320kbps/flac
שלום !
אחרי שרכשתי מחשב חדש ונגן חדש נחשפתי יותר לקבצי האודיו המסתובביים ברשת,מאחר ואני מאלו שקונים בד"כ ולא מוריד.
בכל אופן,תהיתי האם קבצים בקידוד FLAC שווים באיכותם לקבצים עם320 KBPS?
אם כן האם בצריבה רגילה של דיסק אודיו ניתן לקבל איכות טובה יחסית במערכת אודיו entry level?
אני בעיקר מתייחס לקטעים אלקטרוניים בהם למשל בעיני ניתן לוותר על פירוט ברמה מסויימת שכן הפרדת כלים לא מורגשת בכל מקרה....
אודה לכם על תשובות ודעות בעניין,
דן.
אחרי שרכשתי מחשב חדש ונגן חדש נחשפתי יותר לקבצי האודיו המסתובביים ברשת,מאחר ואני מאלו שקונים בד"כ ולא מוריד.
בכל אופן,תהיתי האם קבצים בקידוד FLAC שווים באיכותם לקבצים עם320 KBPS?
אם כן האם בצריבה רגילה של דיסק אודיו ניתן לקבל איכות טובה יחסית במערכת אודיו entry level?
אני בעיקר מתייחס לקטעים אלקטרוניים בהם למשל בעיני ניתן לוותר על פירוט ברמה מסויימת שכן הפרדת כלים לא מורגשת בכל מקרה....
אודה לכם על תשובות ודעות בעניין,
דן.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
קובץ FLAC מכיל אודיו דחוס ללא אובדן מידע. למעשה ניתן לדחוס CD שלם לקבצי FLAC ולאחר מכן לשחזר את ה CD מהקבצים. הרעיון מאחורי FLAC הוא להעניק לך חווית שמיעה זהה לזו שתתקבל משמיעת המקור.
אני משער שב 320KBS התכוונת לקובץ MP3 שנדגם ב 320KBPS. היות וזו דחיסה הכרוכה באובדן מידע האיכות הקובץ תלויה בראש ובראשונה בסוג הדחיסה ובפרמטרים שהשתמשו לקידוד הדחיסה. התוצאה בדרך כלל מתקרבת מאוד למקור, עד למצב שבו לא תוכל להבחין בהבדלים, אבל ההבדלים תמיד יהיו קיימים. מה שאינו קורה עם FLAC.
אני משער שב 320KBS התכוונת לקובץ MP3 שנדגם ב 320KBPS. היות וזו דחיסה הכרוכה באובדן מידע האיכות הקובץ תלויה בראש ובראשונה בסוג הדחיסה ובפרמטרים שהשתמשו לקידוד הדחיסה. התוצאה בדרך כלל מתקרבת מאוד למקור, עד למצב שבו לא תוכל להבחין בהבדלים, אבל ההבדלים תמיד יהיו קיימים. מה שאינו קורה עם FLAC.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לא יודע לגבי אלקטרוני , כי אני לא שומע את הז'אנר הזה , אבל ברוק ובג'אז ובווקאל , שמעתי הבדלים גדולים בין AAC 420 (שהוא יותר טוב לטעמי מMP3 ) ובין פורמאט לוסלסס של אפל . וזה באוזניות CX300 של זנהייזר .
ברור שאייפוד קלאסיק וזנהייזר זה לא בדיוק מערכת היי אנד
ובכ"ז מאזין מיומן יכול לשמוע הבדלים די גדולים . יש אנשים שלא שומעים . כך שאני מציע שתבדוק את עצמך .
מה שכן כדיסקים קשיחים של 1TB עולים מחיר של 400-650 ש"ח אאל"ט, אזי אם אתה עושה ריפ , עדיף שתעשה אותו לFLAC . כך גם אם תקנה בעתיד מערכת יותר טובה , או שיכולת האבחנה שלך תשתפר , בגלל האזנה למערכות היי אנד , תוכל לחזור לFLAC , בלי צורך לעשות ריפ מחדש
ברור שאייפוד קלאסיק וזנהייזר זה לא בדיוק מערכת היי אנד
מה שכן כדיסקים קשיחים של 1TB עולים מחיר של 400-650 ש"ח אאל"ט, אזי אם אתה עושה ריפ , עדיף שתעשה אותו לFLAC . כך גם אם תקנה בעתיד מערכת יותר טובה , או שיכולת האבחנה שלך תשתפר , בגלל האזנה למערכות היי אנד , תוכל לחזור לFLAC , בלי צורך לעשות ריפ מחדש
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
danganon , לא הבנתי מה מטרה הסופית ?
לשמוע ?
לשמור ?
סתם לדעת ?
לשמוע ?
לשמור ?
סתם לדעת ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אתה צריך לצרוב אותו כדיסק DATA ורוב נגני ה DVD שהם חלק ממערכת ביתית אינם יודעים לפענח FLAC
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
היי,
הורד את אשאמפו החינמי מכאן: http://download.cnet.com/Ashampoo-Burni ... 76287.html
עושה הכל כמו נרו, חינם ותומך בצריבת FLAC ישירות לדיסק אודיו רגיל
בהצלחה,
נ.ב
ממליץ לצרוב על מדיה איכותית כגון: וורבטים פסטל (אין כל כך בנמצא) או משהו כזה
אולי חברי הפורום מעודכנים יותר במדיות איכותיות
.
הורד את אשאמפו החינמי מכאן: http://download.cnet.com/Ashampoo-Burni ... 76287.html
עושה הכל כמו נרו, חינם ותומך בצריבת FLAC ישירות לדיסק אודיו רגיל
בהצלחה,
נ.ב
ממליץ לצרוב על מדיה איכותית כגון: וורבטים פסטל (אין כל כך בנמצא) או משהו כזה
אולי חברי הפורום מעודכנים יותר במדיות איכותיות
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46365
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
כל עוד המידע הוא Lossless, התוצאה תהיה זהה.
ההבדלים יכולים להיות רק מבחינת העומס שמטיל הפורמט בפרישה שלו על החומרה.
ההבדלים יכולים להיות רק מבחינת העומס שמטיל הפורמט בפרישה שלו על החומרה.