האם מומלץ לשלב 2 רמקולים רצפתיים ישנים יחסית עם סט חדש בשביל קולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני שוקל לרכוש RXV465 Yamaha, התקציב הוא עד 7K כולל רמקולים, ולכן אני שוקל אם לקנות סט קולנוע ביתי כמו ה-QUINET פה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=31839, או לשלב 2 רמקולים רצפתיים קדמיים שיש לי (JBL XTi 40 , היום מחוברים לדנון דו-ערוצי) עם זוג אחוריים, סאב, וסנטר.

ה-JBL נמצאים בתמונה:
תמונה

מה דעתכם?
אם אתם ממליצים על לשלב את הקדמיים, אנא המליצו על רמקולים אחוריים, סאב וסנטר במחיר סביר.

תודה

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

אם תצליח למצוא סנטר תואם לקידמיים שלך שווה לך להשאר איתם. זה יותר משתלם מלהחליף את כל הסט.

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

zeev78 כתב:אם תצליח למצוא סנטר תואם לקידמיים שלך שווה לך להשאר איתם. זה יותר משתלם מלהחליף את כל הסט.
...
מה כוונתך בסנטר תואם לקדמיים? אני לא יכול לרכוש כל סנטר?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

אתה יכול לקנות מה שאתה רוצה השאלה אם התוצאה תיהיה טובה או לא. תבדוק שירשורים אחרים ותראה שחפרו כבר הרבה בנושא הזה.אתה צריך לחפש את הסנטר JBL XTI 10 .

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

zeev78 כתב:אתה יכול לקנות מה שאתה רוצה השאלה אם התוצאה תיהיה טובה או לא. תבדוק שירשורים אחרים ותראה שחפרו כבר הרבה בנושא הזה.אתה צריך לחפש את הסנטר JBL XTI 10 .
...
הבנתי, תודה
מצאתי ביד 2, מחיר בין 1100 ל-1300

האם צריך גם להתאים את האחוריים?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

האחוריים פחות קריטיים אבל זה לא יזיק.
יש לך ביד 2 גם את הסאב מאותה סידרה במחיר סביר: tlx ps12
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 15/01/2010 22:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

zeev78 כתב:האחוריים פחות קריטיים אבל זה לא יזיק.
...
זאב, תודה
עזרת מאוד להבהיר לי כמה דברים שלא הבנתי

יהיה קשה להתאים את האחוריים לסדרה של JBL כי היא ישנה, אולי אני אקנה מדפיים של wharfedale וסאב סביר כלשהו

בכל מקרה, האם לדעתך המחירים עד יד 2 של הרמקול הזה (XTi 10) הם סבירים? ניסיתי למצוא מה היה המחיר שלו כחדש ולא מצאתי כלום (גם בארץ וגם בחו"ל)

האם נראה לך שהרסיבר של ימאהה וכל המערכת המדוברת יתנו תוצאה טובה, או שיש סיכוי שזה יסתבך עד מצב שאני אצטער שלא קניתי הכל חדש? בסך הכל יוצא שאני אשלם יותר משהייתי משלם על הרסיבר ו-QUINTET Klipsch (אחוריים, סאב, סנטר)

שוב תודה

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

השאלה היא האם אתה מרוצה מהרמקולים שלך או לא? הסט של קליפש מצויין ויעשה את העבודה כמו שצריך אבל שתרצה לשים מוזיקה ולשמוע סטריאו הוא יהיה פחות איכותי ממה שיש לך עכשיו. כמו כן אם תוסיף את הסאב שהצעתי לך יהיה לך יתרון משמעותי על פני הסאב של הסט ולכן לדעתי תקבל תוצאות יותר טובות עם הJBL, אם תחליט ללכת על מה שהצעתי תשתדל למצוא אחוריים מאותו סוג כדי שיהיה לך איזון טונאלי מושלם.

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

zeev78 כתב:השאלה היא האם אתה מרוצה מהרמקולים שלך או לא? הסט של קליפש מצויין ויעשה את העבודה כמו שצריך אבל שתרצה לשים מוזיקה ולשמוע סטריאו הוא יהיה פחות איכותי ממה שיש לך עכשיו. כמו כן אם תוסיף את הסאב שהצעתי לך יהיה לך יתרון משמעותי על פני הסאב של הסט ולכן לדעתי תקבל תוצאות יותר טובות עם הJBL, אם תחליט ללכת על מה שהצעתי תשתדל למצוא אחוריים מאותו סוג כדי שיהיה לך איזון טונאלי מושלם.
...
אילו אחוריים יש מאותו סוג? האם הכוונה לרצפתיים זהים שישמשו כאחוריים?
לגבי אם אני מרוצה - אני מאוד מרוצה מהם, הם אצלי כבר כ-7 שנים והם רמקולים מעולים, הפחד שלי הוא שהמערכת בכלליות לא תתן תוצאה טובה בסרטים למשל.

האם יש משמעות לכך שהסאב מאותה סדרה? דוקא סאב נראה לי שאעדיף לקנות חדש, קצת יותר מועד לפורענות מרמקולים לא?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #10 

אם אתה לא שומע מוזיקה רב-ערוצית, אז האחוריים ישמשו רק לצורך אפקטים בקולנוע ביתי וממש אין צורך בהתאמה לקדמיים. אם זה רק לקולנוע ביתי, עדיף רמקולים קווד-פולארים או בי-פולארים.
התאמה של הסנטר לקדמיים חשובה בהחלט.
גם סאב אפשר לרכוש מה שרוצים.

ארז

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

ארז_וחני כתב:אם אתה לא שומע מוזיקה רב-ערוצית, אז האחוריים ישמשו רק לצורך אפקטים בקולנוע ביתי וממש אין צורך בהתאמה לקדמיים. אם זה רק לקולנוע ביתי, עדיף רמקולים קווד-פולארים או בי-פולארים.
התאמה של הסנטר לקדמיים חשובה בהחלט.
גם סאב אפשר לרכוש מה שרוצים.

ארז
...
תודה ארז,
יכול להיות שלפעמים אשמע קצת מוזיקה רב-ערוצית, אבל ב-95% מהמקרים השימוש יהיה סרט

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

נראים מצויין השאלה האם אתה לא מעדיף רמקולים שיתאימו לכל מצב של שמע, כולל מוזיקה רב ערוצית. בק"ב הקליפש ירשימו, יש להם פיזור סאונד מרשים.

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

zeev78 כתב:נראים מצויין השאלה האם אתה לא מעדיף רמקולים שיתאימו לכל מצב של שמע, כולל מוזיקה רב ערוצית. בק"ב הקליפש ירשימו, יש להם פיזור סאונד מרשים.
...
הם גם מאוד זולים בארה"ב (140$!! לעומת 1600 ש"ח) ועוד שבועיים יש לי הזדמנות לקנות שם.
מאחר וקלנוע ביתי ישמש אותי ברוב המקרים, כל עוד מוזיקה רב ערוצית לא תישמע נוראי בגללם, אני יכול לקחת את הTradeoff.

עוד Klipsch רציניים יותר http://www.amazon.com/Klipsch-Reference ... gy_e_img_c
אגב יש גם את ה-Klipsch S-2 אבל הם עולים 400$ שזה מחיר שכבר מתקרב איכשהו למחיר בארץ שלהם.

JBL זולים http://www.amazon.com/JBL-L810CH-5-25-I ... 20&sr=1-25

יש כל כך הרבה אופציות... משגע

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

הL810 על הפנים, לא שווה להתקרב אליהם אפילו. אם כבר אתה הולך על סידרת הסטודיו תקנה את הרמקולים האלה: http://www.amazon.com/JBL-L820-Wall-Mou ... cp_e_0_img
מבחינת מחיר אם אתה לא מתכוון לנסות למצוא רמקוליים אחוריים מאותה סידרה הקליפש ב140 דולר נשמעים לי כדיל טוב.

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

zeev78 כתב:הL810 על הפנים, לא שווה להתקרב אליהם אפילו. אם כבר אתה הולך על סידרת הסטודיו תקנה את הרמקולים האלה: http://www.amazon.com/JBL-L820-Wall-Mou ... cp_e_0_img
מבחינת מחיר אם אתה לא מתכוון לנסות למצוא רמקוליים אחוריים מאותה סידרה הקליפש ב140 דולר נשמעים לי כדיל טוב.
...
http://www.amazon.com/Klipsch-Reference ... gy_e_img_c
עכשיו נשאר לבחור בין הקליפש של ה-140$ לאלו שבלינק (RS-42)
נראה לי שמצאתי גם סאב זול http://www.amazon.com/Klipsch-KSW-10-10 ... 604&sr=1-1 (בארץ הוא כמעט 2000!)

חוצמזה, האם לדעתך הימאהה 463 יתפקד איתם טוב? מכיוון שלא כל כך אפשרי לשמוע את כל המערכת שלי בחנות, חשוב לי לקנות משהו שיהיה קשה ליפול איתו. לא אכפת לי להשקיע עד 4000 ברסיבר כזה (גם 1909 של דנון ואונקיו למיניהם על הפרק)

שוב תודה, לא יודע מה הייתי עושה בלי הכוונה בים הזה

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

בנוסף לשאלות שלי למעלה (מצטער על הריבוי)
נראה לכם ש-1100-1300 זה מחיר הוגן ל-XTI 10 של JBL?

תודה

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

אתה צריך לקבל החלטה אם אתה מעוניין להשאיר את הרמקולים שלך או לא, אם כן תקנה קודם כל את הסנטר, דחוף (אחרי שבדקתה שהוא תקין) , אם הוא ימכר בסבירות גבוהה שיקח לך זמן למצוא עוד אחד. המחיר ביד 2 לא קבוע וניתן להתמקח בד"כ על המחיר, תציע 700 ותראה מה קורה (אבל לא בטלפון אלא במקום עם כסף ביד). הסאב התואם לסט שהצעתי יהיה יותר טוב מכל אופצייה אחרת בתקציב שלך ולדעתי אתה צריך ללכת עליו. לגבי רמקוליים אחוריים אני עדיין חושב שכדאי לך לקנות רמקולים תואמים, עדיף שלכולם יהיה סאונד זהה אחרת הוא לא ישמע הכי טוב במוזיקה רב ערוצית ולמרות שיהיו אנשים שיגידו שזה לא חשוב הנסיון שלי (שעלה לי הרבה מאוד כסף) אומר שזה כן משפר את היכולות של המערכת אם יש התאמה מלאה. לקחת רמקול אחר מבלי לנסות אותו קודם שווה ערך לזכייה בהגרלה ואני לא הייתי לוקח את הצאנ"ס הזה. אם אתה מתעקש על הקליפש קח בחשבון שבק"ב יש מצב שהוא יהיה טוב אבל במוזיקה שבה כל הערוצים עובדים במקביל הצליל שלו יהיה חד יותר מזה של הJBL וזה יפגע באיכות של הסאונד. לגבי הרסיבר, יש בסטריאו שופ רסיבר מצויין של פיוניר: VSX1018AH, שווה לך לבדוק אותו.

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

נרכש הסנטר
אני כנראה אקנה את הסאב של JBL ואת האחוריים של Klipsch מאמזון

תודה לכל העוזרים

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”