קראתי על הנושא בפורום ואני יודעת שכבר דובר בו מכיוונים שונים, אבל כדי לעשות לי סדר, אשמח אם בכל אופן תעזרו ותסדרו לי כמה דברים.
ברצוני לקנות מספר מוצרים, (ביניהם כפי שפרסמתי טלפון) ובשעות האחרונות התחלתי להרהר לגבי קניות בחו"ל דרך הרשת.
1. הבנתי שלפחות חלק מהמוצרים אם מוצהרים במחיר הנמוך מ- 50$ (מעריכה שלא כולל די הובלה ומשלוח, כן כולל מס מקומי) אינם חייבים במכס. האם הדבר נכון לגבי כל המוצרים? האם זה כולל מוצרי מחשוב ואלקטרוניקה?
האם על מוצרים אלה ייתכן וישנו מס נוסף?
2. מה בכלל הפרוצדורה של שחרור מהמכס בייחוד כעת כאשר נכנס כל העניין עם חברות עמילי המכס?
3. לבד מאמזון שהבנתי ששולחים לארץ (לפחות ספרים), האם שולחים גם את שאר המוצרים? הבנתי שאמנזון בקשר עם המכס לגבי זיהוי מוצרים. האם במקרה זה צפויה לי בעיה במשלוח מוצרים שכאלה?
4.. מה טווח עלות משלוח אוויר לארץ למוצרים קטנים יחסית (נניח עד 50$) ? מה עלות משלוח ימי וכיצד מארגנים זאת?
5. הבנתי שעם חלק מהמוכרים באיבי כן ישלחו לארץ אבל עלי לתאם איתם את העניין. מעבר להם, אילו עוד חנויות מחשבים ואלקטרוניה מומלצות המוכרות במחירים טובים עושות משלוחים לארץ?
6. האם במשלוח מהסוג הזה ישנה הגבלה לגבי כמות המוצרים ומעל כמות מסוימת עלול להיחשב כמות מסחרית?
7. מה לגבי מוצרי קוסמטיקה וטיפוח? האם הכללים שונים במקרה זה?
8. אגב, אני מעריכה שלבד ממתאם בין סוגי מתח אין בעיית תאימות בין טלפונים בייתים בארץ לבין כאלה שבמקומות אחרים בעולם. אנא תקנו אותי אם אני טועה.
9. אשמח לטיפים, מדריכים וכל מיידע נוסף שיעזור לי. הרי כאשר יודעים מעט, עתים גם לא ממש יודעים מה לשאול..
נראה לי שזהו לבינתיים.
תודה מראש לעוזרים למתייחסים ולמייעצים.