תגובות למאמר: משחקי רשת. לא מה שחשבתם - העתיד
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
מבחינת חברות התוכנה זה נראה כמו גן עדן.
עדכון אחד למקום אחד פותר את כל בעיות התאימות, אין צורך לתמוך בכל הגרסאות אלא רק בזו הנמצאת בענן.
האיום מפני הורדת תוכנות לא חוקית יוסר לגמרי (הוא בטח יוחלף באיום אחר, אבל דיה לצרה בשעתה).
מבחינת המשתמשים, אני יכול לדבר בשם עצמי, אני לא מוכן לאחסן את המידע שלי בענן כלשהו, יכול להיות שזה מחסום פסיכולוגי, אבל עדיין קשה לחשוב על זה.
אולי בעתיד כשהדבר הזה יתממש (אם הוא יתממש), זה יראה לי אחרת.
עוד משהו שצריך לחשוב עליו זה הגדילה המשמעותית ברוחב הפס שנצטרך לשם כך.
עדכון אחד למקום אחד פותר את כל בעיות התאימות, אין צורך לתמוך בכל הגרסאות אלא רק בזו הנמצאת בענן.
האיום מפני הורדת תוכנות לא חוקית יוסר לגמרי (הוא בטח יוחלף באיום אחר, אבל דיה לצרה בשעתה).
מבחינת המשתמשים, אני יכול לדבר בשם עצמי, אני לא מוכן לאחסן את המידע שלי בענן כלשהו, יכול להיות שזה מחסום פסיכולוגי, אבל עדיין קשה לחשוב על זה.
עוד משהו שצריך לחשוב עליו זה הגדילה המשמעותית ברוחב הפס שנצטרך לשם כך.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
מרשים מאוד.
מעניין עד כמה זה יחליף רכישת קונסולות.
תמיד יהיו דברים שניתן לעשות יותר טוב (יותר מהר, בעצם) עם חישוב מקומי. השאלה איזה אחוז מהמשחקים ישבו על הקצה הזה.
אני מניח שבמשחקים שרגישים יותר לפעולת המשתמש, זמן התקשורת round trip לשרת, יפגע בחוויה.
אלי,
cloud computing נהפך לbuzzword פופולארי בשנתיים האחרונות, אבל גם השימוש של OnLive וגם השימוש שלך בפסקאות הראשונות, זה לא באמת cloud computing.
זה שמסמכים ואף אפליקציות רצות בשרתים מרוחקים זה כבר קיים יותר מ10 שנים (והרבה לפני שטבעו את המונח). דוגמאות: ג'ימייל וכל אימייל וובי אחר, כל שירותי אלבומי התמונות, Google Docs, Zoho ועוד הרבה.
cloud computing, זה כשהופכים את תשתית המחשוב עצמה לשירות אינטרנטי שבו חוות ענק מספקות (על ידי וירטואליזציה) שרתים וירטואלים להשכרה. לדוגמא Amazon EC2 ו Rackspace Cloud . למשתמש הקצה אין אינטראקציה ישירה עם cloud computing.
OnLive מריצים את המשחקים אצלם על חומרה ייעודית שלהם. דווקא נראה לי שהם לא יכולים לנצל cloud computing בדיוק בגלל השימוש בחומרה ייעודית.
מעניין עד כמה זה יחליף רכישת קונסולות.
תמיד יהיו דברים שניתן לעשות יותר טוב (יותר מהר, בעצם) עם חישוב מקומי. השאלה איזה אחוז מהמשחקים ישבו על הקצה הזה.
אני מניח שבמשחקים שרגישים יותר לפעולת המשתמש, זמן התקשורת round trip לשרת, יפגע בחוויה.
אלי,
cloud computing נהפך לbuzzword פופולארי בשנתיים האחרונות, אבל גם השימוש של OnLive וגם השימוש שלך בפסקאות הראשונות, זה לא באמת cloud computing.
זה שמסמכים ואף אפליקציות רצות בשרתים מרוחקים זה כבר קיים יותר מ10 שנים (והרבה לפני שטבעו את המונח). דוגמאות: ג'ימייל וכל אימייל וובי אחר, כל שירותי אלבומי התמונות, Google Docs, Zoho ועוד הרבה.
cloud computing, זה כשהופכים את תשתית המחשוב עצמה לשירות אינטרנטי שבו חוות ענק מספקות (על ידי וירטואליזציה) שרתים וירטואלים להשכרה. לדוגמא Amazon EC2 ו Rackspace Cloud . למשתמש הקצה אין אינטראקציה ישירה עם cloud computing.
OnLive מריצים את המשחקים אצלם על חומרה ייעודית שלהם. דווקא נראה לי שהם לא יכולים לנצל cloud computing בדיוק בגלל השימוש בחומרה ייעודית.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 17/01/2010 19:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
מרטין,
זה בדיוק אותו דבר, רק לוקח את זה לדור הבא. כאן הם מראים לא רק את הטכנולוגיה הנדרשת לביצוע החיבור, אלא את העבודה שנדרשת לצורך הכיווץ וכו'.
בהוט הם מוגבלים לממיר הקיים. כאן הם מדברים על קופסא עם יכולות BT, אודיו, וידאו, ומחברי קונסולות שונים.
moco,
זה בדיוק המהות של CLOUD COMPUTING. הרעיון הוא להעביר כל דבר שאתה לא יכול או לא רוצה לעשות מקומית לשרת ברשת.
זה בדיוק אותו דבר, רק לוקח את זה לדור הבא. כאן הם מראים לא רק את הטכנולוגיה הנדרשת לביצוע החיבור, אלא את העבודה שנדרשת לצורך הכיווץ וכו'.
בהוט הם מוגבלים לממיר הקיים. כאן הם מדברים על קופסא עם יכולות BT, אודיו, וידאו, ומחברי קונסולות שונים.
moco,
זה בדיוק המהות של CLOUD COMPUTING. הרעיון הוא להעביר כל דבר שאתה לא יכול או לא רוצה לעשות מקומית לשרת ברשת.
אתה טועהoferlaor כתב: moco,
זה בדיוק המהות של CLOUD COMPUTING. הרעיון הוא להעביר כל דבר שאתה לא יכול או לא רוצה לעשות מקומית לשרת ברשת....
cloud computing זה לא העברה של חישוב מהמחשב האישי לשרת, שזה כמו שציינתי, רעיון שמתבצע כבר שנים רבות וזה מה שOnLive עושים.
cloud computing, זה העברה של חישוב מהשרת (הפרטי או הco-located) אל שרת וירטואלי שמסופק על ידי גוף שלישי, כגון אמזון. cloud computing זה פתרון ברמת הIT ויתרונו הגדול זה בנושא הסקלאביליות והגמישות. זה תחום הרבה יותר חדש שהתחיל, למיטב ידיעתי, עם Amazon EC2., לפני כשנתיים או שלוש.
http://searchcloudcomputing.techtarget. ... 81,00.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_computing
משה
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73275
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
בדיוק. זה פתרון שנראה מאולץ על ידי התעשייה לנוחות/לצרכים שלהם ולא לצורכי המשתמשים. אני אישית לא מכיר הרבה חברות (או אנשיפ פרטיים)שיסכימו לארח את כל המידע שלהם על שרת מרוחק שלא שייך להם - המחסום הפסיכולוגי גדול מידיי לדעתי (אבטחת מידע, אמינות הגיבוי וכו).theAman כתב:מבחינת חברות התוכנה זה נראה כמו גן עדן.
עוד משהו שצריך לחשוב עליו זה הגדילה המשמעותית ברוחב הפס שנצטרך לשם כך....
לגבי ה ONLIVE הזה, זה צץ כבר לפני מעל לשנה ועד היום לא רואים שום התקדמות חוץ מהכרזות ודיבורים. עד שלא אראה מוצר קצה אני לא אאמין שהקונסולות ברות החלפה. ומי שמשווה את זה למה שיש להוט כיום לא ממש מבין על מה מדובר, השירות שיש להוט כיום הוא 3 דורות אחורה מבחינת רמת המשחקים לעומת משחקי קונסולה כיום.
איזה מידע רגיש יכול להיות קשור למשחקים הללו?theAman כתב:מבחינת חברות התוכנה זה נראה כמו גן עדן.
אבי, מכיוון שאני יודע שאתה משתמש בג'ימייל, אז זה עוד יותר תמוה. אני מניח שהאימיילים שלך עלולים להכיל מידע אישי יותר רגיש מהscore שלך במשחק כלשהו
משה
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
לא התכוונתי למשחקים, אלא דווקא לחלקה הראשון של הכתבה על כל עניין הענן.moco כתב:איזה מידע רגיש יכול להיות קשור למשחקים הללו?theAman כתב:מבחינת חברות התוכנה זה נראה כמו גן עדן.
אבי, מכיוון שאני יודע שאתה משתמש בג'ימייל, אז זה עוד יותר תמוה. אני מניח שהאימיילים שלך עלולים להכיל מידע אישי יותר רגיש מהscore שלך במשחק כלשהו...
אני יודע מה תגיד (כבר התחלת לומר) יש לי ג'ימייל, ויש לי חשבון בנק שאני נכנס אליו דרך הרשת ועוד לא מעט שירותים שעוברים דרך הרשת, והתרגלתי/נו לכך.
אבל ישנם לא מעט דברים שאני לא מעביר ברשת, כמו כל מיני מסמכים וקבצים שאני לא רוצה שתהיה לכל העולם ואחותו גישה אליהם.
אני גם לא מעביר אותם במייל אלא ב-DOK או דיסק נייד, בחשבון הבנק שלי אין הרשאות להעברת כספים או לכל מיני פעולות, אלא רק לבירור מצב. אם אני צריך משהו מהבנק, יש לי את הנייד של הפקידה שמטפלת בי ואני עובד מולה.
אני בהחלט מסכים שכל העניין הוא בעיקרו מחסום פסיכולוגי וכמו שהתרגלנו לתת כרטיס אשראי ברשת ולשלוח מיילים (גם חסויים), אנחנו בסופו של דבר נתרגל גם לזה.
אני עכשיו לא נמצא בפאזה הזו.
בקשר לסרטונים, עוד לא יצא לי לראות אותם (אני לא מצליח למצוא יותר מ-15 דקות פנויות רצופות בימים האחרונים
מתנצל על ה off topic, אבל הדוגמא של הבנק לא דוגמא טובה לכל העיניין. הרי עם בנקים אנחנו עושים דבר הרבה יותר קריטי מאשר לתת להם מידע (ולדאוג מי עוד יכול לראות אותו, בנוסף לאלפי עובדי הבנק
).
אנחנו לא פחות מנותנים לבנק את הכסף עצמו, שתסכים איתי, זה נושא הרבה יותר רגיש מאשר רק המידע של מה הוא סכום הכסף.
אנחנו לא פחות מנותנים לבנק את הכסף עצמו, שתסכים איתי, זה נושא הרבה יותר רגיש מאשר רק המידע של מה הוא סכום הכסף.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 18/01/2010 23:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
הבעיה במשחק על שרת מרוחק הוא העיכוב שנוצר מרגע שהתמונה עוזבת את השרת ועד להגעת תגובת השחקן חזרה לשרת.
על פניו נראה שהעיכוב יהיה ארוך מדי בשביל משחקים הדורשים תגובות מהירות, כיוון שבנוסף לעיבוד שנעשה בשרת (שנניח שהוא זניח כי זה שרת חזק מאוד), הוא גם מורכב מהדחיסה והפריסה של הוידאו והאודיו, וגם במעבר של הנתונים מהשרת אל השחקן וחזרה.
האם יש פתרון נראה לעין שמתגבר על המכשולים הללו?
על פניו נראה שהעיכוב יהיה ארוך מדי בשביל משחקים הדורשים תגובות מהירות, כיוון שבנוסף לעיבוד שנעשה בשרת (שנניח שהוא זניח כי זה שרת חזק מאוד), הוא גם מורכב מהדחיסה והפריסה של הוידאו והאודיו, וגם במעבר של הנתונים מהשרת אל השחקן וחזרה.
האם יש פתרון נראה לעין שמתגבר על המכשולים הללו?
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
המכשיר התחיל להימכר ב-99$ והנה ביקורת ראשונית:
http://www.engadget.com/2010/11/18/onli ... -hands-on/
http://www.engadget.com/2010/11/18/onli ... -hands-on/