טחינה למקינטה
-
pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אני פותח את השרשור הזה כי לאור גל הרכישות הגדול (מוטי, לדעתי היבואן של ביאלטי שולח לך תעודת הוקרה) של הבריקות זה יעניין פה הרבה אנשים.
אני רכשתי בנוסף לבריקה מטחנת להבים פשוטה והייתי רוצה לדעת הנחיות בסיסיות (וכן, קראתי את המדריך לדרגות הטחינה) על טחינה כזו (ולעשות כמה ניסויים לפני שאני קונה קפה בקילוגרמים).
רועי
אני רכשתי בנוסף לבריקה מטחנת להבים פשוטה והייתי רוצה לדעת הנחיות בסיסיות (וכן, קראתי את המדריך לדרגות הטחינה) על טחינה כזו (ולעשות כמה ניסויים לפני שאני קונה קפה בקילוגרמים).
רועי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אין לי מטחנת תבלינים (אתה יכול להפסיק לקרוא מעכשיו...)
אתה יכול לנסות לטחון ולהשוות בעין ובמישוש לקפה שנטחן למקינטה באילנ'ס או משהו כזה.
גם ככה מקינטה לא מחייבת טחינה אחידה כמו אספרסו אז זה נראה לי מעשי.
אתה יכול לנסות לטחון ולהשוות בעין ובמישוש לקפה שנטחן למקינטה באילנ'ס או משהו כזה.
גם ככה מקינטה לא מחייבת טחינה אחידה כמו אספרסו אז זה נראה לי מעשי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
זה מאוד פשוט (ואני מקווה בקרוב שיהיה סרט הדגמה):
אתה מכניס פולים בכמות המתאימה, ונותן פולסים של טחינה. מדי כמה פולסים (3-4) בדוק אם הפולים הטחונים הגיעו לרמה הרצויה.
איך יודעים מה הרמה? שתי אפשרויות:
1. מסתמכים על פולים טחונים שקניתם בבית קפה, ומנסיון עובדים טוב עם המקינטה
2. מנסים, טועים, מנסים, טועים ומנסים שוב
זה הכל. עם הזמן אתה תגלה שאתה טוחן כבר "חצי אוטומטי" ולא צריך לבדוק את רמת הטחינה מדי פעם.
אתה מכניס פולים בכמות המתאימה, ונותן פולסים של טחינה. מדי כמה פולסים (3-4) בדוק אם הפולים הטחונים הגיעו לרמה הרצויה.
איך יודעים מה הרמה? שתי אפשרויות:
1. מסתמכים על פולים טחונים שקניתם בבית קפה, ומנסיון עובדים טוב עם המקינטה
2. מנסים, טועים, מנסים, טועים ומנסים שוב
זה הכל. עם הזמן אתה תגלה שאתה טוחן כבר "חצי אוטומטי" ולא צריך לבדוק את רמת הטחינה מדי פעם.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תוספת.
מלבד הפולסים כדאי לנער ולהפוך את המטחנה מידי כמה שניות,אני בעבר היתי אפילו פותח אל המטחנה ומערבב עם האצבע (אל דאגה יש מנגנון אבטחה המונע קטיעת אצבעות כאשר המכסה פתוח),הסיבה לערבוב זה הטחינה הלא אחידה במטחנת סכינים,וכך נמנעת האפשרות לטחינה קימחית.
מלבד הפולסים כדאי לנער ולהפוך את המטחנה מידי כמה שניות,אני בעבר היתי אפילו פותח אל המטחנה ומערבב עם האצבע (אל דאגה יש מנגנון אבטחה המונע קטיעת אצבעות כאשר המכסה פתוח),הסיבה לערבוב זה הטחינה הלא אחידה במטחנת סכינים,וכך נמנעת האפשרות לטחינה קימחית.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
טחינה? "אל ג'אמאל " הכי טעים.
מישהו פעם אכל קזאחה? (טחינה עם קצח)
מישהו פעם אכל קזאחה? (טחינה עם קצח)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תן לי "להפתיע" אותך,רוב רשתות השיווק עובדות כמעט עם יצרן אחד או שניים,מדובר באותה טחינה אותה צנצנת,אבל עם מדבקה שונה.hosq כתב:הפתעת העונה היא טחינה משומשום מלא של מגה
וכמו שהפרזנטור שלהם אומר - מ-ע-ו-ל-ה...
שופרסל זה רושדי שזה בראכה שזה אל האלל,שיש לו את החלבות הכי טעימות בעולם.
מגה זה טחינה הנסיך.
וכל האריזות של הנ'ל זה אני.
-
pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אז תארגן קנייה מרוכזת לחבריםיוסיסופר כתב:תן לי "להפתיע" אותך,רוב רשתות השיווק עובדות כמעט עם יצרן אחד או שניים,מדובר באותה טחינה אותה צנצנת,אבל עם מדבקה שונה.hosq כתב:הפתעת העונה היא טחינה משומשום מלא של מגה
מגה זה טחינה הנסיך.
וכל האריזות של הנ'ל זה אני....
צנצנות ריקות תקבל בחינם כמה שאתה רוצה,מה שבפנים גם אני קונה.pup26 כתב:אז תארגן קנייה מרוכזת לחבריםיוסיסופר כתב:תן לי "להפתיע" אותך,רוב רשתות השיווק עובדות כמעט עם יצרן אחד או שניים,מדובר באותה טחינה אותה צנצנת,אבל עם מדבקה שונה.hosq כתב:הפתעת העונה היא טחינה משומשום מלא של מגה
מגה זה טחינה הנסיך.
וכל האריזות של הנ'ל זה אני.......
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
רק, אבל *רק* אל-ג'אמאל!
שום טחינה בארץ לא מתקרבת ואף לא מדגדגת את האל-ג'אמאל. זה כאילו בזמן שהשאר הן טחינות, האל ג'אמאל היא שירה בצנצנת פלסטיק. מזמור לשומשום!
אני לוגם אותה בד"כ ישירות מהג'ארה, וצורך לפחות 1 ק"ג בחודש, לבד בעצמי. מת על טחינה, ולדעתי היא מתאימה עם כל דבר.
והנה טיפ למתחילים: שפכו טחינה גולמית על תמרים יבשים.
לבכות...
שום טחינה בארץ לא מתקרבת ואף לא מדגדגת את האל-ג'אמאל. זה כאילו בזמן שהשאר הן טחינות, האל ג'אמאל היא שירה בצנצנת פלסטיק. מזמור לשומשום!
אני לוגם אותה בד"כ ישירות מהג'ארה, וצורך לפחות 1 ק"ג בחודש, לבד בעצמי. מת על טחינה, ולדעתי היא מתאימה עם כל דבר.
והנה טיפ למתחילים: שפכו טחינה גולמית על תמרים יבשים.
לבכות...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -