מהם ההבדלים בין GT לבין NS
-
big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3723
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 854 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
מהם ההבדלים בין המשחקים NEED FOR SPEED SHIFT לבין GRAND TUIRISMO ?
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
NFS הם משחקים ארקדיים יחסית. GT הוא הסימולטור הכי הארדקור שאני יכול לחשוב עליו.
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
לא ממש. כי דווקא גם FIFA וגם PES מנסים להיות קרובים למציאות כמה שיותר, כל אחד בדרכו שלו.UriDrori כתב:זה כמו לשאול מה ההבדל בין FIFA וPES....
אם כבר, זה יותר כמו להשוות בין FIFA Street לבין FIFA "רגיל".
המשחק הראשון (NFS/FIFA Street) רק נראה כמו אמיתי (קלוש אומנם, אבל ניחא) אבל בינו לבין המציאות הקשר הוא מקרי בהחלט (ולא, לא מדובר על הגראפיקה, אלא המשחקיות).
השני (GT/FIFA) - מנסים להיות מציאותי כמה שיותר: גראפיקה כמה שיותר קרובה לריאליסטיות, פיסיקה (כדור+שחקנים/רכב+כביש) קרובה למציאות כמה שיותר וכו'
בדומה למה שאמר Malcontent - אם אתה מחפש משחק ארקיידי, שאתה יכול לקחת פנייה 90 מעלות ב-200 קמ"ש, להתנגש בקיר תוך כדי (אז המהירות ירדה ל-150, אז מה...) ולהמשיך לדהור קדימה במקום הראשון ולקבל נקודות בונוס טורבו על החלקה "יפה" אז NFS זה המשחק בשבילך.
אבל אם אתה מחפש משחק דומה למציאות שבה אתה חייב (אבל חייב!!!) לבלום לפני הפנייה, לקחת את הפנייה בצורה הנכונה, לתת גז בזמן הנכון ולגלות שעדיין אתה צריך להשתפר בשביל להגיע למקום הראשון אזי GT הוא ללא ספק בשבילך (לכשיצא GT5). לדוגמא במשחק GT4 ל-PS2 שיצא לפני כ-6 שנים אנשים עדיין משחקים בשביל לגמור את המשחק (לא קל להרוויח/לקנות 700 מכוניות) או בשביל להשתפר לקראת GT5, או סתם בשביל להנות.
NFS Shift החדש כבר לקח כיוון אחר והרבה יותר "סימולטורי" מהמשחקים הארקיידיים הקודמים בסדרה. אבל עדיין יש משחקים הרבה יותר "סימולטוריים" משני אלו.Malcontent כתב:NFS הם משחקים ארקדיים יחסית. GT הוא הסימולטור הכי הארדקור שאני יכול לחשוב עליו....
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

לדעתי ולדעת רבים אחרים, המשחק לא מתחיל אפילו לדגדג סימולטורים.שחו כתב:מחזק את gulmer , המשחק האחרון של NFS התקרב בצעדי ענק לכיוןן הסימולטורי....
כחובב מירוצים שיחקתי בדמו ב-PS3 וזה ממש לא מתקרב.
שאלה רצינית - האם ניסית לשחק בסימולטורים וב-NFSS או שאתה אומר מה שאמרו המפתחים? כי יש הבדל עצום בין הדברים
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
מסכים עם yossigab, מי שמשחק ב- GT לא מבין על איזה סימולטור מדברים ב-NFS...... 
זה תלוי: כשאתה אומר "סימולטורים" אתה מתכוון לסימולטורים אמיתיים וכבדים כמו Race או X Motor או rFactor, או למשחקים כמו GT שנכון להיום אפילו אין להם מודל נזק?yossigab כתב:לדעתי ולדעת רבים אחרים, המשחק לא מתחיל אפילו לדגדג סימולטורים.שחו כתב:מחזק את gulmer , המשחק האחרון של NFS התקרב בצעדי ענק לכיוןן הסימולטורי....
שאלה רצינית - האם ניסית לשחק בסימולטורים וב-NFSS או שאתה אומר מה שאמרו המפתחים? כי יש הבדל עצום בין הדברים...
אפשר לומר גם וגם.. GT מנסה (ולעניות דעתי בהצלחה רבה) לרקוד על שתי החתונות של סימולטור מקצועי יחסית ונגישות גבוהה לכמה שיותר אנשים. אז נכון שאין בה את רמת הדיוק של סימולטורי הPC הכבדים, לא מבחינת המסלולים וסריקת הלייזר שלהם ולא מבחינת מודל הנזק והפיסיקה, אבל הוא בהחלט מרגיש מספיק אמיתי, וזה מה שרוב חובבי ההגה הקלים יותר (שלא בהכרח רוצים סימולטור שיכריח אותם לבצע הקפות לפני מירוץ בכדי לחמם צמיגים - סתם דוגמא) מחפשים.
gulmer, לזרוק שמות של סימולטרים ולדלג על LFS ... אווץ', אכזרי
אתם נכנסים לדיון על עניין שהוא יחסי, מה יותר סימולטרי ומה פחות ... אי אפשר באמת לכמת את זה, אתם לא תצאו מזה.
רק מציע לכל חסידי GT (למשל Malcontent) להזהר עם ההצהרות בסגנון "GT הוא הסימולטור הכי הארדקור שאני יכול לחשוב עליו" -
זה לא רציני
אתם נכנסים לדיון על עניין שהוא יחסי, מה יותר סימולטרי ומה פחות ... אי אפשר באמת לכמת את זה, אתם לא תצאו מזה.
רק מציע לכל חסידי GT (למשל Malcontent) להזהר עם ההצהרות בסגנון "GT הוא הסימולטור הכי הארדקור שאני יכול לחשוב עליו" -
זה לא רציני
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

אני רק חייב לציין שאני ממש לא חסיד GT. אם הייתי חובב סימולטורים, כנראה שהייתי יכול לחשוב על סימולטורים שהם יותר הארדקור. מכיוון שאני שחקן קונסולות, ולא שחקן PC, ובקונסולות GT הוא הסימולטור הכי מוכר ושנחשב להכי ריאליסטי, אמרתי מה שאמרתי.
יש לי את ה GTP חרשתי עליו הרבה, זה הבסיס שלי להשוואה.yossigab כתב:לדעתי ולדעת רבים אחרים, המשחק לא מתחיל אפילו לדגדג סימולטורים.שחו כתב:מחזק את gulmer , המשחק האחרון של NFS התקרב בצעדי ענק לכיוןן הסימולטורי....
שאלה רצינית - האם ניסית לשחק בסימולטורים וב-NFSS או שאתה אומר מה שאמרו המפתחים? כי יש הבדל עצום בין הדברים...
בכל אופן לא אמרתי שאין הבדל בין השניים, יש והוא גדול. ותאמין לי שה GT5 זה המשחק שאני מחכה לו..
אבל עדיין, ה NFS האחרון ואי אפשר בכלל לשפוט אותו לפי הדמו ,שמסורס מאוד, הצליח לדעתי לעשות שינוי מבורך, זה כבר לא המשחק שאתה צובע רכב, מנפח ספויילרים , שם נעל של תינוק על האגזוז של borla ומתחיל להשתולל.
שחר
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

אני מסכים שדמו (כל דמו לכל משחק) זו גרסא מסורסת שלא מראה את התכולה האמיתית של המשחק.שחו כתב:יש לי את ה GTP חרשתי עליו הרבה, זה הבסיס שלי להשוואה.yossigab כתב:לדעתי ולדעת רבים אחרים, המשחק לא מתחיל אפילו לדגדג סימולטורים.שחו כתב:מחזק את gulmer , המשחק האחרון של NFS התקרב בצעדי ענק לכיוןן הסימולטורי....
בכל אופן לא אמרתי שאין הבדל בין השניים, יש והוא גדול. ותאמין לי שה GT5 זה המשחק שאני מחכה לו..
אבל עדיין, ה NFS האחרון ואי אפשר בכלל לשפוט אותו לפי הדמו ,שמסורס מאוד, הצליח לדעתי לעשות שינוי מבורך, זה כבר לא המשחק שאתה צובע רכב, מנפח ספויילרים , שם נעל של תינוק על האגזוז של borla ומתחיל להשתולל....
אבל, כל דמו שהוא (FPS, מירוצים, וכו') מעבירים את חווית המשחק בכדי שאנשים ידעו מה התחושה במשחק המלא. במקרה של NFS/DIRT או כל משחק מירוצים אחר הדמו מעביר את המשחקיות, הגראפיקה והכי חשוב - את הפיזיקה.
כאשר שופטים האם משחק הוא ריאליסטי/סימולטור הדבר הראשון שצריך לבחון הוא הפיזיקה (ולא ספויילרים, אגזוזים וכד'). ואין מה לעשות - הפיזיקה ב-NFS היא פשוט עלבון למילה סימולטור ביחס לאיך שרכב נוסע במציאות.
כפי שכבר נאמר, סדרת GT מנסה לפנות לקהל רחב יותר מאשר חובבי סימולטורים בלבד ולכן הוא לא 100% ריאליסטי. אולם כפי ש-gorelshv אמר, GT הוא פשוט הסימולטור הכי מהנה - הגראפיקה, העוצמה של חווית הנהיגה, הרכבים וכמובן העומק של ה-GT Mode (הקמפיין של המשחק) - לעומת סימולטורי PC שבהם אין ממש "סיפור" אלא פשוט תבחר רכב+מסלול ותנהג נגד AI או באונליין.
(נכון ב-NFS ודומיו יש "סיפור" אבל אין פיזיקה מציאותית...)
אנ מסכים עם מי שאמר שב-PC יש סמולטורים טובים (LFS, GTR, GPL, rFactor ועוד) אבל GT זו פשוט חווית נהיגה+חווית משחק+חוויה לעיניים ארוז באריזה מעולה...
להגנתי אני אוסיף שבאמת באמת כתבתי את LFS ראשון, אבל משום מה אני לא רואה לאן הוא נעלם לי. אולי דרסתי אותו בטעות...שבלול כתב:gulmer, לזרוק שמות של סימולטרים ולדלג על LFS ... אווץ', אכזרי...
זה לא כזה משנה אני מניח, כי כולם דוגמאות לסימולטורים יותר מקצועיים שמכוונים לחובבי ההגה האמיתיים, ופחות לקהל החובבני עם הקונסולות שלפעמים מבלבל וחושב שהוא מקבל סימולטור באמת מציאותי. אני ממש לא אומר את זה בהתנשאות, כי גם אני מהחובבים וקשה לי להנות מהסימולטורים המציאותיים שפשוט מאד מהנים. את Richard Burns Rally למשל (עוד משחק שלא הזכרתי קודם) נטשתי מהר מאד בגלל שהוא לא קליל וכיפי כמו Colin Mcree, ועל Race On (אולי הסימולטור היחידי לקונסולות) ויתרתי מראש אחרי שהבנתי שהוא יהיה יותר מידי טכני ולא נראה לי כמו משהו מהנה.
אבל זה עדיין מוזר לי שאנשים כאן מתלוננים על Shift וחוסר ה"סימולטוריות" שלו בגלל שהוא מדמה תחושת מהירות לא מציאותית, ושוכחים מצד שני שבGT אין עדיין מודל נזק אמיתי ככה שהדבר האחרון שאפשר לקרוא לו זה "סימולטור מציאותי". הבעיה הגדולה לדעתי עם Shift זה בכלל הכמות הדלה יחסית של תוכן שיש בו.
ואפילו לא הוזכר פה פורצה 3: הנה משחק שמראה שאפשר לעשות סימולטור רציני יחסית לקונסולה, שכולל מערכת פיזיקלית ומודל נזק מפורט (לא רק קוסמטי), נראה מרהיב, ובמקביל מצליח להיות מהנה יותר ונגיש בצורה יוצאת מן הכלל אפילו לשחקן החובב.
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

מודל נזק טוב/גרוע/לא קיים אינו מדד להאם משחק הוא סימולטור או לא. אמנם, זה אספקט חשוב אבל המדד העיקרי וכמעט היחד הוא הפיזיקה של התנהגות המכונית בזמן האצה/בלימה/פנייה/החלקה - האם היא דומה למציאות או עושה כאילו רק בשביל שיהיה כייף והמשחק יתפוס הרבה שחקנים.
נכון שעד היום ב-GT לא היה נזק (אמור להיכנס ב-GT5) - אבל מבחינת התנהגות הרכב הוא הכי דומה לסימולטורי PC - במיוחד סגנון GTR.
לגבי פורזה - אין לי שום דבר נגדו אבל רק שתדע שכולם אומרים (באתרי ביקורות שונים) שמבחינת פיזיקה הוא לא מתקרב ל-GT ובטח לא ל-PC. שלא לדבר על הגראפיקה שלו בהשוואה ל-GT אבל זה כבר סיפור אחר.
הנה גראף שמישהו צייר בנושא הזה - אני מסכים איתו מאוד:
http://img39.imageshack.us/img39/2776/realismb.png
נכון שעד היום ב-GT לא היה נזק (אמור להיכנס ב-GT5) - אבל מבחינת התנהגות הרכב הוא הכי דומה לסימולטורי PC - במיוחד סגנון GTR.
לגבי פורזה - אין לי שום דבר נגדו אבל רק שתדע שכולם אומרים (באתרי ביקורות שונים) שמבחינת פיזיקה הוא לא מתקרב ל-GT ובטח לא ל-PC. שלא לדבר על הגראפיקה שלו בהשוואה ל-GT אבל זה כבר סיפור אחר.
הנה גראף שמישהו צייר בנושא הזה - אני מסכים איתו מאוד:
http://img39.imageshack.us/img39/2776/realismb.png
-
- השוואת מירוצים
נערך לאחרונה על ידי yossigab ב 19/01/2010 13:45, נערך 2 פעמים בסך הכל.
לגבי מודל הנזק, אני חושב שהמקום היחיד שהוא צריך להיות מיושם הוא במירוצי הראלי ובנוסף בנאסקר שם הנזק משחק תפקיד מרכזי במירוץ. ממש לא איכפת אם במירוצי ה-GT הרגילים מודל הנזק לא ייושם או שייושם באופן חלקי - זו לא המטרה. המטרה במירוצים אלה היא פשוט לנהוג נכון, להיות מדוייק, לקחת פנייה כמו שצריך, לדעת לבחור את הרכב המתאים לצרכי המסלול ולסגנון הנהיגה שלך. הדבר האחרון שאני מחפש כשאני מתחיל מירוץ ב-GT או ב-LFS (שם יש מודל נזק מלא) זה איך לרסק את הרכב...
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

יוסי - יש מגבלה על רזולוציית התמונות שאפשר לשלב בהודעה. אני לא זוכר מה היא, אבל כשתנסה להכניס תמונה גדולה מדי תופיע איפשהו שורה אדומה או צהובה שאומרת מה הרזולוציה המקסימלית.
לגבי מודל נזק: ברגע שאין מודל נזק, אתה לא חייב לקחת יותר פניות בצורה מציאותית, אתה יכול להשתמש בהתנגשות עם מכוניות אחרות בשביל לייצב את עצמך במסלול, ואתה לא צריך לחשוש מפגיעות רציניות שיוציאו אותך מהמרוץ. אתה יכול לבחור שלא לעשות את זה ולנסוע על מסלול ריק לצורך מדידת ביצועים - אבל זה פקטור שבהחלט משפיע על הריאליזם, במיוחד במשחק מרובה משתתפים.yossigab כתב:מודל נזק טוב/גרוע/לא קיים אינו מדד להאם משחק הוא סימולטור או לא. אמנם, זה אספקט חשוב אבל המדד העיקרי וכמעט היחד הוא הפיזיקה של התנהגות המכונית בזמן האצה/בלימה/פנייה/החלקה - האם היא דומה למציאות או עושה כאילו רק בשביל שיהיה כייף והמשחק יתפוס הרבה שחקנים.
הנה גראף שמישהו צייר בנושא הזה - אני מסכים איתו מאוד:...
אבל אם נעזוב רגע גרפים הומוריסטיים, מי אלו אותם אתרי ביקורות שונים שציינת ואומרים שפורצה לא מתקרב לGT בריאליזם שלו? מכל מה שהתנסתי בעצמי וקראתי על המשחק, אין בכלל מקום להשוואה בדיוק מהסיבה ההפוכה. פורצה לוקח את הקו הוירטואלי הזה בגרף מהקצה האחד של הסקאלה (עם בלימה אוטומטית ודברים אחרים מופעלים) ועד לכיוון המאד סימולטורי כשכל הassists על off.
ולמרות שהוא עדיין לא סימולטור אמיתי, יש תחומים כמו Tire deformation למשל שבהם נראה שהוא גם מבצע עבודה יותר טובה מהסימולטורים המקצועיים על הPC, או דגימה של הקלט 360 פעמים בשניה (בניגוד ל-60 בהרבה משחקים אחרים).
ההיילייט של GT הוא בעיקר רמת הפירוט המעמיקה של המודלים של המכוניות, הכמות העצומה של המכוניות, והמראה הויזואלי הריאליסטי (כשגם בתחומים האלו פורצה 3 כבר ישר קו). אבל פיסיקה מציאותית? נחכה לGT5, כי פרולוג עדיין מרגיש כמו דור קודם בקטע הזה.