התייעצות לגבי CoreAvc

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

יש לי בבית שני מחשבים. הראשון, HP נייח עם כרטיס גראפי של NVIDIA המשמש אותי למרבית צרכיי, וכן מחשב HTPC עם מעבד INTEL CORE 2 DUO E6550 וכרטיס ATI RADEON X2600XT , המשמש אך ורק לצפייה בסרטים.
על פי הידוע לי, CoreAvc משתלב היטב עם הכרטיס של NVIDIA, ולכן לפני כשנתיים רכשתי רישיון עבור מחשב ה-HP
במבחן התוצאה, אכן גיליתי שיפור דרסטי בניגון סרטי HD "כבדים" שללא המפענח, פשוט מקרטעים.

השאלה, האם מומלץ לי לרכוש רישיון נוסף, גם עבור המדיה סנטר, או שהחומרה במחשב זה מספיק חזקה, ויכולה להסתדר בלעדי CoreAvc ?
האם המפענח יוכל לתרום לשיפור התמונה, גם כאשר מדובר בכרטיס ATI RADEON?

למען האמת, לרוב אין בעיה מיוחדת בניגון הסרטים, אך היו מקרים בודדים שבהם התמונה הייתה מקרטעת או קופאת .
במצבים כאלה פשוט הנחתי שהקובץ פגום, ואז חיפשתי מקור חלופי, בפורמט אחר לגמרי.
יתכן שבעזרת CoreAvc , היה ניתן להגיע להרצה חלקה של הסרט, אך זה דבר שאין ביכולתי לדעת כרגע.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם בסוגיה זו.

תודה רבה!

tamos2009
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 480
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

אני במקום הייתי מחליף כרטיס בHTPC למשהו שתומך בהאצה חומרתית.
הרבה יותר יעיל מפתרון תוכנתי.
היום כרטיס כזה עולה 150-200 ש"ח חדש...
עוד משהו, אם אתה בקטע של לבדוק לפני קנייה , COREAVC ניתנת להורדה בצורה פיראטית

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #3 

אני כמעט בטוח שה-ATI 2600 שיש לך תומך בפענוח חומרה.
נסה להתקין ה-Boxee Beta החדש, שכולל תמיכה מובנית בקודקים פנימיים משלו בפענוח חומרה + כתוביות, ותראה אם זה מנגן כמו שצריך את התכנים הכבדים שלך.

אם באמת הכרטיס אינו כולל פענוח חומרה, אז הייתי ממליץ ללכת על ההמלצה של קודמי ולרכוש כרטיס מסך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

קודם כל תודה רבה לשניכם על העצות.
pixies אולי אתה זוכר, אבל ממש לא מזמן התקנתי בהמלצתך את כרטיס הקול הייחודי של אסוס, וזאת בכדי שאוכל ליהנות מתמיכה בפורמטי האודיו החדשים.
בדיעבד, התברר לי שעשיתי שטות גמורה, כי מאוחר יותר כבר יצאו כרטיסי מסך חדישים שנותנים את התמיכה בפורמטים האלה, וכך הייתי יכול לתפוס שתי ציפורים במכה אחת- גם שדרוג בתחום האודיו וגם שדרוג בתחום הווידיאו.
כמובן שאינני מאשים אותך בצעד הפזיז שעשיתי, מפני שאמרת לי במפורש שכל העסק של פורמטי האודיו עדיין בחיתוליו, וכדאי להמתין בסבלנות להתפתחויות.
כרגע אני לא מרגיש צורך לשדרג גם את כרטיס המסך, אלא אם אתחיל להיתקל ביותר ויותר סרטים "בעייתיים".

לגבי CoreAVC אני אישית נגד תוכנות פיראטיות. אני משתמש אך ורק בתוכנות/מפענחים חוקיים שרכשתי, או בתוכנות חינמיות הניתנות להורדה באופן חופשי.
השאלה היחידה שמעניינת אותי במקרה זה- האם CoreAVC יוכל לספק לי פתרון טוב בהאצת חומרה, ועל כך עדיין לא קיבלתי תשובה ברורה :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #5 

הפתרונות בהאצת חומרה כיום הם חינמיים.
ל-CoreAVC אמנם יש אפשרות להאצת חומרה, אבל הייחוד שלו הוא בזה שהוא הקודק H.264 הכי יעיל שיש לווינדוס בפענוח תוכנה.
לכן, אם התוכניות שלך הן להשתמש בעתיד בהאצת חומרה, אני לא הייתי קונה רשיון לקודק הזה, כי יש כיום כמה וכמה פתרונות חינמיים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

אוקיי, אם כך על איזה פתרון חינמי להאצת חומרה היית ממליץ למשל, שיוכל להשתלב היטב עם כרטיס המסך שברשותי, ולעזור במקרים שבהם התמונה מקרטעת או נתקעת?

חשוב גם שיהיה מדריך המסביר במדויק כיצד לקנפג , וכן שלא יהיו התנגשיות עם מקודדים אחרים שמותקנים אצלי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

אל תמהר הפעם. בפרוייקט ffdshow עובדים כרגע על האצת פענוח בחומרה והטיפול בפורמטי אודיו החדשים כבר כמעט מושלם. ההצעה שלי היא שתמתין קצת, תעקוב אחרי ההתפתחויות שם ותחליט בהתאם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

tamos2009
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

מדיה פלייר קלאסיק הום סינמה תומכת לא?

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

תודה Catskinner

בהחלט הלקח שלמדתי הוא שהסבלנות בהחלט יכולה להשתלם.
אז הנה , זה מייל שקיבלתי ממש אתמול מהיצרנית של CoreAVC:

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Hello,

we want to thank you for our most successful product launch to date with CoreAVC 2.0. We are grateful for all your support and would like to pass on a $5.00 off discount code ($7.95 purchase price). This discount can be used for friends, family or maybe you need CoreAVC 2.0 for an additional computer.

Discount code: FAMILY
Use it here: https://customers.corecodec.com/cart.php

You can share and use the code above as many times as needed until February 28th, 2010.

Thank you.

Regards,

Dan Marlin
CEO/CoreCodec, Inc.
http://corecodec.com
http://twitter.com/corecodec

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מה כדאי לעשות לדעתכם? לקבל את ההצעה, כי המפענח בכל זאת יוכל להועיל לי גם במדיה סנטר, או לדחות בנימוס?
בכל מקרה, אם עבורי זה לא רלוונטי, אז אין לי בעיה שהחבר'ה פה ישתמשו בכך.
הם הרי אומרים שזה גם עבור חברים, לא? :mrgreen:

tamos2009
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תראה, לא יודע אם כדי לך לקבל את ההצעה, זה יוצא בסביבות ה12 ש"ח נכון?
קשה להגיד(לפחות לי) אם המקודד יעזור לך. בצד התוכנתי הוא בטוח יעזור , השאלה אם מספיק.
בגלל זה אמרתי לך להוריד פיראטית לפחות רק כדי לנסות אם יהיה שיפור, אם כן אז תקנה, אם לא תזרוק...

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

tamos2009

הפורום הזה לא מעודד הורדות פיראטיות, ולכן אני מציע שלא נרחיב על כך את הדיבור.
אבל רק כדי לסגור את הנושא הזה, מן הראוי שאסביר שאני מעדיף תוכנות עם רישיון חוקי, לא בגלל העניין של הפרת זכויות יוצרים, אלא בגלל ניסיון עבר, לפיו יישומים בלתי חוקיים כאלה, גרמו לי לנזק רב במחשב!
לכן, השאלה מבחינתי, האם לרכוש את הרישיון הנוסף או לא. אין באמצע :)

אגב, קודם הזכרת את MPC- האם שאלתך היית מופנית אליי?
במחשב ה-HP ניסיתי להפעיל סרטים "כבדים" באמצעות הנגן הזה, אבל הסרט קרטע קשות.
נאמר לי שבעקרון גם MPC אמור להפעיל את COREAVC , אני רק לא יודע איך עושים זאת.
אם יש מישהו שיודע, זה בהחלט עשוי להועיל...

reuven
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 0

שליחה #12 

אני כרגע מישתמש ב-core avc 2 ב-media portal last svn לפני core avc הישתמשתי ב-ffdshow בתור מקודד h264 כ-מסך nvida 9500 (האצת חומרה אים nvida)אין ספק שcore avc מריץ יותר חלק ואיכותי.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

Reuven
בכרטיסי NVIDIA זה ידוע שיש תמיכה איכותית בהאצת חומרה

tamos2009
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

לא הצעתי, רק אמרתי את דעתי למה כן כדי לפחות לנסות, כי פשוט אי אפשר לדעת איך המערכת שלך תגיב...
השאלה שלי בנוגע לMPC-HC הייתה מופנת בכללי(אי מניח שאלה רטורית). תכנס להגדרות שלה, אחרי זה ללשונית OUTPUT ואז תבחר שם EVR, אם לא עוזר תנסה VMR9 בתוספת DIRECTX9 תראה אם זה משתפר.
אממ, אתה יכול אולי לנסות גם להשתמש בקודקים הפנימיים ולא דווקא בFFDSHOW, אולי זה יכול להועיל.
אם לא עוזר תבטל אותם בחזרה. כמו כן אל תשכח להכניס בEXTARNEL FILTERS את הFFDSHOW או כל מקודד אחר שאתה משתמש ואכן תוודא שהוא פועל ע"י ראייה של האייקון הקטן בשורה של השעון

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

אוקיי, אנסה לעשות זאת
תודה

(Y)

שלח תגובה