עופר, סקירה מעולה, מושקעת ומפורטת!
דעתי: נראה מוצר מעולה, אבל תג המחיר בעייתי מאוד. ניתן כיום לרכוש בארץ מחשב זעיר מבוסס ATOM N330 ו-ION בכ-1500 ש"ח ולהוסיף לו דונגל DTT שעולה 10-15 דולר.

איך הגעת לסכום האגדי של 5000 ש"ח? ה-6600 לא כולל במחירו כונן בלו ריי.arotman כתב:מבלי להיכנס לנושא המחיר של המוצר, מניסיוני ולצערי HTPC אינו פתרון לכל אחד, אנו כל הזמן בודקים את נושא ה HTPC ואני לא מצליח להגיע לתצורה לצרכן שתעלה פחות מ 5000 ש"ח המכילה מארז קטן שקט ויפה, כונן בלו רי, טיונר DVB-T מקלדת ועכבר אלחוטי איכותי ,שלט ואמינות מספיק גבוהה עם אפשרות שיחזור מיידי למצב עבודה.
עדיין לא מצאתי פתרון סביר להוציא שיטות סאונד חדשות מ HDMI חוץ מהכרטיס של ASUS שלא מתאים למארז קטן וגם לשינוי FRAME RATE בהתאם לחומר ללא עיבוד....

עופר, זה נכון שמי שירצה להתפנק עם ווינדוס 7 יצטרך להיפרד מעוד 400-500 ש"ח, אבל יש את ה-Boxee ו-XBMC ללינוקס, שכידוע היא מערכת הפעלה חינמית. תוכנות הנגינה הן גם חינמיות.oferlaor כתב:האם המחיר הזה כולל גם מע' הפעלה, דיסק קשיח ותוכנות נגינה?...

לא מסכים עם שתי הקביעות הללו.אין לשכוח שה-6600 מייצג את הגבול העליון של המזרימדיות.
אין לי ספק - שמשתמש שמבין עניין - יכול להסתדר הרבה יותר טוב עם מחשב....

הבוקסי קלה מאוד להתקנה - מעבר להגדרה בסיסית של הרשת במערכת ההפעלה, מתקינים בוקסי ומאותו רגע ואילך עובדים רק איתו בתור ה-Front End, בדיוק כמו שעובדים עם מזרימדיה. ממש עניין של 5 דקות להגדרות הרשת, 5 דקות להתקנת הבוקסי, ועוד 5 דקות להגדרות הכוננים ברשת הביתית שלך ושינוי השפה לעברית ב-Front End של הבוקסי.oferlaor כתב:כמו כן, הכל צריך לרוץ מאותה תוכנה. כי בלי מקלדת ועכבר אי אפשר להריץ כמה תוכנות, אז צריך תוכנה אחת שתהיה FRONT END להכל.
מותר עד 3 שעות הגדרה והתקנה. אחרי זה צריך להוסיף לעלות של המכשיר את עלות העבודה וההקמה של המערכת (כי אם אני מבלה שבוע בהגדרות מכשיר, אז צריך להכליל את זה כחלק מהעלות שלו, גם הזמן שלי שווה כסף).
הכי קרוב שאני מכיר לזה היא תוכנת BOXEE, אבל היא לא בדיוק HTPC קלסי. אני גם לא יודע עד כמה טובה היא בפיענוח בלוריי מהרשת וכו'....

כל מה שאתה אומר נכון..Itay_Pollak כתב:לדעתי הדוגמא הכי טובה יכולה להיות:
אני רכשתי את הPOPCORN 100 - לפני שנה וחצי. 900 ש"ח, הוא מסוגל לנגן 1080P מהקופסא - ועוד מעט יקבל כנראה גם תפריטי BD LITE...
מישהו רוצה להביא מחשב באותו הגיל - ומחיר אפילו קרוב לפי שניים שעושה אותו הדבר?
מה לגבי תחזוקה ונקיון שדורש מחשב? ושאר צרות שמחשב עושה פעם ב...
ד"א - אני שוב חוזר לדוגמא הפשוטה של אחד מחברי הפורום - קנה שני POP110 להורים ולאחיו שם בפנים HDD וחיבר אותם לאינטרנט.
הוא מרחוק מוריד להם סרטים, שם להם כתוביות - מרוחקים גאוגרפית...
איזה מחשב אפשר לעשות דברים כה פשוטים?
אני באמת חולה מחשבים - אבל אין מה לעשות שעם השנים הם נהיו מסובכים יותר.
עצם העובדה שצריך להחליט על מפרט לפני שרוכשים מחשב - ויש כ"כ הרבה אופציות - מעיד כמה זה קשה....