האם ריבוי רמקולים משפר את חווית השמיעה במוזיקה
שלום,
רכשתי רסיבר דנון 2310, למע' הקולנוע הביתית.
המע' מורכבת מ- 5 רמקולים.
יש אפשרות להוסיף שני רמקולים נופים.
האם שמיעת מוזיקה בלבד ( לא סרט ) מ: 5 או 7 רמקולים, משפרת את חווית השמיעה או עדיף לשמוע משני רמקולי רצפה בלבד.
רכשתי רסיבר דנון 2310, למע' הקולנוע הביתית.
יש אפשרות להוסיף שני רמקולים נופים.
האם שמיעת מוזיקה בלבד ( לא סרט ) מ: 5 או 7 רמקולים, משפרת את חווית השמיעה או עדיף לשמוע משני רמקולי רצפה בלבד.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
כל אחד וההעדפה שלו, וזה תלוי במקור.
אם אתה מדבר על מוזיקה בסטריאו - יש כאלו שמעדיפים שמיעה רק מהקדמיים, אחרים מעדיפים לעבוד ב 5 channel stereo ואחרים מעדיפים בכלל אמולציה של צליל היקפי (dolby prologic, DTS NEO:6 וכו').
מקור אפשרי אחר של צליל יכול להיות הופעות המוקלטות באופן רב ערוצי, ואז כתלות בפורמט ל 5 / 7 רמקולים יכול להיות אפקט נהדר.
לא ציינת אלו רמקולים יש לך - אם מדובר בסטלייטים בד"כ הם פחות טובים במוזיקה, כנ"ל רמקולים סראונד אומניפולריים (דו/קוואד וכו') המיועדים בעיקר לאפקטים.
עריכה - כמובן, תתחדש על הרסיבר
אם אתה מדבר על מוזיקה בסטריאו - יש כאלו שמעדיפים שמיעה רק מהקדמיים, אחרים מעדיפים לעבוד ב 5 channel stereo ואחרים מעדיפים בכלל אמולציה של צליל היקפי (dolby prologic, DTS NEO:6 וכו').
מקור אפשרי אחר של צליל יכול להיות הופעות המוקלטות באופן רב ערוצי, ואז כתלות בפורמט ל 5 / 7 רמקולים יכול להיות אפקט נהדר.
לא ציינת אלו רמקולים יש לך - אם מדובר בסטלייטים בד"כ הם פחות טובים במוזיקה, כנ"ל רמקולים סראונד אומניפולריים (דו/קוואד וכו') המיועדים בעיקר לאפקטים.
עריכה - כמובן, תתחדש על הרסיבר
האם ריבוי רמקולים תשפר את חווית השמיעה במוזיקה בלבד.
שלום,
רכשתי רסיבר דנון 2310, למע' הקולנוע הביתית הקיימת.
יש אפשרות להוסיף שני רמקולים נוספים דצדדיים.
האם שמיעת מוזיקה בלבד ( לא סרט ) מ: 5 או 7 רמקולים, משפרת את חווית השמיעה או עדיף לשמוע משני רמקולי רצפתיים בלבד.
רכשתי רסיבר דנון 2310, למע' הקולנוע הביתית הקיימת.
יש אפשרות להוסיף שני רמקולים נוספים דצדדיים.
האם שמיעת מוזיקה בלבד ( לא סרט ) מ: 5 או 7 רמקולים, משפרת את חווית השמיעה או עדיף לשמוע משני רמקולי רצפתיים בלבד.
בדרך כלל מוסיקה ,מוקלטת או משודרת ב2 ערוצים סטריאו
לפחות הרוב המוחלט,פרט לחומר מיוחד שמוקלט על מספר ערוצים כמו DVD AUDIO .
אז אם אין לך דיסקים מיוחדים ,אז לדעתי אין ערך מוסף לרמקולים הנוספים אלא אם כן אתה רוצה לשמוע
דרך DPL2 - אבל זה לא 5 ערוצים באמת ,אלא רק סוג של תהליך מניפולציה שהרסיבר יודע לבצע ,וממיר את 2 הערוצים ל5 .
אז אם אין לך דיסקים מיוחדים ,אז לדעתי אין ערך מוסף לרמקולים הנוספים אלא אם כן אתה רוצה לשמוע
דרך DPL2 - אבל זה לא 5 ערוצים באמת ,אלא רק סוג של תהליך מניפולציה שהרסיבר יודע לבצע ,וממיר את 2 הערוצים ל5 .
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כלומר 7CHANNEL STEREO ?
הכל תלוי בנק' האזנה שלך. מצב דומה ברכב כאשר אתה יושב מקדימה בחלק השמאלי ויש לך רמקול קרוב בדלק שמאל, רמקול רחוק בדלת ימין, רמקול מאחור בדלת שמאל ורמקול אחורי בדלת ימין... אתה אף פעם לא יודע איפה הכי טוב לשמוע ואיזה FADE הכי נכון.
הישיבה האופטימאלית היא באמצע, בין הרמקולים (כמו אוזניות), עדיפות היא שלך בלבד כי לא כולם אוהבים לשמוע ככה.
יש אוהבים FRONT STAGE בולט יותר, יש אוהבים BACK...
לי אישית זה לא משפר אלא מבלבל.
הכל תלוי בנק' האזנה שלך. מצב דומה ברכב כאשר אתה יושב מקדימה בחלק השמאלי ויש לך רמקול קרוב בדלק שמאל, רמקול רחוק בדלת ימין, רמקול מאחור בדלת שמאל ורמקול אחורי בדלת ימין... אתה אף פעם לא יודע איפה הכי טוב לשמוע ואיזה FADE הכי נכון.
הישיבה האופטימאלית היא באמצע, בין הרמקולים (כמו אוזניות), עדיפות היא שלך בלבד כי לא כולם אוהבים לשמוע ככה.
יש אוהבים FRONT STAGE בולט יותר, יש אוהבים BACK...
לי אישית זה לא משפר אלא מבלבל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
יש לי מצב של channel stereo 5 בדנון 1601 ואני בהחלט אוהב את הנפח ("במה"?) שהוא נותן לצליל. הרמקולים האחוריים שלי פחות איכותיים מהקדמיים ולכן כיוונתי את הווליום שלהם נמוך יותר, אבל התוצאה עדיין יותר נעימה לי לאוזן מאשר סטריאו רגיל.
אני מתכוון להחליף את הרסיבר, ויש לי מספר שאלות בנושא השרשור הזה:
- מלבד דנון, באילו חברות נוספות ישנם מצבי multi-channel stereo? אני מבין שבימהה יש מצב דומה. מה לגבי אונקיו והרמן קרדון?
- האם Pro Logic II במצב Music או DTS NEO:6 עדיפים על סטריאו רב-ערוצי פשוט?
- באיזה מהמצבים הנ"ל יש הכי מעט רעש רקע בקטעים שקטים (hiss)?
- האם בכל המימושים ניתן לשלוט על הווליום של הרמקולים האחוריים?
תודה!
אני מתכוון להחליף את הרסיבר, ויש לי מספר שאלות בנושא השרשור הזה:
- מלבד דנון, באילו חברות נוספות ישנם מצבי multi-channel stereo? אני מבין שבימהה יש מצב דומה. מה לגבי אונקיו והרמן קרדון?
- האם Pro Logic II במצב Music או DTS NEO:6 עדיפים על סטריאו רב-ערוצי פשוט?
- באיזה מהמצבים הנ"ל יש הכי מעט רעש רקע בקטעים שקטים (hiss)?
- האם בכל המימושים ניתן לשלוט על הווליום של הרמקולים האחוריים?
תודה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אני ניסיתי ברסיבר חדש שקניתי לא מזמן בשמיעה של מוסיקה את כל מצבי הפרו לוג'יק ו-DTS Neo6 למיניהם עבור מוסיקה וממש לא אהבתי.
דווקא המצב הפשוט של 7CH Stereo נתן תוצאה נקייה ויפה של פיזור המוסיקה לכל הרמקולים (האמת שבעיקר לסאב...).
דווקא המצב הפשוט של 7CH Stereo נתן תוצאה נקייה ויפה של פיזור המוסיקה לכל הרמקולים (האמת שבעיקר לסאב...).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"