מה זה רוחב פס?
למה הוא כל כך חשוב?אומרים שככל שהוא יותר גבוה ברמקולים ככה הם יהיו יותר טובים במה זה מתבטא?
אני שואל את זה כי אני קונה Z5500 של לוג'יטק והם תומכים בפורמטים הבסיסיים ולא בתקדמים כמו DTS HD MASTER AUDIO וDOLBY TRUE HD ואמרו לי שהם עדיפים באופן מובהק על הפורמטים הבסיסיים עקב רוחב הפס העצום שלהם גם במערכות של 5.1 ,כי בפועל הם תומכים מ7.1
קיצור התבלבלתי,סדרו לי קצת את הדברים
תודה
אני שואל את זה כי אני קונה Z5500 של לוג'יטק והם תומכים בפורמטים הבסיסיים ולא בתקדמים כמו DTS HD MASTER AUDIO וDOLBY TRUE HD ואמרו לי שהם עדיפים באופן מובהק על הפורמטים הבסיסיים עקב רוחב הפס העצום שלהם גם במערכות של 5.1 ,כי בפועל הם תומכים מ7.1
קיצור התבלבלתי,סדרו לי קצת את הדברים
תודה
בלי להסתבך בהסברים טכניים, תחשוב על רוחב פס כמו כביש:
אם יש לך כביש בעל שני נתיבים אז כמות המכוניות בשעה שיכולות לנסוע בו הוא פי 2 מאשר בכביש בעל נתיב אחד, נכון?
באנלוגיה הנ"ל, רוחב פס = רוחב הכביש (או למספר הנתיבים בכביש).
לכן, כאשר רוחב הפס גדול יותר, אפשר להעביר כמות אינפורמציה גדולה יותר באותה יחידת זמן.
העברת יותר אינפורמציה משפרת את איכות הוידאו/אודיו.
ארז
אם יש לך כביש בעל שני נתיבים אז כמות המכוניות בשעה שיכולות לנסוע בו הוא פי 2 מאשר בכביש בעל נתיב אחד, נכון?
באנלוגיה הנ"ל, רוחב פס = רוחב הכביש (או למספר הנתיבים בכביש).
לכן, כאשר רוחב הפס גדול יותר, אפשר להעביר כמות אינפורמציה גדולה יותר באותה יחידת זמן.
העברת יותר אינפורמציה משפרת את איכות הוידאו/אודיו.
ארז
*אוקיי,סקרתי את הרמקולים של הלוג'יטק לעומק וגיליתי שלמרות שהם לא תומכים בפורמטים המתקדמים עדין אפשר להנות מהם!
http://forums.logitech.com/t5/Speaker-G ... 66579#M742
כנס ותקרא את הת'רד הוא מציין ואומר שכן אפשר להנות מהם אם תחבר את הרמקולים בצורה אנלוגית בלבד וה"מכשיר" שהרמקולים יתחברו אליו במקרה שלי הכרטיס קול שיעשה את העבודה,הוא זה שינגן בשבילי א הפורמטים החדשים למרות שבפועל אין את זה..?
האם זה גורע שמחברים בצורה אנלוגית,והאם זה אפשרי?
*לגבי הרוחב פס מה היה קורה אם הייתי מעביר אותו בפחות רוחב פס האודיו היה לא עובר בצורה חלקה,כאילו הוא היה "בפקק" חחח לא הבנתי,האם אנשים ממוצעים ישימו לב להבדלים בין הפורמטים החדשים לישנים?
תודה
http://forums.logitech.com/t5/Speaker-G ... 66579#M742
כנס ותקרא את הת'רד הוא מציין ואומר שכן אפשר להנות מהם אם תחבר את הרמקולים בצורה אנלוגית בלבד וה"מכשיר" שהרמקולים יתחברו אליו במקרה שלי הכרטיס קול שיעשה את העבודה,הוא זה שינגן בשבילי א הפורמטים החדשים למרות שבפועל אין את זה..?
האם זה גורע שמחברים בצורה אנלוגית,והאם זה אפשרי?
*לגבי הרוחב פס מה היה קורה אם הייתי מעביר אותו בפחות רוחב פס האודיו היה לא עובר בצורה חלקה,כאילו הוא היה "בפקק" חחח לא הבנתי,האם אנשים ממוצעים ישימו לב להבדלים בין הפורמטים החדשים לישנים?
תודה
בעקרון, אם יש לך פרוססור שמפענח פורמט אודיו מסוים ומעביר את האינפורמציה לאחר פענוח למגבר, אז אתה יכול לשמוע כל פורמט.
צריך שרכיב מסוים יעשה את הפענוח.
עד כמה תחוש בהבדל בין פורמטי אודיו חדשים לישנים ?
שמעתי כאלה שאמרו שאין הבדל (או שההבדל זניח) וכאלה שאמרו שההבדל הוא גדול, במיוחד באפקטים של ק"ב.
מציע לך שתגיע לחנות מתמחה ותבקש הדגמה.
שים לב לאיכות הרכיבים (ומחירם...) בזמן ההדגמה ותשאל את עצמך האם זה בתקציב שלך.
אין טעם לשמוע הבדלים במערכת שעולה 100 אלף ש"ח אם אתה לא מתכוון להשקיע סכום כזה.
ארז
צריך שרכיב מסוים יעשה את הפענוח.
עד כמה תחוש בהבדל בין פורמטי אודיו חדשים לישנים ?
שמעתי כאלה שאמרו שאין הבדל (או שההבדל זניח) וכאלה שאמרו שההבדל הוא גדול, במיוחד באפקטים של ק"ב.
מציע לך שתגיע לחנות מתמחה ותבקש הדגמה.
שים לב לאיכות הרכיבים (ומחירם...) בזמן ההדגמה ותשאל את עצמך האם זה בתקציב שלך.
אין טעם לשמוע הבדלים במערכת שעולה 100 אלף ש"ח אם אתה לא מתכוון להשקיע סכום כזה.
ארז
אוקיי,
הפרוססור המדובר במקרה יכוללהיות כרטיס קול מתקדם שאקנה והוא בעצם יפענח את המקודדים המתקדמים ויעביר אותם למערכת והיא זאת שבעצם תפיק לי את הפורמטים המתקדמים האלה?
והאם האות שהוא יעביר בצורה אנלוגית יהיה שונה מהאות בצורה בדיגיטלית מבחינת איכות השמע
תודה
הפרוססור המדובר במקרה יכוללהיות כרטיס קול מתקדם שאקנה והוא בעצם יפענח את המקודדים המתקדמים ויעביר אותם למערכת והיא זאת שבעצם תפיק לי את הפורמטים המתקדמים האלה?
והאם האות שהוא יעביר בצורה אנלוגית יהיה שונה מהאות בצורה בדיגיטלית מבחינת איכות השמע
תודה
חיובי לשאלתך הראשונה אלא שברגע שהכרטיס מפענח את הקידוד הוא מעביר את האינפורמציה להגברה באופן אנלוגי.
שאלתך השניה עושה סלט בין הדברים:
- יש הבדל בין אות אנלוגי לאות דיגיטלי אבל זה לא קשור לאיכות של השמע.
אתה צריך להבין שבכל מקרה ובכל מערכת חייב להיות רכיב שעושה המרה מדיגיטל לאנלוג כי המגבר מגביר סיגנאל אנלוגי ומעביר אותו לרמקולים.
כל השאלה היא היכן עדיף שההמרה הזאת תתבצע והתשובה היא היכן שיש לך את הממיר הטוב ביותר.
לדוגמא, אתה יכול לחבר קומפקט דיסק למגבר בחיבור אנלוגי ובחיבור דיגיטלי. מה עדיף?
תלוי באיכות ההמרה שהקומפקט עושה (בחיבור אנלוגי) בהשוואה לאיכות ההמרה שהמגבר עושה (בחיבור דיגיטלי).
איך יודעים?
לפי שמיעה - מנסים את שתי האפשרויות ומחליטים לפי שמיעה.
ארז
שאלתך השניה עושה סלט בין הדברים:
- יש הבדל בין אות אנלוגי לאות דיגיטלי אבל זה לא קשור לאיכות של השמע.
אתה צריך להבין שבכל מקרה ובכל מערכת חייב להיות רכיב שעושה המרה מדיגיטל לאנלוג כי המגבר מגביר סיגנאל אנלוגי ומעביר אותו לרמקולים.
כל השאלה היא היכן עדיף שההמרה הזאת תתבצע והתשובה היא היכן שיש לך את הממיר הטוב ביותר.
לדוגמא, אתה יכול לחבר קומפקט דיסק למגבר בחיבור אנלוגי ובחיבור דיגיטלי. מה עדיף?
תלוי באיכות ההמרה שהקומפקט עושה (בחיבור אנלוגי) בהשוואה לאיכות ההמרה שהמגבר עושה (בחיבור דיגיטלי).
איך יודעים?
לפי שמיעה - מנסים את שתי האפשרויות ומחליטים לפי שמיעה.
ארז