסוימת חייבים לקחת בערב, ואני רוצה לקחת אותה בבוקר אפשר?"
לא אי אפשר בלי לציין במפורש מה המגבר.
וגם אז רק מי שהתנסה במגבר המסוים, וניסה את שתי האפשרויות, יכול לספר לך את התנסותו, וגם אז כל ההתנסות היא בודדת, כל אחד טועה.
לכן קיבלת בלי סוף תשובות סותרות, שאי אפשר ללמוד מהן מאומה.
לכן התשובה היחידה לשאלתך: יתכן ששנאי סטנדרטי זול יעבוד מצוין, ויתכן שספק היצרן יעבוד יותר טוב, ויתכן שלא. למדת מזה משהו?