פרופיל קליה מעודכן בג'ין
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אחרי כמה נסיונות התייצבתי על הפרופיל הבא, וזה מה שקליתי היום.
התערובת היתה תערובת "הבית" שלי: 50% הודי פלנטיישן, 30% ברזיל סנטוס, 20% יאמן מוקה.
1) התחלה מקולה קר. כוונון ל-245 מעלות (כן - 5 מעלות יותר מהרגיל).
2) קליה רצופה עד תחילת פיצוץ ראשון (היום זה היה כ-13 דקות).
3) המשך כדקה ללא שינוי.
4) הורדת הטמפרטורה ל-230 מע'.
5) המשך קליה עד למצב הרצוי - היום הפסקתי לפני פיצוץ שני, 17.5 דקות מתחילת הקליה, או 4.5 דק' מתחילת פיצוץ ראשון.
6) קירור של הג'ין בסיוע הרמת מכסה + הפעלת מאוורר..
הקליה יצאה FC יפהפה, אני כבר מחכה לטעום בעוד יומיים.
היפה בפרופיל הזה שזמן הקליה בין הפיצוצים ארוך מאד, והתקדמות הקליה לקראת פיצוץ שני איננה "אלימה" ומהירה כמו בקליה רגילה שבה לא מורידים את הטמפרטורה. זה אומר שהקליה פחות רגישה לזמן הפסקת הקליה המדוייק - להבדיל מהמצב שהיה בקליה רגילה בג'ין שבו טעול של 10-15 שניות בעצירה היה יכול להיות ההבדל בין קליה טובה לקליה מעט שרופה.
התערובת היתה תערובת "הבית" שלי: 50% הודי פלנטיישן, 30% ברזיל סנטוס, 20% יאמן מוקה.
1) התחלה מקולה קר. כוונון ל-245 מעלות (כן - 5 מעלות יותר מהרגיל).
2) קליה רצופה עד תחילת פיצוץ ראשון (היום זה היה כ-13 דקות).
3) המשך כדקה ללא שינוי.
4) הורדת הטמפרטורה ל-230 מע'.
5) המשך קליה עד למצב הרצוי - היום הפסקתי לפני פיצוץ שני, 17.5 דקות מתחילת הקליה, או 4.5 דק' מתחילת פיצוץ ראשון.
6) קירור של הג'ין בסיוע הרמת מכסה + הפעלת מאוורר..
הקליה יצאה FC יפהפה, אני כבר מחכה לטעום בעוד יומיים.
היפה בפרופיל הזה שזמן הקליה בין הפיצוצים ארוך מאד, והתקדמות הקליה לקראת פיצוץ שני איננה "אלימה" ומהירה כמו בקליה רגילה שבה לא מורידים את הטמפרטורה. זה אומר שהקליה פחות רגישה לזמן הפסקת הקליה המדוייק - להבדיל מהמצב שהיה בקליה רגילה בג'ין שבו טעול של 10-15 שניות בעצירה היה יכול להיות ההבדל בין קליה טובה לקליה מעט שרופה.
נערך לאחרונה על ידי joncafe ב 17/01/2010 23:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מה שלא ציינתי, זה שלפני כן ניסיתי הורדת טמפרטורה ל-225 מעלות (סעיף 4 בתיאור למעלה), וזה היה יותר מדי לטעמי. כשהורדתי ל-225 פשוט הפיצוצים נפסקו כמעט בבת אחת. ב-230 הפיצוצים נמשכים, אבל לוקח יותר זמן עד לסוף פיצוץ ראשון ובוודאי יותר זמן בין ראשון לשני, בהשוואה למצב שלא מורידים את הטמפ.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
זה אני מניח משתנה בין קולה לקולה (ואולי סביבה וסביבה).. אצלי פיצוץ ראשון מגיע אחרי 11.5 דק' במקרה הרע, אם לא חיממתי את הקולה לפני. אני מוריד ל220 חצי דקה אחרי תחילת פיצוץ ראשון ומושך כמה שצריך עד תחילת פיצוץ שני. בפעם האחרונה זה היה עד 16.5 דק' סה"כ.