מומחים ממכון ויצמן פרצו את הצפנת ה-3G GSM

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #1 

המומחים ממכון ויצמן המתוארים באתרי הטכולוגיה (ואני מצטט)" the geniuses at Israel's Weizmann Institute of Science", הצליחו לפרוץ למערכת הנקראית KASUMI, מערכת זו היא בעצם אלגוריתם של 128 ביט A5/3 ומיושמת בכל רשתות ה-3G הקיימות.
לא רק שהם פרצו למערכת, הם גם עשו זאת בלא יותר משעתיים!!!
המערכת הזו נחשבה עד לא מזמן כקשה מאד לפריצה.

מיותר לציין שמטרת הפריצה היא כמובן לא לצרכים זדוניים, אלא למטרות מחקר וגילוי כשלים באבטחה.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #2 

לא מזמן איזה האקר גרמני פרסם את האלגוריתם פריצה של GSM ועכשיו גם את זה פרצו? איזה יופי :lol:

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

theAman כתב:המומחים ממכון ויצמן המתוארים באתרי הטכולוגיה (ואני מצטט)" the geniuses at Israel's Weizmann Institute of Science", הצליחו לפרוץ למערכת הנקראית KASUMI, מערכת זו היא בעצם אלגוריתם של 128 ביט A5/3 ומיושמת בכל רשתות ה-3G הקיימות.

מיותר לציין שמטרת הפריצה היא כמובן לא לצרכים זדוניים, אלא למטרות מחקר וגילוי כשלים באבטחה.
...
בוקר טוב אליהו ,כמו שנאמר גרמני פרסם לפני חודש את האלגוריתמם.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

NEW WAVE תקרא את מה שרשמתי.. ההאקר הגרמני לא פרסם את הפירצה של 5\3 אלא את הפירצה של 5\1 שזה של GSM והוא 64 ביט.

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #5 

NEW_WAVE כתב:
theAman כתב:המומחים ממכון ויצמן המתוארים באתרי הטכולוגיה (ואני מצטט)" the geniuses at Israel's Weizmann Institute of Science", הצליחו לפרוץ למערכת הנקראית KASUMI, מערכת זו היא בעצם אלגוריתם של 128 ביט A5/3 ומיושמת בכל רשתות ה-3G הקיימות.

...
בוקר טוב אליהו ,כמו שנאמר גרמני פרסם לפני חודש את האלגוריתמם.
...
אולי לא הבנת, אז אני אסביר.
לפני כחודש פירסם אותו בחור גרמני את השטף המוביל לפריצת ה-GSM, שמוצפן במפתח של 64 ביט, מדובר קידוד ישן שמקורו בשנת 1988, ושמיושם במערכות ה-GSM.
הפריצה של הגאונים ממכון ויצמן היא של ה-3G-GSM שאמנם מבוססת על ה-GSM אבל במפתח של 128 ביט והקידוד הוא הרבה יותר עדכני, משנת 2007.
נכון שהפריצה הזו התבססה על הפריצה מלפני חודש, אבל מדובר במשהו אחר לגמרי.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”