עוצמת דיבור חלשה לעומת מוזיקת רקע ב ONKYO

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
luckyloo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, יש לי כבר יותר משנה רסיבר של אונקיו - HTR-640. משום מה כשאני רואה סרטים, כל פונקצית שמיעה ברסיבר מלבד All channels stereo גורמת לדיבור להישמע מאוד חלש יחסית למוזיקת רקע.
עד היום הDVD שלי היה מחובר ביציאה אופטית לרסיבר. עכשיו יש לי אקסטרימר וחיברתי אותו עם כבל HDMI (הרסיבר תומך HDMI 1.1) ואני עדיין סובל בדיוק מאותה התופעה.
אציין כי בזמן שה DVD היה מחובר הסרטים שהורדתי היו בפורמטים של DVIX, וחשבתי שאולי הסיבה היא הפורמט (למרות שגם בסרטים שהם AC3 היה אותו הדבר), אבל עכשיו אני רואה סרטים שהם HD, ולהפתעתי ללא שיפור.

יש למישהו הסבר מדוע עוצמת הדיבור נמוכה משמעותית מול מוזיקת הרקע, ומה אני יכול לעשות כדי לפתור את זה?

תודה רבה.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לא כתבת אילו רמקולים יש לך. בד"כ הבעיה הזו נובעת מהיעדר סנטר (שאמור להיות מוקדש לדיבור). אפשר לפתור את זה חלקית באמצעות משחק עם הרמקולים הקדמיים, אבל גם אני נתקלתי בבעיה והפתרון היה הוספת סנטר מהסדרה של הקדמיים.

luckyloo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הי,
תודה. אתה צודק, שכחתי לציין רמקולים.
יש לי 5 רמקולים של Diamond, לא זוכר את הדגם או הסדרה.

אני בספק אם זו הבעיה היות והסנטר מחובר ועובד היטב.
אנסה בכל זאת להגדיר ברסיבר שיגביר בהרבה את עוצמת השידור ברסיבר, ומקווה שזה יעזור.

מנסיון, ככלל אצבע, בכמה יש להעלות את עוצמת השידור בסנטר אל מול עוצמת השידור בקדמיים?

תודה.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

בכלל לא. אלא אם הוא פחות נציל או מרוחק יותר או משהו.
סנטר לא מעביר רק דיאלוגים, אלא גם צלילים שגם הקדמיים מעבירים. תגביר אותו - תיצור עיוות בכל הסאונד הקדמי, החל במרכוז יתר של הצליל במרחב, וכלה בפגיעה בדינמיות של הצליל. כמובן שזה יכול לעזור לבעיה שלך, אבל זה גם יזיק.
לגבי הבעיה שלך - תבדוק אם אין לך אופציה של dialog enhancement ברסיבר. לא פתרון מושלם, אבל סביר.
Silence speaks louder than words

luckyloo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אוקי, אבדוק.
השאלה היא למה זה קורה? האם בעיה של רסיבר? עיבוד סאונד רע?

תודה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #6 

luckyloo כתב:אוקי, אבדוק.
השאלה היא למה זה קורה? האם בעיה של רסיבר? עיבוד סאונד רע?

תודה.
...
עוצמת הסנטר צריכה להיות זהה ליתר הרמקולים יחסית למקום האזנה שלך.

קח מד SPL ותמדוד .

אתה צריך לדאוג שכל הרמקולים יכוונו ל 75DB ,יחסית למקום הישיבה. יתכן שתצטרך להגביר את עוצמת הסנטר או להנמיך את הקידמיים.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #7 

תבדוק אם ערוץ הסנטר מחובר כראויי למגבר (+-) , לאחר מכן תנסה להגביר את העוצמה של ערוץ הסנטר. אם הרמקול תקין יש לי הרגשה שזה יפתור את הבעיה.

XcalibEr
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

luckyloo כתב:שלום, יש לי כבר יותר משנה רסיבר של אונקיו - HTR-640. משום מה כשאני רואה סרטים, כל פונקצית שמיעה ברסיבר מלבד All channels stereo גורמת לדיבור להישמע מאוד חלש יחסית למוזיקת רקע.
עד היום הDVD שלי היה מחובר ביציאה אופטית לרסיבר. עכשיו יש לי אקסטרימר וחיברתי אותו עם כבל HDMI (הרסיבר תומך HDMI 1.1) ואני עדיין סובל בדיוק מאותה התופעה.
אציין כי בזמן שה DVD היה מחובר הסרטים שהורדתי היו בפורמטים של DVIX, וחשבתי שאולי הסיבה היא הפורמט (למרות שגם בסרטים שהם AC3 היה אותו הדבר), אבל עכשיו אני רואה סרטים שהם HD, ולהפתעתי ללא שיפור.

יש למישהו הסבר מדוע עוצמת הדיבור נמוכה משמעותית מול מוזיקת הרקע, ומה אני יכול לעשות כדי לפתור את זה?

תודה רבה.
...
גם אצלך?

זה עוד בעיה שרציתי להביא לפורום, רק שיותר חשוב היה לי לפתור את בעית ה SUB.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”