הפעם יש לי סיפור לספר, שלמדתי על בשרי בשנה וחצי האחרונות. את תחילת דרכי בתחום הסטריאו הרציני התחלתי לפני כשנתיים וחצי עם המערכת האמיתית הראשונה שלי. אחרי כמה חודשים עם המערכת, רכשתי לעצמי זוג אוזניות איכותיות בכדי להשלים את החסר ולשמוע בשעות שבהן רמקולים יפריעו לשאר, כמו גם לרדת לעומק העניין בכל הנוגע לפירוט המדהים שיש באוזניות. אכן כשקיבלתי את האוזניות, במשך חודשים רבים של שימוש, לא יכולתי להיות שמח יותר, הפירוט של אוזניות ללא כל ספק מעולה, משהו ששום רמקולים (לפחות שאני שמעתי) לא מסוגל לשחזר. בטח ובטח שלא עד לרמת מחיר של עד בערך פי 10 ממה שהשקעתי באוזניות. שוב לאחר חודשים מספר, נכנס בי החיידק, מה שהיה לי לא הספיק לי, ואת המורל שהיו לי החליפו זוג Castle מעולה. המשכתי להאזין לאלבומים ולגלות אותם מחדש בכל פעם שמשהו במערכת השתנה. לאחרונה מצאתי עצמי שומע כמעט בבלעדיות באוזניות, מסיבה כלשהי שאינה ברורה לי, לא היה לי בכלל חשק לקום ולשמוע במערכת הרמקולים. שוב השתדגנו, הפעם באוזניות חדשות שאמורות להיות מפורטות בצורה שלא תיאמן לעומת כל דבר ששמעתי. כמובן שגם לאחר השדרוג הזה לא הייתה לי כל סיבה לשמוע ברמקולים, שקדתי על אוסף המוסיקה לגלות את כולו מחדש עם הפירוט המעולה של האוזניות החדשות.
עכשיו (או כבר לפני כן כנראה
לשם שינוי, בימים האחרונים סוף סוף טרחתי להרים את המתג, ולשמוע לכמה אלבומים מעולים על מערכת הרמקולים שלי. כבר שמעתי בעבר שעם הזמן בתחביב, תשומת הלב לפרטים תשתפר, והשמיעה תהייה חדה יותר. שמעתי גם שהשימוש באוזניות (ברמות ווליום מבוקרות) יאיץ את התהליך הזה. אך מה ששמעתי היום, הוא הרבה מעבר למה שדמיינתי לעצמי שיקרה, אם בכלל. הדלקתי את המגבר, הכנתי בצד כמה אלבומים, התחלתי להאזין. אני פשוט לא מאמין! אני שומע כל ניואנס קטן שקיים, על גבי הדיסק, ומעבר לזה. לפתע שמתי לב להמון החזרים מהקירות השונים שלפני כן בכלל לא יכלתי להחין בהם, או אם יכלתי להבחין בהם, לא יכלתי להבחין ממה בדיוק הם נגרמים. עכשיו, המצב שונה לגמרי. כל החזרה נשמעת כאילו היא מנוגנת מרמקול בעוצמה ברורה מאוד, כל החזרה מגיע ממקור נקודתי מאוד. למעשה, נקודתי כל כך, שכל שינוי קטן במיקום לוחות הסונקסים (או כרית אפילו) בחדר יכולה להישמע בקלות. וההבדלים, עצומים! יכולת המיקום של הכלים בעומק ובמרחב השתפרה פלאים גם כן. פשוט לא להאמין!
עכשיו אני בבעיה
ולמוסר ההשכל. אם אתה רוצים לשפר את כישורי ההאזנה שלכם, אוזניות הן פיתרון מעולה (בתנאי שהן אוזניות טובות, ושלא מגזימים בעוצמה. זה מאוד מסוכן!). מצד שני, אם אין לכם את הכסף למלא את החדר בפתרונות אקוסטיים שונים, כנראה שלא כדאי לכם להיכנס לזה
אשמח לשמוע ניסיון דומה של אנשים אחרים בפורום, או סתם הערות/הארות שיש למישהו