מיקום ואקוסטיקה
שלום לכולם,
כנראה שאצטרך את עזרתכם כי נתקעתי טיפה. יש לי 2 בעיות:
1. כשאני יושב בנקודת ההאזנה (לאחר שהשתדלתי לעבוד לפי כללי מיקום הרמקולים\נקודת האזנה) נוצרת בעיה שהמוזיקה שבוקעת משני הרמקולים הקדמיים, אינה מופרדת, הכוונה שכל הצלילים מתערבבים והתחושה של המעברים בין הרמקולים אינה מורגשת, צלילים שרמקול ימין מפיק נשמעים כיוצאים משני הרמקולים וליהפך. חשוב לציין שהתופעה מתרחשת בעוצמות גבוהות. בעצמה בינונית(-) הכל נשמע מדויק ומפורט.
קראתי כמה מאמרים באתר ואם אינני טועה הבעיה שקיימת אצלי היא גלים שחוזרים מהקירות. תקנו אותי אם אני טועה.
מה אפשר לעשות בעניין?
2. הסאונד בנקודת ההאזנה נטול באסים ואני מדבר על כל הטווח - אם אני מעריך נכון - שנמוך מ250HZ. המרחק בין הרמקולים כ 2.5 מ'. נקודת ההאזנה ממוקמת כ2.70 מ' מהרמקולים, כשאני מתרחק כמטר אחורה כלומר כ 4 מ' מהרמקולים אני מאבד סימטריות של המשולש אך יש שיפור משמעותי בבאס, אפשר לומר שאני מרוצה ממנו לגמרי.
מה אפשר לעשות בעניין?
מידות החדר:
300*470
תיקרה סטנדרטית אני חושב.
סקיצה תעזור לכם?
תודה רבה!
1. כשאני יושב בנקודת ההאזנה (לאחר שהשתדלתי לעבוד לפי כללי מיקום הרמקולים\נקודת האזנה) נוצרת בעיה שהמוזיקה שבוקעת משני הרמקולים הקדמיים, אינה מופרדת, הכוונה שכל הצלילים מתערבבים והתחושה של המעברים בין הרמקולים אינה מורגשת, צלילים שרמקול ימין מפיק נשמעים כיוצאים משני הרמקולים וליהפך. חשוב לציין שהתופעה מתרחשת בעוצמות גבוהות. בעצמה בינונית(-) הכל נשמע מדויק ומפורט.
קראתי כמה מאמרים באתר ואם אינני טועה הבעיה שקיימת אצלי היא גלים שחוזרים מהקירות. תקנו אותי אם אני טועה.
מה אפשר לעשות בעניין?
2. הסאונד בנקודת ההאזנה נטול באסים ואני מדבר על כל הטווח - אם אני מעריך נכון - שנמוך מ250HZ. המרחק בין הרמקולים כ 2.5 מ'. נקודת ההאזנה ממוקמת כ2.70 מ' מהרמקולים, כשאני מתרחק כמטר אחורה כלומר כ 4 מ' מהרמקולים אני מאבד סימטריות של המשולש אך יש שיפור משמעותי בבאס, אפשר לומר שאני מרוצה ממנו לגמרי.
מה אפשר לעשות בעניין?
מידות החדר:
300*470
תיקרה סטנדרטית אני חושב.
סקיצה תעזור לכם?
תודה רבה!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. תבדוק שחיברת את הרמקולים למגבר בצורה עקבית (פלוס לפלוס ומינוס למינוס בשני הרמקולים).
האם החדר מהדהד?
האם הזמר נשמע מהאמצע? או שאתה לא יכול להצביע על המיקום שלו?
איך אתה יושב יחסית לקיר האחורי?
מה מרחק הרמקולים מהקיר הקידמי?
מה המערכת שלך? תן דגמים.
2. האם בנקודות אחרות בחדר/בית (כשאתה מטייל) יש כן באסים?
האם החדר מהדהד?
האם הזמר נשמע מהאמצע? או שאתה לא יכול להצביע על המיקום שלו?
איך אתה יושב יחסית לקיר האחורי?
מה מרחק הרמקולים מהקיר הקידמי?
מה המערכת שלך? תן דגמים.
2. האם בנקודות אחרות בחדר/בית (כשאתה מטייל) יש כן באסים?
תודה על התגובה המהירה!
-בדקתי שוב את החיבורים בשני הצדדים - הכל מחובר כראוי.
-קשה לומר אם יש הד בחדר, אני חושב שמעט.
-הזמר נשמע מהאמצע.
-במצב הרגיל הנקודה היא כ2 מ' מהקיר האחורי.
- הרמקולים כמעט וצמודים לקיר שמאחוריהם כ20 ס"מ וכ 35 ס"מ מהקירות הצדדיים.
- מהתקופה היותר טובה שלהם rx-v661, peerless royal1,
לגבי הבעיה השניה,
כן כמו שציינתי כשאני מתרחק כמטר אחורה מנקודת ההאזנה התוצאה יותר טובה.
-בדקתי שוב את החיבורים בשני הצדדים - הכל מחובר כראוי.
-קשה לומר אם יש הד בחדר, אני חושב שמעט.
-הזמר נשמע מהאמצע.
-במצב הרגיל הנקודה היא כ2 מ' מהקיר האחורי.
- הרמקולים כמעט וצמודים לקיר שמאחוריהם כ20 ס"מ וכ 35 ס"מ מהקירות הצדדיים.
- מהתקופה היותר טובה שלהם rx-v661, peerless royal1,
לגבי הבעיה השניה,
כן כמו שציינתי כשאני מתרחק כמטר אחורה מנקודת ההאזנה התוצאה יותר טובה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
תקרא בפורום מאמרים על אקוסטיקה, בידוד אקוסטי, בניית קיר גבס מיוחד לגלים חוזרים וכו'...oriii כתב:שלום לכולם,
מה אפשר לעשות בעניין?
כמו בכל חדר האזנה, בידוד אקוסטי הוא בלתי נפרד מחווית האזנה.
מה אפשר לעשות בעניין?
אם תשב בפינה של החדר הבאס ישמע הרבה יותר עמוק ודומיננטי.
גלים של תדרים גבוההים חוזרים יותר מהר מהגלים של תדרים נמוכים ולכן ההרגשה של הבאס היא בגוף והרגשה של תדרים גבוההים יותר היא באוזניים. בנק' האזנה שאתה יושב יש החזרים רבים של גלים מהקיר האחורי, גלים מהרמקולים עצמם ובטח שצלילים שחוזרים על עצמם נשמעים הרבה יותר עוצמתיים.
שינויי זווית של הרמקול, הגבהה, הנמכה, הרחקה יכולה לעזור.
סטראו שומעים בפרונט, בבמה הקדמית, הגלים החוזרים ממלאים את החסר ולכן ישנה הרגשה של צליל מלא.
רמקול לא צריך להיות ממש מולך ולא ב90 מעלות ממך אלא בזווית של 30 מעלות מהמרכז.
מידות החדר:
300*470
תיקרה סטנדרטית אני חושב.
סקיצה תעזור לכם?
תודה רבה!...
אם זה סלון של בית אז אין הרבה מה לעשות כי בטח ההנהלה לא תאשר לוקדי באס בפינות החדר, אלא אם כן זה יהיה מעמד חדש לעציץ...
שרטוט לא יעזור הרבה אך אולי תמונה של המצב הנתון...
חשוב לומר שמדובר בחדר שיועד למוזיקה כך שכל פתרון, במידה ומתאים, יכול להתקבל (גם מבחינה ויזואלית).
השאלה מה יפתור את שתי הבעיות בודאות? חיפוי כל הקירות\קירות מסוימים? האם טיפול אקוסטי הוא בכלל פתרון במקרה שלי? או שחדר בממדים האלו לא מתאים להיות חדר יעודי למוזיקה?
צרפתי תמונות
השאלה מה יפתור את שתי הבעיות בודאות? חיפוי כל הקירות\קירות מסוימים? האם טיפול אקוסטי הוא בכלל פתרון במקרה שלי? או שחדר בממדים האלו לא מתאים להיות חדר יעודי למוזיקה?
צרפתי תמונות
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יופי של שרטוט.
איפה החדר שלך בסקאלה הזו?
אין הרבה מה לעשות בנידון מלבד לשנות את מימדי החדר (מה שאני מניח שלא ייקרה) ולכן מה שנשאר לך הוא לשנות את מיקום הנקודה הזו, בין עם ע"י הזזת הרמקולים או הזזת נקודת הישיבה או סיבוב של כל המערכת ב-90 מעלות.
ישנם פתרונות של טיפול אקוסטי, בעיקר ע"י BASS TRAPS מסוג של RESONATING BASS TRAPS (אתה יכול לקרוא כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Bass_trap)
פשוט תמחא כף. האם זה מהדהד? האם זה נשמע "מת" ? אני דיי בטוח שיצא לך לעשות בדיקות שמיעה מתישהו בחיים, בתוך חדר הבדיקה יש בליעה מקסימלית - זה מת. מצד שני אני בטוח שיצא לך להיות באולם דיי ריק או דירה ריקה מרהיטים - זה מהדהד.....-קשה לומר אם יש הד בחדר, אני חושב שמעט....
איפה החדר שלך בסקאלה הזו?
תרחיק אותם מהקיר האחורי יותר. משהו כמו 40-60 ס"מ ודווח.- הרמקולים כמעט וצמודים לקיר שמאחוריהם כ20 ס"מ וכ 35 ס"מ מהקירות הצדדיים....
אווץ'....מדובר על גלים עומדים שיוצא שבדיוק בנקודת הישיבה שלך יש לך NULL, כלומר, מצב שבו תדרי הבאס שמגיעיה ישירות מהרמקול ואלו שחוזרים מאחת הקירות/תיקרה מגיעים בפאזה הפוכה ולכן מבטלים אחד את השני.כן כמו שציינתי כשאני מתרחק כמטר אחורה מנקודת ההאזנה התוצאה יותר טובה....
אין הרבה מה לעשות בנידון מלבד לשנות את מימדי החדר (מה שאני מניח שלא ייקרה) ולכן מה שנשאר לך הוא לשנות את מיקום הנקודה הזו, בין עם ע"י הזזת הרמקולים או הזזת נקודת הישיבה או סיבוב של כל המערכת ב-90 מעלות.
ישנם פתרונות של טיפול אקוסטי, בעיקר ע"י BASS TRAPS מסוג של RESONATING BASS TRAPS (אתה יכול לקרוא כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Bass_trap)
אוקיי
בדקתי כמו שאמרת - ויש הד אבל לא גדול, לאחר מחיאת כף יש צליל מתכתי אם אני מתאר את זה נכון, כלומר ההד לא מתמשך כמו בחללים גדולים.
דבר שני, ניסיתי להרחיק את הרמקולים מהקיר שמאחוריהם, התוצאה טובה יותר אפשר לשמוע את המיקום של הצלילים גם בעוצמות גבוהות
.
לגבי טיפול אקוסטי, אני מבין שהמלצת לי להתקין לוכד לנמוכים בשביל לפתור את הבעיה השניה (של הבאס), תתקן אותי אם אני טועה, במידה ויש הד בחדר צריך טיפול מסוג אחר? שלא קשור רק לנמוכים..
בדקתי כמו שאמרת - ויש הד אבל לא גדול, לאחר מחיאת כף יש צליל מתכתי אם אני מתאר את זה נכון, כלומר ההד לא מתמשך כמו בחללים גדולים.
דבר שני, ניסיתי להרחיק את הרמקולים מהקיר שמאחוריהם, התוצאה טובה יותר אפשר לשמוע את המיקום של הצלילים גם בעוצמות גבוהות
לגבי טיפול אקוסטי, אני מבין שהמלצת לי להתקין לוכד לנמוכים בשביל לפתור את הבעיה השניה (של הבאס), תתקן אותי אם אני טועה, במידה ויש הד בחדר צריך טיפול מסוג אחר? שלא קשור רק לנמוכים..