חיבור כבל USB מאריך לאקסטרימר
שלום, קצת אופ-טופיק, אבל בכל זאת - היציאת USB של האקסטרימר נמצאת בגב המכשיר ומאחר ואני מחבר HD נייד (WD mypassport 500) זה מאוד לא נוח.
חיברתי מאריך USB שאמור לתמוך ב USB 2.0 אבל מאיזו שהיא סיבה ה HD נדלק אבל נתונים לא עוברים.
כמובן שללא המאריך הכל תקין.
יכול להיות שלמרות שהכבל המאריך אמור להיות תומך USB 2.0, הוא בעצם לא? הכבלים האלה לא אמורים להיות עם איזה חלק מעובה בסוף הכבל?
רעיונות?
תודה.
חיברתי מאריך USB שאמור לתמוך ב USB 2.0 אבל מאיזו שהיא סיבה ה HD נדלק אבל נתונים לא עוברים.
כמובן שללא המאריך הכל תקין.
יכול להיות שלמרות שהכבל המאריך אמור להיות תומך USB 2.0, הוא בעצם לא? הכבלים האלה לא אמורים להיות עם איזה חלק מעובה בסוף הכבל?
רעיונות?
תודה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
היו בעבר כמה שרשורים על נושא כבלי USB ודיסקים קשיחים חיצוניים.
ראיתי כבלים עם החלק המעובה וכאלו בלי שעובדים עם דיסקים קשיחים (כולל זהים לדגם שלך), וכאלה שלא עובדים - בד"כ מדובר בניסוי וטעייה.
הפתרון הטוב ביותר עבורך הוא להימנע מכבל מאריך, ופשוט למצוא כבל USB אחר שעובד עם הדיסק שלך - לחבר אותו קבוע בצד האחורי ולהעביר את קצהו השני לחזית.
ראיתי כבלים עם החלק המעובה וכאלו בלי שעובדים עם דיסקים קשיחים (כולל זהים לדגם שלך), וכאלה שלא עובדים - בד"כ מדובר בניסוי וטעייה.
הפתרון הטוב ביותר עבורך הוא להימנע מכבל מאריך, ופשוט למצוא כבל USB אחר שעובד עם הדיסק שלך - לחבר אותו קבוע בצד האחורי ולהעביר את קצהו השני לחזית.
+1ofir_nim כתב:בעקבות ההודעה שלך חיברתי לאקסטרימר שלי כבל מאריך USB והכל עובד מצויין....
(אין לי דיסק חיצוני לנסות איתו, ניסיתי עם דיסק און קי מהיר)
אבל ניסיתי עם המארכים הקצרצרים האלה שמקלים יחד עם disk on keys כדי שיהיה אפשר להכניס את הסטיק במקומות צפופים (10 ס"מ ככה)
אם תרצה אנסה גם עם מאריך אמיתי, יש בהישג יד
כונני WD mypassport למיניהם בגודל 2.5 אינץ צורכים את מקסימום הזרם שמוגדר בתקן USB2, שזה 500mA אם אני לא טועה.
לכן כל כבל מאריך יכול לפגוע בערך הזה, ולהביא למצב שהדיסק לא יעבוד !
לפעמים כאשר מחברים את הדיסק עם הכבל המקורי (הקצר) ליציאת USB קידמית של מחשב נייח זה הוא לא עובד, בדיוק בשל אותה סיבה.
לכל מי שיש דיסק כזה ורוצה להשתמש במאריך, לדעתי כדאי לקנות מפצל USB עם שנאי עצמאי, ואז כנראה שלא תהיה בעיית הספק, אם מחברים לו את הכבל המקורי.
למה כנראה? כי צריך לקוות שהמפצל אכן יודע להוציא 500mA לכל יציאת USB בו...
יש גם כבלים של 2xUSB כאשר חיבור אחד זה מתח+נתונים וחיבור אחד זה מתח בלבד, נדמה לי שהיו דיסקים 2.5 אינץ של סמסונג שהגיעו איתם כי הדיסקים האלו חרגו ממגבלת הזרם של USB בהרבה... נדמה לי שזה נקרא כבל Y
לכן כל כבל מאריך יכול לפגוע בערך הזה, ולהביא למצב שהדיסק לא יעבוד !
לפעמים כאשר מחברים את הדיסק עם הכבל המקורי (הקצר) ליציאת USB קידמית של מחשב נייח זה הוא לא עובד, בדיוק בשל אותה סיבה.
לכל מי שיש דיסק כזה ורוצה להשתמש במאריך, לדעתי כדאי לקנות מפצל USB עם שנאי עצמאי, ואז כנראה שלא תהיה בעיית הספק, אם מחברים לו את הכבל המקורי.
למה כנראה? כי צריך לקוות שהמפצל אכן יודע להוציא 500mA לכל יציאת USB בו...
יש גם כבלים של 2xUSB כאשר חיבור אחד זה מתח+נתונים וחיבור אחד זה מתח בלבד, נדמה לי שהיו דיסקים 2.5 אינץ של סמסונג שהגיעו איתם כי הדיסקים האלו חרגו ממגבלת הזרם של USB בהרבה... נדמה לי שזה נקרא כבל Y
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
משהו כזה אמור לפתור את הבעייה, ממליץ להמנע מהארכה של כבל ה USB אם ניתן:
http://www.zap.co.il/search.aspx?keywor ... 05E4%u05E7
http://www.zap.co.il/search.aspx?keywor ... 05E4%u05E7