מומחים ממכון ויצמן פרצו את הצפנת ה-3G GSM
-
AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
המומחים ממכון ויצמן המתוארים באתרי הטכולוגיה (ואני מצטט)" the geniuses at Israel's Weizmann Institute of Science", הצליחו לפרוץ למערכת הנקראית KASUMI, מערכת זו היא בעצם אלגוריתם של 128 ביט A5/3 ומיושמת בכל רשתות ה-3G הקיימות.
לא רק שהם פרצו למערכת, הם גם עשו זאת בלא יותר משעתיים!!!
המערכת הזו נחשבה עד לא מזמן כקשה מאד לפריצה.
מיותר לציין שמטרת הפריצה היא כמובן לא לצרכים זדוניים, אלא למטרות מחקר וגילוי כשלים באבטחה.
מיותר לציין שמטרת הפריצה היא כמובן לא לצרכים זדוניים, אלא למטרות מחקר וגילוי כשלים באבטחה.
בוקר טוב אליהו ,כמו שנאמר גרמני פרסם לפני חודש את האלגוריתמם.theAman כתב:המומחים ממכון ויצמן המתוארים באתרי הטכולוגיה (ואני מצטט)" the geniuses at Israel's Weizmann Institute of Science", הצליחו לפרוץ למערכת הנקראית KASUMI, מערכת זו היא בעצם אלגוריתם של 128 ביט A5/3 ומיושמת בכל רשתות ה-3G הקיימות.
מיותר לציין שמטרת הפריצה היא כמובן לא לצרכים זדוניים, אלא למטרות מחקר וגילוי כשלים באבטחה....
-
AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אולי לא הבנת, אז אני אסביר.NEW_WAVE כתב:בוקר טוב אליהו ,כמו שנאמר גרמני פרסם לפני חודש את האלגוריתמם.theAman כתב:המומחים ממכון ויצמן המתוארים באתרי הטכולוגיה (ואני מצטט)" the geniuses at Israel's Weizmann Institute of Science", הצליחו לפרוץ למערכת הנקראית KASUMI, מערכת זו היא בעצם אלגוריתם של 128 ביט A5/3 ומיושמת בכל רשתות ה-3G הקיימות.
מיותר לציין שמטרת הפריצה היא כמובן לא לצרכים זדוניים, אלא למטרות מחקר וגילוי כשלים באבטחה.......
לפני כחודש פירסם אותו בחור גרמני את השטף המוביל לפריצת ה-GSM, שמוצפן במפתח של 64 ביט, מדובר קידוד ישן שמקורו בשנת 1988, ושמיושם במערכות ה-GSM.
הפריצה של הגאונים ממכון ויצמן היא של ה-3G-GSM שאמנם מבוססת על ה-GSM אבל במפתח של 128 ביט והקידוד הוא הרבה יותר עדכני, משנת 2007.
נכון שהפריצה הזו התבססה על הפריצה מלפני חודש, אבל מדובר במשהו אחר לגמרי.