מזרימדיות מול HTPC ION - גירסאת 2010

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #1 

<פוצל משרשור TVIX 6600>

עופר, סקירה מעולה, מושקעת ומפורטת! (Y)

דעתי: נראה מוצר מעולה, אבל תג המחיר בעייתי מאוד. ניתן כיום לרכוש בארץ מחשב זעיר מבוסס ATOM N330 ו-ION בכ-1500 ש"ח ולהוסיף לו דונגל DTT שעולה 10-15 דולר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #2 

arotman כתב:מבלי להיכנס לנושא המחיר של המוצר, מניסיוני ולצערי HTPC אינו פתרון לכל אחד, אנו כל הזמן בודקים את נושא ה HTPC ואני לא מצליח להגיע לתצורה לצרכן שתעלה פחות מ 5000 ש"ח המכילה מארז קטן שקט ויפה, כונן בלו רי, טיונר DVB-T מקלדת ועכבר אלחוטי איכותי ,שלט ואמינות מספיק גבוהה עם אפשרות שיחזור מיידי למצב עבודה.
עדיין לא מצאתי פתרון סביר להוציא שיטות סאונד חדשות מ HDMI חוץ מהכרטיס של ASUS שלא מתאים למארז קטן וגם לשינוי FRAME RATE בהתאם לחומר ללא עיבוד.
...
איך הגעת לסכום האגדי של 5000 ש"ח? ה-6600 לא כולל במחירו כונן בלו ריי.

כמו שציינתי קודם, מחשב זעיר מבוסס ION עם יכולת להעביר LPCM 7.1 (איכות סאונד זהה) עולה בארץ 1500 ש"ח.

HTPC נמוך פרופיל עם כרטיס מסך מסדרת 5XXX של ATI (המאפשר bit streaming של DTS-HD/MA ו-True-HD), או המבוסס על הצ'יפסט המובנה החדש של אינטל התומך בפורמטים החדשים (Clarkdale), יעלה באזור ה-2500 ש"ח.

אני לא באתי לקטול את ה-TVIX6600, זהו מוצר שבהחלט יתאים לחלק נכבד של צרכני הקולנוע ביתי. רק היצגתי אלטרנטיבה ראויה. :)

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10063
נתן תודות: 567 פעמים
קיבל תודות: 587 פעמים

שליחה #3 

לדעתי זה לא המחיר כמו שזה ההתעסקות היותר משמעותית מסטרימר
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78804
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #4 

pixies,

מכיוון שזה סטיה מנושא השרשור, פיצלתי את הנושא לשרשור נפרד.

-------

האם המחיר הזה כולל גם מע' הפעלה, דיסק קשיח ותוכנות נגינה?

אני עדיין ממתין לפתרון HTPC לבעיה של ניגון כל תוכן (החל מבלוריי, דרך MKV, QT ו-TS) על גבי HTPC בעלויות כאלה.

יש לי כאן סוג של אתגר. כל התוכנות חייבות להיות חוקיות, העלות הכוללת צריכה להיות פחות ממזרימדיה ממוצע (כלומר נניח 2500 ש"ח). מכיוון ש-PC חייב דיסק קשיח, אז נניח שאפשר עוד 200-300 ש"ח מעל מזרימדיה מקבילה.

זה צריך להיות HTPC, קרי, הכל חייב לעבוד שקוף בלי נגיעה במקלדת (חוץ משלב ההגדרות וכו').

כמו כן, הכל צריך לרוץ מאותה תוכנה. כי בלי מקלדת ועכבר אי אפשר להריץ כמה תוכנות, אז צריך תוכנה אחת שתהיה FRONT END להכל.

מותר עד 3 שעות הגדרה והתקנה. אחרי זה צריך להוסיף לעלות של המכשיר את עלות העבודה וההקמה של המערכת (כי אם אני מבלה שבוע בהגדרות מכשיר, אז צריך להכליל את זה כחלק מהעלות שלו, גם הזמן שלי שווה כסף).

הכי קרוב שאני מכיר לזה היא תוכנת BOXEE, אבל היא לא בדיוק HTPC קלסי. אני גם לא יודע עד כמה טובה היא בפיענוח בלוריי מהרשת וכו'.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

בינתיים - מי שלא צריך את יכולות המחשב - עדיין יכול להסתפק במזרימדיה.
השאלה היא אם מישהו יהיה מסוגל לספק HTPC בדומה לBOXEE BOX - כלומר HTPC שמגיע מוכן עם התוכנה מוכנה לפעולה - במחיר דומה - אז - באמת אפשר לשכוח ממזרימדיות.
אין לשכוח שה-6600 מייצג את הגבול העליון של המזרימדיות.
אין לי ספק - שמשתמש שמבין עניין - יכול להסתדר הרבה יותר טוב עם מחשב.

לרוב המשתמשים - אין מה לעשות - מזרימדיה לוקח ובגדול!
אני רק נדהם כמה זה פשוט במזרימדיה - כל פעם שאני משתמש בו מחדש.
בא, מדליק את הHDD החיצוני (כרגע אין לי רשת נורמלית בדירה השכורה החדשה - אחרת הוא היה ניגש לשרת שדולק בחדר אחר כל הזמן), "מדליק" את הPOPCORN - את האמת - מה שהכי מעכב אותי - זה הזמן שלוקח למקרן להדלק.
חוץ מהמקרן - תוך 20 שניות אני יכול להגיע לכל סרט.

מחשבים אין מה לעשות - תמיד יש אילו בעיות מסוג כזה או אחר. פתאום הם לא סוחבים, פתאום הסאונד לא מתאים.
אם אתה משתמש רציני - עוד תדע מה לעשות - משתמש פחות טוב - לא בטוח ידע מה לעשות או ישים לב.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #6 

אוקי, אני אכנס לנושא מהזווית ראיה של משתמש PC וותיק (לא משתמש בסטרימרים או HTPC נפרד)
סטרימר מצד אחד הוא פשוט, הדלק וצפה... אין יותר מדי מה לעשות איתו יותר מזה, אבל! הוא סטטי, אי אפשר לשדרג (עזבו קושחה) אי אפשר להוסיף ואין אפשר לעשות איתו יותר מדי דברים מלבד צפיה (יש כאלו עם ביטורנט, צפיה ברשת וכו'... אבל אני לא נכנס לזה כרגע)

HTPC הוא קודם כל מחשב, מחשב שצריך לשבת ולהגדיר אבל מרגע שעשית את זה... יש לך סטרימר לכל דבר אבל עם הרבה יותר כוח והרבה יותר אפשרויות (מה גם שזה גם מחשב)

השאלה נוצרת, מה בעצם לקחת? סטרימר או מחשב. כאן מגיעים לנקודה הקריטית, מחיר
יש לך סטרימרים בכל מגוון המחירים, מהאקסטרימר שעולה היום 750 ועד ל3000 של ה6600 המדובר פה (אני מדבר עקרונית, לא המחיר בפועל)
ב3K אני יכול לבנות HTPC שיקח כל סטרימר קיים וישחט אותו, נקודה... אין פה וויכוח או שאלה. הוא אולי יהיה גדול יותר אבל מבחינת ביצועים נטו אין מקום להשוואה

סטרימרים שמגיעים עד מחיר ה1500~2000 יוצרים את אותו אפקט, מי שאין לו ראש בשביל להגדיר וכו' יקח סטרימר, למי שכן יקח מחשב
סטרימרים בפחות מ1000 זה כבר פתרון זול, וכל עוד מדובר על סטרימר איכותי שווה ללכת עליו כי אין פתרון HTPC שישתווה לו במחיר הזה

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

oferlaor כתב:האם המחיר הזה כולל גם מע' הפעלה, דיסק קשיח ותוכנות נגינה?
...
עופר, זה נכון שמי שירצה להתפנק עם ווינדוס 7 יצטרך להיפרד מעוד 400-500 ש"ח, אבל יש את ה-Boxee ו-XBMC ללינוקס, שכידוע היא מערכת הפעלה חינמית. תוכנות הנגינה הן גם חינמיות.
המחיר של 1500 ש"ח כולל דיסק קשיח פנימי של 250GB וזכרון של 2GB.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78804
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #8 

אין לשכוח שה-6600 מייצג את הגבול העליון של המזרימדיות.
אין לי ספק - שמשתמש שמבין עניין - יכול להסתדר הרבה יותר טוב עם מחשב.
...
לא מסכים עם שתי הקביעות הללו.

1. לדעתי ה-6500 וה-DUNE נותנים כיום יותר תמורה בעד הכסף (ה-6600 מעולה כ-ALL ROUNDER כי הוא כולל גם DTT וגם גישה לרשת).

2. אני מניח שאתה תכנה אותי משתמש מבין עניין. ובכ"ז, אינני מתכנן שימוש ב-HTPC בעתיד הנראה לעין. אני לא רוצה לגלוש באינטרנט בסלון, אני לא רוצה שאפשר יהיה לשחק במשחקי פלאש בסלון. אני לא רוצה לקנפג נגנים, או להגדיר פרמטרים בסלון.

בסלון, אני רוצה דבר פשוט מאוד. אני רוצה ללחוץ PLAY על הסרט שאני בוחר ואני רוצה שהוא ינגן בממשק קבוע בלי שאצטרך לעבור תכונה, לבחור משהו או להקליד במשהו במקלדת.

זה לא עניין של הבנה, אלא פשוט זה מה שאני מצפה שיהיה לי בסלון. לא רוצה עכבר בסלון, לא רוצה מקלדת אלחוטית. אני רוצה POINT AND PLAY.

גם BOXEE לדעתי יהיה בעייתי עבורי כי אני ממש לא רוצה לקבל הודעות מחברים שלי על מה בדיוק הם צופים כרגע. זה לא ממש מעניין אותי לעשות CHAT או לתקשר עם אנשים כשאני רואה סרט. זה מציק לי כשאני עובד על המחשב וקופצים לי 10 אנשים בסקייפ (מה שבד"כ גורם לסגירתו...), אז בסלון?!

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

עופר, אפשר בבוקסי לכבות את כל הפיצ'רים של רשת חברתית ולהשתמש בו כתוכנת מזרימדיה בלבד.
ויש כמובן את ה-XBMC שהוא נטול שטויות חברתיות.

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

oferlaor כתב:כמו כן, הכל צריך לרוץ מאותה תוכנה. כי בלי מקלדת ועכבר אי אפשר להריץ כמה תוכנות, אז צריך תוכנה אחת שתהיה FRONT END להכל.

מותר עד 3 שעות הגדרה והתקנה. אחרי זה צריך להוסיף לעלות של המכשיר את עלות העבודה וההקמה של המערכת (כי אם אני מבלה שבוע בהגדרות מכשיר, אז צריך להכליל את זה כחלק מהעלות שלו, גם הזמן שלי שווה כסף).

הכי קרוב שאני מכיר לזה היא תוכנת BOXEE, אבל היא לא בדיוק HTPC קלסי. אני גם לא יודע עד כמה טובה היא בפיענוח בלוריי מהרשת וכו'.
...
הבוקסי קלה מאוד להתקנה - מעבר להגדרה בסיסית של הרשת במערכת ההפעלה, מתקינים בוקסי ומאותו רגע ואילך עובדים רק איתו בתור ה-Front End, בדיוק כמו שעובדים עם מזרימדיה. ממש עניין של 5 דקות להגדרות הרשת, 5 דקות להתקנת הבוקסי, ועוד 5 דקות להגדרות הכוננים ברשת הביתית שלך ושינוי השפה לעברית ב-Front End של הבוקסי.

לגבי ניגון תפריטי בלו ריי, עד כמה שידוע לי, אין את זה בבוקסי, וזה אכן חסרון. הוא רק מנגן קבצי M2TS. בשביל ניגון מלא של תפריטים יש תוכנות אחרות כמו ה-TMT3.

חסרון נוסף שיש בבוקסי הוא שאין לו תמיכה מובנית בעבודה עם דונגל DTT. למי שרוצה לעבוד עם דונגל DTT והתקנה פשוטה יחסית הייתי ממליץ לו לעבוד עם המדיה סנטר של Windows 7 (בצירוף קודקים מתאימים).
כאן ההתקנה היא לא של מספר דקות אך לדעתי עם מדריך נכון זה עניין של פחות מ-3 שעות, סדר גודל של חצי שעה-שעה, שבסופה מקבלים Front End משולב ויפה של שידורי טלוויזיה + ניגון מדיה.

אז כן, נכון, פתאום הכל נשמע מסובך, אבל זה גם מגוון מאוד. אתה יכול לבחור עם איזו תוכנה לעבוד ולא מוגבל לעדכונים בקושחה בדידה שצריך לחכות שיצרן המזרימדיה יוציא.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

כן שכחתי את הDUNE שבכלל מתומחר בשמיים.

PIXIES ולפני ש SHED יצטרף לחגיגה - לינוקס - זה באמת למשתמשים מיוחדים. לפחות מנסיון ההתקנה שלי של MYTHTV - גם למשתמשי מחשב כבדים - יש בהחלט סיכוי שלא ימצאו את הידיים והרגליים.

מחשב ניתן לשדרג - זה נכון - אבל בעלות של שדרוג מחשב - לפני אפשר לקנות מזרימדיה חדש. לא לדבר על זה - שכל הזמן יוצאים עוד ועוד מעבדים ולוחות אם חדשים - והשדרוג לא תמיד אפשרי/כדאי.

לדעתי הפורמטים החדשים זה הדוגמה הכי טובה לנצחון המזרימדיות.
במזרימדיות זה קיים כבר שנה וחצי בערך - מסביבות מחיר של 200$... - הכרטיס היחידי למחשב עושה זאת כיום בכמעט המחיר הזה. רק עכשיו יש ניצנים של ציוד שיתמוך בזה.

עופר - הקטע הוא שברור שמחשב יכול לתת יותר אפשרויות - הוא יכול להיות "יותר חכם" למשל מבחינת הבאת חומרים ויצירת VIDEO WALL או MUSIC WALL - דברים שהמזרימדיות להבנתי לא מסוגלים לעשות לבד.

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

דווקא המחשבים הזעירים המבוססי ION (לא כאלה שבונים לבד) באים כמוצר סגור ללא יכולות שדרוג (מעבר לחיבור התקנים חיצוניים ב-USB).

שוב, אני לא בא לקטול את המזרימדיות, הרי בזכות האקסטרימר, על כל באגיו וחסרונותיו, ניגון קבצי ה-HD סוף סוף הצליח להגיע להמונים.

אגב, גם במזרימדיות יש התעסקות עם הגדרת כונני הרשת הביתית והגדרת הרשת עצמה במחשבים בבית, ולעיתים זה אף מסובך יותר מאשר הגדרת HTPC שמערכת ההפעלה שלו בד"כ זהה לזו שעל מחשב היושב באחד מחדרי המגורים בבית. לפעמים כונן חיצוני או פנימי לא עובד טוב, וכו.

כל משתמש ממוצע ומעלה של מחשב (כולל ממוצע, לא רק ומעלה) יכול להסתדר מצויין עם תוכנה כמו בוקסי, שלמעשה באה עם מהפיכה אמיתית בכל מה שקשור לקלות התקנה והגדרה, המטשטשת את הבדל ה-"out of the box" בין מזרימדיה ל-HTPC.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #13 

אני מחשיב את עצמי כמשתמש מעל הממוצע של מחשב אבל אחרי קניית הסטרימר שלי אני חושב שזה הפתרון האידיאלי למי שלא בא לו להתעסק עם קונפיגירציות של תוכנות מבוססות לינוקס או מדיה סנטר של MS. הפשטות היא בסופו של דבר תביא באמת את בשורת הסטרימרים לקהל הרחב (בדיוק מה ש BOXEE BOX מנסה לעשות).

alanby
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #14 

סטרימר הוא מוצר סוג "ב" בעל יכולות מוגבלות, וחבל שיש פה עדה שמוכנה לשלם אלפי שקלים בשביל לקבל לוגו דבילי
של DTS-MA על הרסיבר.
לא צריך מעבד על בשביל HD :-)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #15 

לדעתי הדוגמא הכי טובה יכולה להיות:
אני רכשתי את הPOPCORN 100 - לפני שנה וחצי. 900 ש"ח, הוא מסוגל לנגן 1080P מהקופסא - ועוד מעט יקבל כנראה גם תפריטי BD LITE...
מישהו רוצה להביא מחשב באותו הגיל - ומחיר אפילו קרוב לפי שניים שעושה אותו הדבר?

מה לגבי תחזוקה ונקיון שדורש מחשב? ושאר צרות שמחשב עושה פעם ב...
ד"א - אני שוב חוזר לדוגמא הפשוטה של אחד מחברי הפורום - קנה שני POP110 להורים ולאחיו שם בפנים HDD וחיבר אותם לאינטרנט.
הוא מרחוק מוריד להם סרטים, שם להם כתוביות - מרוחקים גאוגרפית...
איזה מחשב אפשר לעשות דברים כה פשוטים?
אני באמת חולה מחשבים - אבל אין מה לעשות שעם השנים הם נהיו מסובכים יותר.
עצם העובדה שצריך להחליט על מפרט לפני שרוכשים מחשב - ויש כ"כ הרבה אופציות - מעיד כמה זה קשה.

staticddt
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

אני מתעסק עם HTPC כבר מספר שנים, התחלתי עם MyHTPC/Meedio על פנטיום 3 שעבד מעולה עד שהקידודים החדשים יותר "גמרו" עליו.
ניסיתי VMC וקצת מדיה פורטל והיום אני עובד עם 7MC.
התלבטתי המון בין לקנות סטרימר או מחשב, אבל אז (לפני כשנתיים) זה היה קצת יותר קל - מחירי הסטרימרים היו יחסית גבוהים, הממשק שלהם מכוער (לא בדקתי את זה כבר הרבה זמן אבל הממשק של 7MC לוקח כל סטרימר/אפליקציה בהליכה). אבל הסיבה העיקרית היתה שידורי טלוויזיה דרך המחשב - אין כמו DVR, יסכימו איתי כל משתמשי Magic/Max.

בשבילי HTPC מנצח כחוט השערה, אבל לכל מי שמתייעץ איתי אני מציע דווקא סטרימר  

מבולבלים? גם אני :roll:

hananmori12
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 838
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #17 

Itay_Pollak כתב:לדעתי הדוגמא הכי טובה יכולה להיות:
אני רכשתי את הPOPCORN 100 - לפני שנה וחצי. 900 ש"ח, הוא מסוגל לנגן 1080P מהקופסא - ועוד מעט יקבל כנראה גם תפריטי BD LITE...
מישהו רוצה להביא מחשב באותו הגיל - ומחיר אפילו קרוב לפי שניים שעושה אותו הדבר?

מה לגבי תחזוקה ונקיון שדורש מחשב? ושאר צרות שמחשב עושה פעם ב...
ד"א - אני שוב חוזר לדוגמא הפשוטה של אחד מחברי הפורום - קנה שני POP110 להורים ולאחיו שם בפנים HDD וחיבר אותם לאינטרנט.
הוא מרחוק מוריד להם סרטים, שם להם כתוביות - מרוחקים גאוגרפית...
איזה מחשב אפשר לעשות דברים כה פשוטים?
אני באמת חולה מחשבים - אבל אין מה לעשות שעם השנים הם נהיו מסובכים יותר.
עצם העובדה שצריך להחליט על מפרט לפני שרוכשים מחשב - ויש כ"כ הרבה אופציות - מעיד כמה זה קשה.
...
כל מה שאתה אומר נכון..
אבל תמיד יהיו כאלה שיעדיפו ככה וכאלה שיעדיפו אחרת,
אני למשל אמרתי לאבא שלי שברגע שהוא יקנה פלזמה 50" לסלון אני קונה אקסטרימר, למה?! כי מבחינתי אני שם לו HDD בפנים, מחבר אותו לרשת הביתית ודואג לו לסרטים חדשים וכתוביות מהמחשב שלי, בלי לתת לו להסתבך יותר מדי,
אם זה היה תלוי בי, כנראה הייתי הולך על HTPC כי אני אוהב את זה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

לדעתי - בתכלס, מה שאמור להזיז אנשים בין מזרימדיה לHTPC זה בדיוק מה שאמר staticddt - היכולת להקליט - למי שאין צורך בזה - חבל על מאמצי המחשב.

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

בתור אחד שהתחיל

שליחה #19 

את שגעון הHT על פלטפורמת PC ב1998 -מחשב PENTIUM 2 350+כרטיס HOLYWOOD + של חברת SIGMA DESIGN ,כן זאתי מהמזרימדיות ,עלי לציין כי כבודו של המחשב במקומו .זה נכון כי בסטרימר יותר נוח למשתמש ,יותר נייד וכרעיון מצריך הרבה פחות התעסקויות ועידכונים ,יותר אסטטי וכמובן תופס הרבה פחות מקום פיזי,אך המחשב מאפשר יותר גמישות שימוש ,ויותר גרסאות תוכנה שונות על אותה פלטפורמה .
בכל מקרה לכל קונפיגורציה יש את ה+ וה - שלה .

קרירין
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #20 

אני גם חושב שיש יתרונות וחסרונות לסטרימרים והHTPC
אבל בגדול אני חושב שהHTPC מתקרבים לסטרימרים והסטרימרים מתקרבים לHTPC עד שבסוף ההגדרה תיהיה מטושטשת לגמרי
היום הסטרימרים החדשים הם יותר מסתם מזרים מדיה
יש להרבה מהם אפשרות לארד דיסק ויש להרבה מהם שרותים נוספים ככה זה לא סתם מוצר שמראה טכנים ממקור אחר כמו שהסטרימרים היו פעם

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”