בניית מסך DIY
יש לי מקרן HC1500 שכרגע מקרין על קיר לבן, והחלטתי סופסוף להוסיף מסך.
הבעיה שמסך ייעודי 16:9 יקר עד מאוד ולכן אני רוצה ללכת על כיוון ה DIY.
רציתי לשמוע טיפים/עצות מאנשים מנוסים בכך.
צביעה על הקיר בעייתי, בגלל נטיה לפיתוח סדקים בקיר גם לאחר שפכטל ומילוי.
שלוש אפשרויות שראיתי הן:
- בנייה מסגרת ועליו MDF או עץ דק אחר שאותו צובעים
- בניית מסגרת ושימוש בבד מקצועי
- בניית מסגרת ועליו נייר לבן Seamless מתוח עם נייר דבק שחור בקצוות.
האופציה השלישית היא המועדפת עלי, למישהו יש נסיון עם מסך כזה?
המסך יהיה בעקרון קבוע (עד שאני אעבור דירה)
השאלות שעלו לי -
האם יראו את המסגרת עץ מאחורי המסך?
האם הנייר הלבן ניתן לניקוי וכיו"ב?
מצאתי נייר בקישור הבא - http://www.photofreak.co.il/site/detail ... _id=882289 (אם מישהו רוצה להתחלק ברכישה, שיגיד.. זה 11 מטר)
דעות על שיטות אחרות מומלצות למסך?
הבעיה שמסך ייעודי 16:9 יקר עד מאוד ולכן אני רוצה ללכת על כיוון ה DIY.
רציתי לשמוע טיפים/עצות מאנשים מנוסים בכך.
צביעה על הקיר בעייתי, בגלל נטיה לפיתוח סדקים בקיר גם לאחר שפכטל ומילוי.
שלוש אפשרויות שראיתי הן:
- בנייה מסגרת ועליו MDF או עץ דק אחר שאותו צובעים
- בניית מסגרת ושימוש בבד מקצועי
- בניית מסגרת ועליו נייר לבן Seamless מתוח עם נייר דבק שחור בקצוות.
האופציה השלישית היא המועדפת עלי, למישהו יש נסיון עם מסך כזה?
המסך יהיה בעקרון קבוע (עד שאני אעבור דירה)
השאלות שעלו לי -
האם יראו את המסגרת עץ מאחורי המסך?
האם הנייר הלבן ניתן לניקוי וכיו"ב?
מצאתי נייר בקישור הבא - http://www.photofreak.co.il/site/detail ... _id=882289 (אם מישהו רוצה להתחלק ברכישה, שיגיד.. זה 11 מטר)
דעות על שיטות אחרות מומלצות למסך?
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
את מסגרת העץ מומלץ לצפות בבד שחור
עדיף קטיפה או לבד שחור שבולע אור בצורה טובה.
מבחינת חומרים למסך, חוץ מנייר רקע לצילום אפשר להשתמש בשמשונית בצד המבריק, החומר מאוד זול.
אם תשקיע במסגרת טובה, תוכל בעתיד להחליף רק את בד ההקרנה לבד טוב יותר.
מבחינת חומרים למסך, חוץ מנייר רקע לצילום אפשר להשתמש בשמשונית בצד המבריק, החומר מאוד זול.
אם תשקיע במסגרת טובה, תוכל בעתיד להחליף רק את בד ההקרנה לבד טוב יותר.
אם תרצה להשקיע קצת יותר אפשר לקנות את הבד הקלאסי של DA-LITE כאן בארץ לפי מידה, בד ל90 אינץ יעלה לך בערך 500 ש"ח, מסגרת אצל נגר תעלה 200+- (פחות עם תעשה לבד), ומסגרת שחורה מעץ עטוף בקטיפה שחורה או לפחות בצבע שחור, גם בערך 200ש"ח, ככה יש לך מסך מקצועי עם פיניש מצויין (תלוי בידיך), בפחות מאלף ש"ח, שגם לא שוקל הרבה ונוח לתלייה ופירוק.
אני עשיתי מסך כזה 102אינץ ואני מאוד מרוצה ממנו, אך חשוב שתדע שאף אחת מהאופצויות שנתת, כולל זו שלי, לא יראה טוב, עם חדר שהוא לא חשוך כמעט לגמריי!
אם אתה רוצה לצפות בחדר מואר זה כבר סיפור אחר וחומר\צבע אחר למסך, "אז נא להתנהג בהתאם"
אני ינסה לצלם עם הפלאפון (אין לי מצלמה דיגיטלית כרגע), ולשלוח כמה תמונות של המסך שלי לצרכי התרשמות, במידה וגר באיזור המרכז ובא לך לקפוץ קטנה לראות, שלח לי בפרטי.
בהצלחה.
אני עשיתי מסך כזה 102אינץ ואני מאוד מרוצה ממנו, אך חשוב שתדע שאף אחת מהאופצויות שנתת, כולל זו שלי, לא יראה טוב, עם חדר שהוא לא חשוך כמעט לגמריי!
אם אתה רוצה לצפות בחדר מואר זה כבר סיפור אחר וחומר\צבע אחר למסך, "אז נא להתנהג בהתאם"
אני ינסה לצלם עם הפלאפון (אין לי מצלמה דיגיטלית כרגע), ולשלוח כמה תמונות של המסך שלי לצרכי התרשמות, במידה וגר באיזור המרכז ובא לך לקפוץ קטנה לראות, שלח לי בפרטי.
בהצלחה.
תודה על ההצעות,
גרו, אהבתי את התמונה - אני רוצה כזה
בקשר לעטיפת העץ בלבד/בד שחור, להבנתי את הבנייה קודם כל משדכים את הבד הלבן לעץ ואז מוסיפים את המסגרת השחורה - להשתמש באותה שיטה לעטוף את העץ בצעד הבא פשוט?
בקשר לעץ מאחור, אתה צבעת אותו בלבן?
מעבר לכך, האם העץ עצמו עבר טיפול כלשהו (לכה/צבע) ובאיזה עץ השתמשת - אורן?
שמשונית לא מלהיבה אותי, אין לי בעיה להוציא 300 או 800 ש"ח על מסך סבבה 16:9. פשוט אני לא רוצה להוציא אלפי ש"ח...
גרו, אהבתי את התמונה - אני רוצה כזה
בקשר לעטיפת העץ בלבד/בד שחור, להבנתי את הבנייה קודם כל משדכים את הבד הלבן לעץ ואז מוסיפים את המסגרת השחורה - להשתמש באותה שיטה לעטוף את העץ בצעד הבא פשוט?
בקשר לעץ מאחור, אתה צבעת אותו בלבן?
מעבר לכך, האם העץ עצמו עבר טיפול כלשהו (לכה/צבע) ובאיזה עץ השתמשת - אורן?
שמשונית לא מלהיבה אותי, אין לי בעיה להוציא 300 או 800 ש"ח על מסך סבבה 16:9. פשוט אני לא רוצה להוציא אלפי ש"ח...