כחלק ממסעות הHD אנחנו נוטים לחזור על סרטים שכבר ראינו לפני אי אילו שנים.
בגיל 28 שמתי לב כי 50% מהסרטים שראיתי לפני נקודת זמן מסויימת (נגיד 5 שנים) נשכחים באופן טוטאלי, אני מדבר ברמה שחוץ משם הסרט ואולי איזה סצנה של 2 שניות, אני לא זוכר כלום.
בסרטים של 10 שנים ומעלה שלא ראיתי, מדובר בשכחה של ממש, כאילו אני רואה את הסרט פעם ראשונה.
אני מכיר אנשים שזוכרים סרטים , גם אם הם סתם סרטים, כאילו ראו אותם אתמול, וזאת מצפיה אחת בלבד.
אולי זה קשור איכשהו (חלקית) לפרספקטיבה שאנחנו נותנים לאירועים שונים בחיים ואופן הפרשנות שלהם.
לפני גיל 22 (צבא) סביר להניח שחלק מאיתנו שופט סרטים מנקודת מבט אחת, וכשמתבגרים אותם הסרטים נראים לנו אחרת לגמרי.
כלומר היום יש דברים חשובים לנו יותר, מבעבר ולהיפך. לפיכך מה שמעניין אותי היום אני אזכור ומה שפחות, אפשר לשכוח ולפעמים גם להדחיק.
זה כמו לראות REQUIEM FO A DREAM בגיל 16 ואז לחזור אליו בגיל 28 אחרי שחווינו לא מעט דברים בחיים.
חלק מהסצנות בסרט לא מעניינות אותך בגיל מסויים, אז אתה שוכח אחרי 2 דקות על מה הדמויות דיברו, ויש סצנות שמדברות אלייך יותר ונחקקות בזכרון אפשר להגיד לכל החיים.
סתם לדגומא, בגלדיאטור כשהוא חוזר הבייתה ורואה את משפחתו נרצחת באכזריות. אי אפשר לשכוח
מצד אחד זה טוב, סרטים מצויינים שרואים אותם שוב בBD ונהנים , מצד שני אולי צריך להתחיל לדאוג? עם הגיל הזכרון הולך לו לאיבוד , מתמלא בדברים אחרים.
מזל שיש GOOGLE CALENDAR , וIMDB כדי לשים סימניות
אני לא לבד נכון