מה אני צריך להגיד בCOLORSPACE בC200?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
1. יש כאן טעות הבנתית מצד היצרן - זה לא COLOR SPACE (מה לעשות ש-COLOR SPACE כולל את הGAMUT, קרי REC709 מול REC601 ואם ממש תתעקשו אז אפשר גם להגיד ש-XVYCC קשור בעקיפין לזה).
2. בגדול, התקן העולמי הוא 16-235 (כלומר המצומצם).
3. הכי חשוב שהמסך והנגן יהיו תואמים.
4. מכיוון שהתוכן הוא לרוב 16-235, משמעות הדבר שאם תבחר ב-0-255, יתבצע בפועל מתיחה של הצבעים ולכן כדאי להמנע מכך כשאפשר.
2. בגדול, התקן העולמי הוא 16-235 (כלומר המצומצם).
3. הכי חשוב שהמסך והנגן יהיו תואמים.
4. מכיוון שהתוכן הוא לרוב 16-235, משמעות הדבר שאם תבחר ב-0-255, יתבצע בפועל מתיחה של הצבעים ולכן כדאי להמנע מכך כשאפשר.
עפר אפשר לקפוץ טרמפ על השרשור?
בHDX/פופקורן מצאתי שהכי מתאים זה להגדיר 16-235, וכנראה זה נראה יותר "נכון" בעיין כי רוב התכנים שהסטרימר מקבל הם כאלה (לדעתי הפיליפס שלי תומכת גם ב 0-255). השאלה היא מה להגדיר בבלוריי שב PS3.
רוב הבלוריי מקבלים תמונה יותר יפה ונכונה בהגדרה המלאה, אבל יש כמה כותרים שנראים ככה פחות טוב...
האם לבלוריי יש תקן בענין זה או שכל כותר יכול להיות מקודד אחרת?
בHDX/פופקורן מצאתי שהכי מתאים זה להגדיר 16-235, וכנראה זה נראה יותר "נכון" בעיין כי רוב התכנים שהסטרימר מקבל הם כאלה (לדעתי הפיליפס שלי תומכת גם ב 0-255). השאלה היא מה להגדיר בבלוריי שב PS3.
רוב הבלוריי מקבלים תמונה יותר יפה ונכונה בהגדרה המלאה, אבל יש כמה כותרים שנראים ככה פחות טוב...
האם לבלוריי יש תקן בענין זה או שכל כותר יכול להיות מקודד אחרת?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
Newboy,
הייתי מאוד ספציפי בהסבר.
0-255 יותר "נכון" אבל זה לא טוב לנו כי כל התוכן מקודד כ-16-235...
רק תוכן XVYCC (שלא קיים בטבע לצערי) עובד ב-0-255.
הייתי מאוד ספציפי בהסבר.
0-255 יותר "נכון" אבל זה לא טוב לנו כי כל התוכן מקודד כ-16-235...
רק תוכן XVYCC (שלא קיים בטבע לצערי) עובד ב-0-255.
סליחה שאני לא מבין, אבל אני לא מבין, וכשאני לא מבין אני כותב.
"כל התוכן מקודד" - האדם שעושה את הקידוד בוחר איך לקדד, לא? זה אותו קידוד גם בRIP וגם ב BR מקורי?
אם יש "רק בטבע" אז למה בכלל נותנים את האפשרות הזאת?
"כל התוכן מקודד" - האדם שעושה את הקידוד בוחר איך לקדד, לא? זה אותו קידוד גם בRIP וגם ב BR מקורי?
אם יש "רק בטבע" אז למה בכלל נותנים את האפשרות הזאת?