אני שוב פותח את הדיון בנושא DVB-T , כי זה פשוט לא נכון מה שאתם עושים
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
קראתי עכשיו במקרה בויקיפדיה (באנגלית) על התוסף לפלייסטיישן 3, שנקרא PlayTV, ומאפשר להציג שידורים דיגיטליים במכשיר , ולהפוך אותו למכשיר מקליט (PVR) .
אין אף מילה אחת בכל המאמר בויקיפדיה שנקראת DTT.
תוכלו למצוא שם את כל המילים כמו : Digital TV, כמו DTV, כמו DVB-T .
למה ההתעקשות הזו לקרוא לזה DTT ?
אח"כ תסתובבו בחו"ל (ואם לא אתם... אז מישהו אחר יסתובב....) ויחשבו שהוא מפגר, כי בחו"ל זו לא מילה ידועה... DTT....
אולי פשוט תקראו לזה YACOB, או EDAN, או YUSEF, הרי זה כבר לא משנה....
אני פונה לכל מי שיכול, במיוחד למנהלי HomeTheater שציפיתי מכם ליותר מאשר המצאת שמות שלא נפוצים, תתקנו את זה, ותשתדלו להשתמש במילה אחרת, כי אין כזה דבר DTT .
אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר !
זה קישור לפרטים על המוצר הבריטי שנקרא PlayTV
http://en.wikipedia.org/wiki/PlayTV
אירוזייה רב ערוצית <---- מומלץ ע"י אליעזר בן יהודה !
ציאנה של קרבוקסון
אין אף מילה אחת בכל המאמר בויקיפדיה שנקראת DTT.
תוכלו למצוא שם את כל המילים כמו : Digital TV, כמו DTV, כמו DVB-T .
למה ההתעקשות הזו לקרוא לזה DTT ?
אח"כ תסתובבו בחו"ל (ואם לא אתם... אז מישהו אחר יסתובב....) ויחשבו שהוא מפגר, כי בחו"ל זו לא מילה ידועה... DTT....
אולי פשוט תקראו לזה YACOB, או EDAN, או YUSEF, הרי זה כבר לא משנה....
אני פונה לכל מי שיכול, במיוחד למנהלי HomeTheater שציפיתי מכם ליותר מאשר המצאת שמות שלא נפוצים, תתקנו את זה, ותשתדלו להשתמש במילה אחרת, כי אין כזה דבר DTT .
אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר !
זה קישור לפרטים על המוצר הבריטי שנקרא PlayTV
http://en.wikipedia.org/wiki/PlayTV
אירוזייה רב ערוצית <---- מומלץ ע"י אליעזר בן יהודה !
ציאנה של קרבוקסון
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה שבמאמר בוויקיפדיה על רכיב שמתחבר ל-PS3 לא מוזכרת המילה DTT לא אומר שאין דבר כזה.
DTT זה ראשי תיבות של Digital Television Transmission, או בעברית: שידורי טלוויזיה דיגיטליים קרקעים.
ישנם שני תקנים מובילים בעולם לשידור טלוויזיה דיגיטלי קרקעי (להלן DTT):
1. ATSC שנפוץ בעיקר בארה"ב.
2. DVB-T.
DTT זה ראשי תיבות של Digital Television Transmission, או בעברית: שידורי טלוויזיה דיגיטליים קרקעים.
ישנם שני תקנים מובילים בעולם לשידור טלוויזיה דיגיטלי קרקעי (להלן DTT):
1. ATSC שנפוץ בעיקר בארה"ב.
2. DVB-T.
You are never fully dressed without a smile
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תבדוק טוב במאמרים - למיטב זכרוני - עופר גם התרעם על זה שככה בחרו לקרוא לזה בארץ - למרות שכפי שאמרו לך - זה גם נכון 
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
בפירוש אמרתי שזה בחירה נוראית בשם (עם זאת, השם העברי גרוע עוד יותר - עידן+)
אבל מה לעשות, ככה משווקים את זה בישראל וזה השם הטכני שבחרו.
DTT מגדיר בעצם בישראל את השיטה שבה DVBT ממומש כאן (כי יש לו המון גירסאות ל-DVBT). כלומר, זה DVBT H264 PAL עם אודיו AAC V2.
במקום להגיד:
DVBT H264 PAL + AAC V2 (שזה בעצם השם הטכני של מה שמשודר כאן) בחרו ב-DTT כקיצור של זה.
בארה"ב קוראים לתקן המקומי שם DTV וגם הוא בעצם בדיוק כמו כאן בעצם COVER טכני שמונע ממשתמשים להתבלבל.
אבל מה לעשות, ככה משווקים את זה בישראל וזה השם הטכני שבחרו.
DTT מגדיר בעצם בישראל את השיטה שבה DVBT ממומש כאן (כי יש לו המון גירסאות ל-DVBT). כלומר, זה DVBT H264 PAL עם אודיו AAC V2.
במקום להגיד:
DVBT H264 PAL + AAC V2 (שזה בעצם השם הטכני של מה שמשודר כאן) בחרו ב-DTT כקיצור של זה.
בארה"ב קוראים לתקן המקומי שם DTV וגם הוא בעצם בדיוק כמו כאן בעצם COVER טכני שמונע ממשתמשים להתבלבל.
ה-PlayTV הוא רעיון גדול, המחיר מאוד סביר, נשאר לברר האם יתמוך בעברית מתישהו (וגם איך מעבירים את המשחקים שקניתי מה-HDD 80GB לדיסק יותר גדול)
דרך אגב, נראה לי שהקופסה בעצם ריקה, וזה רק demodulator , כמו במכשירי DVB-T על USB, הרי כל השאר נעשה ע"י ה-CPU של ה-PS3, רק כך יכלו "לשדרג" ל-HDTV
דרך אגב, נראה לי שהקופסה בעצם ריקה, וזה רק demodulator , כמו במכשירי DVB-T על USB, הרי כל השאר נעשה ע"י ה-CPU של ה-PS3, רק כך יכלו "לשדרג" ל-HDTV
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
http://www.dvb.org/about_dvb/dvb_worldwide/index.xml
http://www.dvb.org/about_dvb/dvb_worldw ... ata-09.xls
בגדול גם באוסטרליה צ'כיה ספרד ניו זילנד צרפת אבל רק פה משדרים AUDIO ב
AAC V2 בקצב נתונים של 48KBIT במקום 64KBIT בהתחלה זה היה 32KBIT.
העניין יצר כאב ראש לא קטן ליצרנים של המקלטים שנמכרו פה בארץ.
עכשיו הרשות גם החלה בבדיקות של שידורי ערוצי רדיו שנשמעים פשוט רע.
במקור היו אמורים לשדר פה ב DAB+ שאכן משתמש ב AAC אבל בקצב נתונים של 128KBIT
הדומה לאיכות שבה משתמשים ב IPOD, איכות בהחלט מספקת ואף טובה מאיכות שידורי הרדיו כיום.
נראה לי לעתים שהאנשים הטכניים ברשות כמו האנשים ב YES עושים לפעמים התערבות פנימית לגבי רוחב
הפס המינימלי ביותר שיוכלו להשתמש בו.
http://www.dvb.org/about_dvb/dvb_worldw ... ata-09.xls
בגדול גם באוסטרליה צ'כיה ספרד ניו זילנד צרפת אבל רק פה משדרים AUDIO ב
AAC V2 בקצב נתונים של 48KBIT במקום 64KBIT בהתחלה זה היה 32KBIT.
העניין יצר כאב ראש לא קטן ליצרנים של המקלטים שנמכרו פה בארץ.
עכשיו הרשות גם החלה בבדיקות של שידורי ערוצי רדיו שנשמעים פשוט רע.
במקור היו אמורים לשדר פה ב DAB+ שאכן משתמש ב AAC אבל בקצב נתונים של 128KBIT
הדומה לאיכות שבה משתמשים ב IPOD, איכות בהחלט מספקת ואף טובה מאיכות שידורי הרדיו כיום.
נראה לי לעתים שהאנשים הטכניים ברשות כמו האנשים ב YES עושים לפעמים התערבות פנימית לגבי רוחב
הפס המינימלי ביותר שיוכלו להשתמש בו.
אתה צודק. החומרה שלו בכל העולם זהה. מה שמשנה זה הפענוח דרך התוכנה שיצא לה UPGRADEmark13 כתב:ה-PlayTV הוא רעיון גדול, המחיר מאוד סביר, נשאר לברר האם יתמוך בעברית מתישהו (וגם איך מעבירים את המשחקים שקניתי מה-HDD 80GB לדיסק יותר גדול)
דרך אגב, נראה לי שהקופסה בעצם ריקה, וזה רק demodulator , כמו במכשירי DVB-T על USB, הרי כל השאר נעשה ע"י ה-CPU של ה-PS3, רק כך יכלו "לשדרג" ל-HDTV...
ראה שרשור על כל הנושא לאחרונה:
http://www.hometheater.co.il/vt103561
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
א. בתקן האוסטרלי ניתן גם להשתמש גם ב MPEG LAYER 2 AUDIO וגם ב AC3 אבל חלק הוידאו חייב להיות H264 שה 6600 תומך גם בהם.Newboy כתב:אם האודיו פה שונה מזה של אוסטרליה, אז איך הטיונר DTT של הTVIX שאתם מייבאים משם קולט כאן את השידורים?...
ב. ה 6600 קולט היטב את השידורים פה לאחר ש DVICO בצעו את ההתאמות הנדרשות לתוכנה.
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 16/01/2010 10:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
זה לא מדוייק DVB-T כתקן כללי יכול להקלט על ידי כל מקלט תואם ,אבל אם במקלט אין פענח אודיו ווידאו שמסוגל להתמודד עם H264 ו AAC V2 אז עדכון תוכנה לא יעזור.Newboy כתב:אתה צודק. החומרה שלו בכל העולם זהה. מה שמשנה זה הפענוח דרך התוכנה שיצא לה UPGRADEmark13 כתב:ה-PlayTV הוא רעיון גדול, המחיר מאוד סביר, נשאר לברר האם יתמוך בעברית מתישהו (וגם איך מעבירים את המשחקים שקניתי מה-HDD 80GB לדיסק יותר גדול)
דרך אגב, נראה לי שהקופסה בעצם ריקה, וזה רק demodulator , כמו במכשירי DVB-T על USB, הרי כל השאר נעשה ע"י ה-CPU של ה-PS3, רק כך יכלו "לשדרג" ל-HDTV...
ראה שרשור על כל הנושא לאחרונה:
http://www.hometheater.co.il/vt103561...
ac3 אתה מתכוון ל AAC V2 ?arotman כתב:א. בתקן האוסטרלי ניתן גם להשתמש גם ב MPEG LAYER 2 AUDIO וגם ב AC3 אבל חלק הוידאו חייב להיות H264 שה 6600 תומך גם בהם.Newboy כתב:אם האודיו פה שונה מזה של אוסטרליה, אז איך הטיונר DTT של הTVIX שאתם מייבאים משם קולט כאן את השידורים?...
ב. ה 6600 קולט היטב את השידורים פה לאחר ש DVICO בצעו את ההתאמות הנדרשות לתוכנה....
לא הבנתי בסופו של דבר, האוסטרלים משתמשים בשיטת האודיו שלנו או לא? או שרק בחלק משידוריהם הם משתמשים בה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
1. לא היה צריך לשנות דבר בחומרה, היכולת הייתה קיימת גם מקודם אך לא יושמה. יכולת ניגון MPEG4 AVC התווספה בעדכון תוכנה בגרסת 1.10
2. מה הקשר בדיוק בין היכולת הטכנית של מקלט לקלוט שידורים לבין היותו בפורמט דונגל USB?
2. מה הקשר בדיוק בין היכולת הטכנית של מקלט לקלוט שידורים לבין היותו בפורמט דונגל USB?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
1.מכשירים שנמכרים לארה"ב ששם שיטת השידור היא ATSC ו MPEG2 בד"כ לא יוכלו לפענח H264, צריך להפריד בין מעגלי הקליטה שבתאוריה יכולים לתמוך בכל שיטת שידור לבין חלק הפענוח של הוידאו והאודיו במקרה של PLAYTV למיטב הבנתי אחרי קריאת הוראות המשתמש, פענוח הוידאו מתבצע על ידי ה PS3 "שאוכל" לארוחת בוקר H264 (תקן דומה לזה של הוידאו בבלו רי).Newboy כתב:1. אז איך אתה מסביר שב PLAYTV לא ניתן היה בהתחלה לקלוט MPEG4 אלא רק MPEG2 והיום ניתן, ולא שינו דבר בחומרה?
2. ואיך אתה מסביר את הקליטה דרך דונגלי הUSB למחשב?...
2.USB DONGLE רק קולט את שידור הRF וממצה מימנו שטף נתונים ,המחשב באמצעות תוכנה מפענח את הוידאו האודיו ובד"כ לא באמצעות ציפ נפרד כמו שיש בכרטיסי CAPTURE יקרים יותר שבהם יש פענוח חומרה.