תופעה מוזרה בASUS 4350
חברים שלום התקנתי אתמול במחשב כרטיס מסך חדש HD 4350 Silent ,כתחליף לכרטיס מסך המובנה .
בתחילה הכל היה תקין ,כולל ניגון סרטי בלו ריי ,אך בחלק מהסרטים החלה תופעה מוזרה ,כמו מין קושי של הכרטיס לרנדר את התמונה ,ואזורים מסוימים במסך הופיע כמו הבהוב או כתמים שאינם אחידים .חשבתי שאולי הדרייברים לא הכי עדכניים ,אך גם לאחר עדכון התופעה ממשיכה .אני מעריך שהכרטיס אינו תקול מכיוון שזה קורא רק בחלק מהסרטים .משהו ניתקל בתופעה כזו ,או מכיר פתרון ?
בתחילה הכל היה תקין ,כולל ניגון סרטי בלו ריי ,אך בחלק מהסרטים החלה תופעה מוזרה ,כמו מין קושי של הכרטיס לרנדר את התמונה ,ואזורים מסוימים במסך הופיע כמו הבהוב או כתמים שאינם אחידים .חשבתי שאולי הדרייברים לא הכי עדכניים ,אך גם לאחר עדכון התופעה ממשיכה .אני מעריך שהכרטיס אינו תקול מכיוון שזה קורא רק בחלק מהסרטים .משהו ניתקל בתופעה כזו ,או מכיר פתרון ?
ניסיתי לבדוק זאת ואפילו הפעלתי את המחשב עם מארז
פתוח ,אמנם הכרטיס הוא עם קרור פסיבי אך לפחות ככל שניתן היה להתרשם הוא לא התחמם,מה גם שאם להסתמך
על ה ASUS Smart Doctor ,הUTILITY המצורף לדרייברים של הכרטיס מצביע על טמפרטורה נמוכה ושאר המדדים גם כן תקינים .
על ה ASUS Smart Doctor ,הUTILITY המצורף לדרייברים של הכרטיס מצביע על טמפרטורה נמוכה ושאר המדדים גם כן תקינים .
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
אנשים פה משנים הרגלים בקצב של רציחות בארץ :S
נסה להפעיל או לבטל את אופציית האצת החומרה ולראות אם זה משנה לך משהו בתמונה.
אצלי למשל שאני מבטל האצה , יש רעידות שהתמונה זזה לצדדים ושיש האצה, התמונה חלק ואין טיפה רעידה.
אצלי למשל שאני מבטל האצה , יש רעידות שהתמונה זזה לצדדים ושיש האצה, התמונה חלק ואין טיפה רעידה.
את האמת אצלי באופן מוזר התופעה היא הפוכה ,כאשר אני משתמש בהאצה יש את התופעות שציינתי,אך אםstaticx כתב:אנשים פה משנים הרגלים בקצב של רציחות בארץ :S
אצלי למשל שאני מבטל האצה , יש רעידות שהתמונה זזה לצדדים ושיש האצה, התמונה חלק ואין טיפה רעידה....
אני מבטל ומשתמש בכוח המעבד התמונה חלקה (מה שמעלה בצורה משמעותית את משאבי המעבד),ניסיתי לשחק גם עם רזולציות ,או להשתמש במסך אחר - אך הריצודים וחוסר האחידות בתמונה ממשיכים .
טוב לאחר בדיקה מעמיקה שכללה
חיבור הכרטיס במחשב אחר ,הכולל WINDOWS 7 אשר לא שפרה את המצב ,ניסיתי ללכת לכיוון אחר
הסרתי את הDRIVER של היצרן ASUS ,והתקנתי את הATI CATALYST ישר מהאתר של AMD/ATI ,והפלא ופלא הבעיה הסתדרה אין יותר ריצודים כתמים ולא גימגומים - תמונה חלקה .
הסרתי את הDRIVER של היצרן ASUS ,והתקנתי את הATI CATALYST ישר מהאתר של AMD/ATI ,והפלא ופלא הבעיה הסתדרה אין יותר ריצודים כתמים ולא גימגומים - תמונה חלקה .
staticx תודה ,אבל על פניו ההגיון הפשוט
ולפחות כך היה לי נסיון עם כרטיסים של NVIDIA היצרן אמור לפתח DRIVER ים איכותיים ומתאימים יותר למוצרים שלו לא ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אם נחדד, הכוונה היא שעדיף להוריד דרייברים מיצרן הצ'יפסט ולא מיצרן הכרטיס.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
staticx,staticx כתב:אוי נו ברור
אף פעם לא להתקין מאתר החברה, אלא רק מאתר היצרן......
זה לרוב נכון אבל לא בצורה גורפת:
יש לי כרטיס Radeon ישן של Asus עם TV-IN.
כשעברתי לדרייברים של ATI בזמנו, הם גרמו לנפילות אז נשארתי עם המקוריים.
לאחר זמן, כשמשחקים חדשים הפסיקו לעבוד עם הדרייברים המקוריים, עברתי למעודכנים יותר של ATI ואז ה- TV-IN הפסיק לעבוד. ASUS הפסיקו לעדכן דרייברים.
לאחר הרבה התכתבויות עם ATI (שלא עזרו) מצאתי תוכנת טלוויזיה בודדת שעבדה עם הדרייברים - KTV.
בשלב מסוים הפסקתי לעדכן דרייברים מכיוון שכבר ברור שהכרטיס לא נתמך וכל עדכון עלול לשבור עוד יותר דברים.
אני למדתי מזה הרבה דברים, אבל אלה הרלוונטים לדיון:
1. צריך לנסות את כל האפשרויות עד שמרוצים (עד כמה שאפשר).
2. צריך להבין שזה הימור.