מבקש המלצות ל-LCD ולפלאזמה בתקציב 13-14K

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
amirn פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1067
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #1 

כמובן שלא פאר הטכנולוגייה, אבל טלוויזית LCD שלא תהייה בזבוז כסף

תודה
נערך לאחרונה על ידי amirn ב 02/03/2006 23:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

תלוי מה אתה מגדיר בזבוז כסף... בשידורי טלוויזיה היא כנראה תהיה זוועתית.

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

Re: האם יש LCD 37 סביר בסביבות מחיר 13K ?

שליחה #3 

amirn כתב:כמובן שלא פאר הטכנולוגייה, אבל טלוויזית LCD שלא תהייה בזבוז כסף

תודה
...
יש הכל השאלה מה האיכות שאתה מחפש מה השימוש שלה יהיה, ולמה LCD במחיר כזה ולא פלאזמה

amirn פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

בזבוז כסף בהקשר הזה הוא טכנולוגייה ממש מיושנת / חוסר תמיכה בתקנים חדשים (HDTV לסוגיו) / מסך שיתקלקל אחרי שנה וכו'

ראיתי בזאפ, לצד כל ה"חברות מדבקה" גם כמה BRAND NAMES שמוכרים LCD 37 במחיר שציינתי, לדוגמא:
sharp LC37P50
benQ DV3750
toshiba 37WL55
philips 37PF5320
toshiba 37WL56
sharp LC37GA5
hyundai HUTM370F8
haier L37V6A8K

למה לא פלאזמה? אני לא ממש יודע... קראתי כאן ובמקומות אחרים את הדעות לכאן ולשם... ולא ממש השתכנעתי לשום צד. קפצתי ל BIGBOX, לראות מסכים (מחוברים כנראה ל HOT) וגם כאן, מספר LCD נראו לי טוב, ומספר פלאזמות....
אז כדי לקדם את הקנייה... החלטתי על LCD, בעיקר כי היא קצת יותר FUTURE PROOF + אפשרות חיבור מחשב

שימושים: קודם כל לחדר שינה (לא גדול) מרחק צפייה 2.80, קיר גבס שכנראה לא יסחוב את המסך, אז מעמד יקצץ עוד ממרחק הצפייה.
אז, בעיקר טלוויזיה, גם DVD/ DIVX וכנראהשתוך זמן לא ארוך גם HD דרך מחשב

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

ראית את המסכים הנ"ל בשידורי טלוויזיה? אמרת שראית מספר מסכים, אך אולי המסכים שראית יקרים פי 2 מהתקציב שלך...
יש למסכים הנ"ל חיבור HDMI\ DVI-HDCP? אתה יכול לחבר למחשב גם מסכי פלאזמה...
אולי מבחינת רזולוציה הLCD באמת יותר FUTURE PROOF , נראה לי שהיתרון היחיד של LCD 37 במחיר כזה היא הרזולוציה על הנייר...
נסה למצוא חנות שבה תוכל לראות את המסכים הנ"ל בשידורי טלוויזיה וגם בשידורי DVD, תקח איתך סרטים שבהם יש לך תנועה חדה, לראות איך המסך מתנהג מבחינת זמן התגובה שלו...
אני חושב שמסך פלאזמה 42 עם חיבור DVI-HDCP או HDMI כמו הNEC\PINOEER|PANASONIC יתנו לך תמורה הרבה יותר טובה למחיר... חוץ מזה, אם אני לא טועה אפשר לסדר משהו עם קיר הגבס שלך...

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אז ככה לחיבור למחשב עדיף LCD אבל רק אם זה לעבודה על המחשב אם זה לצפיה בסרטים דרך המחשב לך על פלאזמה בכל מצב אם החלטת ללכת על LCD תקנה 32 התקציב שלך נמוך ואתה גם רוצה לררות HD בעתיד אז שוב או שתבחר פלאזמה או שתקנה 32 או שתחכה קצת תחסוך עוד משהו כמו 18 אלף ותוכל לקנות KCD 37

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #7 

amirn

אתה צריך להיות סגור על השימושים שאתה מייעד למסך , אם זה הרוב טלוויזיה אז אין ספק שפלזמה זה הפתרון הטוב ביותר , נאמר ש 42 זה קצת גדול ל 2.50-2.80 אפשר להסתפק גם ב 37 אינץ , לדעתי כל מסך LCD בגודל זה ובתקציבך יאכזב אותך קשות בשידורי טלוויזיה, מסך ה LCD היחיד שעוד אפשר לבלוע אותו בתקציבך בגודל 37 זה ה 9976 של פיליפס שהוא דגם די ישן.

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

המלצתי לך: התעלם ממה שאנשים אחרים אומרים לגבי בחירה בין פלזמה ל LCD, פה בפורום או בכל מקום אחר. שתי הטכנולוגיות לא מושלמות, ורק אתה יכול להחליט איזו מהן עדיפה לך (או פחות גרועה..). אני אישית מעדיף LCD, אבל זו רק דעתי.
עוד כמה טיפים:
- תשווה בעיניים בין הדגמים הרלוונטיים.
- אחרי שצימצמת אפשרויות למספר דגמים תנסה לקרוא עליהם קצת ביקורות באינטרנט. קבוצות דיון (כגון האתר האתר הזה avs.com, avforums.com) הן מקור טוב. אם תימצא ביקורות מסודרות שמקורן מגופים כלכליים (עיתונים למשל) קח מה שכתוב שם עם הפילטר המתאים מאחר שהם בד"כ לא ממש אובייקטיביים.
- אל תסתמך על זאפ - לך לחנויות. קח בחשבון שהמחיר הרשמי נתון למו"מ, לפעמים משמעותי. לך גם למחסני חשמל - הם די זולים.
- חיבורים ותאימות לפורמטים של שידור הם הפרט המשמעותי היחיד שתוכל ללמוד עליו מהנייר. לא הייתי קונה היום מוצר במחיר הנ"ל ללא כניסת HDMI. חפש מוצרים שנושאים את הלוגו HDReady, אלא אם כן בא לך לנבור במפרט הטכני ולבדוק שהמוצר אכן תומך בכל הפורמטים הרלוונטיים.
- כשמשווים בין מותגים שונים במחיר דומה דגם מדור אחרון בד"כ עדיף על דגם ישן (אם כי יש יוצאים מן הכלל). תברר מהם הדגמים החדישים עבור המותגים הרלוונטים.
- And always wear sunscreen :wink:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

התעלם ממה שאנשים אחרים אומרים לגבי בחירה בין פלזמה ל LCD, פה בפורום או בכל מקום אחר.
...
תודה.
אולי נתעלם ממך גם? :evil:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

מרטין, שמתי לב שלהרבה אנשים, פה בפורום ובכלל, יש דיעה נחרצת בקשר לפזמה או LCD (לדוגמה, קרא את התגובות שקדמו לי בשירשור הנ"ל).
לדעתי ההעדפה היא מאוד אינדיבידואלית, וכל מי שמנפק דיעה נחרצת זורה מלח בעיניהם של אנשים שלא בחנו את ההבדלים לעומק במה עיניהם. וחוץ מזה, תאמין לי - אל תאמין לאף אחד :wink:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

כל אחד רשאי להחזיק בדיעה. זה בסדר ולגיטימי.
האתר כאתר, מנסה לתת את הכלים המירביים לכל אחד לבנות את הדיעה שמתאימה לו.
להגיד "אל תקשיב לאתר" מבחינתי לא מקובל.

קרא את המדריכים באתר לגבי מה ההבדלים ומה מתאים לכל אחד ואז תחזור ותגיד לי אם אתה עדיין עומד מאחורי מה שאמרת.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

amirn פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

מספר שאלות המשך....(עדיין לא מתעלם מהפורום... וגם לא ממי שביקש להתעלם...)

1. שאתם אומרים שאיכות הטלוויזיה בLCD היא לא טובה, יש לי מסך מחשב LCD 19 שמחובר דרך VIDEO-IN ל-YES, איכות השידור היא סבירה בהחלט, האם זו האיכות שאני צריך לצפות מטלוויזיית LCD?

2. האם מבין הדגמים של LCD 37 שציינתי בהודעה הקודמת - ובנוסף: MARANTZ 37 LC או LG 3700 - יש משהו שלדעתכם שווה קנייה?

3. אם בכל זאת אלך על פלאזמה, אילו מסכי 37" שכוללים רמקולים BUILT IN מומלצים? והאם מישהו נתקל ב-HITACHI PMA300 שראיתי בBIXBOX ונראתה לי לא רע (42" בפחות מ-11K)

תודה

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

מרטין, לדעתי לקחת את זה קצת קשה מידי - הוצאת את המילים מהקשרם. בכל מקרה מצטער אם הניסוח פגע בך או במישהו אחר - זו ממש לא הייתה הכוונה. נהפוך הוא, אני מאוד מעריך את דעתך המקצועית ודעתם של אנשים אחרים בפורום, כפי שאני מניח שבודאי שמת לב. אני חושב שחידדתי את הנקודה אליה התכוונתי ואני בהחלט עומד מאחורי הכוונה, אם כי אני מודה שהניסוח לא היה הכי מוצלח.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #14 

בהחלט יש מסכי LCD בתקציב הזה (לאחרונה קיבלתי מידע על מסך AMOI בעל 1080P במחיר לא רחוק מזה).

לגבי האם LCD מתאים לך, קשה נורא לדעת - israeli2k צודק, ההבדלים הם די דרמטיים ולא כל מסך מתאים לכל אחד. לצערי שתי הטכנולוגיות, פלאזמה ו-LCD עדיין לא מושלמות.

בעיני, מסכי פלאזמה עדיין נותנים תמונה יותר טובה במרבית הקריטריונים (פרט לרזולוציה).

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

oferlaor כתב:
בהחלט יש מסכי LCD בתקציב הזה (לאחרונה קיבלתי מידע על מסך AMOI בעל 1080P במחיר לא רחוק מזה).
...
תמיד יש מסכים בכל תקציב זה גם מה שאמרתי לו מקודם
יש הכל השאלה מה האיכות שאתה מחפש ומה השימוש שלה יהיה
...
אבל עופר אתה כבר צריך לדעת שמספרים יפים על נייר, אבל לא שזה על מסך הטלוויזיה שלך
(לפחות ברוב הפעמים)
israeli2k כתב:
יש דיעה נחרצת בקשר לפזמה או LCD (לדוגמה, קרא את התגובות שקדמו לי בשירשור הנ"ל).
לדעתי ההעדפה היא מאוד אינדיבידואלית, וכל מי שמנפק דיעה נחרצת זורה מלח בעיניהם של אנשים שלא בחנו את ההבדלים לעומק במה עיניהם. וחוץ מזה, תאמין לי - אל תאמין לאף אחד
...
אתה מדבר שטויות אני המלצתי לו על פלאזמה ואני מעדיף LCD וגם מתכוון לקנות בקרוב את ה-9830 של פליפס אבל בתקציב כזה ולשימושים שהוא אמר ובגודל כזה עדיף לו פלאזמה כי אין מה לעשות LCD זה יותר יקר או שהצעתי לרדת לגודל 32'
תמיד טוב לשאול ולברר! ברור שלפני שהוא יקנה את הטלוויזיה הוא ילך לראות אותה!!
אבל צריך קודם התחלה, ואנשים שהולכים לחנות לא תמיד יודעים מה צריך להיות המחיר והאם זה דגם ישן או חדש, ותמיד כדאי לבוא אם ידע מוקדם לחנות לפני שקונים, ואפילו לפני שמדברים עם המוכר בחנות
אם אתה תגיע ואתה לא יודע מה אתה רוצה או לאיזה כיוון אתה מתכוון ללכת המוכרים ינסו לתחוף לך טלוויזיות ישנות ישימו לך סרטון יפה שמדגיש את האיכות של הטלוויזיה ואז תגיע הביתה והאיזה פלא, אתה מתחרט על השניה שקנית אותה
אז לפני שכל אחד הולך לקנות משהו שישמש אותו ל10-20 שנה הבאות ולא משנה אם זה טלוויזיה, מקרר, או סלון תמיד כדאי לברר ולשאול, כי אף אחד לא יודע הכל ואין חכם כבעל נסיון, יש אנשים שקנו נכבו ויכולים להזהיר אותך או להיפך אנשים שמעוד מרוצים מהרכישה שלהם וימליצו לך גם, אחרי שצוברים ידע אפשר ללכת לחנות שאתה יודע מה אתה רוצה,
ותאמין לי שאם שני אנשים יגיעו לחנות אחד לא מבין כלום והשני עשה הכנה לפני שהוא הגיעה על המוצר שאותו הוא מעוניין לרכוש, לא רק שהוא ירגיש יותר טוב אם המוצר שהוא קנה, תאמין לי שגם המוכר יתייחס אליו אחרת, והוא לא יצא בהרגשה שאולי דפקו אותו, או בכלל שהוא יגיע הביתה ורק אז יבין:idea: , היי נדפקתי:!: :!: :!: :evil:

ובמוכר..... :D :D :D :D כל הדרך אל הבנק (עם העמלה הגדולה שעשה עליך כמובן)

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

ntk - התגובה שלך לא ממש לעניין. כלל לא אמרתי לא להתייעץ באופן גורף - ההיפך הוא הנכון. ספציפית לגבי הסוגיה של LCD לעומת פלזמה במחירים הנ"ל הבהרתי שאין תשובה חד משמעית ולכן רצוי מאוד לבדוק לבד ולא להסתמך על דעתם של אחרים. זה כמו להשוות בין תפוחים לאגסים - לכל טכנולוגיה יתרונות וחסרונות לא מעטים בהשוואה לרעותה והשקלול הכולל הוא בעיני המתבונן (literally). לעומת זאת, כשמדובר במסכים שונים באותה טכנולוגיה ההשוואה כבר הרבה יותר קלה, ורצוי מאוד להתייעץ. אם תקרא את התשובה של עופר תבין שלא רק אני חושב ככה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #17 

חברים, אני חושב שהדעות והעמדות של כולם ברורות.

amirn פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אוקיי... אז כעת שכולם מבינים את כולם, אני אנסה לקבל תשובות יותר ממוקדות :)

אשמח לקבל המלצות ל*דגמים ספציפיים* לדרישות הבאות, את ההחלטה בין פלאזה לLCD אני אשמור לשלב אחר, כרגע אנסה לצמצם את האפשרויות:
1. LCD: גודל 37, כולל רמקולים מובנים ומעמד - תקציב 14K
2. PLASMA גודל 37 כולל רמקולים מובנים ומעמד - תקציב: 11K
3. PLASMA גודל 42 כולל רמקולים מובנים ומעמד - תקציב: 13K

לכולם צריכה להיות תמיכה ב-HDTV ומספיק כניסות לחיבור ל-YES, DVD ו-PC

מטרתי לבוא לחנות עם כיוון, ולא להמשיך להתבזר עם עוד ועוד דגמים ואפשרויות.

כיוון שהבנתי שיש כאן אני מקצוע, אשמח גם בהצעות לפרטי.

תודה לכולם[/b]

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

israeli2k כתב:ntk - התגובה שלך לא ממש לעניין. כלל לא אמרתי לא להתייעץ באופן גורף - ההיפך הוא הנכון. ספציפית לגבי הסוגיה של LCD לעומת פלזמה במחירים הנ"ל הבהרתי שאין תשובה חד משמעית ולכן רצוי מאוד לבדוק לבד ולא להסתמך על דעתם של אחרים. זה כמו להשוות בין תפוחים לאגסים - לכל טכנולוגיה יתרונות וחסרונות לא מעטים בהשוואה לרעותה והשקלול הכולל הוא בעיני המתבונן (literally). לעומת זאת, כשמדובר במסכים שונים באותה טכנולוגיה ההשוואה כבר הרבה יותר קלה, ורצוי מאוד להתייעץ. אם תקרא את התשובה של עופר תבין שלא רק אני חושב ככה.
...
אני חושב שהתשובה בהחלט חד משמעית במיוחד בתקציב כה זאת הבעיה!! אם היה לו תקציב יותר גדול בהחלט הייתי חושב שאין תשובה חד משמעית אבל בתקציב כזה אני לא רואה אותו קונה מסך בגודל 37 ונהנה ממנו
אני לא חושב שיש כזה מסך במחיר כזה שיענה על הדרישות שלו ולא אפילו באיכות סבירה שלא נדבר אל איכות טובה
לאומת זאת בתקציב כזה בהחלט אפשר לקנות פלאזמה באיכות טובה

*וזה שעופר חושב כמוך לא אומר שאתה צודק (סלח לי עופר) הוא אמר שהוא שמע על טלוויזיה במחיר כזה אבל בין לשמוע ולראות יש הבדל שמיים וארץ ושוב נתונים יפים על נייר אבל לא על הטלוויזיה

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #20 

אני גם חושב שבתקציבו יהיה לו קשה להנות מ LCD בגודל 37 אינץ כשעיקר השימוש זה לטלוויזיה, בגודל 32 אינץ זה כבר סיפור אחר.

amirn לבקשתך :

1. כל דגמי השארפ למינהם בתצורת GA4 או 5 או את ה P50 .
פיליפס 7320 או 9976 אם עדיין קיים
אפשר גם לבדוק את הטושיבות בדגמי ה 37WL56, 48 .
2. פנסוניק PW8 קצת מעל התקציב .
3. פנסוניק PW8 או טושיבה WP56 גם קצת מעל התקציב ( מקסימום תקח מהתקציב של ה LCD :) ).

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”