עוצמת דיבור חלשה לעומת מוזיקת רקע ב ONKYO
שלום, יש לי כבר יותר משנה רסיבר של אונקיו - HTR-640. משום מה כשאני רואה סרטים, כל פונקצית שמיעה ברסיבר מלבד All channels stereo גורמת לדיבור להישמע מאוד חלש יחסית למוזיקת רקע.
עד היום הDVD שלי היה מחובר ביציאה אופטית לרסיבר. עכשיו יש לי אקסטרימר וחיברתי אותו עם כבל HDMI (הרסיבר תומך HDMI 1.1) ואני עדיין סובל בדיוק מאותה התופעה.
אציין כי בזמן שה DVD היה מחובר הסרטים שהורדתי היו בפורמטים של DVIX, וחשבתי שאולי הסיבה היא הפורמט (למרות שגם בסרטים שהם AC3 היה אותו הדבר), אבל עכשיו אני רואה סרטים שהם HD, ולהפתעתי ללא שיפור.
יש למישהו הסבר מדוע עוצמת הדיבור נמוכה משמעותית מול מוזיקת הרקע, ומה אני יכול לעשות כדי לפתור את זה?
תודה רבה.
עד היום הDVD שלי היה מחובר ביציאה אופטית לרסיבר. עכשיו יש לי אקסטרימר וחיברתי אותו עם כבל HDMI (הרסיבר תומך HDMI 1.1) ואני עדיין סובל בדיוק מאותה התופעה.
אציין כי בזמן שה DVD היה מחובר הסרטים שהורדתי היו בפורמטים של DVIX, וחשבתי שאולי הסיבה היא הפורמט (למרות שגם בסרטים שהם AC3 היה אותו הדבר), אבל עכשיו אני רואה סרטים שהם HD, ולהפתעתי ללא שיפור.
יש למישהו הסבר מדוע עוצמת הדיבור נמוכה משמעותית מול מוזיקת הרקע, ומה אני יכול לעשות כדי לפתור את זה?
תודה רבה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
לא כתבת אילו רמקולים יש לך. בד"כ הבעיה הזו נובעת מהיעדר סנטר (שאמור להיות מוקדש לדיבור). אפשר לפתור את זה חלקית באמצעות משחק עם הרמקולים הקדמיים, אבל גם אני נתקלתי בבעיה והפתרון היה הוספת סנטר מהסדרה של הקדמיים.
הי,
תודה. אתה צודק, שכחתי לציין רמקולים.
יש לי 5 רמקולים של Diamond, לא זוכר את הדגם או הסדרה.
אני בספק אם זו הבעיה היות והסנטר מחובר ועובד היטב.
אנסה בכל זאת להגדיר ברסיבר שיגביר בהרבה את עוצמת השידור ברסיבר, ומקווה שזה יעזור.
מנסיון, ככלל אצבע, בכמה יש להעלות את עוצמת השידור בסנטר אל מול עוצמת השידור בקדמיים?
תודה.
תודה. אתה צודק, שכחתי לציין רמקולים.
יש לי 5 רמקולים של Diamond, לא זוכר את הדגם או הסדרה.
אני בספק אם זו הבעיה היות והסנטר מחובר ועובד היטב.
אנסה בכל זאת להגדיר ברסיבר שיגביר בהרבה את עוצמת השידור ברסיבר, ומקווה שזה יעזור.
מנסיון, ככלל אצבע, בכמה יש להעלות את עוצמת השידור בסנטר אל מול עוצמת השידור בקדמיים?
תודה.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
בכלל לא. אלא אם הוא פחות נציל או מרוחק יותר או משהו.
סנטר לא מעביר רק דיאלוגים, אלא גם צלילים שגם הקדמיים מעבירים. תגביר אותו - תיצור עיוות בכל הסאונד הקדמי, החל במרכוז יתר של הצליל במרחב, וכלה בפגיעה בדינמיות של הצליל. כמובן שזה יכול לעזור לבעיה שלך, אבל זה גם יזיק.
לגבי הבעיה שלך - תבדוק אם אין לך אופציה של dialog enhancement ברסיבר. לא פתרון מושלם, אבל סביר.
סנטר לא מעביר רק דיאלוגים, אלא גם צלילים שגם הקדמיים מעבירים. תגביר אותו - תיצור עיוות בכל הסאונד הקדמי, החל במרכוז יתר של הצליל במרחב, וכלה בפגיעה בדינמיות של הצליל. כמובן שזה יכול לעזור לבעיה שלך, אבל זה גם יזיק.
לגבי הבעיה שלך - תבדוק אם אין לך אופציה של dialog enhancement ברסיבר. לא פתרון מושלם, אבל סביר.
Silence speaks louder than words
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
עוצמת הסנטר צריכה להיות זהה ליתר הרמקולים יחסית למקום האזנה שלך.luckyloo כתב:אוקי, אבדוק.
השאלה היא למה זה קורה? האם בעיה של רסיבר? עיבוד סאונד רע?
תודה....
קח מד SPL ותמדוד .
אתה צריך לדאוג שכל הרמקולים יכוונו ל 75DB ,יחסית למקום הישיבה. יתכן שתצטרך להגביר את עוצמת הסנטר או להנמיך את הקידמיים.
גם אצלך?luckyloo כתב:שלום, יש לי כבר יותר משנה רסיבר של אונקיו - HTR-640. משום מה כשאני רואה סרטים, כל פונקצית שמיעה ברסיבר מלבד All channels stereo גורמת לדיבור להישמע מאוד חלש יחסית למוזיקת רקע.
תודה רבה....
זה עוד בעיה שרציתי להביא לפורום, רק שיותר חשוב היה לי לפתור את בעית ה SUB.