שאלה עקרונית ומעניינת לגבי DTT

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
pargit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1012
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום לכם.
האם לדעתכם (וכמובן למי שיודע את דעת במחוקק והגובה) אני צריך לשלם אגרה כאשר אין ברשותי מכשיר TV שקולט שידורים דיגיטלים (ללא טיונר DVB), אין לי ממיר DTT ואין לי כבלים/YES.
אם אין לי דרך לראות שידורי טלוויזיה בכלל האם אני מחוייב באגרה?

תודה
:מבולבל: מוטי :מבולבל:

pargit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

תשובה של בועז מרשות השידור:
שלום

תשלום האגרה עפ"י חוק הינו בעבור החזקת מקלט טלוויזיה ללא קשר לתוכן השידורים, הצפייה, אופן ואפשרויות הקליטה או איכותה. כל עוד הינך מחזיק בביתך מקלט טלוויזיה שהוא בעל אופציה לקלוט שידורים כלשהם (גם אם רק באמצעות כבלים או לוויין) אתה חייב בתשלום האגרה.

בועז

pargit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

זה ממש הזוי מבחינתי ולפי דעתי זה לא חוקי. אם אין לי כבלים (ואין לי תשתית), אין לי מקלט, אין לי אנטנה ואני רואה רק סרטים מהמחשב. למה אני צריך לשלם אגרה? על זה שיש לי מכשיר TV? מבחינתי זה מסך מחשב בגודל 37 אינץ' לא TV..

בושה למדינת ישראל!!!

eyalgp
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

יש סעיף נוסף בחוק שאפשר להוציא את החלק שאחראי על קליטת השידורים מהטלויזיה ובכך אין צורך לשלם אגרה.
ידוע לי שאנשים דתיים עושים את זה לשימוש בוידאו.(דיוידי לא הגיע לבני-ברק)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78804
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #5 

כיום, המשמעות האפקטיבית של זה היא שגם מי שיש לו מחשב - זה בעצם מאפשר קליטה של שידורי ערוצים 1+2 ולכן גם בעצם מחייב גביית אגרה.

השכנה שלי (עורכת דין) נאבקה זמן מה כנגד החובה הזו, אבל בסוף גם היא נשברה.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

הבעיה היא שלך תוכיח שאין לך אחות...
היום מי שיש לו מחשב (גם אם אין לו מקלט DVB-T) יכול לראות הרבה שידורים בצורה חיה דרך הרשת - אז זה גם מאפשר לו לראות טלויזיה...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #7 

זה הכל שטויות נהיה - כי בגלל שהכל עובר לחיבורי HDMI - אין שום הבדל בין מסך מחשב ל"טלויזיה".
עזבו את המחשב בצד - לכל מסך כמעט אפשר לחבר ממיר עם יציאת HDMI - ולראות. לכל מסך יש את הפוטנציאל הזה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #8 

איתי!
לא צריך לתת רעיונות כאלה נראה לי:-) כי מחר ימציאו לנו אגרה חדשה על החזקת מסך מחשב, ומחרתיים גם אגרה על המחשב עצמו, כי הוא יכול לקבל ביטים דרך כבל חשמל:-))
לך תדע לאן נגיע בקצב כזה:-)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #9 

רדיו אתה לא שומע?

ואתה לא מסכים שצריך שידור ציבורי? יש צופים לשידור הציבורי

pargit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

מצ"ב שיחה ביני לבין אגף גבייה... כנראה שאכלנו אותה NO MATTER WHAT.
יש שידור אנלוגי ....וכל עוד הוא לא בוטל אתה חייב בתשלום
החוק באתר שלנו מבהיר את מרבית הדברים

--------------------------------------------------------------------------------

Sent: Monday, January 18, 2010 11:45 AM
To: 'Gvia - TA'
Subject: RE: שאלה בנוגע לשידורים דיגיטלים.

איך אופציה קיימת אם יש לי טיונר אנאלוגי ואין שידורים אנאלוגים? זה כמו לדבר סינית עם יפני.

--------------------------------------------------------------------------------
From: Gvia - TA mailto:[email protected]
Sent: Monday, January 18, 2010 11:44 AM

אבל האופציה קיימת? אז משלמים ....

Sent: Monday, January 18, 2010 11:36 AM

אבל ברגע שיבטלו את השידורים האנאלוגים (וישאר רק ה DTT), אז הוא ללא אופציה לקלוט שידורים כי הוא מצריך ממיר חיצוני.

Sent: Monday, January 18, 2010 11:35 AM

בעל אופציה לקלוט שידורים
ולכן אתה חייב בתשלום -מצטער זה החוק
בועז

Sent: Monday, January 18, 2010 11:16 AM

שלום בועז.
אני מתייחס למסך שלי בתור מסך מחשב בגודל 37 אינץ ולא בתור TV. ככה הוא גם מחובר (בחיבור VGA) למחשב ואני רואה רק סרטים ב DVD או BLUE RAY (גם כן דרך המחשב) וגולש עליו באינטרנט.
מדוע אני צריך לשלם אגרה אם אני לא צופה ואין לי שום דרך לצפות בשידורי טלוויזיה? התשובה שנתת שבגלל שזה מקלט TV (אבל זה לא מקלט כי הוא לא קולט כלום! בלי ממיר כלשהו) לא מספקת אותי ואני מעוניין לקבל תשובה מפורטת יותר.

תדה
מוטי

Sent: Monday, January 18, 2010 10:17 AM

שלום

תשלום האגרה עפ"י חוק הינו בעבור החזקת מקלט טלוויזיה ללא קשר לתוכן השידורים, הצפייה, אופן ואפשרויות הקליטה או איכותה. כל עוד הינך מחזיק בביתך מקלט טלוויזיה שהוא בעל אופציה לקלוט שידורים כלשהם (גם אם רק באמצעות כבלים או לוויין) אתה חייב בתשלום האגרה.

בועז

Sent: Monday, January 18, 2010 10:09 AM
To: '[email protected]'
Subject: שאלה בנוגע לשידורים דיגיטלים.

שלום לכם.
ברצוני לדעת האם אני צריך לשלם אגרה כאשר אין ברשותי מכשיר TV שקולט שידורים דיגיטלים (ללא טיונר DVB), אין לי ממיר DTT ואין לי כבלים/YES.
אם אין לי דרך לראות שידורי טלוויזיה בכלל האם אני מחוייב באגרה?

תודה
מוטי
...
ולא אני לא שומע רדיו יש לי מספיק מוזיקה משלי ולא מעניינים אותי של הבילבולי בי**ים של זהבי עצבני, ובטח ובטח לא רשת א' ב' או ג' או קול המוזיקה.

לפי דעתי זאת גניבה לאור יום.

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #11 

pargit

ידוע שהגדרת תשלום האגרה היא על החזקת מקלט טלויזיה ועד כמה שהבנתי מקריאת פסק דין לפני כשלוש שנים (אם אני זוכר טוב), הדיון היה איך להגדיר טלויזיה.

טלויזיה הוגדרה כמסך שיש בתוכו יחידת קליטה (Tuner). מכאן שמסך בלבד (Monitor) זה לא TV.
האם זה פטור מתשלום אגרה? היה, עד ששינו את החוק.
היום טלויזיה מוגדרת כל מסך שמחובר ליחידת קליטה, אפילו אם יחידת הקליטה היא חיצונית.
מכאן, אם יש במסך מערכת קליטה זה TV ומחויב באגרה.
אם זה רק מסך ללא מקלט אבל יודע לקבל אות וידאו ויש חיבור לכבלים, מחויב באגרה.

וכשהמסך מחובר רק לאינטרנט? עד כמה שאני יודע אין פסיקה בנושא ולכן זה עדיין לא מוגדר כ TV.

ההצהרה הרשמית של המדינה היא שהכסף נועד לאפשר ערוץ נוסף ממלכתי מאוזן ולא תלוי. לדעתי לא צריך להיות קשר בין צפיה או החזקה של מקלט טלויזיה לבין תשלום אגרה. אם זה צורך ממלכתי אז למה זה תלוי בכלל אם יש או אין למישהו טלויזיה? אם זה כל כך חשוב, צריך לדעתי לחייב את כולם באגרה או להוציא את הכסף ממסים.
כאילו על סלילת כבישים משלם רק מי שיש לו רכב או טיפול בשיקום שיכורים משלם רק מי שמחזיק בקבוק יין בבית.
מוטי

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”