מחר אני מתכוון לחבר את החיה הזו
אבל לפני זה אני צריך עזרה בהגדרות שלו ושל הרסיבר (rxv 3800 )

איזה רמקולים יש לך?petro כתב:התחדשתי סוף סוף ב-svs pc 12
מחר אני מתכוון לחבר את החיה הזו
אבל לפני זה אני צריך עזרה בהגדרות שלו ושל הרסיבר (rxv 3800 )...

למה צריך מפצל Y ?JEXY כתב:מה שאר הרכיבים?
בגדול הכיוון הסטנדרטי אמור לתת לך באס יציב ועמוק:
חיבור מה SUBWOOFER OUT של המגבר לLOW LEVEL IN של הסאב באמצעות כבל COMPOSITE (RCA) ולחבר מפצל Y.
GAIN - 60%
PHASE - 0
CROSSOVER - 100 Hz
הכל תלוי באקוסטיקת החדר שלך, רמקולים נוספים שקיימים בחדר, מרחק בין הרמקולים לבין הסאב, מיקום וכו'...
אתה יכול לעשות כיוון אוטומטי על ידי RC. ולשנות במידת הצורך....
התייעצתי עם היעוץ הטכני של SUNFIRE בנוגע לחיבור Y של סאב וופר, הוא אמר שאם לרסיבר אין אופצייה נוספת לחיבור של סאב אז אין שום תועלת במפצל כיוון שההתפצלות של הסיגנל מתבצעת כבר בתוך הסאב והוא ייעץ לי לחבר את הכבל של הסאב לחיבור השמאלי של הINPUT.istarmini כתב:למה צריך מפצל Y ?JEXY כתב:מה שאר הרכיבים?
חיבור מה SUBWOOFER OUT של המגבר לLOW LEVEL IN של הסאב באמצעות כבל COMPOSITE (RCA) ולחבר מפצל Y.
GAIN - 60%
PHASE - 0
CROSSOVER - 100 Hz
הכל תלוי באקוסטיקת החדר שלך, רמקולים נוספים שקיימים בחדר, מרחק בין הרמקולים לבין הסאב, מיקום וכו'...
אתה יכול לעשות כיוון אוטומטי על ידי RC. ולשנות במידת הצורך.......

למעשה ברגע שאתה מחבר עם מפצל Y אתה מגביר את הסיגנל בכ 6DB . אי לכך ובהתאם לזאת במידה וחיבור המפצל נשמע טוב יותר אפשר פשוט לותר עליו ולהגביר את הGAIN בסאב בכ 6DB התוצאה הסופית תהיה זהה.zeev78 כתב:התייעצתי עם היעוץ הטכני של SUNFIRE בנוגע לחיבור Y של סאב וופר, הוא אמר שאם לרסיבר אין אופצייה נוספת לחיבור של סאב אז אין שום תועלת במפצל כיוון שההתפצלות של הסיגנל מתבצעת כבר בתוך הסאב והוא ייעץ לי לחבר את הכבל של הסאב לחיבור השמאלי של הINPUT.istarmini כתב:למה צריך מפצל Y ?JEXY כתב:מה שאר הרכיבים?
GAIN - 60%
PHASE - 0
CROSSOVER - 100 Hz
אתה יכול לעשות כיוון אוטומטי על ידי RC. ולשנות במידת הצורך..........
למה 28HZ? כי רשום שזה הגבול התחתון של הרמקולים?zeev78 כתב:petro כתב:כל שאר הרכיבים הם אותה החברה הרמקולים הקידמים הם רצפתיים
על המדבקה שלהם רשום range 28hz 22khz.
הם די גדולים ויורדים מאוד נמוך יחסית....
תוריד את הקרוס אובר לאיזור ה28 HZ ותגיד לי מה קורה....
HAZOOM מטרת הקרוס אובר היא להגדיר עד איזה תדר לעבוד ולכן הצעתי לו לנסות את זה ולראות אם שומעים יותר טוב ולאט לאט להתחיל לכוון עד אשר שומעים בצורה אופטימלית.HazooM כתב:למה 28HZ? כי רשום שזה הגבול התחתון של הרמקולים?zeev78 כתב:petro כתב:כל שאר הרכיבים הם אותה החברה הרמקולים הקידמים הם רצפתיים
petro - תגדיר ברסיבר את התדר חיתוך לסאב ב 80HZ, תחבר את הסאב ליציאת ה LFE ברסיבר
כאשר תבדוק בחוברת אם היצרן ממליץ על מפצל או לא. את הקרוסאובר בסאב תכבה לגמרי (אין בו
צורך הוא מיועד רק לציוד שאינו כולל קרוס LFE). לסרטים תגדיר את הקידמיים כ "קטנים".
בכל הקשור לפורטים - תשחק עם זה ותראה מה הכי מוצא חן בעינך. אם אתה מרגיש שיש תדר מסויים
שהסאב מנגן חזק מדי תנסה להוריד אותו עם ה EQ שמאחורי המגבר....
HazooM כתב:למה 28HZ? כי רשום שזה הגבול התחתון של הרמקולים?zeev78 כתב:petro כתב:כל שאר הרכיבים הם אותה החברה הרמקולים הקידמים הם רצפתיים
petro - תגדיר ברסיבר את התדר חיתוך לסאב ב 80HZ, תחבר את הסאב ליציאת ה LFE ברסיבר
כאשר תבדוק בחוברת אם היצרן ממליץ על מפצל או לא. את הקרוסאובר בסאב תכבה לגמרי (אין בו
צורך הוא מיועד רק לציוד שאינו כולל קרוס LFE). לסרטים תגדיר את הקידמיים כ "קטנים".
בכל הקשור לפורטים - תשחק עם זה ותראה מה הכי מוצא חן בעינך. אם אתה מרגיש שיש תדר מסויים
שהסאב מנגן חזק מדי תנסה להוריד אותו עם ה EQ שמאחורי המגבר....
תודה רבה לכול העוזרים הבנתי את הכיון הכללי של הכיוןzeev78 כתב:HAZOOM מטרת הקרוס אובר היא להגדיר עד איזה תדר לעבוד ולכן הצעתי לו לנסות את זה ולראות אם שומעים יותר טוב ולאט לאט להתחיל לכוון עד אשר שומעים בצורה אופטימלית.HazooM כתב:למה 28HZ? כי רשום שזה הגבול התחתון של הרמקולים?zeev78 כתב:petro כתב:כל שאר הרכיבים הם אותה החברה הרמקולים הקידמים הם רצפתיים
שהסאב מנגן חזק מדי תנסה להוריד אותו עם ה EQ שמאחורי המגבר.......
שום סיבה מיוחדת, אני פשוט מתאר לעצמי שהבחור רכש את הסאב לשימוש בסרטים בלבד.gro111 כתב:הזום,
כתבת שיגידר את הקדמיים כקטנים בסרטים, האם אתה חושב שבמוזיקה צריך להגדיר כגדולים ולחתוך את הסאב יותר נמוך? אם כן למה?
אצלי ברסיבר פיונירAX5, אין אופציה להגדיר את הקדמיים הגדרות שונות לסרטים ומוזיקה, האם זה קיים בחלק מהרסיברים החדשים, לא בהכרח פיוניר?...

במידה ובדקת שהגדרות הסאב ברסיבר מוגדרות נכון, כלומר הרסיבר אמור לשלוח סיגנל לסאב, בדוק שהכבל תקין אולי יש בעיה באחד הקונקטורים(קרה לי פעם מקרה כזה). במידה וגם זה לא עוזר גש למעבדה.petro כתב:תודה רבה לכול העוזרים הבנתי את הכיון הכללי של הכיוןzeev78 כתב:HAZOOM מטרת הקרוס אובר היא להגדיר עד איזה תדר לעבוד ולכן הצעתי לו לנסות את זה ולראות אם שומעים יותר טוב ולאט לאט להתחיל לכוון עד אשר שומעים בצורה אופטימלית.HazooM כתב:למה 28HZ? כי רשום שזה הגבול התחתון של הרמקולים?zeev78 כתב:petro כתב:כל שאר הרכיבים הם אותה החברה הרמקולים הקידמים הם רצפתיים
שהסאב מנגן חזק מדי תנסה להוריד אותו עם ה EQ שמאחורי המגבר.......![]()
אבל נתקלתי בבעיה אחרת עכשיו. הרסיבר לא מזהה או לא מוציא סאונד לסאב
כנראה בעיה ברסיבר כי גם הסאב הקודם לא עבד (חשבתי שהבעיה היתה בסאב)
ניסיתי לשנות הגדרות ברסיבר אבל כלום לא עזר. אולי אני מפספס משהו
יש למישהו איזה רעיון??
...