תופעת השכחה/Oblivion בסרטים (ולא רק)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
sheva23 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #1 

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9B%D7%97%D7%94

כחלק ממסעות הHD אנחנו נוטים לחזור על סרטים שכבר ראינו לפני אי אילו שנים.
בגיל 28 שמתי לב כי 50% מהסרטים שראיתי לפני נקודת זמן מסויימת (נגיד 5 שנים) נשכחים באופן טוטאלי, אני מדבר ברמה שחוץ משם הסרט ואולי איזה סצנה של 2 שניות, אני לא זוכר כלום.
בסרטים של 10 שנים ומעלה שלא ראיתי, מדובר בשכחה של ממש, כאילו אני רואה את הסרט פעם ראשונה.
אני מכיר אנשים שזוכרים סרטים , גם אם הם סתם סרטים, כאילו ראו אותם אתמול, וזאת מצפיה אחת בלבד.

אולי זה קשור איכשהו (חלקית) לפרספקטיבה שאנחנו נותנים לאירועים שונים בחיים ואופן הפרשנות שלהם.
לפני גיל 22 (צבא) סביר להניח שחלק מאיתנו שופט סרטים מנקודת מבט אחת, וכשמתבגרים אותם הסרטים נראים לנו אחרת לגמרי.
כלומר היום יש דברים חשובים לנו יותר, מבעבר ולהיפך. לפיכך מה שמעניין אותי היום אני אזכור ומה שפחות, אפשר לשכוח ולפעמים גם להדחיק.
זה כמו לראות REQUIEM FO A DREAM בגיל 16 ואז לחזור אליו בגיל 28 אחרי שחווינו לא מעט דברים בחיים.
חלק מהסצנות בסרט לא מעניינות אותך בגיל מסויים, אז אתה שוכח אחרי 2 דקות על מה הדמויות דיברו, ויש סצנות שמדברות אלייך יותר ונחקקות בזכרון אפשר להגיד לכל החיים.
סתם לדגומא, בגלדיאטור כשהוא חוזר הבייתה ורואה את משפחתו נרצחת באכזריות. אי אפשר לשכוח

מצד אחד זה טוב, סרטים מצויינים שרואים אותם שוב בBD ונהנים , מצד שני אולי צריך להתחיל לדאוג? עם הגיל הזכרון הולך לו לאיבוד , מתמלא בדברים אחרים.
מזל שיש GOOGLE CALENDAR , וIMDB כדי לשים סימניות :)

אני לא לבד נכון :?: :D

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #2 

לאדם יש נטייה לזכור ארועים עם "חתימה". חתימה היא אירוע לא שגרתי שמזעזע אותנו. רצח של משפחה כפי שהוצג בגלדיאטור הוא משהו שמוציא אותנו משיווי משקל, אנחנו מייחסים לו חשיבות. יש סרטים - כמה שלא יהיו טובים, אין שם משהו שהוא משמעותי. תזכור על מה היה הסרט ושהיה סוף טוב, אבל לא תזכור יותר מהסצינה שהזכרת.
יש אנשים שמייחסים חשיבות לכל דבר (אני עושה את זה) - הבעיה מתחילה שרוצים למחוק דברים. אני לא זוכר הכל - אבל יותר מרוב מי שאני מכיר, זה מגיע בגלל התעניינות כוללת בסביבה. לעומת זאת - את מכונת הכביסה בבית אני לא זוכר איך מפעילים - למה ? כי אני לא מייחס לזה חשיבות.
זה בדוק הנושא הזה.
זה עוד יותר טוב שכיף לחזור לאותם סרטים. (Y)
Vocare Ad Regnum

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #3 

אתה לא לבד. אני בידיוק כמוך. גם אני שוכח לפעמים, ואפילו לגמרי, סרטים.
יכול להיות שזה קשור למחסור ב B12 אצלי בדם....

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”