יש הבדל בין כבל HDMI יקר לזול?
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
כבל ב150 ש"ח הוא ככל הנראה ממותג. ישנם כבלים קצרים, למרות ש 60 ס"מ נשמע לי קצר מאוד. אני חושב שהכבל הכי קצר שיש לי הוא באורך מטר, אבל אני לא זוכר מאיפה השגתי אותו.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
הכבל הכי קצר שראיתי הוא זה - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.31737
חבר שלי קנה אותו ועובד לו בסדר גמור.
חבר שלי קנה אותו ועובד לו בסדר גמור.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
במרחקים קצרים אין שום הבדל - רכוש את הכבל הכי זול שתמצא ושלום על ישראל.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אני לא מבין למה אנשים מדברים על אורך הכבל. מדובר באות דיגיטלי, לא אנלוגי. הוא לא מאבד איכות לאורך הכבל. או שיהיה אות, או שלא יהיה אות. אין באמצע.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78876
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
בוודאי שיש הבדל בין כבל HDMI יקר לזול - המחיר!
malcontent,
לא מדוייק. מדובר על כבלים שאמורים להעביר נתונים בקצבים מאוד גבוהים. ככל שהכבל ארוך יותר נוצרות יותר תופעות לוואי של חדירת רעשים, תמסורת ו-CROSS TALK. ככל שהכבלים נבדקים טוב יותר (זה לאו דווקא אומר יקרים יותר, אבל בפועל זה בד"כ נכון) ומיוצרים טוב יותר, כך הם עמידים יותר כנגד רעשים ובעיקר מתמודדים טוב יותר עם CROSS TALK.
malcontent,
לא מדוייק. מדובר על כבלים שאמורים להעביר נתונים בקצבים מאוד גבוהים. ככל שהכבל ארוך יותר נוצרות יותר תופעות לוואי של חדירת רעשים, תמסורת ו-CROSS TALK. ככל שהכבלים נבדקים טוב יותר (זה לאו דווקא אומר יקרים יותר, אבל בפועל זה בד"כ נכון) ומיוצרים טוב יותר, כך הם עמידים יותר כנגד רעשים ובעיקר מתמודדים טוב יותר עם CROSS TALK.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
Malcontent,
בהמשך למה שעופר אמר, אם מדובר על כבל באורך של עד 5 מטרים אז באמת שאין חשיבות לאיכות/יצרן המחבר.
מצד שני, מעל 5 מטרים כדי כבר לבחור בכבל איכותי של יצרן מוכר.
אגב, הנתונים הנ"ל הם לא פרי דמיוני אלא הגיעו מתוך ניסוי מעבדה מוכח המפורסם ברשת.
בהמשך למה שעופר אמר, אם מדובר על כבל באורך של עד 5 מטרים אז באמת שאין חשיבות לאיכות/יצרן המחבר.
מצד שני, מעל 5 מטרים כדי כבר לבחור בכבל איכותי של יצרן מוכר.
אגב, הנתונים הנ"ל הם לא פרי דמיוני אלא הגיעו מתוך ניסוי מעבדה מוכח המפורסם ברשת.