בעיות עם הסאב PSW110
כזכור לכם לא מזמן רכשתי מערכת קולנוע ביתית קומפלט, הכוללת רסיבר אונקיו 607, רמקולים מוניטור 30 , סנטר CS1 וסאב PSW110 של פולק אאודיו.
היות והסאב שקיבלתי לא היה חדש (כפי שנוכחתי כשפתחתי אותו) הוחלף לי בסאב אחר שלא הפסיק לצלצל "בפעמוני כנסיה" כל פעם שהיה צליל באס חזק.
פניתי ליבואן שהחליף לי את הסאב לאחד אחר וגם הנ"ל סובל מאותם רעשים מתחתיים הנשמעים כמו פחית קולה שמשתוללת בתוך הבאס כשיש מכות של באסים חזקים. היבואן טען שהבעיה היא מההגדרות שלי ומהמערכת והמליץ לי לחבר לRCA של ה L/R במקום ל LFE. עשיתי זאת ודבר לא השתנה - אותו הדבר!
המצב הוא כזה שאם עוברים קצת את ה 50% ווליום של הסאב, אז הסאב כבר לא נקי כשיש באסים חזקים ואם עוברים עוד קצת אז צצים אותם צילצולים מתכתיים.
ישנם שני אפשרויות:
1. שהמגבר לא מסנן את LPF כמו שצרים ואז מגיעים צלילים גבוהים לסאב שגורמים לממברנה להשתולל ולעשות את אותם צלילים מתכתיים.
2. משהו לקוי בסאב. זה יכול להיות מערך ההגברה שלו או משהו רופף בפנים.
הבדיקה שעשיתי כאשר חיברתי את ה LFE מהמגבר לכניסות L/R של הסאב למעשה גרמה לכך שהאות עברה דרך ה LPF של הסאב מה שלא פתר את הבעיה, כך שזה על פניו נראה הזה הסאב.
חשבתי לחבר את ה L/R של הסאב ליציאות L/R של המערכת ולראות אם הבעיה בעינה עומדת.
בשורה התחתונה, אני מבואס רצח , הסאב מפיק צלילים לא נקיים כשעוברים את ה 50% ווליום ואין לי אפשרות להרים ווליום ולהנות מהסאב כמו שאני רוצה.
היבואן מתעקש שזה נורמלי ו/או שזה מהמגבר ו/או שזה לא יתכן ששני סאבים שסיפק לי סובלים מאותה הבעיה.
אשמח לשמוע את דעתכם ו/או לקבל את עצתכם בנושא.
היות והסאב שקיבלתי לא היה חדש (כפי שנוכחתי כשפתחתי אותו) הוחלף לי בסאב אחר שלא הפסיק לצלצל "בפעמוני כנסיה" כל פעם שהיה צליל באס חזק.
פניתי ליבואן שהחליף לי את הסאב לאחד אחר וגם הנ"ל סובל מאותם רעשים מתחתיים הנשמעים כמו פחית קולה שמשתוללת בתוך הבאס כשיש מכות של באסים חזקים. היבואן טען שהבעיה היא מההגדרות שלי ומהמערכת והמליץ לי לחבר לRCA של ה L/R במקום ל LFE. עשיתי זאת ודבר לא השתנה - אותו הדבר!
המצב הוא כזה שאם עוברים קצת את ה 50% ווליום של הסאב, אז הסאב כבר לא נקי כשיש באסים חזקים ואם עוברים עוד קצת אז צצים אותם צילצולים מתכתיים.
ישנם שני אפשרויות:
1. שהמגבר לא מסנן את LPF כמו שצרים ואז מגיעים צלילים גבוהים לסאב שגורמים לממברנה להשתולל ולעשות את אותם צלילים מתכתיים.
2. משהו לקוי בסאב. זה יכול להיות מערך ההגברה שלו או משהו רופף בפנים.
הבדיקה שעשיתי כאשר חיברתי את ה LFE מהמגבר לכניסות L/R של הסאב למעשה גרמה לכך שהאות עברה דרך ה LPF של הסאב מה שלא פתר את הבעיה, כך שזה על פניו נראה הזה הסאב.
חשבתי לחבר את ה L/R של הסאב ליציאות L/R של המערכת ולראות אם הבעיה בעינה עומדת.
בשורה התחתונה, אני מבואס רצח , הסאב מפיק צלילים לא נקיים כשעוברים את ה 50% ווליום ואין לי אפשרות להרים ווליום ולהנות מהסאב כמו שאני רוצה.
היבואן מתעקש שזה נורמלי ו/או שזה מהמגבר ו/או שזה לא יתכן ששני סאבים שסיפק לי סובלים מאותה הבעיה.
אשמח לשמוע את דעתכם ו/או לקבל את עצתכם בנושא.
לא נראה לי שמישהו מהחנות יגיע אליי על מנת לבדוק את הבעיה.ארז_וחני כתב:איפה קנית?
כאן החנות אמורה לסייע לך.
אתה יכול לדבר עם החנות ולבקש שמישהו יגיע אליך וישמע בעצמו את הבעיה?
זה מאוד יכול לעזור לך בהתנהלות שלך מול היבואן.
זה אחד מהערכים המוספים של קנייה בחנות מתמחה.
ארז...
אני מצידי גם לא חשבתי לבקש דבר כזה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
ב607 יש כיוון EQ פנימי והגדרות סאונד מתקדמות עבור השליחה של תדרים נמוכים לרמקולים הקדמיים ולסאב.
בלי קשר לזה, הקרוס של הסאב מגיע עד 160 הרץ ונחתך, יכול להיות שהבורר תקול או שהמעגל תקול ולכן הוא מוציא לך תדרים ש"עוקפים" את הקרוס.
תנסה לאפס את ההגדרות של הרסיבר, לכוון מחדש ולנסות מחדש.
אם אתה יודע איך, תיצור לך במחשב קבצים של צליל תדר מסויים, תנתק את שאר הרמקולים ותפעיל את הדיסק, מיד אתה תראה מי מזייף.
בלי קשר לזה, הקרוס של הסאב מגיע עד 160 הרץ ונחתך, יכול להיות שהבורר תקול או שהמעגל תקול ולכן הוא מוציא לך תדרים ש"עוקפים" את הקרוס.
אם אתה יודע איך, תיצור לך במחשב קבצים של צליל תדר מסויים, תנתק את שאר הרמקולים ותפעיל את הדיסק, מיד אתה תראה מי מזייף.
זה בדיקה שאפשר לעשות בשניה אם יש SCOPE...(חבל שהחזרתי אותו). בכל מקרה, הרעיון של ליצור קובץ הוא באמת גדול.JEXY כתב:ב607 יש כיוון EQ פנימי והגדרות סאונד מתקדמות עבור השליחה של תדרים נמוכים לרמקולים הקדמיים ולסאב.
אם אתה יודע איך, תיצור לך במחשב קבצים של צליל תדר מסויים, תנתק את שאר הרמקולים ותפעיל את הדיסק, מיד אתה תראה מי מזייף....
מההגדרות של ה 607 תדר החיתוך המקסימלי שאפשר לבחור הוא 120 לא 160. הגדרתי אותו על 80 (לפי המלצת היצרן) כך שרק התדרים הנמוכים באמת צריכים להגיע לסאב.
לגבי ההגדרות של המכשיר השתמשתי בכיוון האוטומטי, באמצעות המיקרופון. לא נראה לי שמדובר בהגדרות המכשיר, היות ואם הLPF מכוון ל80HZ אז לא אמורים להגיע צלילים גבוהים לסאב. בכל זאת מחר אעבור על החוברת של המכשיר ולברר אם יש משהו שפיספסתי.
כפי שציינתי בתגובה הקודמת שלי, ביצעתי בדיקה נוספת על ידי חיבור ה LFE מהרסיבר ל L/R של הסאב כך שיעבור סינון נוסף דרך הLPF של הסאב ועדיין הבעיה הייתה קיימת.
XcalibEr - הרושם שאני מקבל מההסברים שלך זה שאתה פשוט "דורש" מהסאב יותר ממה שהוא יכול לתת והתוצאה
היא עיוותים ורעשים מכניים מהדרייבר עצמו שמתאמץ יותר מדי.
היא עיוותים ורעשים מכניים מהדרייבר עצמו שמתאמץ יותר מדי.
הסבר, פרט ונמק!HazooM כתב:XcalibEr - הרושם שאני מקבל מההסברים שלך זה שאתה פשוט "דורש" מהסאב יותר ממה שהוא יכול לתת והתוצאה
היא עיוותים ורעשים מכניים מהדרייבר עצמו שמתאמץ יותר מדי....
איך אני יכול "לדרוש" מהסאב יותר ממה שהוא יכול לתת?
זה לא שמדובר בסאב פסיבי שחיברתי למגבר עם הספק יותר גבוהה ממה שהוא מסוגל לתת. זהו סאב אקטיבי עם המגבר הפנימי שלו שתוכנן במיוחד עבורו על ידי החברה שבנתה אותו!
זה נשמע לך הגיוני שכבר ב60% (לערך) ווליום הוא מזייף? שלא לדבר מה קורה אם מטפסים כלפי מעלה בווליום.
האם זה נשמע לך הגיוני שהסאב יעשה רעשים של פעמוני כנסיה כשאני רוצה לשמוע קצת יותר סאב?
האמת לא תיארתי לעצמי שחנות תבוא לבדוק את המערכת בבית. אם יש חנויות כאלה, אז באמת שווה לקנות מהם.ארז_וחני כתב:איפה קנית ?XcalibEr כתב:התקשרתי אליהם ומבחינתם זה לא בא בחשבון להגיע אליי ולבדוק את הבעיה.ארז_וחני כתב:למה לא ?
אם קנית במקום רציני, זה הזמן שהם צריכים להוכיח את עצמם.
ארז......![]()
בדוכן בשוק ?
ארז...
בכל אופן, אני שוקל ברצינות לבטל את כל העיסקה!
zeev78 כתב:יש לי הרגשה שמשהו בכיוון של הרסיבר לא בסדר, תבדוק אם אופציית הbass management פועלת, כמו כן על איזה תדר מכוון הקרוס אובר, האם הוא תואם לתדר הנמוך שאליו מגיעים הרמקולים הקידמיים? תבדוק את הנושא ותחזור אלי....
באופן כללי אין יותר מידיי מה לשחק. ההגדרות הם פשוטות מאוד, במיוחד בסקציה של הבאס.
הLPF של הCROSSOVER עומד על 80HZ לפי המלצות היצרן של הסאב. הרמקולים.
קבל את ה SPEC של הרמקולים:
http://www.polkaudio.com/homeaudio/spec ... tor30/[url][/url]
תווך התגובה של הרמקולים: 55Hz - 25kHz
קבל את ה SPEC של הסאב:
http://reviews.cnet.com/subwoofers/polk ... 00048.html[/url] תווך התגובה שלו: 32 - 250 Hz כך שההגד ... AUDYSSEY.
יש חנויות שאתה ממליץ עליהם?ארז_וחני כתב:אם אתה יכול לבטל את העסקה - מומלץ.
לאחר מכן תוכל לגשת לחנות מתמחה ואז תכיר גם אתה מה זה שירות אמיתי ומה זה תמיכה בלקוח לאחר המכירה.
ארז...
אשמח לקבל מקום/ות שיש להם חדר אודיו שבו אוכל לשמוע רמקולים ושיש להם גישה לכיסא גלגלים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ה-607 לא מווסת את כל התדרים? כלומר הAUDISSY? כי בLX70 זה עושה את זה וקצת מנחית את הסאב - אבל אני בד"כ נוטה להגביר אותו חזרה.
אקס - מה גודל החדר שלך? אולי הסאב הזה קטן עליו? לי יש את הPSW12 ועכשיו שעברתי לחדר יותר קטן הוא מרגיש הרבה יותר הדוק.
אני אבדוק בבית על כמה הווליום מכוון. -
לי נשמע שHAZOOM צודק - שאתה סתם מגביר יתר על המידה.
אקס - מה גודל החדר שלך? אולי הסאב הזה קטן עליו? לי יש את הPSW12 ועכשיו שעברתי לחדר יותר קטן הוא מרגיש הרבה יותר הדוק.
אני אבדוק בבית על כמה הווליום מכוון. -
לי נשמע שHAZOOM צודק - שאתה סתם מגביר יתר על המידה.