מה היחס בפעילות בין האלמנטים השונים ברמקול?
היי,
שאלה שקצת מטרידה אותי,
האם יש מצב שאלמנט מסויים ברמקול לא יעבוד כלל כלומר נניח בסוג מסויים של מוזיקה, האם יכול להיות שהטוויטר לא יכנס כלל לעבודה?
האם בהקלטות רגילות (מוסיקה רגילה, נניח dire straits) כל האלמנטים ברמקול עובדים באותה מידה?
שאלה שקצת מטרידה אותי,
האם יש מצב שאלמנט מסויים ברמקול לא יעבוד כלל כלומר נניח בסוג מסויים של מוזיקה, האם יכול להיות שהטוויטר לא יכנס כלל לעבודה?
האם בהקלטות רגילות (מוסיקה רגילה, נניח dire straits) כל האלמנטים ברמקול עובדים באותה מידה?
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
- AssafAviv
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 936
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
אין דבר כזה,
כל האלמנטים פועלים ... אך התחומים שהם מוציאים שונים.
על תפקיד החילוק אחראי הקרוס, שנמצא בתוך הרמקול, ומסנן תדרים לכל אלמנט ואלמנט בצורה מחושבת, כך שלבסוף הרמקול אמור לתת מענה לכל התדרים שהוא מסוגל להוציא.
כל האלמנטים פועלים ... אך התחומים שהם מוציאים שונים.
על תפקיד החילוק אחראי הקרוס, שנמצא בתוך הרמקול, ומסנן תדרים לכל אלמנט ואלמנט בצורה מחושבת, כך שלבסוף הרמקול אמור לתת מענה לכל התדרים שהוא מסוגל להוציא.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני שואל מבחינת התזוזה המכנית של הדרייברים.MartinHSabag כתב:אתה מדבר מבחינת עוצמה? מבחינת תזוזה פיזית? מביחנת הספק נצרך?...
לדוגמא, האם יש שירים מסויימים שבהם הטוויטר זז פחות מבשירים אחרים בצורה קיצונית.
אני אסביר, קחו שני שירים של אותה להקה, כאשר שני השירים דומים באופיים, האם יתכן שבשיר אחד הטוויטר יזוז בצורה יותר קיצונית מאשר בשיר האחר, באותה עוצמת הספק מהרסיבר. אני מדגיש שוב, שני השירים דומים מאוד באופיים (כמו כן, מיותר לציין, אותו זמר, אותם כלי נגינה כך שאופי המוזיקה דומה).
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
השאלה היא משום שאתה חושש שטוגן לך טוויטר ברמקול?
כןlogankungfu כתב:השאלה היא משום שאתה חושש שטוגן לך טוויטר ברמקול?...
יש לי המון שאלות על זה וכל פעם אני מנסה לתקוף זווית אחרת....
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יש פה כמה נושאים:
1. כמה חזק כל דרייבר ישמע כמובן תלוי בחומר המנוגן.
אם אתה מנגן חומר ללא באסים, אז הוופר יישמע מעט מאוד.
2. מה התפוקה של הרמקול בכל תדר תלוי בהיענות שלו. כלומר, לא כל רמקול מסוגל לרדת ל-20 הרץ למשל, אז גם אם תזין לו מידע בתדר הזה, הוא כנראה לא יצליח להשמיע אותו.
3. ע"מ להפיק אותה עוצמה נשמעת , אין צורך שהדרייבר יזוז באותה אמפליטודה. למען הגילוי הנאות, אני אף פעם לא ראיתי את הטוויטר שלי זז ואצלי הוא אחראי על כל התחום מעל 1750 הרץ.....
1. כמה חזק כל דרייבר ישמע כמובן תלוי בחומר המנוגן.
אם אתה מנגן חומר ללא באסים, אז הוופר יישמע מעט מאוד.
2. מה התפוקה של הרמקול בכל תדר תלוי בהיענות שלו. כלומר, לא כל רמקול מסוגל לרדת ל-20 הרץ למשל, אז גם אם תזין לו מידע בתדר הזה, הוא כנראה לא יצליח להשמיע אותו.
3. ע"מ להפיק אותה עוצמה נשמעת , אין צורך שהדרייבר יזוז באותה אמפליטודה. למען הגילוי הנאות, אני אף פעם לא ראיתי את הטוויטר שלי זז ואצלי הוא אחראי על כל התחום מעל 1750 הרץ.....