שאלות בקשר לחיבור כבלים Opt/Coax

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
MOTIX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

יש לי רמקולים של לוג'יטק Z-5500 וכרטיס קול 7.1 של גיגהבייט. אני רוצה לחבר את המערכת דרך SPDIF שזה ה-Opt/Coax לפי מה שהבנתי.
השאלה היא מה יותר טוב? Opt או Coax מה יותר איכותי? האם כדאי לקנות כבלים כאלה בכלל? הם יותר טובים מה3 בננות האם האיכות של הסראונד תשתפר?
האם יש חברה טובה של כבלים כאלה שאתם יכולים להמליץ עליה?

בנוסף, במערכת יש לי אופציה לשחק עם הווליום של הסנטר, הבאס, ושל הרמקולים האחוריים. האם יש תוכנה למחשב שיכולה לשלוט גם על הווליום של הרמקולים הקדמיים? (יש חיבור שהוא רק של הרמקולים הקדמיים, אבל במערכת אי אפשר לשלוט על הווליום שלהם). אם כן, אשמח לקבל שם של תוכנה כזאת.

אשמח לקבל תשובות,
תודה
מוטי

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

אין הבדל מהותי בין סיב אופטי

שליחה #2 

לבין כבל קואקסיאלי שניהם ,מעבירים את האות בצורה דיגיטלית,איכותית הרבה יותר מאשר הבננות האנאלוגיות,מעבר לכך בסיב/קואקס אתה מעביר מספר ערוצים (5,6,7) באמצעות כבל אחד ,מה שניתן לביצוע בצורה אנלוגית ע"י 5,6,7 כבלים אנלוגיים במידה והרסיבר שלך כולל תמיכה בנושא .
שוב מומלץ על כבל סביר במחיר ,לא זול מדי ולא יקר בסביביות 100 - 200 ש"ח,אלא אם כן תאמר לי שהציוד שלך הוא ציוד HIGH END .
קיימים כרטיסי קול מקצועיים שניתן באמצעות התוכנה שלהם לשלוט על עוצמות הווליום+פרמטרים נוספים ,אך ניתן לביצוע גם ע"י הגדרות ברסיבר עצמו .

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #3 

MOTIX כתב:יש לי רמקולים של לוג'יטק Z-5500 וכרטיס קול 7.1 של גיגהבייט. אני רוצה לחבר את המערכת דרך SPDIF שזה ה-Opt/Coax לפי מה שהבנתי.
השאלה היא מה יותר טוב? Opt או Coax מה יותר איכותי? האם כדאי לקנות כבלים כאלה בכלל? הם יותר טובים מה3 בננות האם האיכות של הסראונד תשתפר?
האם יש חברה טובה של כבלים כאלה שאתם יכולים להמליץ עליה?

בנוסף, במערכת יש לי אופציה לשחק עם הווליום של הסנטר, הבאס, ושל הרמקולים האחוריים. האם יש תוכנה למחשב שיכולה לשלוט גם על הווליום של הרמקולים הקדמיים? (יש חיבור שהוא רק של הרמקולים הקדמיים, אבל במערכת אי אפשר לשלוט על הווליום שלהם). אם כן, אשמח לקבל שם של תוכנה כזאת.

אשמח לקבל תשובות,
תודה
מוטי
...
הכבל הקואקס יותר טוב באופן כללי. הוא מחזיק זמן רב מעמד ועמיד בפני כיפופים ופיתולים יותר מאשר כבל אופטי.
גם בסאונד יש יתרון ברור בתחום התדרים הנמוכים. אני מציע לך לגשת לניופאן עודפים בבית יהושוע, יש להם כבלים של אודיו קווסט במחירים זולים, תוכל לקנות שם כבל קואקס איכותי מאוד במחיר מצחיק יחסית.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

אם יש הבדל באיכות השמע בין אופטי לקואקסיאלי זה בטח לא בגלל הכבל או החיבור אלא בגלל שיצרן הציוד החליט לעגל פינות ברכיבים הממירים חזרה לאות חשמלי, ב DAC או בהגברה. האות מועבר בשני המקרים באותו פרוטוקול.

כבל קואקסיאלי אפשר להכין לבד או להשתמש באחד מכבלי הווידאו ל composite שזרוקים בכל בית. גם כאן פרוטוקול ה S/PDIF אחראי לכך שהאות יועבר בשלמותו ללא קשר למדיה הפיזית שדרכה הוא מועבר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #5 

לפי הידוע לי, כבל אופטי פחות רגיש להפרעות/ השראות.

ארז

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

זה באמת נכון אבל גם כבלים קואקסיאלים מאוד עמידים להפרעות כך שזה יתרון שנשמר בתחום התיאורטי, הצרה עם כבלים אופטיים היא שהמחבר לא ננעל במקום וכל תזוזה קטנה גורמת לשיחרורו. אני אישית מעדיף להשתמש בקואקס מסיבה זו בלבד.

MOTIX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה על התגובות, חברים!
אני כנראה אקנה את הכבל קואקס מאותה סיבה ש Catskinner ציין.

אתם לא מכירים תוכנה שיכולה להרים ולהוריד ווליום של כל רמקול ב5.1?
קניתי לפני חודשיים מחשב ב9K ואין לי אופציה לקנות עכשיו גם כרטיס קול.

ושאלה נוספת, שיניתי בהגדרות של הכרטיס קול את הפורמט ל
24 BIT 192000 HZ STUDIO QUALITY
האם זה טוב?
זו האופציה האחרונה שיש שם. יש למטה גם 16 ביט ועוד.

MOTIX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

פלייז תענו לי על השאלה של ההגדרות
שיניתי בהגדרות של הכרטיס קול את הפורמט ל
24 BIT 192000 HZ STUDIO QUALITY
האם זה טוב?
זו האופציה האחרונה שיש שם. יש למטה גם 16 ביט ועוד.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

אתה תמצא את התשובות לשאלות שלך במדריך החיבור של HTPC לרסיבר קולנוע ביתי. הקישור למדריך נמצא בדביקים של פורום HTPC

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”