חיבור רמקולים KEF
שלום יש לי זוג רמקולים של חברת KEF דגם cresta 10
ואני מעוניין לחבר אותם לרסיבר שלי שהוא JVC דגם RX-5032V
לרמקולים יש 4 כניסות 2 בצבע אדום RL ו LF
וכנ"ל בצבע השחור
אשמח להדרכה איך לחבר אותם כי יש לי רק כבל אחד שיוצא מהמגבר אליהם..אדום ושחור
תודה
ניר
ואני מעוניין לחבר אותם לרסיבר שלי שהוא JVC דגם RX-5032V
לרמקולים יש 4 כניסות 2 בצבע אדום RL ו LF
וכנ"ל בצבע השחור
אשמח להדרכה איך לחבר אותם כי יש לי רק כבל אחד שיוצא מהמגבר אליהם..אדום ושחור
תודה
ניר
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מדובר על חיבורים המיועדים ל bi amp - אתה יכול לעשות חיפוש בפורום בנושא (bi amp או bi amping).
לגביך - בין שני החיבורים השחורים ובין שני האדומים אמור להיות מגשר (bridge) ממתכת, שלמעשה הופך כל זוג לחיבור יחיד.
אם אין מגשר - פשוט תיצור אחד עם חתיכת כבל רמקול / אטב מתכת (מהדק ניירות) מכופף בהתאם.
לגביך - בין שני החיבורים השחורים ובין שני האדומים אמור להיות מגשר (bridge) ממתכת, שלמעשה הופך כל זוג לחיבור יחיד.
אם אין מגשר - פשוט תיצור אחד עם חתיכת כבל רמקול / אטב מתכת (מהדק ניירות) מכופף בהתאם.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אם אתה מחבר רק זוג רמקולים בסטראו, ואתה פתוח לדברים חדשים, אתה יכול לעשות ניסוי מעניין...
להוציא את הגשר בין המחברים, לחבר את הכבל של FL ו FR לחלקו התחתון של המחברים (LF) ואת הSR ו SL לחלקו העליון של המחברים (HF)
את הרסיבר לכוון למצב פרולוג'יק, באפשרויות סאונד לכוון שאין רמקול סנטר ולשים מוזיקה או סרט...
אתה תשמע דברים מענינים.
אם אתה לא מעוניין, פשוט תגשר בין המחברים ותחבר את ה + למחבר האדום ואת - למחבר השחור.
ככה: http://www.ixbt.com/dvd/kef/cresta/c-10-back-big.jpg
להוציא את הגשר בין המחברים, לחבר את הכבל של FL ו FR לחלקו התחתון של המחברים (LF) ואת הSR ו SL לחלקו העליון של המחברים (HF)
את הרסיבר לכוון למצב פרולוג'יק, באפשרויות סאונד לכוון שאין רמקול סנטר ולשים מוזיקה או סרט...
אתה תשמע דברים מענינים.
אם אתה לא מעוניין, פשוט תגשר בין המחברים ותחבר את ה + למחבר האדום ואת - למחבר השחור.
ככה: http://www.ixbt.com/dvd/kef/cresta/c-10-back-big.jpg
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
כן.
האדומים הם חיבורי ה +, השחורים הם ה-.
ההפרדה היא בגלל שיש ברמקול רכיב בשם קרוס, המפצל למעשה את האות הנכנס לאלמנטים השונים (תדרים גבוהים לטוויטר, וכן הלאה).
אם חיפשת על המונח bi amp, בטח הבנת שזה מאפשר להפריד את התדרים בצורה מוחלטת (פיזית), ואם אינך מחבר את שני המגעים - אתה מקבל תוצאה משובשת לחלוטין (רק חלק מהאלמנטים עובדים, או משהו דומה - אני לא לגמרי בטוח מה איך הקרוס מושפע מהמצב שתיארת).
האדומים הם חיבורי ה +, השחורים הם ה-.
ההפרדה היא בגלל שיש ברמקול רכיב בשם קרוס, המפצל למעשה את האות הנכנס לאלמנטים השונים (תדרים גבוהים לטוויטר, וכן הלאה).
אם חיפשת על המונח bi amp, בטח הבנת שזה מאפשר להפריד את התדרים בצורה מוחלטת (פיזית), ואם אינך מחבר את שני המגעים - אתה מקבל תוצאה משובשת לחלוטין (רק חלק מהאלמנטים עובדים, או משהו דומה - אני לא לגמרי בטוח מה איך הקרוס מושפע מהמצב שתיארת).