הוכחה שהפיראטיות לא ממש פוגעת בתעשיית הבידור
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73284
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3159 פעמים
http://www.gamasutra.com/view/news/2682 ... n_2009.php
כחלק מדו"ח של NPD שבדק מהם המשחקים הכי נמכרים לקונסולות בשנת 2009, הכריז Michael D. Gallagher, נשיא איגוד תוכנות הבידור כי השנים 2008-2009 היו השנים עם ההכנסה הכי גבוה בתעשייה מאז ומעולם עם הכנסות של 19.6 מילארד ב 2009 ו 21.4 מיליארד ב 2008.
אני לא יודע מה נתונים המדוייקים של תעשיית הקולנוע (מישהו מוכן לבדוק?) אבל עצם העובדה שהשנה יש את אווטאר שהולך ומסתמן כסרט הכי ריווחי בתולדות התעשייה (הוא מצמצם את הפער עם טיטניק במהירות שיא, כשכרגע הוא עומד על הכנסות של מעל 1.6 מילארד או יותר), נראה לי שגם לתעשייה הזו אין יותר מידיי על מה להתלונן.
כחלק מדו"ח של NPD שבדק מהם המשחקים הכי נמכרים לקונסולות בשנת 2009, הכריז Michael D. Gallagher, נשיא איגוד תוכנות הבידור כי השנים 2008-2009 היו השנים עם ההכנסה הכי גבוה בתעשייה מאז ומעולם עם הכנסות של 19.6 מילארד ב 2009 ו 21.4 מיליארד ב 2008.
אני לא יודע מה נתונים המדוייקים של תעשיית הקולנוע (מישהו מוכן לבדוק?) אבל עצם העובדה שהשנה יש את אווטאר שהולך ומסתמן כסרט הכי ריווחי בתולדות התעשייה (הוא מצמצם את הפער עם טיטניק במהירות שיא, כשכרגע הוא עומד על הכנסות של מעל 1.6 מילארד או יותר), נראה לי שגם לתעשייה הזו אין יותר מידיי על מה להתלונן.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 19/01/2010 12:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- parvin
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
2008 ו-2009 היו שנות משבר כלכלי. אולי לאנשים היה יותר זמן פנוי לסרטים במקום לעבודה וצרות אחרות.
לא כדאי להסתמך על סרט בודד ככלל, יש מדדים מייצגים יותר מכך.
לכל אורך השנים תעשיית הקולנוע והמוזיקה (שים לב למושג - תעשייה) הזילה דמעות תנין על תופעת הפיראטיות בזמן שההכנסות והרווחים שברו שיאים. זאת מכיוון שהנושא כלל אינו הכנסות התעשייה הזו, אלא תחומים נלווים והקשר שלהם לתחומי הבידור.
אבי
לא כדאי להסתמך על סרט בודד ככלל, יש מדדים מייצגים יותר מכך.
לכל אורך השנים תעשיית הקולנוע והמוזיקה (שים לב למושג - תעשייה) הזילה דמעות תנין על תופעת הפיראטיות בזמן שההכנסות והרווחים שברו שיאים. זאת מכיוון שהנושא כלל אינו הכנסות התעשייה הזו, אלא תחומים נלווים והקשר שלהם לתחומי הבידור.
אבי
אין שום קשר בין הכתבה לבין המסקנה שהגעת אליה.
סליחה על השאלה התוקפנית אבל מי אתה שתגיד כמה חברה צריך להרוויח? אתה יודע מה המאזנים שלהם? אתה יודע כמה הם השקיעו לעומת הרווח?
גם אם הם במאזנים מצויינים, למה שהם לא ירוויחו יותר על ההשקעה שלהם?
אתה מסתכל על זה שהם הרוויחו 19.6 מיליארד כאשר יתכן ובלי ההורדות הלא חוקיות הם יכלו להרוויח כפול מזה.
אתה יכול להתווכח על איכות המוצר או על מחירו, אבל זה שחברות משחקים וסרטים עדיין מרוויחות לא אומר שההורדות לא פוגעות בהן.
סליחה על השאלה התוקפנית אבל מי אתה שתגיד כמה חברה צריך להרוויח? אתה יודע מה המאזנים שלהם? אתה יודע כמה הם השקיעו לעומת הרווח?
אתה מסתכל על זה שהם הרוויחו 19.6 מיליארד כאשר יתכן ובלי ההורדות הלא חוקיות הם יכלו להרוויח כפול מזה.
אתה יכול להתווכח על איכות המוצר או על מחירו, אבל זה שחברות משחקים וסרטים עדיין מרוויחות לא אומר שההורדות לא פוגעות בהן.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
sgrmbl,
אי אפשר לבדוק כמה אנשים היו מוציאים אם לא היה פיראטיות כלל..
כלומר, אי אפשר לדעת כמה היו הרווחים אם היה אפשר להעלים את הפיראטיות לחלוטין. בכלל לא בטוח שהרווחים היו עולים. יתכן שאם למשל ניתן היה לראות את העונות הראשונות של סדרה בדרך כלשהי, אנשים היו מתאהבים בסדרה ורוכשים אותה.
אדם מאוד חכם אמר לי פעם (חזרתי על זה כמה פעמים בעבר) שבכל פעם שהתעשייה מפסידה בקרב על פיראטיות הרווחים שלה עולים. דוגמאות פשוטות הן ה-VCR, העובדה שלמרות הפריצות של DVD ובלוריי, המכירות רק עולות וכו'.
כלומר, אי אפשר לדעת כמה היו הרווחים אם היה אפשר להעלים את הפיראטיות לחלוטין. בכלל לא בטוח שהרווחים היו עולים. יתכן שאם למשל ניתן היה לראות את העונות הראשונות של סדרה בדרך כלשהי, אנשים היו מתאהבים בסדרה ורוכשים אותה.
אדם מאוד חכם אמר לי פעם (חזרתי על זה כמה פעמים בעבר) שבכל פעם שהתעשייה מפסידה בקרב על פיראטיות הרווחים שלה עולים. דוגמאות פשוטות הן ה-VCR, העובדה שלמרות הפריצות של DVD ובלוריי, המכירות רק עולות וכו'.
מה שאתה רושם כאן לא מדוייק: אלו היו אולי השנים הכי מכניסות, אבל רווח זה משהו אחר לגמרי. למעשה, לא מעט חברות סיימו את השנה בהפסדים.Huber כתב:http://www.gamasutra.com/view/news/2682 ... n_2009.php
כחלק מדו"ח של NPD שבדק מהם המשחקים הכי נמכרים לקונסולות בשנת 2009, הכריז Michael D. Gallagher, נשיא איגוד תוכנות הבידור כי השנים 2008-2009 היו השנים היכ ריווחיות בתעשייה מאז ומעולם עם הכנסות של 19.6 מילארד ב 2009 ו 21.4 מיליארד ב 2008....
האם ההפסדים האלו היו קשורים לפיראטיות? בכלל לא בטוח, ואולי הפגיעה של הפיראטיות היא באמת מינימלית. אבל מהנתון שהבאת כאן אי אפשר לטעון שום דבר על הפגיעה או חוסר הפגיעה של הפיראטיות בתעשיית הבידור.
שיבוא אלי האדם הזה כי אני לא רואה שהמכירות רק עולות.oferlaor כתב:sgrmbl,
אדם מאוד חכם אמר לי פעם (חזרתי על זה כמה פעמים בעבר) שבכל פעם שהתעשייה מפסידה בקרב על פיראטיות הרווחים שלה עולים. דוגמאות פשוטות הן ה-VCR, העובדה שלמרות הפריצות של DVD ובלוריי, המכירות רק עולות וכו'....
תפריד בין הקולנוע לבין תעשיית הפלסטיק של הקולנוע.
אני לא אומר בביטחון מלא שהרווחים היו עולים בלי הפיראטיות, אבל גם אי אפשר להסיק מסקנות חותכות לכיוון השני.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
תעשיית הבידור תמיד התחרתה בינה לבין עצמה. פעם התירוץ ל'הפסדים' היתה הטלויזיה, ואז הוידאו ואז ה DVD ,הקולנוע הביתי ומה לא. נכון שהפיראטיות נוגסת ברווח אבל זה בחזקת עכבר שנוגס פיל ברגל. סרט טוב סביר להניח שיעשה קופה יפה גם בקולנוע וגם ב DVD וטלויזיה.
מעניין לדעת כמה אולפנים נסגרו בשנים האחרונות וכמה חברות משחקים בגלל פיארטיות. לדעתי לא נמצא הרבה.
מעניין לדעת כמה אולפנים נסגרו בשנים האחרונות וכמה חברות משחקים בגלל פיארטיות. לדעתי לא נמצא הרבה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

נתתי את הסרט הזה רק כדגומא בודדת (ציינתי שלא בדקתי מה המצב בתעשיית הסרטים בסוגריים), אבל בתעשיית המשחקים יש לך ציטוט של ה"ביג בוס" על שיא בהכנסות. לגבי אווטר ספציפית, בעיניי הוא ההוכחה שברגע שיש לך מוצר טוב ביד, תרוויח ולא משנה כמה פיראטיות יש בשוק.parvin כתב: לא כדאי להסתמך על סרט בודד ככלל, יש מדדים מייצגים יותר מכך.
אבי...
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 19/01/2010 12:06, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
Huber
- חבר במועדון HT

sgrimbl כתב:אין שום קשר בין הכתבה לבין המסקנה שהגעת אליה.
בוודאי שיש. החברות טוענות שוב שוב שהפיראטיות גורמת לנזק אדיר בתעשייה. מצד שני יש לך פה הכרזה "מפי הכלב" על ההכנסות הגדולות ביותר בתעשייה אי פעם. קצת מתנגש לי הטענה בפגיעה האנושה בהכנסות עם ההכרזה הזו. לך לא?
מי אני? הלקוח. מצד שני אפא ראית שהגדרתי כמה חברה צריכה להרוויח? מה הקשר בין המשפט הזה לידיעה?
שירוויחו כמה שבא להם, אבל שלא יבכו על פגיעה אנושה בהכנסות כשהם מודעים לכך שהם בתקופה של שיא חדש בהכנסות בתחום. שונא צביעות.
אהה. יש לך איזושהי הוכחה לכך? זו שאלה רטורית ד"א. העובדה היא שוב - בשנים האחרונות התעשייה הגיע לשיא חדש בהכנסות למרות הפיראטיות.
על זה אפשר להתדיין עד אינסוף - לאף אחת מהחברות אין הוכחה לכך ועצם העובדה שההכנסות רק עולות ושוברות שיאים די מוכיחה (לי לפחות) שהטענה הזו לא מחזיקה מיים.
...
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 19/01/2010 12:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Huber
- חבר במועדון HT

gulmer כתב:מה שאתה רושם כאן לא מדוייק: אלו היו אולי השנים הכי מכניסות, אבל רווח זה משהו אחר לגמרי. למעשה, לא מעט חברות סיימו את השנה בהפסדים.Huber כתב:http://www.gamasutra.com/view/news/2682 ... n_2009.php
כחלק מדו"ח של NPD שבדק מהם המשחקים הכי נמכרים לקונסולות בשנת 2009, הכריז Michael D. Gallagher, נשיא איגוד תוכנות הבידור כי השנים 2008-2009 היו השנים היכ ריווחיות בתעשייה מאז ומעולם עם הכנסות של 19.6 מילארד ב 2009 ו 21.4 מיליארד ב 2008....
מסכים, תיקנתי את המקור. אבל עד שהחברות לא יפרסו את ה net profit (ושנינו יודעים שזה לא יקרה) אין דרך לדעת מה הרווח אלא מה ההכנסות ורק על זה נשאר להתבסס. חברות שיצאו בהפסדים הגיעו לזה בגלל ניהול כושל או מוצר לא מספיק אטרקטיבי, יש על זה לא מעט דיונים בפורום אם תרצה להתעדכן.
האם ההפסדים האלו היו קשורים לפיראטיות? בכלל לא בטוח, ואולי הפגיעה של הפיראטיות היא באמת מינימלית. אבל מהנתון שהבאת כאן אי אפשר לטעון שום דבר על הפגיעה או חוסר הפגיעה של הפיראטיות בתעשיית הבידור.
בוודאי שאפשר. אי אפשר לטעון שגורם מסויים פוגע אנושות בהכנסות כשאתה נמצא בשיא חיובי של כל הזמנים, לא ממש הגיוני, מסכים איתי?
...
-
Huber
- חבר במועדון HT

oferlaor כתב:sgrmbl,
בדיוק, ובגלל זה הטענה הזו לדעתי היא רק כלי שיווקי ואין לה שיניים.
אני אישית יכול להעיד על עצמי שמאז שהתחלתי לרכוש משחקים בכסף, אני רוכש הרבה פחות משחקים. ז"א שאם לא הייתה פיראטיות (במקרה שלי מבחיר במשחקים) את המשחקים שהורדתי "בחינם" גם ככה לא הייתי רוכש.
גאוני. אהבתי. אאמץ להבא ברשותך![]()
...
Huber כתב:
בוודאי שאפשר. אי אפשר לטעון שגורם מסויים פוגע אנושות בהכנסות כשאתה נמצא בשיא חיובי של כל הזמנים, לא ממש הגיוני, מסכים איתי?
[/quote
בטח שאפשר לטעון. זה אפילו הגיוני: ככל שהשוק הפוטנציאלי גדל, כך גם גדל שוק הפיראטיות: אם נניח שלפני עשור היו 100 מחשבים במדינה מסויימת, ומתוכם 10 אנשים היו פיראטים, אבל עכשיו חדירת המחשבים גדלה ויש 1000 מחשבים, ומתוכם 200 פיראטים - הפגיעה של הפיראטיות היא הרבה יותר ממשית ובאחוזים היא הרבה יותר גבוהה, למרות שההכנסות נמצאות בשיא.
קח דוגמא שלא קשורה לעולם המחשבים והפיראטיות: נניח שיש מרכז בילוי נידח שאף אחד לא מתעניין בו, אבל לאט לאט הוא מצליח לגדול ולהביא יותר קהל ולהרוויח יותר כסף, ואז פתאום משפחות הפשע מתחילות להתעניין במקום ולקחת פרוטקשן ונתחים מההכנסות, אז בוודאי שאפשר לטעון שזה פוגע בהכנסות הרבה יותר מבעבר. אני לא חושב שזה לגיטימי לבוא ולהגיד להם "מה אתם רוצים מהפרוטקשן? ההכנסות שלכם בשיא אז תפסיקו לבכות!"...
gulmer צודק, ולא רק שזה הגיוני, זה אפילו התופעה הסבירה והנפוצה כי ככל שמשהו מצליח, הוא גם נעשה יותר אטרקטיבי לניצול לא חוקי.
הציטוט של עופר ("כל פעם שהתעשייה מפסידה בקרב על פיראטיות הרווחים שלה עולים") מצביע על קורלציה מסוימת, לא על כך שהם בוכים לשוא, למרות שהם בהחלט בוכים כשטוב להם.
יש כמובן גם את הטענה שהפירטיות עצמה גורמת לתעשייה לשגשג. זה אולי היה נכון עם מיקרוסופט והDOS המשוכפל שכך הם תפסו את השוק, אך לא נראה לי שיש תופעה דומה בשוק התוכן.
הציטוט של עופר ("כל פעם שהתעשייה מפסידה בקרב על פיראטיות הרווחים שלה עולים") מצביע על קורלציה מסוימת, לא על כך שהם בוכים לשוא, למרות שהם בהחלט בוכים כשטוב להם.
יש כמובן גם את הטענה שהפירטיות עצמה גורמת לתעשייה לשגשג. זה אולי היה נכון עם מיקרוסופט והDOS המשוכפל שכך הם תפסו את השוק, אך לא נראה לי שיש תופעה דומה בשוק התוכן.
משה
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
שוב, אני לא משתכנע כי הפיראטיות כבר קיימת מאז המצאת הוידאו. תראו למשל איך תעשיית סרטי הפורנו מגלגלת מיליארדים בשנה, למרות שהפיראטיות חוגגת עליה ונחשבת לתעשייה יציבה מאוד. מעניין.
מכל התעשייה הרווחים של בתי הקולנוע אולי יורדים, זה אתגר שהם צריכים להתמודד איתו אבל כמו שאמרתי קודם, הם מתמודדים עם שלל בעיות כבר 50 שנה, ועדיין אנשים הולכים לקולנוע. אז אם פעם חלק מהאנשים היו נשארים בבית בגלל הטלויזיה או האטארי, חלקם נשארים היום בגלל סיבות אחרות.
ולסיום, מתוך amazon women on the moon בקטע רלבנטי:
מכל התעשייה הרווחים של בתי הקולנוע אולי יורדים, זה אתגר שהם צריכים להתמודד איתו אבל כמו שאמרתי קודם, הם מתמודדים עם שלל בעיות כבר 50 שנה, ועדיין אנשים הולכים לקולנוע. אז אם פעם חלק מהאנשים היו נשארים בבית בגלל הטלויזיה או האטארי, חלקם נשארים היום בגלל סיבות אחרות.
ולסיום, מתוך amazon women on the moon בקטע רלבנטי:
-
Huber
- חבר במועדון HT

mulder -
איזו נוסטלגיה
איזו נוסטלגיה
אני לא מצליח להבין את הנטייה של אנשים להגן על הפירטיות כאילו מדובר במאבק לגיטימי נגד תאגידי ענק שגוזלים מוצר בסיסי מהחלשים, מדובר בגניבה וכל מה שייאמר לא יצליח לייפות את העובדה הזו, וגניבה, לדעתי, היא לא מוסרית.
אתם טוענים שלא ניתן לראות את הפגיעה בעולם הקולנוע, אני חושב שיותר קל לעצום עיניים ולהגיד שאין פגיעה, כמה בתי קולנוע נסגרו בשנים האחרונות? צפונית לחיפה ודרומית לב״ש ברוב הערים אין אפילו בית קולנוע אחד! היחידים שיכולים להצליח הם מגה קומפלקסים כדוגמת סינמה סיטי ויס פלאנט, תהליך דומה עבר גם על האולפנים, רק האולפנים הגדולים שורדים, תעשיית הסרטים העצמאית שורדת בעיקר בגלל התפתחות טכנולוגית שמאפשרת הפקת סרטים בצורה זולה יותר ולא בזכות הגדילה ברווחים.
אתם טוענים שלא ניתן לראות את הפגיעה בעולם הקולנוע, אני חושב שיותר קל לעצום עיניים ולהגיד שאין פגיעה, כמה בתי קולנוע נסגרו בשנים האחרונות? צפונית לחיפה ודרומית לב״ש ברוב הערים אין אפילו בית קולנוע אחד! היחידים שיכולים להצליח הם מגה קומפלקסים כדוגמת סינמה סיטי ויס פלאנט, תהליך דומה עבר גם על האולפנים, רק האולפנים הגדולים שורדים, תעשיית הסרטים העצמאית שורדת בעיקר בגלל התפתחות טכנולוגית שמאפשרת הפקת סרטים בצורה זולה יותר ולא בזכות הגדילה ברווחים.
- knazi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3293
- נתן תודות: 202 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
לדעתי הסגירה של הבתי קולנוע היא דווקא פחות קשורה לפירטיות. קשורה נטו למחיר...ללכת זוג לקולנוע עולה בסביבות 150 שקל...פשוט לא הגיוני..ובוא נגיד שאתה רואה יותר מסרט אחד בשבוע...זה מחיר מטורף...אז כן על סרט כמו אוואטר ברור שללכת לקולנוע. אבל לא הרבה אנשים הולכים לראות קומדיות למשל בקולנוע..כי זה פשוט בזבוז